31 oktober Göteborg tur o retur

Veckan som gått har mestadels handlat om jobb jobb o jobb. Jag vikarierar för en kollega som rest på semester och jag tycker det är kanon-roligt. Fast jag gör säkert fel på vissa saker och det får vi reda upp när hon kommer hem igen. Världen går ju inte under om jag missar nått.

Nu i helgen har vi varit hos lilla moster (tja det är min mammas moster så hon är min gammelmoster eller nått). Hon har äntligen fått en köpare till sin lilla stuga och jag har hjälpt henne med att ordna med försäljning, papper och sådant. Nu är hon nöjd för köparna var ett ungt par och de hade en son på åtta år och en KATT. Just detta med katten gillade moster mycket. "Tänk att en liten katt ska springa där, och en liten kille".

Lilla moster


När vi kom i lördags så satt hon på köksgolvet med kaffesump över hela sig. Hon har en Don Pedro-bryggare som brygger kaffe på spisen under tryck.


Så sumpen hon fått i ansiktet var kokhet. Tack o lov blev det inte några djupa skador och hemhjälpen kom strax efter oss, för moster hade larmat. Men denna händelse kastade naturligtvis sin skugga över hela helgen.

Nå ja, försäljningen blev klar och alla var nöjda.

Sen åt vi. Jag hade lagat en ugnsomelett med mozarella, paprika och salladslök i och stekt bacon till detta.


Efter mycket om och men fick vi åka till hotellet, men bara om jag lovade att komma tillbaka snabbt. Visst gjorde jag det. Sen satt jag ett par timmar hos henne, men vid kl 18.15 gick jag. Naturligtvis tyckte hon att jag gick för tidigt och kunde jag inte sova på soffan? Lilla söta moster. Hon beklagar sig över att det inte är roligt att bli gammal. Men herrejösses, moster är 93 år! Hon har inte blivit dålig förrän sista året och fram tills dess levde hon ett rikt liv. Jag tror hon var 86 när hon slutade åka till Liseberg för att dansa och bilen sålde hon för 5 år sedan. Huvudet har hon i behåll så inget går henne förbi. Därför tycker hon att det är jobbigt med alla dessa människor som kommer från hemtjänsten, det är ju inte samma människa två gånger samma vecka säger hon. Å så stjäl de! Jovisst, pengar har försvunnit två gånger och det har hon polisanmält och kommunen har ersatt henne och avskedat "tjuven". Senaste objekten som försvunnit är en bordslampa av äldre modell samt en ny tröja. Jag kan inte annat än tro på henne för vart skulle sakerna tagit vägen? Hon är ju aldrig ute och vem släpar med sig en lampa när man ska handla?

Nog pratat om detta. När vi tillslut fick lämna moster på söndagen så tog vi vägen över Ullared. Jag är ju inget fan av Ullared men visst, när vi ändå hade vägarna förbi så stannade vi. MASSOR av bilar, vi trodde inte vi skulle hitta nån plats, men det gick förståss till slut.

Det var inte fasligt mycket folk där inne, har faktiskt varit där när det varit bra mycket mer folk. Men om man försökte ta sig fram ibland kläder och leksaker, tja då var det tjockt med folk. Julkappar antar jag och nya vinterkläder. Så vi besökte inte dessa avdelningar förståss. Nä vi köpte det vi tänkt; sköljmedel, plastpåsar, folie, wettex, nya kuddar, gardin å så lite till dusch o bad. 1800 kr handlade vi för så ni förstår att det inte var nån massiv shopping.


Men en sak köpte jag som jag tyckte var skojig.

En reflex-ödla! Jag gillar ödlor och tyckte denna passade perfekt på min väska. Så nu farbror busschaufför, nu ser du mig ännu bättre!

Tja det var allt för denna gång!

Ha det bra!

22 oktober Snö! och hemkommen solresenär

TJa har egentligen inte så mycket att skriva om. Inte mer än att det såg ut så här igår på morgonen när jag skulle släppa ut katterna.


Brrrrrrr, halt och eländigt på vägarna.

Jag var i Ljungby hos en kanon-veterinär för Nalleman. En underbar människa. Jag fick även träffa en beteende-vetare, ifall det skulle vara stress som orsakar alla problem. Men det uteslöt vi ganska snabbt. Så vi tog lite mer prover på kissen och denna gången fick han lite lugnande. Även en titt i halsen blev det för att se om tonsillerna kommit tillbaka, men det hade de inte. Så nu avvakar vi lite till och väntar på provsvar.

Medan jag var i Ljungby var dottern i Anderstorp och hämtade sonen och flickvännen. Och när väl makens flygplan hade landat åkte hon och hämtade honom också. När jag väl rullade in på garageuppfarten så var huset fullt. Tala om kontraster!

Ett litet minne från makens vistelse i Alicante (golfens tydliga paradis)


Ja nu är vi samlade hela helgen, det ska bli mysigt. Sen ska veterinären höra av sig så jag får svar på proverna som togs.

Ha det så länge!

17 oktober Ensamma på täppan

Jo, vi skickade husse till Alicante i torsdags kväll. Så nu är det tre katter och jag som delar dubbelsängen, gissa vem som tar mest plats?!

Bara för att vi är ensamma så ska lilla Tösen åka på ögoninflammation. Trodde inte jag skulle klara av att ge henne medicin tre gånger om dagen men det lyckas. Fast snart kan jag nog inte fånga henne för hon blir mer och mer på sin vakt, hönan. Så fredagen tillbringades hos veterinären. Tur vi har hittat en sån härlig och snäll vett.

I övrig har inte mycket hänt. I går tok-städade jag för att ha det rent o snyggt hemma under veckan, samt tvättade all tvätt som var. Så i dag har jag kört till Anderstorp och lämnat bananlådor till sonen. Han ska börja packa ner lite smått, han flyttar ju hem till jul. Det var härligt att träffa honom och hans fina goa flickvän. Men hörrni, jag fick inte träffa lilla Ronja ju, hmmmmm. Liten vovve hade ju suttit fint. Men det kommer fler gånger.

När jag kom hem från A-torp tog jag tag i kissarnas promenader. Tänkte ta ut båda samtidigt. Vi brukar inte låta dem gå ut genom dörren själva utan vi bär dem, det är för att de inte ska förstå att de kan gå ut. Men är man ensam har man inte mycket val.

Nalleman inspekterar Valentins svans och Valentin undrar när dörren ska öppnas. Ögonblicket innan jag tog kortet satt båda och tittade på handtaget. Men den posen försvann snabbt.

När jag skulle köra till A-torp låg alla i min säng och goade sig. Det händer inte så där ofta att man kommer på dem liggande på samma kvadratmeter


Efter våran eftermiddagspromenad började jag stryka i alla tvätt från i går. Kissarna vilade sig i form under tiden;

Valentin på mattes nystrunkna tvätt


Nalleman i sin älskade korg


Tösen i allas favoritkorg, den upp o nervända som ligger på golvet.

Nu ska vi sätta oss i soffan o slötitta på tv. I morgon är det en ny vecka, får se vad den innebär. Husse kommer hem på torsdag i alla fall, det vet jag!

HA det så bra!

12 oktober Vi har varit i Gävle på galej!

Jodå, vi har varit i Gävle hos min goda barndomsvän, Anna som fyllde år. Udda år men på en väldigt jämn dag; 10-10-10 samt kl 13.40 som var det klockslag hon var född.

Vi körde de 60 milen till Gävle på lördagen, tillsammans med ett par golfbekanta till maken. Trevliga människor och tiden gick fort i bilen. Vi skulle ligga på Hotell Avenyn som låg mitt på stora gatan i Gävle. Rummet var väl bra fast vi hade anslutningsdörr till rummet brevid (dock låst) och där inne låg det ett par snattrande damer som inte var tysta av sig om man så säger.


Här är hotellet och vid pilen där hade vi vår ingång. Alldeles egen ingång faktiskt.

Det var i alla fall rent o snyggt på rummet och sängarna var sköna. Rumsvy:



Dörren till höger är dörren till damernas rum.

Lördagskvällen var vi och åt på en restaurang som heter Libanesen runt hörnet. God libanesisk mat!


Här är vi alla. Om vi tar oss i ordning så börjar vi längst upp till vänster; min gudson R, födelsedagsbarnet Anna, min kära man o så jag. Sen till höger har vi; L (kusin till Richard), Annas syster M, Annas sambo K samt I, en annan barndomsvän till Anna. Vill inte skriva ut deras namn helt eftersom jag inte fått ok på det.

Självaste restaurangägaren har vi här, brett leende:


Roligt och trevligt hade vi det och maten var som sagt jättegod.

Vi la oss mätta o goa i våra sköna sängar.

Morgonen därpå gjorde vi en rekognoseringrunda till självaste festplatsen. Tydligen ett gammalt soldathem med en kyrka i ena ändan.
Efter en låååååång snurrig promenad kom vi dit.


Sen gick vi det rakare spåret hem. Fick lite fina bilder från Gävle. Varsågoda:







En kul skylt hos en troligen desperat husägare!

Vi gjorde oss i ordning och beslöt att ta bilen tillbaka till lokalen på tidiga eftermiddagen.

Vi gissade att det kanske skulle bli bröllop......samlas 13.40, in i kyrkan, brudparet tågar in kl 14. Så vi passade på att ta ett foto utanför kyrkan, i förebyggande syfte.

Våra golf-vänner (tja makens golfvänner, jag säger vänner) utanför kyrkan.

Men det blev inget bröllop, däremot en mycket trevlig fest med massor av god mat. Vi åt gott och träffade många roliga människor. Här kommer bilder från kalaset:

Just nu tomt vid borden men man fick välja sin sittplats själv.


Annas underbara storasyster ihop med sin dotter




Födelsedagsbarnet! Kära goaste Anna!


Nu var det lite mer folk vid borden!


Massor med god mat. I grytan pumpasoppa, tror jag att det var. Sen är det quinoa i alla de former i hinkarna. Salladen fick man skära till själv utav isbergssallad, gurka, tomater och jalapeños eller liknande. Gott var det i alla fall! O massor med mat!!


Folk höll tal för dagens jubilar och hon lyssnade glatt på alla fina snälla ord som sades om henne.


Sen var det ost samt kaffe och tryffel.


Underbart god tryffel, med kärlek rullad av Annas dotter.


Delar av järngänget som stannade till sist. Han till vänster är blivande svärson till Anna och hon i mönstrad klänning är Annas dotter som ska gifta sig med han till vänster. Inveckat? Nej då. Underbara människor och jag hoppas att F hittar till min blogg eftersom jag hittar till hans emellanåt men tyst tassar där ifrån. Ska nog göra väsen av mig i fortsättningen....hehehe


Till sist fick jag en bild på Anna vid presentbordet. Vad vi gav henne? Jo detta:


En popcorn burk i plast fylld med opoppade popcorn, samt en majskolv från USA. Den kolven stoppar du in i micron så poppar den popcorn på "stam" så att säga. Bara en kul grej. Helst ville hon att man inget skulle ha med sig om man kom långväga ifrån, men vem kunde låta bli???

Ja det var vad vår helg handlade om. På vägen hem hade vi med oss min gudson som skulle av i Linköping.

Anna o jag pratade om att det är konstigt att vår vänskap hållit genom åren. Vi har känt varandra i 43 år men ändå inte umgåtts. Vi bodde grannar i åldern 4-6 år, sen flyttade jag. Sen började Anna flytta runt i tonåren och slet ut sidorna i min adressbok med alla adresser hon bodde på. Det var på den tiden man fortfarande skickade brev till varandra. Ett tag var jag orolig att hon skulle hamna i England. Hon var där några år som au-pair och man kunde ju aldrig så noga veta. Men vi har en fantastisk telepatisk kontakt. Bara en sak, som dök upp på festen; vi hade tipspromenad och en av frågorna var vilken dag får man inte ringa Anna för att hon då tittar på sitt favoritprogram, är det under Greys Anatomi, Dexter eller Desperat Housewife? Jag gissade vilt mellan Desperata o Grey och valde sist Greys för jag har aldrig fått kommentarer av henne på att jag tittar på Desperata. Men visst var det samma program vi gillade. Så klart, borde jag förstått! Vi har alltså inte så täta kontakter att vi vet sånt här om varandra. När Anna väntade sin dotter hördes vi inte av särskilt mycket. Jag satt i Växjö med ideliga urinvägsinfektioner och undersökningar, Anna satt i Solna med påse på magen för bebisen blockerade urinröret. När hennes påse försvann, försvann mina urinvägsinfektioner. Senare vaknade jag en natt av att jag störtblödde. Visst, då födde Anna sin dotter. Så har det varit och är för oss. Som tvillingar fast vi inte är det och inte borde vara så tighta som vi är. Slår vad om att hon pratar om mig just nu i skrivande stund........

Nä nu är det dags för just Desperata så jag ska bänka mig i soffan.

Ha det så bra!

6 oktober Rhodos...........

Härom veckan kom en kollega till mig hem i från en semesterresa till Rhodos. Naturligtvis hade jag skickat med honom tips om vart han skulle åka när han bilade runt och även skickat med en hälsning till de på restaurangen som vi brukar äta på.

Detta är vad som kom tillbaka med kollegan:


Framsidan


Baksidan.
Om du inte ser vad det står kan jag tala om det; "Hello Mia, what a lovely surprice. Thank you very much for your thought. Hope to see you next year. Lots of kisses and hugs, Ritsa, Joanna and family"


Efter att ha fått denna hälsning, tror ni att man längtade ner till Rhodos då???? Så samma dag som Apollo släppte nästa års resor var jag inne o letade. Men Rhodos var inte släppt än. Så varje dag var jag inne och tillslut stod det Rhodos bland valen.

Så nu har vi bokat 14 dagar med avresa 7 augusti. Detta till det fantastiska priset av 4800 kr per person! Kan det bli billigare? Det är typ 304 dagar kvar och det känns hur länge som helst. Men som vanligt kommer väl året att rassla på i 120 knyck och så sitter man där plötsligt och säger "men det var ju inte länge sen vi bokade!"

Så är det.

Ha det så bra till nästa gång

3 oktober Hösten är här på riktigt nu

Det blåser kallt, vissna löv flyger omkring på marken och virvlar kring i små mini-tornados. Färgerna ute är vackra, det är väl det mest positiva med hösten, färgerna alltså.

Vad har hänt under veckan som gått då? Tja inte så värst mycket. Jobbat, och det tar ju en stor del av dagen, slappat i tv-soffan på kvällen efter maten, gått o lagt sig, vaknat och börjat om igen.

Vi har ägnat en del åt Nalleman dock. Han blir ju inte bättre i sitt plockande av pälsen. Något bättre blev han när han åt allergifoder 100%, men å andra sidan blev han depremerad för han inte fick vara med o smaka när vi lagade och åt mat. Det är han ju van vid sedan födslen och inte förstod han varför han nu blev exluderad.

Vi har lämnat det värsta allergifodret bakom oss och nu äts det allergifoder från zoo-affären i stället. Billigare och mer mättande verkar det. ProHolistic är märket och det är ett en-proteinsfoder, precis som veterinärens fast proteinet är inte sönderdelat lika mycket. Katterna älskar det och Nalleman har inte börjat rycka mer päls än vanligt. Men jag ringde veterinären och fick en tid till honom i fredags. Något måste det ju vara som är fel, men vad? Han börjar bli nakenkatt på ryggslutet nu så något måste göras.

Jodå, underbara veterinären på www.vaxjovetrinarpraktik.se , Therése, tog mig på fullt allvar och tyckte inte alls att jag var löjlig som påstod att Nalleman var deppig. Det kunde hon också se, det saknas en gnista i ögat liksom. Nåväl, vi stack lilla stora goa snälla men skrikiga Nalleman i varje framben och fyllde ett rör med blod från varje ben (han slet ut nålen första gången därför fick vi byta ben). Han protesterade högljutt men inga klor var ute och inga hugg försökte han med. Snäll är namnet. Therése sa att detta hade man inte kunnat göra på vilket katt som helst utan att först söva.

Nåväl, nu skickar hon blodet till något labb som kollar rent kliniskt vad han kan vara allergisk mot. De lägger blodet på en platta, som ger utslag för olika saker, ungefär som ett graviditetstest. Förhoppningsvis visar det att han är allergisk mot nått. I så fall kan han få genomgå en hypersensibilisering för att slippa äta allergitabletter hela livet. Det gör han nu, äter tabletter alltså. Vi fick Tavegyl till honom som han ska ta två gånger dagligen som ska lindra kliet på honom. Det verkar fungera, än så länge.

Så nu väntar vi på svar, det kommer att bli lång väntan. Under tiden petar vi i Nalleman tabletter två gånger om dagen. Han är bara svår precis i början, sen inser han att det inte är lönt att bråka och om bara matte får ner tabletten där den ska vara så smakar den ju inte illa heller.

Jösses, det blev mycket text utan bild. Får väl kompesera lite nu. Tog mig ut i blåsten idag och fotade på ett ställe som heter Linnés Trädgård. Där har man, om jag fattar rätt, planterat alla möjliga växter. Det fanns liksom ingen information så jag vet inte så mycket. Men jag kommer att åka dit till våren och sommaren igen för att se det grönska. Nu var det bara visset med vissa blommor som kämpade mot hösten.












Litet vattenspel, fint!


Trädgården ligger så man har sjön Trummen precis brevid. Vred jag mig till höger så hade jag Trummen med Teleborgs Slott i bakrunden



Nästa helg ska vi köra till Gävle och till min älskade Anna. Hon fyller år 10-10-10, det är kul. Så festen är på söndagen och klockan 13.40 börjar den för det är då hon är född! Kul grej o klart man ska fira sin dag när datumet är så unikt. Vi kör upp på lördagen och hem igen på måndagen. Förresten tur att jag inte har en fest som börjar när jag är född, för den skulle börja nio på morgonen, lång fest skulle det bli......Dottern flyttar hem under tiden vi är i väg, söta snälla hon!

Sonen lär väl inte komma hem på länge, han har fått jobb i Anderstorp så han jobbar varje eftermiddag/kväll och varje fredag (när han är ledig från skolan). Tror i alla fall att det var så. Han kommer att flytta hem till nyår för sista terminen ska han praktisera här i stan.

Nu börjar kvällen knacka på dörren och jag tror jag ska förflytta mig till tv-soffan igen. Ikväll är det andra delen av den nya serien The Event. Vet inte vad jag tycker men lite nyfiken är jag på fortsättningen. Får ge den en chans i alla fall.

Ha det så bra!

RSS 2.0