30 januari En överraskning

Nu ska ni få höra!

Maken o jag har ordnat semester i sommar. Ja förutom den obligatoriska veckan hos Yannis o co på James hotell i Lothiarika på Rhodos. Vi ska åka till USA.

Så här blir det:
Vi flyger från Kastrup en lördag och kommer 22.50 till flygplatsen i New York. Vid flygplatsentar vi in på ett hotell för en natt. Morgonen där på hämtar vi upp vår hyrbil av storleksklass Volvo V70 (men det blir nog typ en Chrysler). Sen bär det av. Första hindret blir att hitta ut från New York.......men när vi väl har gjort det så tar vi sikte på Washington. Titta på kartan:


Jag har fyllt i den "grå vägen" med en röd linje för att den ska synas. Skärpan är ju inte den bästa heller men det är svårt att ta på ett uppslag.

Nå väl Washington - Knoxville - Nashville - Memphis - Little Rock - Oklahoma City - Amarillo - Albuquerque - Holbrook - Flagstaff - Las Vegas - San Bernardino - Los Angeles. Sedan kustvägen upp till San Fransisco.

Allt som allt, med vägen från New York inräknad, ungefär 584 mil att tillryggalägga på 21 dagar, det blir ca 27 mil om dagen i snitt. Någon dag blir det förstås mer och någon dag mindre. Boende fixar vi längs vägen.

Vi har fått tag på en underbar bok som kommer att bli vår "bibel" på resan. Den innehåller, förutom kartan ovan, även en linjesträckning:

Om du tittar på bilden med kartan igen så ser du blå rutnät. Varje rutnät har en sån här linjekarta man kan följa. De svata pluttarna är nummer som i sin tur återfinns i texten. Så man kan alltså avgöra om man ska ta av från vägen och köra och titta på just vad den plutten beskriver.

Den beskriver naturen och dess skiftningar längs vägen så man nästan tycker att man redan är där.




Ja ni kanske får er ett hum om hur omfattande den är. Längst bak finns det en översikt över trafikskyltar som är speciella för USA samt många många sidor med tips; motels, hotels, matställen uppdelat per stat, hur man kör i snöiga berg, hur man ska nalkas öknen och hur man ska köra där.

Hur boken ser ut? Jo så här



Den var inte billig men än så länge tycker vi den är värd varenda krona. Om du någongång behöver en likande bok, gå in på www.insightguides.com och titta. Jag köpte min på Akademibokhandeln.

Kan ju säga att vi valde en rutt av 5 som beskrivs i boken. Alla 5 gick inte tväs över landet ska väl tilläggas. Vi tog en rutt som heter The Central Route.

Allt för denna resa är redan bokat och betalt. Kan ju säga att det är verkligen HÖGSÄSONG när vi åker. Flygbiljetterna försvann som smör i solsken, likadant med hyrbilar och hotellrum. Så alla dessa tre ting är nu bokade och betalda. Puuhhh inte mycket pengar kvar nu........

Sonen då, jo han vill vara hemma o jobba så han får ta hand om katter, fågel och hus. Jag kommer att leja lite "spioner" som kollar honom så att huset står kvar när vi kommer hem hihihi.

Nä hörrni, nu ska jag ta mig till en god vän och vara med på ett Alpnaering-party. Ska bli trevligt.

Ha det!

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Åh...vad spännande och roligt ni kommer att få!

2009-01-30 @ 08:11:59
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: Petra

Åhh jag blir GRÖN av avund. Låter helt underbart!

2009-02-03 @ 15:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0