21 februari Ett inlägg som nästan bara handlar om mig.

Som jag väl tidigare sagt har jag för ett halvår sedan gått med i Xtravaganza för att gå ner i vikt. De har ett helhetskoncept som passar mig bra.

Nå väl, där kan man välja att gå på halvfart eller helfart. Jag varierar mellan de båda.

Helfart; då dricker man mängder med vatten och tre gånger om dagen Xtras näringspulver (som jag har för mig är samma som används i viktminskningsgrupperna på Karolinska Sjukhuset). Efter några dagar på pulver hamnar man i en fas som kallas keton-fasen. Det är då kilona börjar ramla och du börjar lukta unkas. Alla gifter ska ut och det känns kan jag säga. Stinka är ett snällt ord. I tre veckor får man hålla på utan att kontakta läkare.

Halvfart; då äter man enligt det koncept som Xtra har, en knytnäve protein (kött/fisk), en knytnäve kokta grönsaker i tre färger, en handflata färska grönsaker i tre färger (dvs sallad). Detta äts två gånger om dagen, däremellan ska det klämmas in en frukost och två mellanmål samt ett kvällsmål. Alltså sex mål om dagen, alla uträknade så att kroppen ska ha ett jämnt intag av socker, kolhydrater och protein.

När man nått sin målvikt går man på jämnfart. Då äter man lite mer och lite mer produkter.

Och överallt i hopa vilar den mentala anden! Mentalträning är lika viktig som kroppslig träning. Har du inte din mentala träning så blir det oerhört mycket svårare att stå ut i tre veckor med bara vatten o pulver t ex.

Nog pratat om detta. Nu till lilla stora mig. 13 kg har jag tappat sedan jag började och det är halvvägs. I mål går jag i augusti.

Men idag hände nått fantastiskt:
FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ NÄRA 30 ÅR HAR JAG KUNNAT KÖPA KLÄDER I DET VANLIGA SORTIMENTET och inte behövt hålla mig till XLNT eller Generous eller andra stora märken.

Gissa om jag gick loss idag på Lindex. Här är vad jag handlade:

Nya fina pyjamasbyxor med spets uppe i kanten fast det syns inte på bilden. De är tunna så de passar bra till varma sommarnätter.


Sen var det toppar.  Fastnade först för den rosa sen åkte den blå också med


Å så en härlig tunn tröja. Syns lite dåligt, vitt på vitt men ni kan ju ana.


Just nu går jag på helfart så livet är lite tråkigt. Det som står överst på min lista över saker jag skulle vilja tugga på är:
äpple
västerbottenost
salami

Lite nyttigt o lite onyttigt. Men jag har hittat min metala styrka och skam den som ger sig. En extra boost får jag när jag lyssnar på www.arionradio.com grekisk musik med andra ord!

Jo men en sak till vill jag visa. Vi har under soffbordet, tidigare haft en modern ryamatta. Jag har nu tröttnat! Var i lördags och inhandlade denna. Underbar när man har pälsdjur, lätt att dammsuga, lätt att ta bort fläckar på.


Å så har jag fått en egen dator-hörna. Sonen har tagit min gamla plats på kontoret och jag har varit hänvisad till köksbordet. Men nu har jag gjort plats i lilla tv-rummet till mig. Blir perfekt!Å du, om du tränar och vill, så kan du gå med på en sida som heter www.funbeat.se Där kan man lägga upp sin egen träning och inte visa det för någon eller visa det för den man själv väljer. Jag har en vän där och det är perfekt att peppa varandra den vägen. Oavsett vad man tränar kan man lägga in det där. Jag tror du hittar mig där men om du vill veta mitt namn (om du inte redan vet det) får du maila mig på miacarina@hotmail.com eller lägga en fråga här kommentarsfältet.

Ha det nu så bra o lämna gärna en kommentar när du varit här!

18 februari Inget fredagsmys här inte!!!

Näpp för här går jag på helfarts-diet på Xtravaganza och då är det bara "pulver" o vatten som gäller. Festar till det ibland med lite pressad citron i vattnet, blir roligare då.

Ska hålla på till torsdag och då blir det en o en halv vecka. Fast.....känner jag för det fortsätter jag lite till, när jag ändå är i gång.

Här hemma har vi inte gjort många knop i veckan. Jag syr o syr o syr för att sysselsätta mig. Idag tog jag ett tag i unge Valentins päls. Han fäller rätt bra och är den bäst pälsade utav katterna. Tur att han gillar detta med borstning, han spinner sig igenom!
Här är lite av resultatet:


Valentin vill även tala om att också han gillar hängmattan


Vi köpte oss en ny vattenfontän till katterna härom veckan. Jag har inte dragit i gång den förrän nu för nu börjar den gamla rassla ihop.

Här är den nya


Å här är den gamla. Det mörka som är i "backen" är repor och det är därför jag vill ha en ny. Annat mörkt är päls i vattnet. Den ska göras ren i kväll eller i morgon.


När jag fotade vattenfontäner kom Nalleman och ville leka med sina leksaker. Vi har alla saker i en liten korg som passar. Där plockar de själv fram sina leksaker, men än har jag inte klurat ut hur jag ska få dem att lägga tillbaka dem efter sig.......

Bildkavalkad!
La kameran på golvet o bara fotade rakt av. Blev ganska ok i alla fall.


- Usch ja här behöver man ju solglasögon matte! Lägg av!


Så klev Nalleman fram till kameran och så blev det ett sånt här kort....tassar :)


- Ska jag fotas måste jag rätta till pälsen!


Ser ni fluffet på magen???

Över allt ihopa låg Fröken Tösen och spanade:


Morgondagen ska vikas åt stan. Maken ska ta nytt kort till körkortet och vi ska nog ta en promenix runt sjön om vädret tillåter, i samma veva. Kanske kameran går med, de har fin glaskonst längs med gågatan.

Nu ska jag ta och parkera mig vid min sygrej och kanske senare ska vi in till grannen och spela kort. Fredag och lördagkvällar är lite pina när man inte äter men skam den som ger sig!

Ha det så bra och ät gott för mig med!

12 februari Lite ditt o datt

Veckorna som gått har gått i rasande fart. Är det bara jag som tycker så?

Min älskade make har varit i Malaga och spelat golf (jaja jag är inget fan av golf och kommer aldrig någonsin att spela!). Så jag börjar med att bjuda på lite bilder av värme, grönt gräs, blå himmel och snöklädda bergstoppar.


Tror detta var utsikten från rummet, om man tittade åt ena hållet


Å här är utsikten rakt fram
Visst är det härligt att se grönt!


Eventuell sand mellan tårna fick de nog härifrån, sandbunkern


Hotellet på håll


Här är de snöklädda topparna. Det blåste rätt bra, det kan man ana på träden.

Hemmavid har det skett lite också. Jag inhandlade en ny matta under matbordet. Den gamla hade gjort sitt.

Lite bubblig på bilden men det har lagt sig nu

Å Nalleman han har börjat gilla sitt nya klösträd. Han ligger ofta där. Av egen fri vilja alltså.

BILDBOMB!Valentin, han är så lycklig över att vädret börjar bli lite snällare så matte o husse släpper ut honom oftare. Ibland kan till och med fönstret få stå öppet en stund så han kan springa in o ut som han vill.


Så såg jag på Antikrundan av en ren tillfällighet i veckan. Där var man i Örebro. Mitt i programmet var man hemma hos någon man som var samlare av saker från Örebrokex-tiden. Å tänk, där stod mina Flinta-figurer. Ja
g har dem i min hylla för småsaker och jag har ingen aning varifrån jag fått dem. Antagligen då genom kexpaket som mamma köpte i min barndom. Roligt var det att se dem på tv och jag har konstaterat att jag saknar "bara" huskatten (dvs den sabeltandade tigern).


Suddigt foto men det är inte lätt att ta bra kort i en mörk korridor...... Men ni anar i allafall vad det är på bilden.

Nu ska jag ta mig ut i det fina men kalla vädret och åka och handla mer kattmat.

Nästa vecka är det vecka 7, så väntar en vän till mig kattungar....spännande. Hon bor i Älmhult och tänk, en liten resa till Ikea kanske kan bli av om några veckor hihihi.

Ha det så bra nu och vet ni......våren är faktiskt på väg, även om snön inte vill släppa sitt grepp. Läste ett kul inlägg på facebook, det lät så här:

Kära snön!! Vi kom ju överens om att våran relation inte var så bra just nu. Sa att vi behövde tid ifrån varandra, du hade ju börjat dra dig tillbaka. Jag hade börjat gå mot ljusare tider. Men vad håller du på med nu? Smyger dig tillbaka, försöker charma mig med fina små snöflingor? Nej försvinn nu ditt kalla as! Försök inte med repliken som " jag smälter så fort du tar i mig". Den går inte hem längre!!!

Tjing!

3 februari Han finns på riktigt

Min älskade man har en favoritfilm; Måndag hela veckan. Den handlar om en väderkille från en tv-station som blir fast i tiden i den lilla byhålan. Han har åkt dit för att göra ett mycket motvilligt reportage om murmeldjuret som ska spå väder. Pga vissa omständigheter får han uppleva denna dag om och om igen, tills han lär sig sin läxa.

En underhållande film och nu har jag sett att murmeldjuret Phil finns på riktigt.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8508384.ab

Denna länk ska han få se när han kommer hem från golfandet i Malaga!

Själv åker jag fred-lörd på kickoff med jobbet. Det ska bli roligt. Rapport kommer nog senare.

Ha det så länge!

1 februari I går kom det nya roliga klösträdet

Ja, inte vet jag om kissarna tyckte att det var lika roligt som matte tyckte att det var, men de undersökte det noga.
Först ut var Valentin, när han äntligen kunde slita sig från den alltid så roliga kartongenSen flyttade jag trädet till en bättre plats och då var alla där samtidigt


Men det var ju mest till Nalleman jag hade köpt det. Skulle han förstå att han skulle lägga sig där?


- Menar du här mamsen?


- Är jag inte lite stor?

Men den konstiga liggställningen beror nog mest på att jag sprayade lite kattmynta på hängmattan. Hela kissen får plats, om han vill, jag har testat. Fast han tyckte den var mysig att klösa på och de andra två lekte med "kokosnötterna".

Tjipp!


RSS 2.0