19 januari Tja vad ska jag skriva om nu då?

Ja jag vet faktiskt inte.
 
Kan väl börja med att vi har varit och tittat på en ny, bättre begagnad soffa. Det är en kollega till mig som tröttnat på sin skinnsoffa och har varit och beställt en ny i tyg. Nu ska hon sälja sin soffgrupp och vi har ju tittat på ny soffa lite grann. Men hujedamej vad dyrt det är med skinnsoffor. Så nu har vi bestämt oss för kollegans soffa. Vi hjälper henne lite i och med att hon nu kan använda sin skinnsoffa tills nya soffan kommer. Vi sitter ju inte sjön precis.
 
Så vi går från vit hörnsoffa till två mörkt bruna soffor. Det kan bli spännande. Jag väntar på att få måtten på de nya sofforna så att vi kan planer möbleringen. Det är roligt, hela familjen är engagerad.
 
I övrigt så har vi just nu ett kolsvart akvarium.
Vi har fått en liten otäck, men ofarlig, bakterie i vattnet (tror de lärde). Den kan försvinna under tredagars totalt mörker eller med hjälp av en uv-lampa. Vi ha nu börjat med totalt mörker. I morgon söndag får jag lätta på täckelsen och då ger det sig. Kanske måste vi hyra en lampa i alla fall. Man får inte bort denna bakterie genom att byta vatten så det hjälper tyvärr inte. Fiskar och växter mår bra men vattnet är alldeles mjölkigt, Zooaffären sa att det var många som råkat ut för det just nu så det är nog något i vattnet.
 
Sen har jag handlat på Fyndiq.se. Jag har köpt små små kulor
 
När man lägger dem i vatten 8-10 timmar sväller de. Sen är de toppen att ha i blomvasen!
 
Blåa och vita kulor i blandning!
 
Slappe-lördag är vad det är idag. Jag var en sväng till stan. Fyndade nya kuddar till blivande soffan. Halva priset på reapriset, då passar jag på liksom. Var dessutom hos optikern med mina älskade bågar. De har gått sönder. Bryggan över näsryggen har tappat en pinne, kolla bilden på mina jag har på mig nu.
 
 
Det som är inringad med grönt är det som lossat och det ska då sitta fast på det som är rosa. Nu byter optikern hela den bryggan.
 
Två hundra var den nätta summan det ska gå på att laga glasögonen för. Bygeln går nämnligen att ta loss från glasen och ersättas av en ny. Det är tur det när nu den bågen är så förbaskat dyr. Många tusenlappar är det ......
 
Men när jag ändå var hos optikern så bokade jag en synundersökning. Den ska jag på på fredag. Får se om jag dessutom tar ut ett par nya bågar, de ingår ju liksom i synundersökningen. Jag har ju idag två par glasögon som inte är så markerade om vi så säger. Sen har jag ett par som är lite "trånga". Polisongerna står rakt ut när jag har dem så dem gillar jag inte. Vi får väl se vad det kan bli.
 
Tja, detta var väl vad jag hade att bjuda på idag. Nu ska jag ta och laga lite middag till oss tror jag.
 
Hej hopp!
 

13 januari Vi bor i ett sus!

Jo, så är det faktiskt. Nyårsafton upptäckte vi att vi hade vatten på golvet i entrén. För att göra en historia kort; det var ett dåligt jobb utfört av den rörmokare som var här och satte upp den nya fjärrvärme-anläggningen för några år sedan. Nu läckte den. Inkommande fjärrvärme (som är färgad ill-grön) samt varmvattenberedaren var det som läckte.
 
Så förutom att jag fick ringa till Länsförsäkringar och anmäla förlusten av kamerorna, nu var det vattenskadan! Men de hade snabbt en kille här som mätte att det var fukt i golvet och i väggen och sen gick det av bara farten. Snickarna var här i tisdags och slet upp golv och en del av väggen bakom fjärrvärmeanläggningen.
 
Så här är vår entre just nu:
 
Här är den läckande anläggningen. Under det silvriga står torkfläkten. Sonen hade ljuddämpande mattor liggande och vi ställde fläkten på den och la en över. Det dämpade suset massor. Det går även in två rör i väggen till badrummet för där var det fukt också.
 
Denna syns möter man när man kliver in hos oss. Här brukar skostället stå och vi fick på nåder sätta tillbaka garderoben. Den är stor o bökig och vi har ingen plats för den i övriga huset.
 
Här är det svarta röret (till vänster) som vi har isolerat. Det andra röret är till centraldammsugaren som sitter i garderoben.
Golvet....Betongplattan är i dagen så jag har lagt på en trasmatta för att det ska vara trevligare att gå där. Längst upp i bild syns var golven ska mötas. Det vi har sedan innan går inte att få tag på längre så vi har beslutat att bryta helt.
 
 
Detta golv blir det. Ett laminatgolv som ser ut som stengolv. Det blir nog kanonbra när det är på plats, om ett par månader....
 
Idag har vi haft matlagningsdag. Det blev kokta revben i massor. Däremot hade vi inget att göra sås på så vi sparar skyn och gör den i morgon.
 
Här är tryckkokaren som fått jobba idag
 
Å här är resultatet, eller rättare sagt, hälften av det
 
Nu väntar en ny arbetsvecka och vi får se vad den har att bjuda på.

RSS 2.0