Chili och Cleo

Jo här händer det lite just nu.
 
Vårt fina chiliträd har fått ge ifrån sig sina sista frukter.
8 stycken blev det och de ligger nu på tork i skåpet. Nu ska chilin planteras om men jag får nog ta med mig krukan så att jag verkligen får en som är större för det är sjutton vad den växer!! Nu är den för stor att stå på fönsterbrädan så nu ska vi hitta nån plats på golvet som passar.
 
Sen har familjen Lundgrens kattbestånd utökats.
 
Jag såg ett inlägg på Facebook från Kalmar Djursjukhus.
Den katt som hittades på Stensö söker nu ett eget hem. Denna unga kattfröken som vi har valt att kalla för Cleopatra är nu kastrerad och för övrigt pigg & kry. Hon är VÄLDIGT kelen och söker efter någon som har mycket tid för henne!
Är du intresserad så är du välkommen att höra av dig till oss på  telenr 0480-27050.
Foto: Den katt som hittades på Stensö söker nu ett eget hem. 
Denna unga kattfröken som vi har valt att kalla för Cleopatra är nu kastrerad och för övrigt pigg & kry. Hon är VÄLDIGT kelen och söker efter någon som har mycket tid för henne!

Är du intresserad så är du välkommen att höra av dig till oss på  telenr 0480-27050.
 
Jag hade sett själva hitte-annonsen också och vet att ingen saknade henne. Vi pratade lite fram och tillbaka över helgen 5-6 oktober. På måndagen kom ovanstående inlägg ut. Jag väntade hela dagen och vid halv 5 ringde jag Kalmar. Ingen hade hört av sig.....bara vi. Jag pratade med djurskötaren och hon sa att det var svårt att fota lilla Cleopatra för hon ville bara kela hela tiden. Vi bestämde att veterinären Bart skulle ringa mig dagen efter.
 
Å ringde gjorde han. Hon var kastrerad och opererad för ett bråck i sidan, troligen uppkommet av ett trauma. Vi kunde komma och titta på henne men vi var näst intill tvungna att komma under de tider han jobbade eftersom det var han som var ansvarig för överlämnanden av hittedjur.
 
Detta hände på förmiddagen på tisdag, kl 15.30 var vi i Kalmar (med bur) och skulle hälsa på Cleo och Bart.
 
Så klart tog vi med henne hem. Hon är kastrerad som sagt, vaccinerad, avmaskad, bråckopererad och chipmärkt. Vi skulle få henne alldeles gratis men ville gärna betala för vaccinationen, så det får vi göra.
 
På vägen hem låg hon i transportburen och var inte riktigt nöjd förrän jag hade min hand inne hos henne och kelade henne.
 
Väl hemma blev det ju fräs o morr förstås. Men jag inbillar mig att man ska låta katterna ordna det själva så långt det går. Man får bara ta och se till att det inte blir våldsamma slagsmål. Jag är ju huvud-katta så jag morrar och fräser jag med, när det är behov av det. Lilla Cleo ska inte sticka upp mot våra katter, men hon måste naturligtvis tala om vad hon tycker.
 
Bilder från första dagen:
-Vem har varit här? undrar Tösen (den som fräser mest just nu)
- Ja det kan man undra, säger Nalleman (som vaktar och tycker Cleo är helt enkelt otäck att närma sig)
Cleo själv, hon tog alla möbler i besittning.
Först Tösens stol. Ser ni att öronen ligger lite bakåt? Valentin är på golvet. Sånt beteende vill jag inte ha. Alla katter ska få röra sig utan att någon morrar på dem. Han utmanade henne inte ens.
Nu har hon lugnat sig något-
Sen la hon sig i soffan
Ni kan se de blå stygnen på magen efter bråcket. Det är en bula med fett där så den bukar ut lite.
 
Sötaste Cleo. Hon är så liten. Veterinären tror hon är mellan 6-8 månader och då närmare 8 än 6. Så när jag tecknade försäkring så fick jag ju hitta på en födelsedag. Då fick hon samma dag som Valentin, 7 februari. Tösen o Nalleman firar ju ihop och då kan ju Valentin också få nån att fira ihop med, även om han är väldigt tveksam till det just nu hihi.
Så hittade Janne dem liggande så här
Valentin är den som söker kontakt och ger snälla signaler tillbaka till fräs-Cleo. Sån är han. Samma sak när "barnbarnen" Sixten o Elton (http://sixtenelton.blogg.se/) är här. Valentin vill bara bli kompis, men vill ta det i sin takt så visst kan han också fräsa till.
Så var det dags för kvällsmat. Jag låter Cleo vara runt väggen till att börja med men så småningom ska hon få äta bredvid Valentin. Alla har bestämda platser, så är det hos oss.
Cleo har fått på sig Tösens gamla body för natten. Så hon inte ska komma åt bråcket och tugga upp stygnen.
 
Onsdag. Cleo har sovit hos oss i natt men ingen av våra andra katter. När jag kom upp var Cleo borta men jag hittade henne sen. Så var det frukost och det gick hyfsat. Men Tösen är väl den som är värst däran. Hon fräste och morrande och måttade slag mot alla, Valentin o Nalleman och mig. Om man säger som så att hon hade nerverna utanpå så ljuger jag inte. Så efter lite konsultation med mig själv så gav jag henne igår lite av det lugnande tabletter hon brukar får när vi åker bil. Det tar bort udden av oron och hon ser små rosa möss ett tag. Då gick det lättare att acceptera Cleo för henne. Även om hon idag morrar så är det inte på det allvarliga sättet utan mer "passa dig, jag är inte redo".
 
Igår jobbade jag hemifrån på förmiddagen. Jag ville ha Cleo i min närhet så jag tog fram dockvagnen igen. Där låg hon bredvid mig när jag jobbade.
 
 
Hon mjölktrampade det är därför det ser ut som om hon håller på att trilla ur!
 
Just nu när jag skriver detta sitter jag i soffan och hon ligger jämte mig, med framtassarna rakt fram och huvudet i mellan dem. Sover så djupt att hon inte ens reagerar när jag går o hämtar kaffe.
 
I går kväll lämnade vi Cleo i soffan, lite nerbäddad i en filt, med body på. Så la vi oss med de andra tre katterna. De behöver ju också bli bekräftade att vi älskar dem fortfarande. Så i natt har Tösen legat hos mig, Valentin har kommit och gått hos mig och mjölktrampat på mig, och Nalleman har varit hos Janne. Precis som vanligt. Cleo har tillbringat natten i filten i soffan. Där låg hon även när jag kom upp idag.
 
Vi lär oss lite om Cleo varje dag, vilket är naturligt. Hon bryr sig inte om kattgodis (med kattmynta i) men försökte stjäla osten från min knäckemacka idag. Så ost är hon vansinnigt förtjust i!
 
I går ringde Bart, veterinären, och frågade hur det gått. Å så ville han säga att datasystemet på Djursjukhuset fortfarande låg nere så journalen dröjer men den kommer. Jag vill ju ha den med mig till min egna veterinär.
 
Nu lär jag blogga lite tätare och rapportera om lilla söta Cleo.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

haha... Känner igen det där med välkomstkommitten. Lååångt in i buren. :-)
Härligt att ni tog hand om denna fina varelse. Kram

2013-10-16 @ 10:40:59
URL: http://inkanochligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0