28-30 juni Norrtälje/Stockholm

Måndag den 28 juni begav vi oss, gubben o jag, till Norrtälje. Vi skulle tömma och slutstäda dotterns lägenhet. Hon fick vara hemma och vara kattvakt i stället.

Vi tog vägen över Motala för att hälsa på goda vänner. Då är det riktigt fint att köra av E-vägen och köra igenom Gränna och fortsätta den vägen, genom Vadstena och upp till Motala. Det är så mycket vackrare den vägen

Här är Gränna kyrka så där i förbifarten


Genomfartsgatan i Gränna. Trångt o smalt, som det var förr när bilar inte var så vanliga


Man kommer närmare Vättern på nått sätt. Stora fält och Vättern i bakgrunden




Brahe-hus sett från andra sidan.


Som vi gjorde under USA-resan; dagens vägbild



Vi närmar oss Tåkern och landskapet skiftar mellan lövskog och fält. Vallmon blommar fritt här i östergötland verkar det som, för nere i småland finns den inte



Tåkern syns i fjärran


Överallt såg vi dessa blåa fält. Det är inte blåklint. Vi har grubblat på vad det är, någon som vet?


Så km vi fram till Motala och Anneli o Stig. En underbar liten lägenhet hade de. Dessutom stod de i startgroparna för en liten semester på Gran Canaria. (inte alls avundsjuk....) De bjöd på kaffe och en underbar rabarberpaj


De har en söt "liten" kisse också, som går under namnet Lillkissen. Men inget är litet med den katten. Han är så snäll och underbar. Låg och sov vid sängen när husse hämtade honom för fotografering. Lillkissen har större tassa än vår Nalleman och väger mer också och har dessutom de underbaraste svarta trampdynorna!


Får väl ta med husse Stig på ett hörn också.


Efter kaffet var det dags att köra vidare. Hejdå hoppas vi ses snart igen!


Vi började röja lägenheten hlav 7 på tisdagsmorgonen. Då fraktade vi bort en kamrats saker som dottern lovat ha i sin lägenhet medan de var på praktik. Kamratens saker skulle till ett förråd. Vi packade Renault Mastern full och kvart över 8 var vi klara med den flytten.

Sen tog vi dotterns saker. Vi hyrde oss ett övernattningsrum av hyresvärden så vi kunde flytta dotterns alla skar med en gång. Vi slet som djur och klockan 14 var vi helt färdiga, både med packning av bil och städning och oss själva. Vi duschade och vilade lite. Sen gav vi oss av ner till Norrtälje centrum.

Det är et litet pittoreskt cntrum. Inte några fula 70-tals hus utan den låga träbebyggelsen har bevarats.


Ja de säljer skjortor här inne. Kul skylt


Lite mer bilder från centrum. Det är delat av en å så det är broar här o var.






Det finns små gränder också









Vi tog en fika på En liten smula, ja så heter cafét. Vi sitter ute på en naturlig etageservering.


Nej det är inte vi som spillt på duken, vi har ju inte fått kaffet än. Men fläcken är torr så duken får vara. Gubben ser ut att trivas i alla fall


Blå himmel och ett etage till av uteserveringen


Norrtälje hamn


Socitetsparken till höger




Caféet vi var på har en beige skylt om du ser den. I alla fall så ligger det på.....


......Tilllfällegatan 8. Kul adress!


Det finns en liten ostaffär som jag tidigare skrivit om. Vi var naturligtvis där o köpte ost till kvällen. Tre ostar för 120 kr. En kitt-ost, en hårdost och en grönmögelost. Jag är inte så glad i grönmögel men den ingick liksom i paketet så det var bara att prova på. Jag säger bara MMMMMMMMMMMMMums vad god den var. Dålig bild men så här såg den ut i förpackningen.


Å så här såg själva osten ut. Såg ut som kitt, var mjuk som philadelphia men ack så god! Vi köpte en till att ta med oss hem!


Efter tisdagens brande åkte vi in till Stockholm. Tar en timme med buss.
Vi startade i Gamla stan. Ute i viken låg ett stort kryssningsfatryg som fraktade sina passagerare i livbåtar in till kajen. Precis som man sett på film.


Jag funderar på vart vi ska fika för någonstans


Blev inte i gamla stan utan vi gick sakta där igenom










Vi hamnade på ett fik vid Hötorget. Där bestämde vi oss för att ta en båttur. Vi gick vidare ner till Nybrokajen och köpte oss en tur Djurgården runt av Strömma-bolaget. Vi fick vänta en stund på båten och passade på att ta lite kort förståss.








Så puttrade vi i väg. 5 knop var maxhastigheten.




Diplomatstaden


På Djurgården finns alla Sveries trädarter representerade, alla utom dvärgbjörken(?). Den växer så långt norrut att den inte klarar klimatet i Stockholm






Här är Sveriges första obemannade fyr. Naturligtvis gjord av Gustaf Dahlén


Sen gick vi och åt på Hard Rock som ligger på Sveavägen och efter en mycket god måltid åkte vi hem med bussen igen.

Klockan 8 torsdagen var vi på väg hem. På vägen hämtade vi upp vår ena bil hos sonen i Anderstorp. Jag körde den och passade även på att ta vägen runt veterinären för att köpa mer foder till katterna. Nallemans problem med pälsen är troligen foderallergi så nu går alla på allergifoder. Pga detta har Valentins mage rasat så jag skulle även ha lite medicin till honom. Det tog sin lilla tid hos vetten och när jag kom hem var bussen redan urplockad och allt ställt på sin rätta plats. Detta tack vare hjälp från goda grannen! Tack Lisa, älskade vän!

Så var det bara att börja tvätta för i morgon åker jag till landet med katterna och gubben åker till Ekerum för att spela golf. Sen ansluter han mig på landet och jag har min sista semestervecka för denna gången.

Hepp!

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

I Norrtälje och inte hälsade på oss ????

Hm...............

Visst är Norrtälje såååååå mysigt.

:-)

2010-07-08 @ 11:25:52
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: mooch

Norrtäljer ser riktigt mysigt ut. Har endast varit där på MC-dagar tå Twin Club har sin klubbträff och man tävlar i byggen och design (av glidarhojar).



Du undrade vad de blåa fälten var utemed vägen; det är lin.

2010-08-05 @ 10:24:32
URL: http://luddrumpan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0