27 juli Yosemite Naturreservat

Idag var vi i valet och kvalet om vi skulle stanna kvar i USAs 10 största stad och se oss omkring. Men mitt i Silicon Valley var det inte mycket de hade att erbjuda, så vid 10-tiden gav vi oss iväg. Vi skulle förlita oss helt på GPSen för vi hittade inga nr på vägarna på kartan.

Vi kör ut ur San Jose och kör öster ut. Där möts vi av härliga kullar med böljande gult gräs. Helt enkelt underbara, jag kan inte se mig mätt på dem. Allt som oftast går där kossor eller hästar och betar i allt det gula


När vi passerat kullarna med gyllene gräs kom vi fram till ett av USAs bördigaste områden San-nånting. I vilket fall som helst så öppnade landskapet upp sig och odlingar av mandel och äpplen slogs om utrymmet med betande boskap och för en gång skull har vi i dag sett mjölkkor!




Så kom de där härliga böljande kullarna igen. Vi hade ingen aning om var vi körde men vackert var det.


Skämt å sido så åkte vi över Fremont - Pleasanton - Modesto - Oakdale - Chinese Camp - Groveland och sen var vi inne i Stanislaus Naturreservat. Nu var det inte långt kvar till Yosemite. Vi hade en hel del vackra vyer i dag, men vädret var som vanligt dimmigt och disigt så ni får hålla tillgodo.

Vi körde över en stor bro och den gick över en sjö som jag inte vet vad den heter. Men fint var där.


Nu bytte kullarna färg, de blev gröna i stället


Vi körde igenom små städer, mer eller mindre vakna


Sen rev vi oss i huvet o undrade om vi hade hamnat i mörkaste småland i stället?


Men landskapet var underbart, jag måste nog säga att detta var vackrare än Grand Canyon.


Till slut var vi då framme i


Det är svårt att återge de mäktiga bergen, dels är det svårt att visa hur höga och stora de är, dels var det så förb.... dimmigt. Men ni får väl återigen använda fantasin




Rätt som det var kom det en liten bäck flytande, eller om man ska kalla det bäck det är nog en flod. I varje fall så stod det massor med bilar längs stränderna till denna flod och det visade sig att folk badade i floden. Det fanns även stränder där folk låg och solade. Det såg riktigt skönt ut. Vattnet var precis klart man såg allt där i, stenar, grenar och kanske fiskar.


Så kom vi fram till ett vattenfall. Jag lyckades zooma in och fota det men för att ni ska få lite förståelse om hur litet/stort det är så lägger jag även ut en bild tagen på håll.



Vattenfallet är uppe till vänster i bilden

Vi kom fram till Yosemites välkomsts center och konstaderade att vi hade en o enhalv timmes bilåkande kvar innan vi skulle vara framme i Wawona där vi ville se de gigantiska sequoia träden.

Så nu sitter vi i en liten stad som heter Oakhurst och i morgon bittida kör vi den hemska kringelkrok vägen tillbaka till Wawona och tar en turbuss som kör runt oss.

Så idag var det sten och i morgon blir det träd! Mycket ska man se här i världen!

Efter träden ska vi försöka ta oss mot Sacramento men vi vet inte hur långt vi hinner.

Men vi bor bra på Days Inn och har en underbar utsikt från vårt fönster, titta här bara




Tja det var allt för idag.
Ha det så bra så länge!

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Som vanligt lika spännande att läsa och se dina fina foton! Det känns lite som om man är med på ett litet hörn. Ser fram emot massor av träbilder. Ha det gott!

2009-07-28 @ 10:50:34
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Sofi

Va kul att ni kom fram till parken. Tror ni kommer att gilla träden! Allt bra här hemma, tråkigt väder dock. Ha det bra och njut ordentligt! Kram

2009-07-28 @ 15:07:44
URL: http://lovesiesta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0