27 juni Så var utställningen över!

Vi bestämde att detta var den sista på ett tag för Nalleman. En riktig surkart är vad han förvandlas till vid utställning. Morrar och fräser åt allt o alla, tom matte. Var spänd och rädd hos domaren så han gjorde verkligen inget bra intryck. Lilla goa Nalleman, som är så snäll i vanliga fall, han är helspattig fortfarande fast vi är hemma. Vi låter honom vara till  i morgon så får han tina upp på egen hand.

Men lite bilder på utställd Nalleman kommer här:


Börjar väl med att visa dem båda i buren. Vi har precis kommit på plats så de är nyfikna på omgivningen


Sura kissen ska upp för domaren........


Okey, han har inte tillräckligt med nos för en maine coon, men den växer nog till sig.


Ja det säger väl allt


Tillbaka i buren intog han denna position! Kolla lilla nosen som sticker fram under toaskynket!

Trots sitt dåliga uppträde fick Nalleman bedömningen EXC 1 och fick en kokard i alla fall!


Efter lång väntan var det Valentins tur. Där hade vi inte heller några förhoppningar efter sågningen i Värnamo i april.


Här sitter han och väntar på sin tur, nyfiken som vanligt!


Så tittar domaren på honom, vänder och vrider


Men han tar det hela med ro.

Nu ska ni få läsa något roligt

Typ: Kort knubbig kropp. Medelhöga ben/ Excellent tyngd, utmärkt storlek
Huvud: För runt huvud. Svag haka. Nästan rak profil./ Utmärkt profil excellent haka utmärkt bredd
Ögon: Ok utseende/ Excellent form o storlek, härligt uttryck
Öron: Medium storlek, sitter som på en norsk skogkatt/ Excellent form, önskar lite större, utmärkt placering
Päls: Excellent len/ Vacker röd färg, utmärkt silkig kvalitet
Svans: Passar kroppen/ Excellent
Kondition:
Excellent presenterad/ Excellent
Allmänt: Söt pojke men ser inte ut som rasen/ Pratande, lugn herre
Bedömningsresultat: MB1 (och det är inget bra resultat alls)/ CAP!!!! (=Certificat d'Aptitude de Premier)

Det som står med fet kursiv stil är från i dag, det andra är från 26 april när vi var i Värnamo! Man kan ju undra om de tittat på samma katt...........

För dig som inte vet något om priser inom katt-tävlingar så ska han ha tre CAP för att komma upp en tävlingsklass och få titeln Premier. För den som vill läsa om detta kan gå in här: http://www.sverak.se/SVERAK/Utstallning/index_utstallning.htm

Så fick Valentin också en kokard men under tiden hade vi köpt en burfläkt så det är kanske den man ser mest.....


Vi träffade många trevliga katter och människor idag. Både sådana som vi träffat innan och nya bekantskaper. Här kommer några:


Här är t ex en av våra grannar, Linde-Lo's Escape, kommer tyvärr inte ihåg vad han kallades av husse o matte. Me jag vet att detta var hans första utställning och han skötte sig perfekt.

Han kamperade ihop med Sallymanns Otis, som kallades Otis av matte o husse.
Här är Otis hos domaren

Otis är en riktigt trevlig prick. Han tävlar faktiskt ihop med Nalleman för Otis har en liiiiiten liiiiiiten vit tuss på magen, väl gömd men har börjat på en liten klick på bröstet med. Söta kissen!

Sen har vi makens favorit, DUSTY. Jag tror att Dusty har en liten fan-club med en medlem, min make!


Matte visade snällt upp Dusty för kameran.

Dusty blev Domarens Favorit i dagens tävling. Här får han priset för det och matte tar en kram av domaren
Under den sk Panelen fick vi se denna lilla söta Oriental. Med STORA öron, så söt så söt!

Söta lilla Labolina's Burning Flame 4 Cornitas

Här syns hon bättre
 


Ja det var en lång varm dag i Kalmar men roligt att åka hem med ett cert! Nu är man trött, har huvudvärk och är jätte-kladdig för där var så varmt.

Kanske det var värmen som gjorde så många katter så griniga. Nalleman var grinig men han var i gott sällskap med många fler. Katter som i vanliga fall var snälla blev fräsiga och griniga. Kanske pga värmen eller så var det något annat.

Nu ska jag ha en date med sängen!
Ha det!

26 juni Vad gör man dagen före utställning? Om man är katt alltså....

Jo, då slappar man i trasmattan som matte tänkt lägga på golvet. Helmysigt alltså. Här kommer en LÅNG bildkavalkad, håll till godo!


Mysigt här!

  
Undrar om någon ser mig?


Jag gömmer mig först

 
GOS!

  
Attans här kommer Valentin!

 
 Eller ska jag ta flugan?

 
In ACTION!                                                


 Matte säger att hon aldrig få ordning på min päls igen....


Men det går visst att få ordning på den. Här poserar han vacker på köksbänken:


Faktum är att denna katt har gått ner från 7 kg till 5.9 (om min våg säger rätt, ena vikten är veterinärens den andra är min). Han har ju blivit påtagligt smalare, vilket är till det bättre. Nu har han "midja" och kastrathänget under magen har minskat. Det känns när man lyfter honom att han är lättare. Tänk som det kan gå när man får en tjej i huset. Samma sak har hänt Valentin. Han har gått från 6 kg till 4.8 (samma förutsättningar med vågen).

Så köpte jag en blomma till min dotter idag. Hon har jobbat både hemma med att städa, plocka och jobba i växeln på makens jobb.

Nu kära kollega på jobbet, här kommer lite blommor!

Blommor inne är ju det ända man kan fota på nu, ute blåser det så att man nästan tappar fotfästet. Tänk, annan tid på året och SMHI hade gått ut med varning om dåligt väder och kraftig blåst, men inte nu inte...........

Imorgon lördag ringer klockan vid halv 5. Då är det till att gå upp, kamma katter, duscha, äta frukost och sedan köra bil till Kalmar med Valentin, Nalleman och dottern. Kl 07.00 öppnar veterinärbesiktingen och själva utställningen börjar kl 09.00.

Håll tummar o tassar för att det går bra!!!!!!

Jag återkommer med rapport och foton därifrån!

Ha det så bra!

23 juni Goda nyheter!

I april var jag och höftledsröntgade Valentin och Nalleman. Resultaten skickas till en särskild veterinär som MaineCoon-katten använder. MaineCoon-katten i sin tur skickar resultatet till mig.

Nu har det gått ett tag och jag har inget hört. I fredags kontaktade jag MaineCoon-katten och idag fick jag besked.

BÅDA HERRARNA VAR FELFRIA!!!!

Underbara nyheter!

Nu är Valentin frisk från både höftledsfel och hjärtfel. Nalleman är fri från höftledsfel och enl vetrinären i Växjö även fri från hjärtfel men enl MaineCoon-kattens veterinär har han ett milt fel. Så där får vi se till hösten hur det blir. Jag hoppas naturligtvis på att han ska bli friskförklarad även av veterinären till hösten.

Det var allt för nu

Ha det så bra!

21 juni Så var midsommar över

Vi som i år bestämde oss för att vara hemma i lugn o ro, vi har haft det så skönt! Spelar roll vilket väder det var ute, vi hade det bra ändå. Midsommarafton sov vi länge, både människor o djur. Vi åt sillen o drack lilla nubben vid tolv och sedan vid halv 3 åkte vi till A & M som på midsommarafton varit föräldrar i en vecka!

Lilla Amanda såg dagens ljus den 11 juni. Välkommen till världen!


- Hej alla, här är jag! Liten men naggande god!

Vi åt jordgubbar hos A & M och sedan åkte vi hem. Väl hemma satte vi oss i soffan och tittade på dvd tills det var dags att försöka grilla mellan skurarna. Det gick bra så vi fick mat på kvällen med. Maken gjorde en djupdykning i frysen och hittade ett paket kräftor så det la vi på tining och åt dessa läckerheter vid 10-tiden på kvällen. DET VAR GOTT!!

Katterna har väl tagit ledigheten med samma upphöjda lugn som vanligt. Midsommardagen var BAD-DAG men de var lyckligt ovetande ett tag.

Lite stilstudier;


Nalleman ligger o filosiferar på köksbänken. Denna gång under uppsikt så han inte ålar på bänken och trillar i golvet....igen.......


Så flyttade han till korgen. Där fick han ligga i fred i cirka 3 minuter sen kom Tösen och gjorde honom sällskap. Det syns verkligen att de är kullsyskon. De har samma rörelsemönster, liggmönster och pratande. Nu hör vi knappt skillnad på Nalleman eller Tösen när de pratar. Båda gnyr till när de ska hoppa upp eller ner på något. Sötnosarna!


Å så har vi vilde Hilde, Sixten Blixten, Bubben eller Valentin som han heter när han varit olydig! :) Man kan ju undra vad han tänker där han ligger i klätterträdet......


Tösen la sig som sagt hos Nalleman efter några minuter, men visst ser hon lite lurig ut? Man kan undra vad bus som ska hittas på.Jag var tvungen att tvätta vårt överkast och eftersom det skulle badas katt fick jag lägga på vårt gamla överkast. Vår säng är nämnligen torkningsplatsen sedan för två blöta kissar. Kanske är det deras sätt att hämnas?


Tösen väntar på att jag ska bädda färdigt.

När det ny-gamla överkastet var på plats, provlågs det med en gång.

Jag funderade på vad Valentin pysslar med, men han bara tvättar magen, token!


Det är akrobatik på högnivå som gäller här!! Goa söte-magen!


Nalleman, han bara låg där och myste o myste o myste o......


....o myste lite till!


Även Tösen låg där och myste, bland pojkarna. Hon har verkligen kommit in i katt-gemenskapen nu. Hon har ändrat lite personlighet. Nu leker hon o busar med dem och med leksakerna som ligger överallt. Hon är inte längre rädd för oss när vi går förbi henne utan 8 gånger av 10 sitter hon kvar. Men att bli buren eller vara i famnen, det gillar hon inte. Men vi fick klippar klorna utan större protester, då var Nalleman värre, men han är ju kittlig så det är därför tror jag.

SÖNDAG 21 juni


Jag städar och hittar en tomlåda. Den la Valentin beslag på omedelbart. MIN! sa han bestämt.


Tösen låg o solade under vardagsrumsbordet. Söta söta kissen!


- Nä matte, nu blir jag så blyg så nu får du sluta fota.

Tja så har helgen varit hos oss. Sonen kom hem tidigt i dag, söndag, för han fick skjuss istället för att åka snigeltåg/buss.
Jag skulle slutföra städningen från i går och drog igång glad i hågen. Bytte till vita överkast i sängen och någon gång under det momentet fick jag fruktansvärt ont i ryggen. Man kan nog kalla det ryggskott. Jag kan inte ligga, inte sitta, inte gå, inte stå. Vet i sjutton hur jag ska vara. Sitter vid datorn med värmedyna mot ryggen, ligger i sängen med värmedyna, äter Diklofenak för smärtan som är där hela tiden, inte bara när jag rör mig. När jag skulle plocka upp diskmaskinen fick jag lägga mig på knä för att ta "bottenvåningen". Men skam den som ger sig. Rörelse säger de ju är det bästa när det gäller ryggar, men jag vet i sjutton. Det strålar i hela bäckenet och går ner i benen och det känns totalt hela tiden.

Usch vad gnällig jag är. Det var väl tur i oturen att det kom nu och inte helgen när vi ska sitta på flygplan i 10 timmar.

Nä, nu får jag väl ta tag i verkligheten. En ny tablett och jag kanske kan ställa mig vid strykbrädan en stund.

Ha det så bra!
Sköt om er!

13-14 juni TASS på er alla, nu är det vår tur

Nu tar vi katter över här. Matte är så tråkig. Vi har en liten del att berätta.

Jag, Nalleman, tar hand om tangentbordet och Tösen o Valentin får komma med sina kommentarer.

Igår var DagenFöreBad. Vi passade på att visa upp våra pälsar för omvärlden, men matte bara hittade tovor hela hela tiden. Nu hotar hon med balsam till badet i morgon. Det betyder 5 minuter blöta i vasken medans eländet verkar...uisch.

Men så här gjorde vi i går i alla fall:


Vi la beslag på lillhusses säng och sov så gott så gott när matte kom o störde oss med kameran. Men visst fångade hon oss bra på bild!

Får jag presentera; En sovande Tösen:

- Jag sover inte alls, bara på låtsas, vet ju aldrig vad hon hittar på med den där kameran.....

Sen presenter jag här med Valentin:

- Ser jag ut som om  jag behöver bada???? Nä trodde inte det heller.

Sedan jag själv då...vacker som alltid

- Tjena matte! Ska jag göra mig till? OK


- Ja jag vet, jag är ruffsig på magen!

Så kom husse hem och jag intog min absoluta favoritplats, dagtid, nattetid är det på matte.


- Du menar inte att du kom på oss med den där kameran igen?!!!!


- Om jag gömmer mig så ser du mig inte!


-Va!??! Funkade det inte att gömma sig? Typiskt! Å husse som ruffsar till mig så.....


Tösen hon gillar att vara ute. Men tokfian äter gärna gräs och sedan får matte lite jobb, hehehe


-Va!!! Är du här med kameran också! Aldrig får en flicka vara i fred för kattaratziz!!


- Gräset är inte tillräckligt högt för att man ska kunna gömma sig, attans också.

Så kom då den där BadDagen......Hrmmm

Här hemma tjatas det om att jag o Valentin har förlorat några gram i vikt sedan Tösen kom. Må så vara. Jag visar här under protest upp min midjelinje. Under all fluffig päls finns denna ganska smala katt!

Ja jag vet att bilden är ganska suddig men ändå, ser ni att jag blivit lite smalare?

Nä nu ska jag återgå till att lägga mig i solen och torka, rattans vad blöt man blir när man badar!

Tass på er från
Nalleman, Valentin o Tösen

11 juni Kattrapport!!!

Allt går sin gilla gång här hemma. Kissarna har fått vara ensamma hemma om dagarna nu i några dagar. Dottern har varit i Mölndal och tagit hand om lilla "moster" som precis kommit hem från sjukhuset. Inget allvarligt, men dottern hämtade henne på Mölndals sjukhus och har bott hos henne ett tag. Därför har kissarna varit ensamma om dagarna. Det har gått jättebra bara lite mer kontakt-sökande på kvällarna.

Igår städade jag järnet. Ensamma hemma, katterna o jag. Först hade jag ordentlig genom-kammning av pälsar, så jag slapp dammsuga två gånger. När jag väl var färdig, bord och bänkar rensade, då skulle jag in i duschen. Vad ser jag då? Jo hel-kull-syskonen. Visst syns det att de är av exakt samma skrot o korn.


Stilen är lika!


Mmmmmmmmmmmmmmm

En morgon, tror även det var i går, då satt alla tre kissarna och tittade ut genom köksfönstret. Jag har tagit bort myggnätet för jag tror aldrig vi kommer att behöva det......hrmmm svensk sommar hrmmmmmmmm

Livet utanför fönstret är ju betydligt mer intressant när nätet är borta än vad den var innan.


Tydligen är mina förehavanden mer intressanta än livet utanför fönstret så här på morgonkvisten


- Okey då matte, jag kan väl låtsas att jag tittar ut då, om du envetnas, men småliven de verkar inte sammarbetsvilliga. Är det bara jag som får godis då???????

Tja det var allt för nu. I morgon kommer sonen hem och ska bo hemma över sommarlovet. Han har jobb på mitt jobb så han är sysselsatt i alla fall.

Ha det!

9 juni Lovade ju även uppdatering på katt-fronten.....

Kissarna har varit lite oroliga när vi varit borta. Dottern säger att de har skrikit efter oss och Nalleman har letat. Men det är bara för dem att vänja sig, snart åker vi bort en månad.

Jag tog ett sött kort på Nalleman dagen innan vi åkte. Han smög på mig i från kattgården, den lilla busen.


Buuuuu, matte, nu smyger jag på dig!

Man märker ju aldrig skillnad på sina barn, att de växer t ex, förrän man är i från dem ett tag. Så var det med Tösen. När vi kom hem märkte vi genast skillnad på henne. Hon har blivit mer muskulös och lagt på sig lite och pälsen är i toppform. Fortfarande tycker hon att jag är lite otäck så hon går gärna undan när jag kommer med kameran, men i bland kan jag smyga mig på henne. Se här:


Här ligger hon under vardagsrumsbordet och mår ganska gott (fast jag är en meter nära)

Visst är de kullsyskon, kajal-linjen sitter runt var sitt öga på dem!

Goaste kissarna. En av dem har det lite jobbigt med pälsen. Maine coonens päls ska ju vara lättskött, trots att den är långhårig, men Nalleman han har inte förstått det. Jag har i två dagar hållt på med en jättetova mellan hans "armbåde" och bröstkorg. Puh, nu är den borta men det tog ett tag. Men när jag gjort honom fin, vad gör han då? Jo ruffsar till sig!


Jaja, det blir bra i slutändan ändå!

Sen har vi fått ett djungellejon!


Näää det är bara lille Valentin! Men visst är han ståtlig där i "djungeln"! Akta mammas blommor hörrö!!!!!


Vi var på IKEA direkt måndag när jag hade vaknat. Dottern har kommit in på sin önskade utbildning och ska flytta till Norrtälje till hösten. Måndag var den ända dag fram tills hon flyttar som jag kunde åka till IKEA, om vi inte skulle åka en helgdag när halva Sverige är på IKEA. Men Tösen fick det som hon saknat, en nane-plats!Vårt köp på IKEA ligger kvar i bilen och hälften blev inte handlat. En bäddsoffa som inte kom i platt paket är det som tar plats i bilen, fram tills vi har plats för den inne. Därför fick vi inte plats med det andra. Men det får dottern åka ner och komplettera en annan dag, hon är ju ledig hela sommare.

Hon ska gå en KY-utbildning som heter Reseledare och Internationell Tour Manager på Travel Education Centre. Den ger 80 högskolepoäng eller vad det heter. Hon har redan bokat sig en liten lägenhet på 23 (tror jag) kvadrat, med centraldamsugare och internet. Men möbler måste hon ju ha i alla fall om än bara lite. Så det som saknas är matbord och klaffstolarna till det, det lilla soffbordet och skåpet till badrummet. Hon får inte göra några hål i väggarna så vi kan inte fästa några hyllor där, hon får bara slå i tavelspik.

Nä hörrni nu ska jag ta itu med oredan i köket.

Ha det så bra!8 juni Nu är vi tillbaka i kalla Sverige...brrrrr

Efter en underbar vecka med 35 grader varmt kommer man hem till 3(!) plusgrader! Brrrr vi saknade långkalsonger och varma tröjor när vi klev ut från Sturup. Bilen stod jäääääätte långt bort, tyckte vi, någon måste ha flyttat den för visst stod den närmare när vi lämnade den????? Nä, ingen hade rört bilen men det kändes längre nu när det var så kallt.

Här kommer nu ett litet sammandrag av resan.

Vi landade som vi skulle och skumpade med transferbussen till Lothiarika. En och enhalv timme tar det och man sover gott under den turen ska jag säga.

Allt var sig likt när vi kom, hotellt var som det brukade, stranden var som den brukade, personalen var som den brukade och vädret var som det brukade. Underbart helt enkelt. Popi, som damen heter i receptionen, blev så glad över att se oss. Vi fick rum 109 denna gång så nu har vi haft 101, 103, 106 och 109 (samt några timmar i 208 men det kommer jag till sen)

I baren jobbade George och han välkomnade oss när vi väl hamnade i baren.

Dagarna flöt på och man gör ju inte så mycket precis, inte mer än äter, sover, solar och badar. Härligt! En verkligt skön semester har det varit. Här kommer nu lite bilder (som efterfrågats):


Utsikt från vår balkong. Vi bor ju gärna i marknivå, för det är så enkelt att springa hem o hämta saker då, bara hoppa ner på balkongen och så in.


Även i år fick vi en katt-kompis. Han hade gjort illa sitt ena bakben och gick på hela hasen den lilla gubben, men söt och ärrad var han. Men han fick ingen mat av oss vid hotellet, däremot sa jag till honom att gå hem för jag skulle komma med mat lite senare.


Å här är jag i full action med att portionera ut maten. Lite högar på olika ställen och kissarna åt tacksamt. I år var det inte tillnärmelsevis så många katter som där brukar vara. I år var det kanske 10 st vuxna och tre ungar, men det var fler ungar på väg. Innan om åren har det varit en 20-30 katter där.


Ändå var det många som åt från samma ställe. Ofta ligger där makaroner i lådan och det är det som syns som gult på bilden.


Även våran kisse kom. Jämnför hans storlek med den lilla sköldpaddsmönstrade kissen till höger. Hon var så liten så liten och så väntade hon ungar. Man ser även att vår kisse inte vill stödja på sitt bakben, stackarn.


Dagen efter var det tomt så när som på gamla makaroner. Här hade det nog festats hela natten!


På tisdagen åkte vi upp till Rodos stad och tillbingade några väldigt varma timmar där. Satte oss vi Sokrates torg och tog lite vätskepåfyllning. Jag fick en fruktdricka som är underbar, har provat den innan. Men den är inte billig och ölen är inte liten. Men vi behövde detta. I stan köpte jag mig mina paraplyer som jag lovat mig själv och vi gick naturligtvis och åt på Yamas och pratade med Michailis. Tyvärr kom inte hans fru Nikki, men hon är mammaledig och kommer bara och hjälper till i restaurangen när hennes föräldrar kan ta hand om bebisen.Dagen efter var det mulet när vi vaknade. Till och med att de kom ett par regndroppar. Men George sa att det skulle klarna upp vid 12 och han fick så rätt!


Åter en fin varm dag! Det var nästan lite skönt med mulet väder under förmiddagen.


På kvällen gick vi till favoritrestaurangen för att äta. Precis när vi var färdiga gick strömmen! Där satt vi i skummet och kunde inte göra annat. Mest synd var det väl för de som inte fick sin mat över huvudtaget. Vi hade kontanter med oss denna kväll så vi kunde, i ljuset från servitrisens mobil, göra rätt för oss.

Vi gick gatan ner och i andra änden var det ljus, konstigt, men så är det i Grekland. Vi gick in i en turist-shop och jag förälskade mig i ett par flipp-flopp. Visst var de söta?

Visst var de söta!
Vi fick reda på att anledningen till strömbortfallet var att en stolpe hade exploderat! Jaja sånt händer bara i Grekland!

Maken gick på morgonpromenad och tog kameran med sig. Här kommer några foton från hans tidiga promenad.


Solen är på väg upp över bergen


Havet ligger stilla


Det ser ut att bli ytterligare en varm härlig dag!


Lite folk på gatan och absolut inga bilar (än)


Inga människor i poolbaren, den hade inte ens börjat öppna


Inga människor, eller handdukar, runt poolen. Men de kommer var så säker!

När vi satt och åt frukost sa maken plötsligt; VÄND DIG INTE OM, BARA GÅ IN!!!

Jag undrade förståss varför och vände mig inte om förrän jag kommit in. Vad såg jag då? Jo denna varelse!


En gigantisk gräshoppa!!! Inte värre, jag som hade misstänkt att det var en äcklig, farlig spindel!

När vi senare på dagen tog en liten promenad så gick vi förståss förbi katterna. Mamma-katt kom o hälsade och vi sa ; Vad fin du är!

Trots att hennes ena öga var igengrott med gegga, så det såg ut som om hon flirtade med oss, lilla gumman!

Så kom den lilla blivande mamman och hon ville också veta att hon var söt, och det sa vi naturligtvis till henne!

Blivande mamma med den stora runda magen!

Så hörde vi ett ynkligt litet mjau från marken och denna lilla kille stod där och liksom sa till oss; Är inte jag också söt då?
Klart att han var!


Tvära kast! Här är en bild av en typisk frukost hos oss. Mums mums! Maken lagade och jag diskade, bra fördelning! Han gick även och handlade varje morgon.


Vår lilla balkongkatt kom förståss på besök och denna dag satte han sig i rabatten och naturligtvis blev han lite gosad av oss. Han hade nog varit i slagsmål under natten för han hade lite blod i pälsen och några nya revor.


Så vart det fredag kväll. Då hade hotellet anordnat barbeque-fest i poolbaren. Trevligt så det förslår!!


Det glada gänget från Borlänge! SKÅL!!!!!


George står för barbaquandet. Han är en utav delägarna till hotellet. Bor övrig del av året i Toronto där han äger en arkitektfirma. Men sommarsäsongen tillbringar han på Rhodos, vilket jag kan förstå, men när är människan ledig???


Sen är det Georges bror Jannis. Jannis sköter hotellet, både praktiskt och administrativt. Behöver jag tillägga att bägge herrarna är underbara, trevliga människor?


Maten som bjöds på var grillad fläsk, typ karre, en lokal korv som bara görs i Lardos, tsatziki och bröd samt pommes. GOTT var det i alla fall. Nu gillar jag ju inte korv så där mycket så den gick till den behövande på andra sidan bordet, dvs maken.


Det var en underbar kväll och himmlen blev så vacker när solen gick ner och månen var uppe.


Så smög jag ner mot stranden, satte kameran på en mur och tog ett foto utan blixt på det underbara månskenet i vattnet. Just när jag skulle fota detta hade jag önskat att jag hade den nya kameran med mig. Men det blev ett hyfsat bra kort ändå.


Sen skulle det dansas zorba. Killen som klappar händer, i svart skjorta, det är Dimitris; bartender och kypare. Son till George och jobbar och bor här året om. Sticker på semester i slutet av oktober och så brukar han vara borta i en månad och sedan återvända till Lothiarika och uppskatta lugnet. Sedan bygger han och renoverar hotellet under vintern.

När det kom till zorba dansen så kan jag ju säga att allas ben gick inte åt samma håll samtidigt hela tiden. Men alla hade fantastiskt roligt! När zorban var dansad så dansade Dimitris en ensam dans som handlade om en sorgsen man som letade efter sin älskade. Snacka om snabba fötter. Tyvärr kan jag ju inte visa det här och dessutom är det en väldigt mörk filmsnutt för jag hade ju ingen strålkastera som hjälpte mig med ljuset precis.

När söndagen kom, vår hemresedag, så fick vi byta hotellrum för dagen. Vårt rum skulle hyras ut så där kunde vi inte vara kvar. Men vi fick ett rum precis vid receptionen istället, på plan två sett från poolen. Så nu kunde jag fota lite så där från ovan istället för i från marknivå.


Poolbaren


Poolen ("våra" platser mitt i bilden, det är en randig stol som står tom, stolarna till höger om den, det var där vi brukade ligga)


Fortsättning på poolen och taken i bakgrunden är baren på grannhotellet, Evita. Det är därifrån den hiskeliga kareoken låter vissa kvällar, ichhh.


Å så har vi nått slutet av hotellets mark.

Så gick vi till Pereklis och åt sista grekiska målet mat. Snyft. Efter det satt vi av tiden i poolbaren, läste och pratade med Dimitris.

Sista kortet från James Hotel, Lothiarika, Lardos, Rhodos, Grekland, Europa, Världen, UniversumFörhoppningsvis kommer vi tillbaka nästa år! (Längtar redan)

Hemma väntade Ligan, keligare än någonsin, men det tar vi i nästa inlägg.

Ha det så bra!

3 juni Allt ar toppen!!!

Fast idag har det varit lite mulet och t o m nagra droppar regn pa formiddagen. Men sen kom solen och vi har naturligtvis njutit av varje minut i den.

Vi har kollat kissarna i dag med och speciellt de sma kattungarna.  Sota som socker ar de....undrar om de kan passera i handbagaget.........

Ha det sa gott nu gar min tid ut pa datorn! Naha, fick lana pengar av Jannis sa nu hinner jag lite till.

Vi har traffat gamla bekanta har och har sa trevligt vid poolen med dem. Ett glatt gang i fran Borlange och skratten duggar tatt.

Jag kan inte lagga upp nagra bilder men det lovar jag att gora nar jag kommer hem. Det ar den gamla kameran som fatt aka med denna gangen, den nya far vanta tills vi aker till usa.

Har ar det ju Kanadensare som driver hotellet och vi pratar mycket med dem om varan resa. De har sjalva akt kors och tvars genom usa och kan komma med lite tips har och var. Fast James/Dimitris ar mest lite avundsjuk, den lille rackarn, pa att vi ska aka. Idag satt vi med var reseguridebok i poolbaren nar vi skulle ata och han sa: hade ni inte varit har tidigare sa hade jag blivit arg for att ni ar i Grekland och tittar pa en resa till usa! Men han skojade forstass!

Na nu racker det for i kvall, ska hem till rummet och spela lite kort!

Nu sager jag: Ha det sa bra!

2 juni Rapport fran Grekland

Tja, vad kan jag saga.....vadret ar underbart, maten ar underbar, manniskorna ar underbara, vattnet ar underbart.....
Jag kan halla pa i evigheter.

Sa ni forstor att allt ar toppen. Igar var vi ute for nagot roligt. Ja roligt o roligt, det beror pa hur man ser det. Men vi hade precis atit klart hos Preikles och satt och smalte maten nar stromen gick. Helt plotsligt kunde ju koket inte laga mat, man kunde inte betala med kort, ja ni fattar ju vidden av att inte ha strom.

Stromen var borta i nastan tva timmar. Vi hade kontanter med oss sa vi kunde betala och gick hem pa morka gator. Mysigt var det i alla fall och tur att jag hade sterainljus och tandstickor med mig.

Vi var hos kattkolonin i gar ocksa. Jag hade med mig zip-pasen med torrisar och kan ni fatta att alla katter kom rusande nar vi narmade oss. Hur i hela friden kunde de forsta att de skulle fa mat?????

De at med glupande aptit och idag var maten slut. Harligt att kunna gora en insats!

Na nu ska jag ut i solen igen. I dag ska vi ta bussen 14.00 upp till Rhodos stad och vara dar hela kvallen. Bussturen tar tva timmar sa det ar darfor vi aker sa tidigt

Ha det sa bra, det har jag!

RSS 2.0