28 dec Tillbaka igen!

Nu är jag o familjen hemma igen.

Vi smög i väg på en liten julresa till vårt älskade Gran Canaria!
image107
Solen finns faktiskt ovanför allt det där gråa vi ser varendaste dag, jag lovar! Fotot är taget från flygplanet.

Jag och ungdomarna har sedan i mitten av september vetat om att vi skulle fira jul borta i värmen. För maken vart det däremot en överraskning! Han har ju oflytet att dessutom fylla halvjämna år den 22 december.

Jag lyckades vrida till mitt vänsterknä när vi skulle sätta oss på planet så kryckor har varit min ständiga följeslagare på semestern och vi blev alla lite mer låsta än vad vi hade tänkt oss. Hyra bil t ex blev det inget av eftersom jag inte kunde köra, maken vägrar köra i den intensiva trafiken på GC.

Kryckor till trots så hade vi en helt underbar vecka. Ingen julmat så långt ögat kunde nå, ingen julstress (i Spanien, och kanske andra katolska länder, får man inte presenter förrän Trettonafton och Julafton är en vanlig dag, liksom Annandagen) och definintvt varmare än här hemma.

Nu fick vi lite nerderbörd för det är ju trots allt vinter även på GC.

Nu får ni lite bilder från veckan. Garva inte ihjäl er åt valrossen på kryckor! Jag hade i två o en halv dag, gips, från ljumsken ner till fotknölen. Strakbent var jag o inte kunde jag sitta normalt på en stol utan fick halvligga eftersom gipset gick så långt upp på låret. För att inte tala om att det var TUNGT! Men sjukvården på GC kan jag bara höja till skyarna. Det tog två timmar från det jag lämnade hotellet tills jag var hemma igen, undersökt, röntgad o gipsad! Det är nått för svenska sjukvården att ta fasta på! Akuten hade en egen röntgen så det var bara akutfall som blev röntgade där, inte en massa köande för att det är tidsbeställningar i vägen!

Nu till bilderna som jag lovat!

image108
Vår första frukost. Jag har bara ett ben under bordet och denna lilla pall var den stol jag kunde sitta bäst på!

image109
Utsikten från balkongen! Visst ser det skönt ut!

image110
Här kommer valrossen med gipset i släptåg upp för en av de många trapporna i Yumbocentrum.

image111
Ett av våra favorithak! Denna gång drack vi coctail-drinkar för att få fina glas med oss hem. Vi åt naturligtvis gott där också. Grabbsen bara ÄLSKAR Hard Rocks hamburgare!

image112
När jag väl blev av med gipset och kunde ta mig upp på en buss, då åkte vi till Puerto Rico och hälsade på svärföräldrarna, som överraskat oss.

image113
Men jag kunde inte bada i havet, sandstrand o kryckor går inte ihop

image114
Så jag badade gärna i den tempurerade poolen istället. Halkigt med kryckor, men diverse familjemedlemmar fick agera kryckor till o från poolen.

image115
Vilken tur att vi inte bokat oss på nått hotell där uppe på berget! Det krävs väl minst att man är bergsget för att bo där!

image116
Vår pool på vårt hotell hade en liten fontän i ena änden, vackert att se på men ack vad kallt vattnet var! Brrrrr!

image117
Typisk kanarisk vinterhimmel!

image119
Maken var ute i tidiga ottan och vandrade i Maspalomas-öknen. Månen var hans följeslagare....

image120
....liksom den uppåtgående solen!

image121
Julaftonen på vår favoritrestaurang, Miramar! Ser ni någon julskinka???? Nä, trodde inte det!

image122
Näst sista dagen gick vi strandpromenaden i sakta mak mellan San Agustin och Playa del Inglés. Dessa färggranna blommor fångade jag.

image123
Solen stod lågt och kastade långa skuggor på stranden.

image124
Solen är på väg ner i öknen.

image125
Bouganvilla (eller hur det stavas) i närbild. De blommade precis överallt!

image126
Palmer i motljus.

image127
Strandskulpturer är ett populärt sätt att tigga pengar på nu för tiden. Fina är de i alla fall.

image128
En stor o tjock limpa! Ville inte vakna och titta på oss....

image129
...och denna ville inte vara med på bild (det är ingen av oss som klappar)

Eftersom denna promenad var sista kvällen så finns det inte fler kort att visa.

Nu återstår allt pyssel med försäkringsbolagen men det ska nog lösa sig vad det lider!

Ha det så bra

å Gott Nytt år alla!

Vi ska tillbringa nyåret hemma och ta hand om kissen. Han är så skotträdd och så har han varit på pensionat i 10  dagar. Nu älskar han oss massor o vi älskar honom tillbaka. Begreppet karborre har fått en ny innebörd om man så säger. Vi ska ha julbord på nyårsbordet så i kväll ska jag lägga in sill och i helgen göra skinka.

Återigen

Gott Nytt År!


14 dec Lucia kom o gick

Lucia har varit. Fördelen med stora barn i familjen är att man slipper detta eviga lussefirande på dagis och förskolor. Känns rätt skönt för en som inte är så "julig" av sig.

Men jag vill i alla fall önska alla ni som läser min blogg en riktigt GOD JUL. Jag kommer inte att lägga några inlägg här på ett tag (ni kommer att få veta varför så småningom)

Ta det nu lugnt med julskinka, snaps och andra godsaker som man frestas av på julbordet.

/Mia

image106

6 dec JAG ÄLSKAR DEN!

Å då syftar jag på min sköna nya korg i fönstret!
image104

Det var bara lillhusses läxläsning som kunde få mig att slita mig ifrån min goa säng. Jag ser till att hålla ordning på pennan åt honom hihihi

image105


Det blev ett kort inlägg men alltid något!
Hejdå!

3 dec Mjauuuwww

Mooohaaaaaa jag har varit en riktigt busig kisse i helgen! Skrämde slag på husse som fick sitta och frysa en lång stund i tron att det skulle hjälpa.

Vad var det då jag, oskyldiga jag, gjorde?

image99


Hihihi jo jag smög upp på vinden när husse var där uppe. Klättrade upp för stegen som om jag var född till det och kors vad kul det var där uppe!!

image100

Efter att husse frusit rumpan av sig på kalla vinden, gått ner för att tina upp, så tog jag samma väg ner som jag tog upp. Efter detta underbart roliga äventyr så behövde jag vila lite....

Matte o lillmatte var i Malmö på kattmässa i helgen. De köpte en ny bädd till mig som jag ska ha när jag ligger i det kalla fönstret. ÄN har jag inte accepterat den, men kanske kan vi bli kompisar....
image101

Men de köpte nått kul också! En tomteluva som luktar så gott att jag nästan inte kan låta den vara när jag är i lektagen.

image102

Visst är den fin, min nya råtta!

image103

Nä nu ska jag ta mig en tupplur igen, det jag älskar mest av allt, efter husse, matte, torrfodret, lillmatte och lillhusse!

Mjau till nästa gång!

RSS 2.0