30 januari När katten är borta dansar.......

eller rättare; När matte är borta gör katter som de vill!

För vad väntade mig efter förra blogginlägget? Jo detta:

Myntakudde badar i vattenfontänen.

Så det var bara att göra rent den, både kudden och fontänen.

Vem den skyldige är? Jo.....jag har mina misstankar

Först Nalleman:

- Men matte, jag har ju boat in mig här på lillhusses tröja, inget får mig att lämna den!

Så var det Valentins tur att bli misstänkt:

- Äsch kudde....jag ahr ju min mus här! Kolla bara matte, varför skulle jag vilja ha en kudde?


-Lilla mus var tog du vägen?


- Åh där är du mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Så återstod då Tösen. Kan hon ha varit den skyldiga?

Skulle tro att hon var den skyldiga för hon låtsades som ingenting och sov på bus där uppe i trädet.


Men det spelar ingen roll vem som gjorde det, pumpen skulle ändå göras ren. Söta är de i alla fall när saker ska "bada". Sen kan jag ju meddela att blöt kudde som ligger på elementet för att torka, den luktar alldeles underbart!

Ha det bra till nästa gång

30 januari Hej o hå vad tiden den går

Ja det är knappt man hinner med i svängarna.

Veckan består av jobb, jobb o jobb. Sen kommer nått som påminner om ledig helg och svisch så var den förbi.

I veckan har jag inhandlat lite saker. En ny vattenfontän till kissarna som de ska få när den gamla gjort sitt (vilket den har snart), sen kommer det ett skojigt klösträd med hängmatta inom kort (bild kommer när trädet är på plats) och en ny handväska till mig! Jag har haft en röd billig väska som jag älskat. Den har packat i hop och tackat för sig och nu längtade jag efter en ny, röd väska, som kanske håller lite längre.

Jag hittade en i stadens väskaffärer. Den är helt i skinn och lär leva länge. Jag fick 100 kr rabatt pga ett märke på ena handtaget (fast det sysns inte). Det lilla hjärtat har jag satt dit själv. Men visst är den fin. Den är riktigt ferrariröd i verkliga livet, får inte fram det på fotot bara.


Så har jag fått mina tavlor på plats Den ena har jag knåpat med under året den andra blev klar förra året (tror jag). Men nu har de fått en plats tillsammans.


Nu håller jag på med en tavla som föreställer en liten trädgård, men jag har sytt tokfel och måste ta upp hälften av det jag nu sytt. Inte roligt och det är inget man precis kastar sig över för att få göra.

Imorgon vankar träning och möte på Xtravaganza och på onsdag ska sonen köra sin första körlektion här i stan.

Min älskade gubbe skickade jag till Malaga i lördags. Han och några kompisar ska dit för att spela golf (ja ja jag vet, lite tokiga är de). När han kom fram upptäckte han att hans visakort inte var öppet för utlandsköp; PANIK!!! Men jag fixade det så nu kan han handla så mycket han vill (nästan).

På fredag åker jag på kickoff med jobbet och natten mellan lördag och söndag kommer älsklingen hem igen.

I går lördag var jag och dottern i Jönköping och gick på A6 och shoppade. Mycket rea var det och i vissa affärer verkade de skänka bort saker. Jag blev ett par jeans rikare och det behöver jag.

Väl hemma igen tittade vi lite på tv, sonen o jag och sedan kom hans kompisar hit för att ha förfest. Vid tiosnåret körde jag och dottern ner dem till stan. När jag kom hem igen var jag så pigg att jag började städa. Då slapp jag ju det i dag och slapp väcka sonen med dammsugaren. Så idag när vaknade var huset städat! Härligt!

Nä nu ska jag börja med middagen och sen ska jag fixa kattlådorna, har visst glömt dem i dag......ska göras rent på söndagen.

Ha det!

23 januari Livet rullar på

Tja det gör ju det, i sakta mak eller i ljusets hastighet, det är lite olika.

Vi jobbar alla tre (jaja en praktiserar men det är ju som att jobba) så dagen börjar halvsex och slutar inte förrän 22. Däremellan ska det jobbas, träna, ätas, gosas katter och plocka hemma. Vissa dagar mer än andra. Jag försöker träna månd, tisd, onsd för sen vet jag att torsd kan innebära bio.

Jag är med i bioklubben och brukar passa på att gå på bio när det är klubbkvällar. Det är ju gratis så varför inte. Vi har nu varit och sett två filmer tätt på varandra. Den ena var "Love and other drugs" med Jake Gyllenthaal och Anne Hathaway (eller hur hon stavar sitt namn). Det var en glättig film som försökte dölja ett mörkt budskap. Hon led av parkinson och den starkaste scenen var nog när man fick vara med på ett möte med andra parkinson-personer. De var ju sjuka på riktigt och det de sa och hade upplevt kan mycket väl vara upplevt i verkligheten.

Sen andra filmen vi har gått på är "Burlesque". En film med Cheer och Christina Aguilera. Detta var en film där man ideligen ville ställa sig upp och applådera! En film där man sveptes med i musik och dans. Lite kärlek, lite spänning men framförallt sång! Cheer fick inte för mycket plats utan Christina fick sjunga det mesta med den stämma hon har. När hon nu inte sjöng den "tuggummipop" som jag förknippar henne med så fick hennes röst ett annat djup. Det sk wailandet fanns där men det var inte så uttalat. Vill du se en film där du mår toppen när du går där i från, se denna då.

Hemma vid har allt varit som vanligt. Jag har bytt från julgranskulor till annat krafs i mina ljus

Väv och band från Panduro. De resterande banden hängde jag i draperiet, får se hur länge de överlever. De syns inte så bra på fotot men de kan anas i alla fall.


Annat som bara kan anas är Herr Nalleman när han ligger på spisen och rullar runt så han trillar i golvet

Fast jag var för sen med kameran.....

I övrigt så är det nu bestämt att Nalleman är första värpare här hemma. Vad vi än lägger på bänken som är runt så lägger han sig på det. Mysiga kisse.


Men man kan även hjälpa matte när hon ska laga ägg-och kesella plättar. Då kan man kela med äggkartongen.


Jag lovar att kissarna åkte ner från bänken när jag väl satte i gång.

Nu i helgen var vi i Mönsterås. Vi firade både julafton och födelsedag. Nydala på vintern är vackert det också


Till dagens jubilar hade vi med en bukett med tulpaner. De var så fina, jag har aldrig sett sånna vita förr

På kvällarna brukar jag sitta och sy. Brodera tavlor. Mest med kattmotiv. Det är vilsamt och tv-vänligt samt ser till att man inte sitter och småäter framför tv:n. Men i bland är det andra som pockar på uppmärksamhet och då vill det till att matte snabbt lägger undan vad hon har för händerna!

Ögonblicket efter det att bilden togs hade jag både Nalleman och Tösen i knät och där låg de kvar en bra stund.

Nä nu stundar snart handbollen. Till denna skall jag ha två apelsiner, som jag skär, först i båtar, sen skär jag ut köttet och sedan skär jag det i små bitar och äter med sked. Mums! Ofta blandar jag i lite hackade nötter av olika slag i min apelsin.
Så nu ska jag fixa detta så jag har till handbollen. Heja Sverige!


9 januari Läget är lugnt

Ja det är väl det minsta man kan säga. Julen är utstädad, frysen är full av färdiglagad mat som son o make lagade i går och katterna mår prima. Även vår lilla sjukling. Han tar snällt sina penicillin två gånger om dagen.

Jag har tvätt de två gröna runda mattorna vi har haft i köket. Egentligen är det väl kemtvätt, men de är inte så dyra, kostar mer att tvätta än att köpa nya. Så hälften vågat är hälften vunnet och de överlevde tvättmaskinen.

Tösen tycker att de är sköna att ligga på även om de inte ligger på golvet


Å så har vi tagit fram vårt gamla, men nästan oanvända överkast. Vi fick lägga undan det får någon kissade på det två gånger. Vi vet inte vem det var för detta hände när vi inte var hemma. Men det hände även när Tösen var ny hos oss, så det kan ju vara en av orsakerna till kisseriet.

Men nu provar vi igen. Gänget är stabilt och alla trivs så ingen borde protestkissa i sängen.

Nalleman har redan godkänt överkastet


Syns det att Nalleman och Tösen är helsyskon????? Samma ligg-stil! Sötnosarna!

Valentin då? Jo vi har väl konstaterat mer o mer att han är ett lejon i liten förpackning. Stora goa lejontassar och en fin man! Å så ska han ligga nära när matte håller på med datorn. Men när kameran kommer fram är det dinglande linsskyddet superintressant


Vi såg ett prgram på tv som handlade om lejonungar som var i helt fel miljö. De användes som turistfällor, "låt mig ta ett kort på dig med mitt lejon kostar bara...." Men räddades och fick bo i en något bättre miljö på ett sanctuary i USA. En utan lejonungarna var så lik Valentin. Rynkade nosen när han protesterade, försökte ryta och det lät mer ynkligt än farligt. Precis som Valentin. Å så var det dessa stora goa tassar.....

Jag har alltid haft en förkärlek till lejon. Har sett filmen Född Fri om lejonet Elsa hur många gånger som helt. Har läst Joy Adamsons alla böcker (hon som hade Elsa) samt även George Adamsons böcker (han har jobbat för lejon så länge och blev mördad för sitt arbete). I julklapp fick jag boken om lejonet Christian (han som är känd i från YouTube). Christian fick komma till George och lära sig leva i frihet och så vitt alla vet, levde och dog Christian som ett vilt lejon.

Å tänk, så har jag ett litet lejon här hemma..............


Med lejontassar!


Men inte nog med att vi har lejon i familjen, tydligen har vi en igelkott också....


Skulle man kunna tro vid första ögonkastet i alla fall, men det är Tösa stumpan som ligger där uppe i klösträdet!

Ha nu en bra vecka så får vi se när jag tittar in här igen.

6 januari Helgdag o en hittills händelsrik vecka

Ja det har hänt lite i veckan faktiskt och än är den inte slut.

I måndags kväll var jag o tränade. När jag kom hem såg jag lite svanspäls från Nalleman, liggande på golvet. Ok det är ju inte ovanligt men ändå noterbart. Jag duschar och sen börjar jag med min mat. Men då kommer minsann ingen Nalleman springande. Han som alltid ska ha en tass med när mat nalkas.

Efter lite matro och letande hittar jag honom inkrypen under vår säng. Jag tar fram honom och bär ut honom till husse (det är ju husses kisse). Men där stannar han bara i några sekunder och sen in under sängen igen. Nått har uppenbarligen hänt. Men vad? När vi senare lägger oss så tar vi fram honom igen. Han har alltså legat under sängen hela kvällen. Jag känner igenom honom och när jag kommer ut på svansen, då får jag ett doft morr till svar. Han har alltså ont en bit ut på svansen. Vad som orsakar det onda vet jag ju inte, men nu ligger jag där och önskar att jag hade något smärtlindrande att ge honom. Tisdagen hade vi veterinärtid redan bokad, vaccination av tre katter.

Jag vaknar 05.20 och kastar mig ur sängen för att se hur det är med Nalleman. Jo han sitter på köksbänken med stora ögon. När jag närmar mig hoppar han ner och jag ser då att svansen släpar i golvet i stället för att stå rakt upp som den brukar.

Tur att vi har tid till veterinären men jag ringer i alla fall och talar om att Nalleman behöver lite mer TLC (TenderLovingCare). Söta vetten sätter upp lite extra tid för honom.

Två kissar får vaccination, samt att veterinären mäter Tösens mängd av tårvätska. Den har varit obefintlig men efter behandling har vi fått snurr på det. Sen var det Nalleman. Jodå han morrade mot vetten också när hon tog honom på svansen. Dessutom kände hon att hans analsäckar var fulla igen.

Så hon behöll honom och fick min tillåtelse att raka svansen om det behövdes.

Efter lunch hämtade vi upp honom o snälla dottern åkte hem med honom och var "barnvakt" medans jag jobbade.

Han fortsatte att ligga under sängen men klart, han hade nog fortfarande lite ont.

Kan väl säga att det är först idag som han kommer fram spontant och vill vara med. Men jösses vad kelen han är. Jag har aldrig varit med om maken. Dessutom har han gått upp i vikt!!!!!!! Han har under sin allergiperiod rasat ner ett kilo minst i vikt. Men nu pekar vågen uppåt igen och nu väger han hela 6,7 kg!

Men nu ska ni få se svansen. Han ser lite rolig ut, som en klippt pudel....
Bara svans:


Katt o svans




Igår hade han nederdelen av svansen i lyft läge men yttre delen hängde som en vissen blomma. Å så slog han med svansen som en glad hund..... Knaskisse.
Men i dag är han bättre.

Vad var det som hade hänt då? Jo han hade ett sju centimeter långt blåmärke på ena sidan och ett punkteringshål på andra sidan. Alltså är det troligen någon som bitit honom och mina gissningar går åt en röd kisses håll.......... Men jag tror inte de har bråkat på allvar utan de har nog lekt med en leksak och Nallemans svans kom i vägen. Det är lite för långt ut för att vara "förnedringsbett" från någon. Huvudsaken är att Nalleman kommer över detta. Fast....med penicillin två gånger om dagen i sju dagar så kanske det tar lite tid.

Idag, trettondagen, så har son och far tagit tag i snön på taket. Nåja, fader på marken och son på taket. SMHI varnar för mer snö och vårt tak har redan gott om snö.

Så här såg det ut:

Mängden snö i gången är sånt som kommit ner från taket....

När jag stod inne såg det ut så här:


Och efterlämnade åsynen av en nästan insnöad man



Duktiga pojkar, det är tung snö.

Jag har pysslat inne. Tömt kylen bland annat. Det var behövligt efter helgerna. Å så snodde jag ihop en sockerkaka till skottarna. Så när de duschat och andats ut blir det kaffe, sockerkaka och Gröna Hissen, folklustspelet som gick på tv i går.

Så där ja, nu kommer de in så nu ska jag gå o sätta på pannan.

Ha det!

RSS 2.0