29 december Shit-pommesfrites, vart har tiden tagit vägen?

Ja det kan man fråga sig i allra högsta grad!

Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen, så mycket annat som tagit min tid. Jag har bland annat börjat sy burskynket till katternas utställning. Kul att återigen få stifta bekanskap med symaskinen (var la jag bruksanvisningen??hihi) Nåja, det är ju "bara" raksöm det rör sig om så det ska nog gå bra utan att man och barn lämnar slagfältet!

Julafton firade vi hemma hos oss. Lilla pappa var här och var på ett ruskigt humör! Ingenting var bra. Han fick inte hälla ölen i snapsglaset, han fick inte skära det doppade brödet med smörkniven (då kastade han smörpaket o kniv över bordet i ilskan) och han skulle absolut inte äta. Mat vill säga, godis gick jättebra. Jag hade köpt sockerfritt godis och clementiner och han länsade godisskålen och åt flera clementiner. Sedan hade vi, traditonsenligt, köpt honom en liten liten marsipangris. När han öppnade det paketet så ägnade han resten av paketöppnartiden med att äta gris! Han förstod inte att det var julafton och förstod inte varför han fick paket och varför alla andra också fick. Men jag kan bjuda på ett litet foto på pappa i alla fall, i full färd med att stoppa munnen full!


Ja just det vi hade salta pinnar också.

Nåväl, vid femtiden körde vi hem lilla pappa och han satt sig bland sina kamrater på hemmet och tog en kopp kaffe och en smörgås. Det var många gamla som satt kvar där på kvällskvisten och det var tydligen många där vid två också, när pappa blev hämtad. Och jag kan förstå att man låter sina gamla sitta på sitt boende över helger som julafton. De mår helt enkelt bättre av att vara i en miljö de känner igen och känner sig trygga i. Nu tar vi nog inte hem pappa mer förrän till sommaren när vi kan ta en tur till vår trädgård och en kopp kaffe.

Sedan har kissarna varit överlyckliga för att sonen har kommit hem! Å vad de älskar honom! De sover hela dagarna i hans säng den har blivit favoritplatsen.

Jag har upptäckt det roliga med GuitarHero, Aerosmith-versionen förståss. Här är en bild från innan jul när jag är helt inne i spelandet! Jag bjuder för en gång skull på ett foto av mig!Akta er vilka riff jag kan ta! Typ inte! Håller mig fortfarande till endast tre färger, men jag börjar få in snabbheten.

Nu blir det katter för hela slanten. Måste ju visa vad herrarna har hittat på under julhelgen.


Valentin övar till att bli lejon......


Nalleman övar sig i att sova på olika platser........ Här i sonens säng


Här har husse röjt hörnet bakom kaffekokaren för där skulle nådige herrn ligga (jag var inte hemma behöver jag säga det?)......


Attans! Påkommen!!!!


Sen har han tagit hand om en fallen ängel! Goa kissen, bet inte i henne en enda gång!


-Å vad är tacken för att man inte bet i den förbaskade ängeln? Jo matte klappar mig och VIPS så är jag en igelkott! Bada mig NU tack!!!!! (ja ursäkta, men pälsen blev statisk och jag var bara tvungen att ta ett kort!)

Sen har det busats o busats o busats o busats o busats o busats o......


jag ser dig brorsan!


ATTACK!!!!!!
Vad var det som swishade förbi?????

Ja ni fattar hur vi har det! Två mindre smidiga katter rusar runt och upp o ner ur klätterträdet! Tur att det håller!

Idag är dotter och make i Stockholm för att förbereda sig inför morgondagen. Då ska dottern till Amerikanska Ambassaden och få visum ordnat. Sedan, den 19 januari, åker hon till San Fransisco på ett år (till att börja med). Hon ska vara au pair hos en, som det verkar, trevlig familj i San Leandro ("förort" till San Fransisco). Så kanske det blir USA till sommarsemestern (efter Grekland då för det är ju redan bokat och betalt).

Nä nu får jag nog avrunda, annars blir det ett allt för långt inlägg.

Ska försöka återkomma efter nyår (som förövrigt ska firas i lugn o ro hemma)

Kram på er och GOTT NYTT ÅR!!

22 december Födelsedag och dan före dan före dan

GRATTIS GRATTIS GRATTIS min älskling!

Maken fyller år och i år har vi minsann inte kidnappat honom till Gran Canaria. Nä i år har vi laddat med en helg i Göteborg.

På Elite Park Avenu landade vi i fredags kväll. När vi gick från hotellet mötte vi, det första vi gjorde, Johan Wahlström från Parlamentet på TV 4. Vi styrde stegen till vårt älskade Hard Rock Café. Vi gled in på vårt All Acess-kort och fick bord med en gång. Vid bordet brevid satt kändis nr 2, Sara Löfgren. Hon skulle spela en truddelutt på Hard Rock och satt där och varvade upp.

Sen gick vi hem o la oss. Vid frukost nästa dag, då springer vi på Maria Lundqvist i receptionen (Sally ni vet). Det blev kändis nr 3. Ut på stan gick vi så vi var före den stora rusingen. Grabbarna gav ganska snart upp men vi tjejer, vi shoppade loss. Julklappar blev det till unga damen och några till mamma.

Trötta gick vi tillbaka till hotellet och fick oss var sin välbehövlig massage i Wellness-centret. Efter det var det dags att dra på långkalsongerna och gå till Liseberg.

Där gick vi runt ett tag och kom tre kvart för tidigt till det bokade julbordet. Men vi fick komma in och börja äta i alla fall. Så vi slapp alla köer!

Hem gick vi oxå, mätta mätta mätta i magen efter ett super-julbord!

När det nästa dag var dags för frukost, då sprang vi på "kändis" nr 4, Cecilia Blankers, som är bloggare på Expressen!

De duggade tätt denna helg, kändisarna!

På hemvägen stannade vi på stora matvaruhuset och julhandlade. Allt inhandlat utom sillen, laxen, salladen och brödet. Inte så mycket folk i vägen var det heller, inga köer vilket är en fördel när man ska handla mycket på kort tid.

Så blev det måndag morgon och jag tvingar upp ungdomarna vid 7-snåret för att sjunga för pappa. Födelsedag.......det händer inte varje dag!

Kanske hinner jag uppdatera med lite bilder från födelsedagsfirandet, eller så får det komma imorgon.

13 december Lucia

Julfest på jobbet i går. Roligt, god mat och trevligt sällskap, ändå gick jag hem tidigt med en blixtrande huvudvärk.

I dag var det dags för julgranen att packas upp. Vi har i år investerat i ny gran, den gamla barrade mer än en riktig gran.

Döm om min förvåning när vi packar upp granen och den har "inbyggt" glitter mellan barren! Vi som inte tänkt ha glitter för kissarnas skull, nu löste det sig av sig själv. Naturligtvis kommer här ett kort på granen, men den gör sig inte på kort, allt glitter syns inte.


Många kulor i grenen är det! Granen var mindre än vi trott men den tar inte så mycket plats.

Sen har vi en sån fin toppstjärna!Det var det lilla julstök vi gjort i helgen.

I går var jag och köpte nytt tyg till att sy burskynke av till nästa kattutställning. Inte heller det gör sig på foto


Men det är knallrosa, limegrönt och knallgullt tyg. Många hjärtan har glitter runt sig eller är helt fyllda av glitter. Det rosa tyget har jag tänkt mig som bakgrund och gult/grön som sidor. Bottnen kommer att bli randig med lite bredare ränder av gul o grönt och sedan smalt av det rosa. Taket kommer att gå i gul o grönt med framkant i det rosa.

Blir nog bra när det blir färdigt.

Det var allt för denna gång. I morgon är det städning som gäller, pust.

Kan förresten tillägga att julgranen får stå i fred för katterna. De var mer intresserade av kartongen granen låg i.Hej hej!

7 december Julen är här..........

För första gången på tre år har vi nu haft ner våra jullådor. Vi visste inte hur många de var eller vart på vinden de stod. Så länge sedan är det. Så många platser att ställa tomtar på har vi inte och jag ville verkligen inte sätta upp allt. Ratade helt det som var av piprensare, papé maché och kottar. Tog bara det som låg mig varmt om hjärtat och fint. Vitinskåpen flyttades ihop och det blev riktigt fint. Dessutom fick jag äntligen igång den ena lampan i det ena skåpet. Den har inte lyst det senaste halvåret trots att lampan var hel. Men nu, hux flux blev det ljus!

En liten bild på julskåpen!


På lite längre hållSen har köksskåpen fått lite dekoration, sen var julen över här hemma. Jag var pigg på att sätta upp granen, vi har ju så förtvivlat mycket nya kulor som jag vill hänga upp. Vi har ju t o m en ny gran att packa upp! Vi har så mycket kulor att jag inte tror vi behöver använda det där äckliga glittret. Glitter är livsfarligt för små katt-magar så jag vill helst inte att vi använder det. Alla nya kulor vi köpt är i plast i fall att ligan gillar att slå på kulorna, eller kanske till och med ger sig på att klättra i plastgranen. Vi lär få se. Nästa helg ska granen upp i alla fall.

Sonen har varit hemma denna helgen och premiärsovit i sov-fåtöljen. Skön, var hans ord, så jag är glad att vi tog den hårda madrassen och inte den mjuka som vi tänkt först.

Kissarna har bara tagit det lugnt. Idag, söndag, har båda två fått bada. Valentin har slutat sin penicillinkur och hans päls var väldigt tallig av den pasta de fått för dåliga magar (pastan smakade urk och hamnade ibland lite här o var utanför munnen) samt att rumpan var tovig och äcklig av allt löst bajs. Men nu ligger det två fuktiga katter och sover. Tror att de gillade att bada i alla fall. Nalleman spann när han låg i handduken och skulle torka. I natt kommer de att lukta gott och kännas mjuka att ta på, inte talliga.

Men några roliga kort tog vi i lördags, trots skitiga pälsar.


Ta bort kameran husse, Valentin sover!


Nej, somna om brorsan, det händer inget spännande här!


BLUNDA!


Okey, nu somnar vi om!

Sedan har vi också förärat herrarna katt en vattenautomat. De dricker så bra med vatten men gärna ur kranen så en automat var nått de gillade. Kolla bara på Valentin!


Nyfiken, spännande sak det här! Men de dricker gladeligen ur den och det är ju det som är meningen!

Så ska vi ju se till att mamma kommer i jorden också.


Här, vid denna stenstolpe, kommer vi att sätta ner mammas urna. Det finns platser utmärkta runt om och det är meningen att två urnor ska kunna stå på samma ställe, så pappa hamnar också där så småning om. Översta plaketen är vår. Där kommer mammas uppgifter att så med guldtryck och sedan även pappas. Platsen för urnan är ungefär där jag står och tar kortet, fast i marken till vänster om mig. Den 10 januari kl 13.15 hämtar vi hennes urna hos vaktmästaren och sätter själv ner henne i det hål som är grävt åt oss. Skönt att man kan ha det som man vill. Vi kunde fått med en person som bar urnan och satte ner den men det tyckte inte vi att vi behövde. Jo förresten, det kallas askgravplats när man sätter urnan på detta vis. En blandning mellan minneslund och grav.

Tja det var väl vad vi hittat på i helgen. Mycket att göra. Jo just det, vi var ju på bio i lördags förmiddag. Förhandsvisning med jobbet och vi såg den nya Disney-filmen BOLT. Mycket rolig film, kan rekommenderas!

Simma lugnt!

5 december Till alla jul-jäktande själar

På Expressen finns det en flygvärdinna som heter Anette Jernström. Hon skriver underfundiga inlägg om sitt liv som flygvärdinna och en massa andra saker. Hon har även gett ut en bok som jag hoppas att någon i familjen hittar och ger mig i julklapp.....

I alla fall kommer här en liten sak som Anette skrivit. Vi har den uppsatt på väggen på jobbet, den är så fin....

Hej, sa en ängel, hur är det idag?
Hej lilla du, tack inte så bra...
Jag har städat och tvättat men räcker ej till
och barnen är sjuka och ingenting vill...

Men oj, sade ängeln, la huvet på sné
min flicka sitt ner och ta en kopp te
Finns det någonting jag kan göra för dig?
Jag kan lyssna och be, så tala till mig

Nej, vet du vad, jag klarar det nog
planera och handla, jobb och knog
Men tack i alla fall, det var snällt att du kom
Nu måste jag stressa, det är bråttom bråttom

Men ängeln var envis och satte sig ner
Hon tittade länge men sa inget mer
Hon log lite klurigt och skrattade sen
Hon tog mig i famnen så vit och så ren

Var rädd om dig vännen, det måste du va'
För livet är kort, det var vad hon sa
sen flög hon i väg, jag satt stilla kvar
och kände hur underbart lugnet faktiskt var


Ta det nu lugnt i julstressen!

Sköt om er!

2 december Måste lätta mitt hjärta

Jag måste ta bladet från munnen och säga vad jag tycker i ett visst ämne. Observera att detta är helt mina egna åsikter, baserade på egna erfarenheter i vissa fall.

Det har skrivits på Expressen om en kvinna som fick barn tidigt i livet och sedan vid 47 års ålder. Bebisen har halvsyskon som är 24 o 29 år!!! Denna kvinna tycker inte att det är fel att man mognar och väntar med att skaffa barn tills man kanske kommer upp i åldern 35 år! (Ursäkta, men de flesta är mitt i karriären då, känns barn rätt då?)

Jag säger då det! Mina föräldrar var i den åldern, mamma 37 pappa 40 när jag föddes. Jag kan tala om för er att det är ingen dans på rosor att ha gamla föräldrar. Demens-sjukdomar tenderar att sjunka ner i åldrarna och hur kul är det att som 25 åring ha en mamma som inte vet hur man klär på sig? Då tänker man knappast på att skaffa egna små barn, man har ju fullt upp med de stora!

Det pratas om att man ska ut o resa och se sig om innan man skaffar barn. VA, är barn en black om foten? Resor med små barn brukar vara av det trevligare slaget, även om det kanske kräver lite mer av föräldrarna när det gäller planering. Nu är världen full av Pampers och Nestlés barnmat ÖVER ALLT så man behöver inte släpa med sig det hemifrån Sverige.

När jag födde mitt första barn var jag på väg att fylla 25. Då sa barnmorskan till mig "tja du är ju ganska gammal"! Detta var 1988 och en tjugofemåring ansågs gammal som första-gångsföderska! Nog blev jag lite chockad allt. Andra barnet kom när jag var 29 sen var det minsann stopp. Sladdisar har aldrig lockat.

Nu när barnen står på egna ben, har vi både ekonomin och tillfälligheter att se oss om i världen om vi vill. Jorden har ju inte slutat snurra under de år vi var småbarnsföräldrar. Och vi är dessutom inte lastgamla utan känner oss faktiskt pigga som 35 (nåja ibland lika pigga som en 90åring). 

Å vem säger att det är enklare att åka på semester med tonåringar? De sover inte middag, de vill vara uppe och ute sent, sover halva dagen, de har tråkigt om de får ligga en hel dag (stackarna) vid poolen eller havet, det måste hela tiden hända nått; vattenskoter, paragliding, mopedhyrning, ja säg vad som inte är intressantare än att ta det lugnt. Dessutom tycker de sololja är för fjollor och struntar i att använda med påföljd att de, dag tre, ojar sig och sen inte lämnar hotellrummet på hela semestern!

Å vad händer när man så mognat vid 35 o tänker NU SKA VI SKAFFA BARN och naturen vill annorlunda? Vet att det finns en viss gräns för hur gammal man får vara för att adoptera och det tar tid tills man får sitt söta lilla adoptivbarn, kanske hinns det inte med innan gränsen är nådd. Befrukning på kostgjord väg? Jo tjena, tar det sig vid första försöket ska man nog köpa sig en triss lott också! Pengar kostar det också så det vill till att man under sina barnfria år sparat undan en slant eller åtminstonne har ett hus man kan belåna.

Summan av detta svamliga inlägg........jo, det är ingen ingen ingen av dessa äldre föräldrar (tänker italienskor som är typ 65 när de får sitt första barn) som frågar sitt ofödda barn, om det vill ha en pensionär till förälder och vid 10 års ålder lägga in sin förälder på ålderdomshemmet!

Måste väl också säga att jag menar inte att man ska rusa och bli förälder i tonåren, nej man ska helt enkelt bli det när det passar och inte blint inbilla sig att "ju äldre, desstu bättre".

Så där ja, nu får jag väl på nöten från både höger o vänster, men jag står för vad jag tycker, till någon kan övertyga mig om att jag enbart har fel.

Jag avslutar med några bilder från det helt färdiga kontoret.


Garderoben blir kvar och är upphottad med röda handtag. Den vita byrån ska åka till sonen efter jul.


Bäddfåtöljen. Skön madrass var det i den, sonen får premiär-ligga till helgen


Någon har hitta ett nytt mys-ställe!

Hej så länge!

RSS 2.0