29 sept På plats i Motala

Brrr hutter hutter brrrrrr

Vädret är verkligen åt det kallaste hållet. Vi var en liten stund på Mantorp-banan men regnet duggade och det var inte så kul så vi åkte hem i stället. Cralle såg vi bara på håll när han blev intervjuvad av TV så det blev inget fika med honom som planerat.

Vi åkte till varma hotellet i stället. Tog en promenad i staden när SOLEN faktiskt sken en stund.

image27
Motalas Stora Torg på morgonkvisten. Grått o trist men fullt med aktiviteter

image28
När solen tittade fram så gick vi till stadsparken. Där var fint.

image29
Fin var fontänen i alla fall.

image30
Regnet fanns där borta, över Vätten.

Efter promenaden gick vi tillbaka till hotellet och åt riktigt gott. Mätta o goa gick vi och packade och förberedde oss för en riktigt tidig morgon i morgon.

Då blir det STCC-final, antagligen i hällregn.

28 sept Värme & kyla

PETER JÖBACK, jag säger bara PETER JÖBACK! Ett fantastiskt uppträde, det var vad han bjöd på i går kväll i Växjö Konserthus. Jag tog massor med kort (utan blixt) och jag kommer att peta in dem här lite senare (kanske idag, beror på).
Här kommer lite kort!

image23
Signering efter showen

image24
Han sjunger med inlevelse och .......


image25
med en ängel ......och

image26
som en ängel.


Idag styr jag och maken kosan mot Motala. Ska ligga på Motala Statt i två nätter. Om jag kan lägga upp bilder beror på om hotellet har trådlös uppkoppling eller inte. Det ger sig. Det är det som får stå för kylan. Vi ska ju sitta två dagar på Mantorp motorbana, utan tak över huvudet, så det kommer att bli KALLT!

Sitter nu på hotellet och plitar lite. Vädret visar sig från sin kalla sida och SMHI hotar med skyfall i helgen. Typiskt!
Återkommer som sagt!

23 sept Hujedamej! Slit o släp

Jag hinner ju aldrig blogga. Här är det fullt ös medvetslös. Veckan som gick var det jobb jobb o jobb, sen var det tjejfest på fredagen å gissa om jag är glad att jag inte följde med ner på stan för vidare festande! Hade helt enkelt inte "råd" med en dag med baksmälla.

Nå, lördagen gick åt till att gå på VillaBo mässa och handla skor till dottern. Hade, trots försiktighet med alkoholen kvällen innan, en blixthuvudvärk. Så det fick bli sängläge en liten timme på sena eftermiddagen, efter maten. Tror inte det var baksmällehuvudvärk, låg mer åt migränhållet faktiskt, men efter två dicklofenak så blev det bättre. Sen skingrades barnen åt olika håll på kvällen så jag o mannen fick en alldeles egen lördagkväll. Den tillbringade vi i sängen. Nänä, inte , vi tittade faktiskt på film (Envy, den gick på trean) och efter filmen somnade vi som två klubbade oxar.

Vad har vi då gjort idag??? Jo detta!

image21
Renovering av vardagsrummet har tagit fart!

image19
Så nu har vi flyttat soffa och tv nästan in i köket


Alla fönster är målade invändigt, alla fönsterbänkar är borttagna, slipade och målade, alla lister i stora rummet är borttagna och målade, elementen är målade en första gång (nästa blir i morgon). I morgon bär det av till IKEA för att köpa jalusier till alla fönster. I mina stora fönster är glasrutan 1,50 och den bredaste jalusi de har är 1,40........Så jag tar två 80 cm jalusier i varje stort fönster så blir det nog bra. Dottern måste till IKEA för att köpa ett presentkort så då passar jag på att åka med. Tur att de har öppet till 20, jag jobbar ju till 17 denna vecka.

Alla mina växter har jag förpassat till matsalsbordet så länge, de har ju inga bräder att stå på, och katten har ingen bräda att ligga på ujujuj, han är alldeles vimsig i planeten när han kommer in.

image22
Usch vad grejer!

På torsdag ska dottern och jag gå och se/höra Peter Jöback, det ska bli roligt! På fredag åker jag och mannen till Motal (utav alla ställen). Vi ska tillbringa helgen på Mantorp-motorbana och nyttjar den där rabattchecken man får igenom Coop. De erbjöd inga hotell i Linköping men det är lika långt till Motala så det gör inget. Två nätter på hotell med två hotellfrukostar, det blir kalas det!

Jag återkommer när jag har en lucka i tiden, vet inte när det blir!

18 sept UGNEN har äntligen kommit!

Å det var inte en dag för tidigt!

En riktig hitech-ugn! Har hur mycket finesser som helst. Jag får nog ta och lägga bruksanvisningen på dass så att den blir läst!

Men en sak förstår jag inte, VARFÖR gör de en "sarg" på ugnsgallret????? Å nä, det går inte att vända på för på andra sidan har du de stänger som går åt andra hållet samt pluttar som ser till att gallret åker rätt i skenorna. Om man ställer en gratängform på gallret så kan man inte låta den bara glida av sedan utan man måste lyfta av den från gallret. Urfånigt!

16 sept Nu var helgen nästan över!

Vi har kommit hem i från ett höstlikt, kallt Mönsterås.


image56
Bryggans delar står under uteplatsens tak. Det ser kanske varmt ut men jag kan säga att det blåste rejält och vinden var inte varm.

image57
Vattnet var riktigt högt. Det går ända upp till kanten på den långa bryggan (fast nu kan man inte gå ut på den för bräderna är borttagna för vintern)

Festen vi var på var väldigt trevlig. Massor med nya människor och många barn. Födelsedagsbarnet såg ut att vara väldigt nöjd med sin tillställning.

image58
En nöjd gäst på festen!

Frågan är bara om han är lika nöjd idag. Några snälla vänner hade lindat in hela hans hus och trädgård med röda avspärrningsband samt hällt ett lass med gödsel precis mellan grindstolparna så han var tvungen att gräva sig in på sin tomt! Jaja, jag hade då inte uppskattat det, det kan jag säga!

Lille Julle fick vara ensam hemma från lördag förmiddag till söndag middag. Hrm, det var inte uppskattat sa han när vi kom hem. Fast sonens kompis (som Julle tycker så mycket om) har varit här och gett honom mat och släppt ut honom nu på söndag förmiddag. Lördagen fick han tillbringa som innekatt. Det går ju bra det också, för en tid. Det gosiga när man kommer hem efter han har varit ensam ett tag det är att han är så kelsjuk. Viker inte från ens sida en minut. Pratar o piper hela tiden, som om han har massor av spännande saker att berätta.

När jag gjorde mat åt honom häromsistens så saknade jag en liten packning till köttkvarnen. Julle låg som vanligt på golvet och bara väntade på att jag skulle tappa nått mumsigt. Och det hade jag visst gjort, inte mumsigt då utan kul att leka med....
image59
En bitring! Precis vad jag behöver

image60
Nä nä matte, du får skaffa dig en egen ring, denna behåller jag ser du!

Nåja, trots tappra försök från Julles sida så är nu köttkvarnen återställd i ursprungsskick.

Nu ska jag inta ryggläge, se på IceAge för åttiofemte gången, gosa med kissen och sen soooova!

I morgon blir det jobb igen och jag har tidig vecka. Vi ska ju lägga golv i vardagsrummet och nu har jag mitt snille även fått iden om att vi ska tapetsera om när vi ändå är igång. Så tapeter är beställda och kommer nästa vecka. Sen är det Villa Bo-mässa till helgen, då ska vi dit och titta om vi får lite inspiration till sovrummet och garderoben.

Å helgen därpå igen, då är det finaldags i STCC. Då åker vi redan fredagkväll till Motala och ligger på hotell ända till söndag. Det är lika långt från Motala som Linköping till Mantorp men det fanns inte lediga hotell till ett så bra pris som det i Motala. Tänk.....hotellfrukost två mornar på raken!!!

Nä, nattinatti allihop vi hörs nästa gång!

14 sept Oj vad tiden går!

Jag har inte gått i dvala, bara haft lite ont om tid. Ibland önskar man att dygnet hade 30 timmar, fast då skulle man väl få ont om tid i alla fall.

Men det har hänt lite i veckan ändå.

Jobbet flyger fram, mer och mer att göra, men det är väl skönt i och för sig. Hemma har det varit lite stiltje. Golvet till vardagsrummet har kommit så det ligger och blockerar stora ingången (det gör inget för vi använder alltid köksingången). Min kryddinsats till lådan hade kommit till HTH så jag var där och hämtade den samtidigt som jag lämnade tillbaka ett handtag och en låda med spotlights som kom i fredags förra veckan. Hrmm undrar om det kommer mer knasleveranser......

Nåja, när jag nu var öga mot öga med försäljaren på HTH så ifrågasatte jag var min ugn var. Se, då visar det sig att Elon fått en ugn som de inte hade en aaaaaning om vart den skulle. HALLÅÅÅ hur vore det att ha koll på saker och ting??

Vi skulle få en rostfri ugn men nu kommer det en vit. Jag tycker detta är bra för en vit ugn smälter bättre in i omgivningarna än vad en rostfri skulle göra. All annan vitvara är ju just vit.

Nåväl, när jag nu stod där på HTH så säger säljaren att jag nog skulle kunna få ugnen idag, fredag, men i nästa andetag slår det honom att Elons bil har varit sönder så de kanske inte skulle hinna idag i alla fall! HALLÅÅ igen! Har inte jag väntat tillräckligt länge på min ugn???

Jag har i alla fall fixat så de kommer in och jag har förberett den gamla ugnen för flytt. Sen får det väl bli en glad överraskning i kväll när jag kommer hem, om jag har en ny ugn.

I morgon förmiddag kör vi till Kalmar för att köpa OST. Ja, jag vet, ost finns i alla affärer, men Gerdas Osthandel i Kalmar, de har andra ostar än alla andra. De köper direkt i från tillverkare i Frankrike så där finns kanon goda ostar som inte finns någon annanstans. Sen ska vi lägga dessa ostar med ett par flaskor vin, några öl och några ölkorvar i en fin korg och ge till en kille som fyller 40. Vi ska till honom senare på lördag, i Mönsterås. Det är lite därför vi kör till Kalmar och köper ost. Vi ska sova över i vår sommarstuga och passa på att stänga den på söndag innan vi kör hem.

Kissen får stanna hemma. En kompis till sonen ska gå och ge honom mat. Så lördagen får Julle tillbringa som innekatt och så blir han utsläppt på söndag morgon/förmiddag i stället. Men det ska nog gå bra han är nog bara lite sur på söndagen, för att vi lämnat honom så länge....hrmm.

10 sept Nu är det dags för mig!

Nu tycker jag att matte har haft den här bloggen för sig själv alldeles för länge. Nu är det minsann dags för mig att presentera mig.

Jag heter Julle. Är av den renrasiga rasen huskatt. Kommer utsprungligen från Falkenberg men under mitt sjätte levnadsår bestämmde jag mig för att flytta till mörkaste Småland och Växjö.

Här trivs jag alldeles underbart! Kolla bara hur jag får tillbringa mina dagar i vintermörkret när jag ska titta på tv...

I husses goa famn!

Eller när jag har varit ute och sprungit alldeles för länge och för fort och blivit trött i tassarna. Då ser jag till att matte slår sig ner i soffan och så tar jag henne i besittning!

image76
Jag tror bestämmt att matte också har slocknat!

Ser ni mina små vampyrtänder på bilden? Visst är de häftiga. Här är en bättre bild på dem
image38
Jag ser ut som ett riktigt monster! Buuuu


Ibland bara softar jag i soffan, då är livet ganska coolt!
image39
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



När matte prasslar med maten i köket är det knaaapt jag orkar ta mig dit alltså
image86

Annars har jag fullt sjå med att pyssla om mina prylar
image87
Jag kollar mitt gosedjur. Han får ju inte bli trasig eller så.

image40
Jag kollar skrammelmusen och siktar på vart jag ska kasta honom. Matte hotar med dammsugaren.

image41
Sen måste jag kolla en av vipporna så att fjädrarna fjädrar som de ska!

image88
Mitt i allt jobb så kommer lillmatte och anfaller. Men det får hon så gärna, jag kan behöva en paus.

Nähä, nu är det bäst jag loggar ut så inte matte kommer på mig. Då kanske jag inte får en smakbit vid middagen....

9 sept Teknikens under o gamla vänner

Nu äntligen har jag fått ut de 219 utvalda bilder från Paris som jag vill bränna. Vad jag menar med fått ut, är att jag fått dem på en CD som jag  kan lämna in hos min fotokille. Sitter med Photoshop på min dator och att bränna bilder därifrån var inte det enklaste. Tur man har en son som är tekniskt bevandrad. Lite hjälp på traven fick han ge sin mamma.

image42


Här är det tvära kast. Måste bara skänka min goaste, närmaste, äldsta (då menar jag inte ålder), längst-bort-boende vän, Anna. Hur kan man hålla så nära kontakt i 41 år? Vi känner av varandras känslor. När det händer allvarligare saker alltså. Vi kan tänka på varandra samtidigt och ringa varandra samtidigt. Fast goa Anna bor 60 mil från mig (rätta mig i milantal om jag har fel, Anna!) så känns det som om hon är hos mig varje dag. Erkännas ska väl att samtalen kan bli få, typ ett i kvartalet. (Ooops nu i skrivande stund kom jag på att jag missade mitt gudbarns 19 års dag!!! Skäms! Det är Annas son som är mitt gudbarn. Får nog gnugga geniknölen lite o hitta nått till honom....i efterskott. Nästa år får jag sätta mobilen, mailen och vad mer som fungerar, på larm, för då fyller han ju 20!)

Sen har jag ju en mycket nära och varm vän som jag inte vill mista för allt i världen, hemma på min gata i stan. Vi stöttar varandra genom vått o torrt, glädjestunder såsom sorgestunder. Vad går upp mot att sitta i var sin ände av soffan med varsitt vinglas och bara prata prata prata. Å så pratar vi lite till! Det är faktiskt en form av livskvalitet!

Detta är också livskvaliet! Åtminstonne om man är katt!
image43

Jag gjorde mat åt lilla kissen häromdagen. Då tiggs det må jag säga!

image44
Snälla husse som låter mig smaka!

I helgen var jag på Take Off med jobbet. Vi hade så roligt, hela fredagnatten! Lördagen var lite tröttsam, den blir lätt det efter bara fyra timmars sömn........ Men vad skönt det är att få komma hem till sin familj och till den här lille gossen!
image45
Min vippa är snuffsig och luktar gott!

Ha det nu så bra där ute i vimlet!


4 sept Helgen den kom o gick

Så var helgen över! Nu äntligen har vi fått ordning hemma efter köksrenoveringen. Nu återstår "bara" att måla tak och lägga golv i vardagsrummet!

URSÄKTA KVALITEN PÅ BILDERNA MEN DE ÄR TAGNA PÅ KVÄLLEN!
image53


HTH Kök ska komma på torsdag och komplettera de lådfronter som fattas. Sedan väntar jag bara på min ugn. Jag beställde köket i maj och lik förbaskat kan Elon inte leverera ugn i rätt tid. De har helt enkelt inget leveransdatum. Jag har fått en låneugn så länge, men den är kass. Den bakar bara i kanterna trots att man har varmluften på.

Men jag är nöjd med mitt kök ändå, mycket mer kök än innan!
image54
Från ena hållet

image48
Och från andra hållet!

I söndags fyllde jag år. Av mina barn fick jag konsertbiljetter till Peter Jöback (har iofs beställt dem själv på nätet), av min man rosor och sedan dök det upp ett oväntat litet paket i brevlådan. När jag öppnade det var det till mig och Julle (katten alltså)! Det var från Julles ex-matte o husse. Kalasfina glasunderlägg med katter på. Målade utav en tjej som är fantastikt duktig! Julle o jag fyller år nästan samtidigt!
image49

Tack snälla goa vänner!

Idag skulle jag "barfat" till Julle. Att barfa är att göra egen kattmat. Må låta konstigt eftersom det finns en uppsjö av kattmat på marknaden. Men jag tycker om att veta vad jag stoppar i mig och lika så för katten. Dessutom får han bättre päls, bättre andedräkt och bättre tänder.

I hans mat ingår det som han skulle fått i sig om han bara åt mat ute i naturen. Det är kycklingvingar som jag maler, kött som jag både maler och skär i tuggbitar, hjärta som jag maler, lever som jag maler, lite lite grönsak som också mals och sist några äggulor. I vingarna får han i sig ben som han behöver och resten talar väl för sig självt. Han älskar sin mat och slukar den glupskt. Vi gör platta paket som vi fryser så de tinar fort i lite ljummet vatten till honom.

Men i dag blev det ingen barfning. Hittade inte hjärtan någonstans. Man brukar kunna hitta kycklinghjärtan men inte ens det hittade jag. Nu letade jag inte i alla affärer, bara i de två närmaste, så jag får ta nya tag imorgon.

Slänger väl med en liten bild på kissen!

image50
"Matte, varför ska du alltid lägga dig på golvet o ta kort på mig när jag försöker sova??!"

RSS 2.0