31 jan Sängen är komplett!!

Äntligen kom sänggaveln och gavelbänken!

Efter lite kraffs i hårbottnen o veck i pannan så fick vi ihop den! Gavelbänken var ju inga problem, nästan. Träet där vi skulle sätta fast benen var stenhårt och det var sex skruvar på varje ben som skulle dit! Vi fick ta till borrmaskinen för att skurvarna skulle gå in, skruvdragaren orkade inte.

Sen var det gavlarna. Ett himla plockepinn. Både vi och försäljaren trodde att det liksom bara var gavelplankan som var mot väggen, dvs bara en ca två cm tjock bit. Men när vi öppnade allt så var det mer än så. Det skulle vara en liten överliggare och sidor på den. Så nu är den ca 8 cm ut från väggen och jättesnygg. När vi precis öppnade förpackningarna så välde det ut en påse med beslag och vinkeljärn. "Hur i hela friden ska denna sättas ihop?" sa vi. Ingen monteringsanvisning hittade vi. Fast när maken gick ut o kollade bland allt silkepapper i en av lådorna så fanns där en anvisning. Sen gick allt som en dans o så här fint blev det.

Ursäkta igen för dåliga blixtbilder, ska försöka ta bättre bilder i helgen och uppdatera här.
image174

Naturligtvis ska arbetsledare kontrollera att allt är ok efteråt. Han tyckte om att spegla sig i sänggaveln kan jag meddela!
image175

Ha det så bra!

28 jan Ny matta o nytt tyg på dynorna

Tänkte jag skulle slänga in lite halvdåliga bilder på de ändringar som skett i vardagsrummet.

Soffan o soffbordet har fått en ny matta:
image169

En kanonsnygg modern ryamatta


Under matsalsbordet blev det gråsvart och då fick ju även stolarna sig en släng av sleven. De kunde ju inte ha gröna dynor. Detaljerna på stolar och bord som i dag är bruna kommer att ändras så småningom.

image170
image171
"Jultyg" tyckte de i affären att detta var så det var halva priset. Passade ju mig kanon!

Sedan är detta mitt sorgebarn. Ett stort, jättestort skåp. Det är fyllt med glas o porslin som vi faktiskt använder. Men vid lite festligare tillfällen. Det är ju inte meningen att detta skåp ska stå framför fondväggen som är så snygg. Innan stod det i sovrummet och det som fanns i skåpet användes aldrig. Nu är tanken att det ska få flytta några meter in på kontoret när det blir färdigt. Men under tiden får jag stå ut med att ha det här......
image172

Ledsen att alla bilder är lite halvtaskiga men så är det när man måste ta med blixt. Men å andra sidan är det ju inte ljust när man är hemma i veckorna. På helgen är det så mycket annat som ska fixas med att jag glömmer ta interiörbilder.

Kram på er alla!


27 jan Julafton!

Idag körde vi med släp till Mönsterås. På släpet låg vår gamla säng som en kompis skulle "ärva". Skönt att bli av med den innan dörrarna till garderoben kommer. Nu är det ingen risk att vi slår tårna i den jäkeln när vi går förbi.

Vi lämnade släp o säng o körde till målet för dagen.

Vi började med att fira svärmor som precis fyllt år. Jag hade köpt tre glasrör med värmeljus överst.
image158
I det lägsta av dem satte jag lite ampellilja bara för skoj. 

Vi åt så gott så gott hos svärfar o svärmor, lax från Brömsebro, kan det bli bättre? Mumselimums. Till efterrätt något så exotiskt vid denna årstid som äppelkaka o vaniljsås.

Efter maten åkte grabbarna ut till sommarstället. Här följer lite bilder där ifrån.

image161
Ingen is.....

image162
Tänk att här kan vara så skönt på sommaren!

image163
Ljuvligt!

Sedan var det julklappsutdelning! I slutet av januari! Ja det gick bra det med.image164
Sonen fick sin efterlängtade halsduk, nu saknas bara vädret så han får användning för den.

image165
Jag fick två superfina handdukar som ska användas till att täcka spisplattan. Vi har en handduk där för att skydda hällen mot repor samt att vi kan använda den som avlastning. Å så rammlar det inte ner nått damm på den.....

image166
Å vad jag gillar dem!



image167
"Nu räcker det matte! Nu tar jag befälet och bestämmer att du ska lämna denna plats och bara ägna dig åt mig!"

Vi hörs i cyberrymden

/M

26 jan BARF-dag

Idag har vi BARFat. Det betyder att man gör sin egen djurmat. I detta fall kattmat.

Men vi gjorde som vi brukar, Julle och jag, vi började dagen med frukost!
image149
"MATTE, skynda dig nu, jag är sugen" Julle har tagit min stol i besittning medans han väntar på att jag ska bre färdigt smörgåsarna till oss. Han stol står uttdragen i bakgrunen. Med en extra dyna på för att kunna mota smutsen av tassar på morgonen.

image150
Sen blir det äntligen frukost. Dvs Julle får slicka smöret att små brödbitar som är bredda bara för honom.
När han gjort det hoppar han ner från stolen och äter av sin egen mat och dricker sitt vatten.

image151
"Kom igen matte, mer macka har du väl till mig?"

Klart jag har!
image153

image152

image154
Efter det festar vi till det med lite laktosfri mjölk! Vilket frukostkalas!!


Sen var det dags att ta fram köttkvarnen och börja mala kycklingvingar och kött. Min man var så snäll och malde allt medans jag var o handlade det sista som behövdes. Så när jag kom hem stod det fyra satser med BARF och bara väntade på att bli blandade, portionerade, förpackade och frysta.

image155
Färdiga portioner klara att stoppa i påsar. Måttet jag använder för att få rätt storlek på portionen är en gammal burk som tidigare innehållit kattmat av märket Gourmet. En perfekt portion till Jullegull.

image156
Sen ska de i påsar och plattas till.

image157
Å sen in i frysen! Nu har vi 106 påsar med mat i frysen, det räcker i 53 dagar om vi inte bjuder Julle på lite omväxling emellanåt. Han brukar få lite Mjau-burkar med räk-eller fisksmak som ombyte, vem vill äta samma mat dag ut och dag in?

Nu slickar han mattallriken ren efter varje måltid. Han har nog saknat sin egen BARF.

Om det är någon som undrar vad jag gör BARF på för något så kommer "receptet" här:

1 kg kycklingvingar
1 kg valfritt kött (ej rimmat förståss) men nöt, fläsk eller kyckling
525 g hjärt och då helst från gris (högst taurin-mängd i grishjärta)
150 g lever
150 g grönsak (idag blev det potatis men morötter är också poppis. Men man får inte ge ofryst morot till katt, det är inte nyttigt så då får han inga smakbitar under "tillagningen")
4 äggulor

Meningen med BARF är att den i högsta möjliga grad ska efterlikna den mat en katt kan skaffa sig på egen hand. Fåglar, möss och vad mer de knaprar på ute. Inte sitter de o plockar bort ben, fjädrar eller päls då.

Allt mals ner men om man vill kan man skära en del av köttmängen i små tuggbitar. Sedan blandas det väl och placeras i frysen.

Jag brukar snabbtina maten genom att lägga den i  burk med varmt vatten (i sin påse då förståss). Då tinar den på mindre än 10 minter, lagom tid för en dusch hihi.

Tja, så gick lördagen.

Kära Sanna var på blixtvisit o en kopp kaffe. Lite skvaller och sen åkte hon.

Jag var även o hälsade på hos mamma o pappa. Mamma hade trillat igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Fattar inte hur hon kan trilla när hon sitter i rullstol, men tydligen försöker hon resa sig upp o ibland lyckas hon ta sig ur. Nu har hemmet beställt en ny stol till henne där hon kommer att sitta fast så hon inte trilla. Lilla mamma, det är knappt man känner igen henne längre. Det har gått så fort det senaste året. Nuhar hon tappat talet och skriften, jag har ingen aning om hur jag ska göra med hennes deklaration, undrar om det räcker om jag skriver under.... Får nog fråga någon som vet hur det funkar. Tack gode Gud för att jag fick dem att flytta inom rätt tid. Tänk om de bott hemma nu. Hemska tanke!

Nä nu ska jag ta o lägga mig i min underbart goa säng, ta katten och börja titta på nån film. Kl 24 ska son hämtas på ett ställe och dotter troligtvis på nått annat ställe.

Ha det så bra tills vi ses igen!
/M

25 jan LÖNEDAG!!!!

Härligt med lite påfyllning i kassan! I dubbelbemärkelse.

Vi fick gratifikation på jobbet samt att jag fick reda på att jag får full kompensation från Länsförsäkringar för min lilla olycka på semestern! Kan det vara bättre!?

Ja det kandet egentligen, vad är det för väder vi har?? När SMHI varnar för storm, då blir det ingen. Nu stormar det för fullt men någon varning har vi inte sett till. Detta trots att ovädret kommer från Norge och t o m har fått ett namn (kommer inte i håg vilket)

I morgon lördag får det vara vilket väder det vill för mig, bara jag har ström. Jag ska göra kattmat hela dagen och även hinna med att hälsa på mamsen o papsen.

Söndag ska vi fira jul hos svärfar o svärmor. Det har liksom inte blivit av sen vi kom hem från semestern. Saker har kommit emellan såsom sjukdomar och Tupperware-party och jobb. Men nu ska det bli SÅ ROLIGT att träffa dem!

Kuliga saker hela helgen alltså!

Ha det så bra där ute i webb-djungeln!

/M


22 jan TRÅDAR!!!

Jag är svag för trådar. Trådar i alla längder och former. Å nu har jag hittat till himmelriket! Man kan sussa gott på dem!
image140

Ända tills någon kommer o väcker en hrmmf
image141

Vem är det som vill nått?
image142

Jasså det var lillmatte! Undrar om hon efterlämnade nått kul här ibland alla trådar??
image143

Måste leta, måste leta!
image144image145
Nähä, jag tror att hon lurades. Jag hittade ingenting....

Jag tror jag faller för lite mjölktramning i stället, så gosigt bland alla trådar. Fattar bara inte varför matte inte gillar att jag trampar här, vaddå gardiner??
image146

Vadå? Sluta? Men vaffö då? Rädd om gardinerna?
image147

Jag tror jag knoppar in istället! Väck mig när det är matdags!
image148


ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz från Julle

17 jan Från vårt senaste klara projekt

Vi har ju renoveringsfeber här hemma.

Först var det köket, sedan vardagsrummet och nu sist sovrummet.

image136
De nya sängarna, fast vi saknar den nya sänggaveln med "inbyggda" sängbord så än så länge får de gamla stå till tjänst. Vi kommer även att få en gavelbänk som har samma randning som kuddarna som ligger på sängen. Sängarna är så jättesköna, ställbara och med massage!

image137
Ser ni den lilla lilla gråa biten som sticker fram till vänster under överkastet? Julles öra! Han finns med på första bilden också men syns knappt.

image138
Närbild på örat!

image139
Å här är nya garderobsväggen. Vi väntar på skjutdörrar som ska täcka eländet. Men nu har vi gott om förvaring i alla fall!

När dörrarna är på plats och vi har hämtat andan, då börjar vi i sonens rum parallellt med kontoret. Det blir maffigt med jobb men det ska nog gå bra, vi är ju vana nu hihi.

14 jan Julle vid tangentbordet, tass på er!

Nu tycker jag att det är dags att jag får tala om vad jag har hittat på.

Det var Kattens Dag den 2 december. Då åkte matte och lillmatte till Malmö och handlade kul grejer till mig. Bland annat en korg som jag kan ha i fönstret. Det ser ut som om jag har en egen djungel, men det är bara matte som skojat med kameravinkeln....

image130


Jag trivs alldeles ypperligt i min korg, det kan ni se på resten av bilderna.

image131

image132

Ni kanske anar det fina halsbandet. Det inhandlades även det i Malmö på Kattens Dag. Jag tycker det är så fins att jag har lovat matte att aldrig tappa det.

image133


Sedan har ju även det där hemska nyåret passerat.... JAG HATAR SMÄLLARE OCH RAKETER!!
Förra året (när matte o husse upptäckte att jag var rädd) då tillbringade matte tolvslaget i bastun med radion på på högsta volym. I år bestämde matte o husse att de skulle vara hemma och bara pyssla om mig. Oj vad mysigt vi hade det. Men ju längre kvällen blev, ju fler dörrar stängdes hemma. Till slut kunde jag bara vara i vardagsrummet med mina tvåbeningar.

Jag tryckte ett tag under soffan, sedan under filten i soffan tätt intill matte. Men när det verkliga bomelibanget drog i gång, då låg jag tätt intill husse under filten och han höll för mina öron. Jag kanske ser lite tokig ut på kortet men jag hade det verkligen tryggt o skönt.

image134

Det tog någon dag för mig att komma över rädslan för smällare så ingen i familjen tittade på något tvprogram med explosioner i, i alla fall inte på hög volym.

Nu i helgen fick jag en annan upplevelse. Matte tyckte jag skulle bada för jag hade börjat på fetpäls vid svansroten. Jag gillar inte att bada men efteråt är det ganska mysigt. Få ligga i en varm handduk och bli gnuggad, sedan borstad och sedan ligga tätt mot husse så hans tröja blir alldeles blöt. Men matte får nog räkna med att jag dissar henne ett litet tag, typ 10 minuter eller så......
image135
Här ligger jag och blöter ner mattes säng hihihi. Jag ser väl inte så blöt ut men det är mest bakändan som fått sig en skurning i dag. Tack o lov!

Det var allt för denna gång! Nospussar til

10 jan Grått Grått Gnäll Gnäll

Alltså, jag måste gnälla över vädret vi har här i Växjö.

I tidningen i dag står det att vi i snitt brukar ha 27 soltimmar i december. Nu har vi haft 24 MINUTER  sol i december! Inte undra på att folk känner sig trötta och slitna. Jag är så glad över att vi var iväg en vecka och fick en liten skopa sol i alla fall. Nu får vi se fram emot Greklandssemestern mitt i sommaren. Slår vad om att vi får en kanonsommar bara för att vi ger oss av. Det är bara 5 månader och en vecka kvar.............


Sedan måste jag gnälla över bilister, cyklister och gångtrafikanter!


Hur kommer det sig att bilister, som kör på länets mest viltolycksdrabbade väg, inte kan hålla hastigheten i mörka kvällen????? Ont om viltstaket finns det gott om på denna väg men inte hindrar det folk från att köra som riktiga idioter! Jag talar om vägen från Växjö till Älmhult. Jag o dottern var på Ikea i tisdags kväll. 50 minuter tar det om man håller hastigheten och det gör jag numera. Vem f-n har råd att flåköra när bensinen är så sat..ns dyr?

Sedan detta med cyklister. De är jätteduktiga med sina reflexvästar och syns kanon........på cykelvägen! Visst, de cyklar väl i bland bland bilar så KANONERS!

Men när dessa människor kliver av sin cykel kränger de av sig västen, lägger ner den i väskan och går i väg. Syns de om västen ligger i väskan?? Nä, och inga dinglande reflexer så långt ögat når! Jag blir skogstokig när jag kör i centrum. På ena sidan ligger den stora cykelparkeringen och på andra sidan gågatan med alla affärer. Folk dräller över övergångställena hela tiden. Men reflexer, de har de inte på sig!

Bussförarna måste säkert ha lika god mörkersyn som katten. De ska ju kunna se de människor som står och huttrar i busskuren, naturligtvis utan reflexer!

Jag kan kasta sten på dessa reflexlösa människor för jag har själv två reflex i varje jacka, väst både i bilen och hängande inne, samt sådana där spänn-på-armband drällande överrallt. Cyklar gör jag ju inte så jag behöver inte fundera på det. Men skulle jag sätta mig antingen på cykeln eller sonens moppe, då åker västen på. Jag tar t o m på mig västen om jag ska möta upp någon vid vägen. Då vet jag att jag verkligen syns!

Så där, nu har jag gnällt av mig. Nu känns allt bättre igen.

Tack för att du orkat läsa ända hit! Sköt om dig nu i vintermörkret!

/Mia


RSS 2.0