12 juli Waynesboro

Ja nu är vi verkligen på väg.

Vi hämtade ut vår bil på JFK och det tog sin rundliga tid. Eftersom vi var klara på hotellet vid 07.30 så tog vi shuttlen till JFK vid 08.00. Så vi var väl iväg med vår bil vid halv 10.

Vi tog sikte på att ta oss över Verrazano Bridge till Staten Island och sedan siktade vi på Newark, och sedan vidare på Clinton -Allentown - Kutztown - Reading - Lancaster -York - Gettysburg - Frederick - Charlestown - Front Royal - Luray - Waynesboro. Allt som allt har vi kört ca 77 mil i dag och är söder om Washington. Imorgon siktar vi på att komma så nära Memphis som möjligt så att vi bara kan rulla in, checka in och sedan gå på Graceland.

Men här kommer lite bilder från idag. Ursäkta kvaliten men tar man kort i bilen blir de som de blir, med sudd och blänk.


Från New York mot Clinton på Highway 78


Stora fält vart man än såg


Å titt o tätt kom det en kyrka. Vi har nog passerat 75 kyrkor i dag i olika skepnader och säkert fler eftersom man inte alltid ser att det är en kyrka. Sedan har vi nog passerat 8 brandstationer också, de är lättare att se.


Vi körde över Potomac-river. Men att ta kort i en bil med staket, backspeglar o fönster i vägen, är inte lätt. Men lite vatten syns i alla fall.


Vi har åkt förbi hundratals typiska amerikanska hus idag, men detta tog priset. En sko, och det bodde folk i den!



Alla som sett Gilberts Grape känner igen ett sånt här vattentorn. De fanns i varenda liten stad men ingenstans satt Leonardo Di Caprio uppklättrad.


Vad sägs om detta Mobile-home? Stort som ett riktigt hus men sätt det på hjul och det blir ett mobile. Fast jag tror inte man flyttar runt det på vägarna men det är ett billigt sätta att bo tydligen.


Så hamnade vi då i Apalacherna. Vi körde på ryggen på ett utav bergen. Vi var omringade av kullar och berg, Underbart vackert. Men i dag var det soldis så allt ligger i dimma tyvärr.

Vägarna har varit breda och bra. Även om de har varit ynkepynke på kartan så har de varit bättre än svensk landsväg. Så nu drar vi oss inte för att köra småvägar.

Så kom vi då äntligen fram till Waynesboro och fick efter lite letande tag på ett hotell.

Vår bil utanför vårt första motell-stopp. Nä det är inte pickupen, det är den guldfärgade Chevan som är vår. Men i morgon ska vi ringa National, som vi hyr bilen i från. Farthållaren har lagt av och allt som oftas växlar inte automatlådan upp till nästa växel. Så vi kan långa stycken köra om kring på typ 4an fast det skulle varit 6an. Det blir dyrt i längden.

Igår var det ju åska i NY. Idag tog jag en bild på vad vi hade utanför vårt fönster.....kul när det åskar.......NÄ


Nu ska vi sova och ta nya tag i morgon!

Glöm inte att lämna en hälsning när du varit här!

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Tack för att ni vill dela med Er! Härligt att läsa! Graceland...tänk den som fick se det...vilka härliga vyer....mycket spännande att se utmed vägen. Hoppas att ni kan byta bil till en bättre cheva. Jag säger som min mamma brukar "kör siktigt". Kramar

2009-07-13 @ 09:40:50
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Leena

Ni har samma tur med vädret som vi.

Bilderna rätt ok från öbilen inomhus lite grått

Och tänk för att världen inte på oss gosa på ni:

Kram

2009-07-13 @ 10:53:07
Postat av: Björn H

Vilka fina bilder. Hoppas att ni får en fortsatt bra resa. Hoppas också att ni får hjälp med växellådan. Måndag kl. 12,10 i Växjö det regnar och är allmänt grått. Oljesystemet här fungera.

Önskar en trevlig resa.

2009-07-13 @ 12:15:59
Postat av: Lasse Samuelsson

Hej

Hoppas ni får en bra semester.

Ser att Janne kollade instrumenten innan ni for för ni är ju framme.

Vackra bilder,det är annat än min utsikt som består av Sörman ,Enator och han som skrev förra inlägget.

Men nu har nedräkningen börjat.5,4,3,2,1 Semester.

Sköt om er.

Mvh Lasse

2009-07-13 @ 12:45:42
Postat av: Mattias Skoog

Gött och se lite bilder på typiskt Amerikanskt :-) gött att ni är på väg! ser fram emot en massa bilder!



Mvh

Skoog

2009-07-13 @ 18:53:06
Postat av: pontus

glöm inte att fota mycket på graceland

och köpa en keps till sannes pappa. kram ditt son

2009-07-14 @ 20:49:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0