24 feb Besök i trädgården (igen)

Återigen drabbade Julle och den stora röda katten samma. Denna gång utanför vårt sovrumsfönster, allt för att matte inte skulle få lite sovmorgon efter gårdagens lilla fest.....hrmmmm.

Men denna gång hann jag få fram kameran. Här kommer lite bilder från mötet.

image200
-Hörru, STICK från MIN trädgård, här hör du inte hemma

Ser det ut som om den röde bryr sig?

image201
-Jag upprepar, STICK IVÄÄÄÄÄG!!!!!!

image202
-Okey okey jag drar mig härifrån då, om inte du vill leka.

image203
Han är ju så söt denna röda kastrerade katt! Tänk om de ville bli kompisar! Rödisen verkar inte ha det så kärt hemma, han är ute dygnet runt tror jag.

image204
-JIPPI, där stack han!!!!

image205
- Men, gick du inte längre?????

Jodå, rödakissen försvann och Julle gick efter. Efter ett par timmar kom en hungrig kisse in. Men han var hel o ren så något slagsmål blev det nog inte denna gång.

16 feb Min "födelsedag", kolla vad jag fick

JAG VILL REDAN NU VARNA FÖR EN BILD SOM KAN UPPLEVAS SOM LITE OTÄCK (bild på en mus)IDAG FIRAR VI MIN FÖDELSEDAG!!!!!

Eftersom ingen vet när i september jag är född riktigt, så har matte o husse bestämt att de ska fira mig idag, på Julius-dagen. De brukar kalla mig Julius ibland så det passar ju jättebra.

I alla fall gav de mig en kanonrolig present. Kl 04.13 började jag leka med det och vid 06.15 var jag klar, då tog husse ut presenten i en mjölkkartong(?)!!!!

Bilden på min present visar jag sist ifall det är någon som far illa av att se ett sånt kort (det är inget blodigt kort ialla fall).

När matte hade klivit upp ur sängen fram på förmiddagen så hjälpte jag henne att bädda och sedan var det dags för min nästa present; MARKILL I TOMATSÅS!!!! Jösses vad gott det är!

image195
Alltså det är så gott! Godast är själva såsen men även fisken smakar mumma!

image196

Fem minuter senare var skålen tom! Åhhh vad det är gott, men nu säger matte att jag inte får mer just nu.Rackarns kvinna!!

Men jag är rätt nöjd med min "födelsedag" så här långt.
image197


Sen har jag gett matte o husse en present idag. Jag har fällt av skorpan till det lilla sår jag fick när jag satte den stora röda kissen på plats. Matte säger att hon vill spara den......konstig kvinna, matte!

image199
Nu närmar vi oss den otäcka bilden så du som inte vill se den kan sluta läsa här.


Tack o hej ifrån mig, nosgnuggar till er alla!

/Julle (Julius i dag då)image198
Den lilla rackarn hade blivit lite kall, vattnet som var i mjölkpaketet hade frusit.


15 januari Hrmmm MUSJAKT!

Alltså, det krafsar på vårt tak! Matte klagar över att vi har fått möss på vinden. Själv tycker jag att det låter väldigt spännande. Jag tittar bedjande på matte men hon vägrar släppa upp mig på vinden, hrmmmmf.

Så jag bestämmer mig för att ockupera hennes säng i stället, som hämd.
image189
Jag bara älskar att gräva ner nosen i mattes kuddar!

image190
Syns jag??

image191
Nä matte, nu får du sluta fota hörrö, jag vill sova!!!

Eftersom ingen annan i familjen tänkte lägga sig just nu så fick jag finna mig i att stappla ut till soffan. Där la jag mig tillrätta hos husse. Mmmmm så mysigt!
image192


Rackarns matte, att hon inte kan låta blir att fota mig överrallt. Hon påstår att jag är söt och kanske kan jag hålla med.........
image193
Men min blygsamheter förbjuder mig!

Sen har jag busat runt här på nätterna må ni tro. De där små mössen på vinden, de har letat sig ner i väggarna och jag har haft fullt upp.  T o m hade jag en mus inne och lekte med en natt. Den lilla rackarn sprang in till husse o matte i sovrummet, så halv fyra på morgonen fick jag matte att vakna och hjälpa mig jaga musrackarn.

Men jag fick inte tag i den. Nästa kväll hade matte satt upp en musfälla under sängen, en sån där fälla som musen går in i och sedan inte kommer ut. Men hur jag än vaktade den så kom det aldrig någon mus i den.

Natten till igår jagade jag musen i väggen i stället, även då väckte jag matte halv fyra. Hihihi, det är så roligt när hon är uppe på nätterna, jag får ju massa gos också!!

Men eftersom fällan under sängen fortfarande var tom, fick lillhusse äran att gå upp på vinden och sätta upp fällor. Lillhusse kollade fällorn efter ett tag o tänk då var där en liten mus som hade slutat sina dagar i den ena fällan!

Själv stannade jag kvar i sängen när fällorna skulle vittjas, var väl inte lönt att gå upp för nått som ändå var dött och inte ville leka. När husse lämnade sängen så passade jag på att bli lika lång o stor som en sån där main coon som matte pratar så mycket om.....
image194
Jag tycker jag lyckades ganska bra med min imitation av main coon!

Nähä, nu ska jag återgå till en av mina favoritsysselsättningar, SOVA!

Tass på er!

14 februari

image187

Mitt lilla bidrag till världen av hjärtan!

Nå ja, nån Picasso är jag ju inte, i varje fall inte på datorn, hehehehe.

Garderobsdörrarna är nu på plats men jag har inte hunnit fota dem än. Jag har även investerat i en ny lampa till soffbodet så jag tänkte publicera bägge dessa bilder samtidigt.

Igår var jag på möte i min gamla skola, Fagrabäckskolan. Vi var där, sonen o jag, för han ska åka med fridtidsgården till Trysil i Norge. Vi fick information om resan o jösses vad väl organiserad den var. Men de som är ledare har åkt i 10 år till Trysil med ungdomar så jag antar att de har god erfarenhet.

Sen var det en förälder som klagade på valet av mat! De tar alltså med sig råvaror från Sverige och ska utfodra 35 ungar. Så matsedeln var på ankomstdagens kväll: korv m bröd, nästa dag köttfärsås o spagetti, nästa dag korv stroganoff o ris, och sista dagen kötbullar o potatismos. "Bara korv o färs" sa den missnöjda föräldern. Men HALLÅ, fixa själv nått avancerat till 35 ungar med mat som du fraktat 65 mil i en buss från Sverige! Vilka ärthjärnor det finns! Låter munnen glappa först och tänker inte ens till efteråt!

Vi bestämde där på plats, sonen o jag, att han ska hyra hela sin utrustning. Hans pjäxor är för små och gå och köpa ny pjäxor för fyra dagar och sedan är de för små nästa år, det vägrar jag göra. Hyran kostar bara 500 norska kronor, vilket blir 593 svenska kronor i dagsläget. Å så skrev han på ett "avtal" där han lovade att åka med hjälm hela tiden.

Nähä, nu ska jag kasta mig ut i verkligheten igen! Vi hörs !

2 feb Uppdaterade bilder. Dagsljus!

Idag har jag haft lite tid att ta lite kort i dagsljus här hemma. Håll i hatten här kommer de:

Matbordet i vardagsrummet med de omklädda stolarna.
image176
image178


Sovrummet blev så här när solen nästan sken
image179image180image181

Sen var det soffan i vardagsrummet med den mysiga mattan
image182
image183
image184

Matrummet ser ut så här idagsljus. Kan tala om att tulpanerna på bordet luktar jättegott!
image185

Testade att ta kort på en av våra favorittavlor, en billig oljetavla köpt i gamla stan på Rhodos. Fint blev det.
image186

Det var allt för denna helgen. Nu ska familjen sätta sig tillrätta för att titta på "En annan del av Köping"

Kram

RSS 2.0