31 aug Nu lite roligare saker

Jag älskar att resa! När jag var liten och vi bodde i Göteborg/Askim, då kunde min mamma åka för att handla på Frölunda torg (ett köpcentrum) och när hon kom hem skrek hon "plocka fram vad du vill ha med dig, planet går om fyra timmar!". Då hade hon tagit en restresa huxafluxa och sen var vi på väg. Hon var hemmafru, jag var ända barnet och gick ännu inte i skolan. Vi hade inte långt till Göteborg flygplats som på den tiden hette Torslanda. Många minnen har jag från den tiden och några pappersfoton. Mamma har aldrig varit någon fotograf så jag tror faktiskt inte hon ens hade någon kamera med sig på våra resor.

Men vi har kamera med! Här ska ni få se lite bilder från 2005 när min man o jag tog våra barn för första gången i någorlunda vuxen ålder, med till Gran Canaria (lite av mitt andra hem när jag var barn).

Håll i hatten, här kommer de!

image5
Vårt poolområde på Playa del Sol i skymningsljus.image6
Stranden en tidig morgon, inte ens solstolarna är utställda än.

image7
En bensträckare uppe i bergen. Idag tror jag att detta är svart och nedbränt efter de ödesdigra bränder som varit på Gran Canaria.

image9
En gränd i Puerto de Mogan. En underbar liten by/stad


image8
En liten kanal

image10
Den manliga delen av familjen tog en fisketur en dag. (De kom hem utan fisk tack o lov). Den kvinnliga delen av familjen åkte till ett stor köpcenter i stället..
image11
Ungdomarna fick varsin t-shirt som en kille målade för hand medans man väntade. Häftigt att titta på och häftigt att ha en tröja som ingen annan har.

Det var vår resa 2005. Året där på 2006 tog vi tillflykt till Rhodos och var där över midsommar. Där hade vi alla varit tidigare men barnen var barn då och kommer inte ihåg så väldigt mycket.

Lite kort från Rhodos kommer här.

image12
Rhodos stad från ovan

image13
Ellie Beach mitt i Rhodos stad.

image14
Vi hyrde moppar en dag. Körde tvärs över ön och rätt som det var kom det en vacker kyrka med en liten vattenkälla nedanför sig. Där var kolossalt gott vatten och vi fyllde vår vattenflaskor till bredden.

image15
Man kan ha roligt på många sätt på en semester. Sonen hade så vansinnigt roligt åt sina föräldrar så han skrattade så sängarna delade på sig (de gick ju på hjul i och för sig men vad då). Nu fick alla sig ett riktigt gott skratt och det bjöd han så gärna på!

image16
Trots lite protester i familjen vill jag visa detta kort. Det är taget på en restaurang som heter Yamas. UNDERBAR personal! Herrarna med svarta byxor är personalen/ägaren. De pratar flytande svenska båda två. Han till höger pratade iofs engelska med oss i en vecka, sen en dag frågade han på svenska om vi hade kommit "idag". Då hade vi varit där i en vecka och ätit där nästan varje dag! Kul grej! Där har vi vänner för evigt! Naturligtvis var vi där och åt i år när min man och jag var ensamma på Rhodos.

image17 
En annan vän som vi fick, var skomakaren Alexis och hans hund Cicci. Tyvärr vänder Alexis bort ansiktet precis när jag tar kortet, men han är i alla fall med på bilden. Även honom har vi som vän för livet, och vi hälsade på honom vid sista resan också.

31 aug Mamsen o papsen

Som jag tidigare utlovade kommer här ett par bilder på mina kära gamla föräldrar.

image51
Goaste lilla pappa. Född o uppvuxen på Majorna i Göteborg. Sin humor har han kvar och han älskar att skoja med alla. Han fick en stroke för 7 år sedan men han mår bara prima ändå. Minnet är det dåligt med, i alla fall närminnet. Däremot kan han berätta många färgglada historer från krigsåren.

image52
Lilla mamma är halläning. Uppvuxen utan för Kungsbacka i en liten by som heter Anneberg. Jag tillbringade många skollov hos min mormor när hon levde. Mamma är sjukare än pappa. Hon har en sjukdom som heter Takayasu's arteritis. Man kan inte ta blodprov på henne, inte sticka henne någonstans för provtagning, man kan inte ta blodtryck på henne. Detta för att hennes vener sakta dör. Hon blir stadigt sämre dag för dag. Ena dagen är hon ute i korridoren för att jaga in kycklingarna, andra dagen slänger hon telefonluren, med moster i, på bordet för då kommer köttbilen! Hom påstår ibland att pappa har varit o handlat men då menar hon inte min pappa utan sin egen som har varit borta sedan 1962!


Tur att det finns människor med tålamod och kunskap som kan ta hand om våra kära när de blir sjuka. Man måste ju faktistk inte vara gammal för att få en stroke. Nej, tack all underbar personal som gör så mycket för mina kära föräldrar. Dessutom skänker de mig lugn o ro. Det var inte roligt att får ringa hemtjänsten för att mamma var försvunnen och sedan ringa polisen för att de skulle leta upp henne. Pappa blev orolig och jag med. Ibland gick hon ut i smällkalla vintern utan ytterkläder. Hon kunde gå till affären och handla (där hon handlat i många många år) och sedan inte komma hem. Då hittade hon inte hem utan irrade omkring i bostadsområdena runt affären.

Nähä, detta var så tråkigt att skriva om så jag gör ett litet nytt inlägg med lite roligare saker!


31 aug Ny dag, nya äventyr!

Så var det då fredag, äntligen!
Vi är mitt i en liten renovering hemma....liten o liten. Vi skulle renovera köket. Med öppen planlösning innebär detta att även andra utrymmen får sin släng av sleven! Men men, kaoset börjar lägga sig och vi ser numera golvytan i vardagrummet, åtminstone på vissa ställen.

image12

Vi hade tänkte vika fredagkväll och lördag åt att verkligen få det färdigt. Men så dyker det upp lite hinder på vägen. Trevliga hinder iofs! Igår kväll fick min man ett samtal på mobilen. Det var underbara Anders som ringde; "Vill ni komma o äta Bullens o dricka öl imorrn?" var frågan. Självklart!!!!

Anders o hans Mia blev herr o fru i somras. Hela vår familj var bjudna, men bara tre dagar innan vi fick inbjudan till bröllopet hade vi bokat och betalt en resa till Paris. Typiskt! Men vi bjöd det blivande brudparet på restaurangmiddag (köket var ju nerpackat!) innan vi reste i väg, och då passade vi på att ge dem deras bröllpspresent. Så nu ska vi till dem och titta på alla foton från bröllopet och äta lite "rester" hihi!

Annars var det sonens stora dag i går. Han fyllde 15! Moppen har stått i garaget ett tag och vi övriga i familjen har kört in den under tiden. Idag är han i Osby och tar EU-körkort. Vi fick ett bra pris på deras intensivutbildning genom affären vi köpte moppen av. Han satte sig på tåget här hemma och i Osby blir han hämtad av trafikskolans personal. Sonen var nöjd med sin födelsedag igår. Vi gick på kinesrestaurang och han fick äta sina hett efterlängtade vårrullar!

För att återgå till hindren i helgen. Nåja, fredagen går ju till festligheter det blir ju kul. Lördagen får vi jobba jobba jobba. Söndagen skulle vi åkt till Ring Knutstorp och tittat på STCC, men jag tycker vi ska bli färdiga hemma först. Det är väl egentligen jag som helst vill åka på bilracing men ibland får man prioritera. Finalen i Mantorp sista helgen i september, den är i alla fall spikad! Nåja, söndagen blir i alla fall inte en hel arbetssöndag. Nä, vi ska åka till lilla  mamma o pappa och äta tårta. Sonen har ju fyllt år och jag fyller på måndag så vi slår ihop firandet. Mina föräldrar bor på äldreboende och är ganska så förvirrade så det är lättare att åka till dem än att flytta på dem.

Ett par bilder på de goa gamla föräldrarna kan jag bjuda er på lite senare idag när jag sitter vid rätt dator. Så länge kan ni få en glimt av min mammas underbara moster som i somras fyllde 90! Hon är klar som korvspad i huvuvdet och nu (igår alltså) hade hon fått sin ansökan om färdtjänst godkänd. "Nä, jag vill inte köra bil längre, folk kör så fort nu för tiden". Klokt! Så idag har hon beställt sin första färdbil. Hon ska åka till Liseberg och dansa! Piggelin-gumma! Jag ringer till henne när jag har frågor om ex matlagning, bakning eller annat hushållsmässigt. Min mamma ger ju bara tok-svar men moster, henne kan man lita på!

Det är moster som sitter till vänster och tittar så bekymrat på kakfatet. Den andra damen är en av väninnorna som moster gärna benämner med "töserna".

image14
Jag o barnen var hos moster i Mölndal hela dagen för att hjälpa henne med hennes firande och hon är oändligt tacksam för detta.

Chip o hej till nästa gång!

30 aug Nu börjar jag förstå lite...men bara lite

Tänkte liksom bildbomba så här första dagen. Jag har lite foton som jag är extra kär i. De är tagna 20-27 maj 2007 när jag o min man var på Rhodos och bodde i en liten ort söder om Lindos. Lothiarika hette den och här kommer korten därifrån:Detta är den steniga stranden i Lothiarika, RhodosÅ här är en närbild på sanden. Stenhård, som betong var den.Getterna gick i bergen precis vid byns kant. Man hörde dem bräka på dagarna.Vårt underbara hotel, St James. Ett famljeägt hotell med underbar personal.Poolbaren var stor o rejäl. Goda luncher serverar de där. De hade öppet hela dagen och långt in på småtimmarna.Lilla bygatan. Det byggdes friskt i andra ändan av gatan så snart är väl det lika gott om turister här som på många andra orter på RhodosEn utsikt från baren. Stranden låg bara ett stenkast från poolen så det stod en friskt att välja plats för solning.Den är ju bara så vacker! En grekiskt ros!Sista kortet blir på vår supermarket/restaurang. Bakom de vita staketen var restaurangen och skulle man betala med kort så fick man gå in på supermarketen och betala. Jag behöver väl knappast tala om att hela familjen arbetade i restaurang och supermarket.

30 aug Snart......ska jag få ordning här

Men det är så nytt för mig att jag lär mig varje dag. Men jag kan ju visa vår lurvigaste familjemedlem;


Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket 
Vi har haft lille Julle i ett år nu. Fick honom av en god vän som inte kunde ha honom kvar. Han ändrade karaktär när han kom till oss. Är fortfarande en skygg liten kille men ack så lekfull och kelen! Han gillar inte "bullriga" människor, oavsett om de är bullriga i rösten eller i kroppsspåket. Bäst är att sova hos husse o matte på natten, då kan man väcka dem och bli kelad precis när som helst!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0