29 mars Kattutställning i Jönköping!!!!

Idag bar det av till Jönköping. Målet för lördagen var att titta på Hannas britter samt träffa nakenfisar, alltså Shpinxar.

Vi hade tur och träffade en trevlig uppfödare från Motala. Hon var själv allergiker men hon o hennes familj klarade kissarna galant. Hon var super trevlig och hennes man lika så. När vi åker till Mantorp ska vår dotter följa med till Motala och vara hos uppfödaren den dagen. Bara för att känna hur det känns. När jag fått tag på fotona ur dotterns kamera ska ni få se hur söt hon var, den lilla nakenfisen som fick oss att smälta. Jag fick bara lite suddiga bilder genom gallret.....

image244

Om du är nyfiken i förskott så gå in på uppfödarens hemsida: http://www.brastorpskatten.snabber.se/honor.asp
Det är Astrid som var så underbar......

Dottern sa att det var som att klappa ett bebishuvud eller en persika, så lena var nakenfisarna.

Nu sitter vi på hotellet o tittar på tv. Vi har ett jättefint rum.

image245
Skrivbordet, med trådlöst tangentbord och internet på tvskärmen. En häftig golvlampa stod intill (ursäkta blänket på väggen men det blir så när man tar med tråkiga bixten)

image246
Den lilla soffgruppen och så skymtar man sängen.

Nu ska vi vila lite, min förkylning behöver det, sedan ska vi äta på Harrys i kväll.

Jo förresten, vi har även hunnit med en tur till A6. Vi tog oss ett litet mellanmål där för vi kunde inte hålla oss hela dagen utan mat.

28 mars Nu händer det saker på utsidan!

En stor, fast liten, grävskopa har invaderat trädgården och grävt upp för altanen på baksida. Herr Julle tycker att den är hiskeligt stor och otäck, i alla fall på håll.

Men eftersom hans möjligheter att ta sig in o ut nu suddats ut så har husse varit snäll och gett Julle en egen trappa som underlättar avsevärt!
image237

Det är med försiktigt steg han närmar sig grävskopan. Det är några dagar mellan bilderna, det tar lite tid att bli modig!

image238

image239
image240

image241

Så där ja, nu vågar han både kliva upp på den och krypa under!

Sedan var Rödis på besök också. Blev lika utskälld som vanligt.

image242

Efter alla äventyr är det ialla fall gott med mat!

image243

Idag blev det ingen barf utan Mjau istället. Gott som omväxling.


I morgon åker jag och dottern till Jönköping för att gå på internationell kattutställning. Det ska bli riktigt roligt, även om jag är dunderförkyld. Snörvel, det har jag inte varit på den dag jag minns.

Ha det så bra, jag kommer att rapportera från Jkp!

Påskafton

Snö på påskafton, vårvärme på julafton....vad månne bliva av midsommar.....?

Nå ja, vi ska väl inte klaga, det kunde säkert vart värre??????

Idag har vi ägnat dagen åt att gå på stan en liten sväng. Å inte i vilket ärende som helst. Nä, jag o maken firar faktiskt 20-årig bröllopsdag den 30 april. Detta tänker vi fira med en liten lättsam ceremoni i hop med ett par goda vänner och våra barn. Men vi har i alla fall investerat i nya ringar. Här är de nya förlovningsringarna:
image232

Och här är min blivande vigselring

image233

Ringarna är inköpta på Guldmagasinet och är tillverkade av Schalins. Om två veckor ska vi ha dem hos oss. Varför skaffar vi nya ringar? Tja, av ett par skäl; de gamla ringarna är helt enkelt lite för små för oss båda och sedan har de blivit väldigt slitna med tiden. Sedan hade vi ju inte samma ekonomi då, för 20 år sedan, så ringarna är inte av det tjockare slaget. Men det ska bli roligt att få ringar man ka ha på sig....

Sedan när vi kom hem så var det dags att ta tag i städandet hemma och packandet för sonen som ska till Trysil i morgonbitti.

I torsdags fick vi tjejer på jobbet ett påskägg av vår chef. Det får vi varje påsk och det är alltid lika uppskattat. Idag när jag städade ställde jag det på vardagsrumsbordet och tänkte inte mer på det..... Så här såg det ut när vi kom hem från blixtvisiten i stan.

image234

Jaja, det går att äta ändå men det är ju inte så vackert att ställa fram.

Äggvakten, han låg så här när detta hände.

image235

Annars har han haft fullt upp med att kolla matte när hon städade köket, kunde ju innebära en mumsbit. Tokiga katt, det blir inga mumsbitar av disktrasa och Mr Muscle.

image236

Det var allt för idag! Nu ska jag ta turbokvasten (dammsugaren) och dra till Blåkulla!

/M

18 mars Vad var det jag sa.....SNÖ

Jaha, så kom den då, vintern. Jag har hela tiden sagt att den kommer i slutet av mars.

Så här såg mina stackars scillor ut i går och snödropparna också

image227
image228

Natten till idag snöade det ännu mer. Här är lite vinterbilder.

image229
Trädgården. Det blev inget grävt i går eftersom det snöade. Vi får vänta helt enkelt.

image230

På väg till jobbet vid halv åtta på morgonen. Grått.

image231

Träden är helt täckta av snö, det är faktiskt vackert också.

Det var allt för idag. Ha det så bra i halkan!

16 mars Lite dagen efter

Söndag.....Formel1-premiär 05.15 i ottan......fest igår hos min mycket goda vän sen länge......massor med melodifestival (värdinnan vi var hos har anknytning till vinnaren i melodifestivalen)......när festivalen var över firades det.......träffade både nya och gamla vänner och vi bytte alla mobilnr med varandra och bokade en spa-helg i april! Jösses vad roligt vi hade!

Vad Formel1:en anbelangar så spelade vi in den i morse i stället för att se den  och när vi sedan vid 9-tiden skulle titta så hade inspelningen bara pågått i 3 minuter sen vart det svart. Så dagens aktiviteter fick omkastas lite. Nu ska vi se reprisen 13.30 i stället.

Men lite bilder får jag väl bjuda på i alla fall. Jag har hittat ett överkast till sängen som jag vill ha. Innan hade vi var sitt överkast (eftersom sängarna är ställbara) men efter lite erfarenhet så går det alldeles utmärkt med ett stort överkast. Nåväl, vi har ju svart sänggavel, svart säng, vita väggar och så småningon svarta och vita gardiner. Kuddarna till sängen är i svart och off-withe, gavelbänken är i svart och ljusgrått. Ett vitt överkast skulle inte bara vara opraktiskt med tanke på Tassemannen i huset, utan även skära sig mot kuddar och bänk. Så jag köpte ett svart, blankt stort överkast. Vad tycks?:
image218
Det ser ju lite grått ut för väggarna speglar vitt i det. Men nu blir det istället de vita gardinerna som får ta över i fönstret (när de nu kommer upp......)

Sen är ju våran garderobsvägg helt färdig sedan ett tag tillbaka. Den är ju också vit, som väggarna.
image219

Så svart överkast blir bra!

Våren är definitivt här nu! I morgon, måndag, kommer det hit folk och ska gräva för vår nya altan. Vi ska bredda den så vi får plats med möbler och lägga sten istället för trätrall. Sedan ska det upp fina väggar för insyn, men den ska inte glasas in, i alla fall inte än. Just nu är det sandlåda utanför altandörren och i den dörren har ju Julle sin in o ut gång. Gissa om han drar in sand.......
image220

image221

Den nya altanen ska gå som jag så fint har ritat in......
image222


Det ska blir roligt att kunna sitta där o äta utan att alla måste resa sig för att en ska komma förbi.


När jag ändå fotade baksidan så passade jag på att ta lite vårbilder på framsidan. Vår forsytia står i rent österläge och kommer i gång med blomningen senare än sina andra släkningar, men det är roligt att följa knoppningen.

image223

De krokusar jag tog kort på härom dagen har kommit så här långt
image224

Scillorna i rabatten blomar för fullt så där är alldeles blått. Även om färgen inte kommer fram så mycket på mina bilder.
image225

image226

Ja nu är det verkligen vår!

Ha det så bra o njut av årstiden!

/Mia


12 mars Skulle göra räkningar på nätet.....

Men ack vad jag bedrog mig. Så här såg det ut efter två sekunder.
image215

Fullständigt omöjligt att komma åt några sidor. Om jag väl gjorde det så fungerade de inte som de skulle....hrmmm

Sen vände pälsgullet på sig o vad hände då? Jo: "du loggas nu ut" "windows stängs ner"!!! Rackarns gosing!
image216

Sen låg han kvar en lång stund efter det att jag lämnat platsen för brottet hihihi
image217

Ja ja, vad gör man. Räkningarna fick snällt vänta lite, tur att det inte var snabba puckar som gällde.

9 mars Slapparhelg! Mysigt!

Denna helgen har vi bara tagit det lugnt. Maken har varit o grävt lite i trädgården (förbereder för stenläggning av altanen), jag städade på lördagen och söndagen har bara dragit sig fram i sakta mak. Planterade om lite kurkväxter som formligen skrek efter nya krukor och passade samtidigt på att plantera sticklingar från ampelliljorna. Får ju passa på att ta dem innan Julle smaskar i sig dem, hihi.

Tulpaner frossar vi i här hemma. Nu har jag köpt tulpaner som jag kallar för "dramatiska". Bestäm själv...
image209
Underbara i gult och lila!

Förra helgen blev det dessa:
image210
JAG ÄLSKAR TULPANER o nu är de ju så billiga och utbudet är enormt!

Krokus och snödroppar tog jag kort på tidigare i veckan. Då var krokusen inte utslagen men det är den nu.
image211

Men som sagt, det är en slapparhelg som har passerat. Så jag avslutar med en riktig slapparbild.
Håll till godo!
image212

7 mars Nu blir det annat ljud i skällan!

Idag har vi varit och investerat i bra ljud.

Jaja, det blev lite mer än så. Grunden till det hela är denna:

Vi har väldigt många vinylskivor som bara står och tar plats. Jag vill gärna spela dem i bland för det finns faktiskt vinyl som inte är omgjort och utlagt på cd. Claes Ohlsson hade en annons med en maskin som hade både vinyl-cd-radio-usb så man kunde föra över vinyl till usb. Kanoners! OM Claes O bara hade haft dem kvar. Nä, de var slut överallt och det skulle ta ett tag innan de fick in dem igen.

Nu är det ju så, att den som känner mig, vet att jag inte är den som vilar på några lagrar. Nä, jag ville ha en anläggning NU! Kollade upp NetOnNet och där hittade jag en vinylspelare som förde över på usb. Men då behövde vi ju en ny cd/radio som tog emot usb......OK, då letade jag upp även detta.

Sen pratar jag med maken när jag kommer hem och han kläcker den brillianta idén att vi ska kontakta en polare som har en hifi-butik i stan (www.hifiklubben.se).

Så idag var vi nere hos honom på stan och pratade. Vad lustigt att vi sen kom ut med allt vad vi behövde och lite till...

Denna maskin blev det:
image208
Sedan är högtalarna i körsbär, skitsnygga.

Skivspelaren har jag ingen bild på men den ser ut som en helt vanlig vinylspelare, inget märkvärdigt på utsidan, men ack så bra på insidan.

Vilket ljud de var i dessa högtalare! Jag kan närmast beskriva skillnaden mellan vår gamla och dessa nya så här:
knacka med nageln på ett Duralex-glas = de högtalare vi har i dag, knacka med nageln på ett kristallglas = de nya högtalarna.

Jag ska ge mig uppsättningen av denna ljudanläggning i present när jag har städat hemma imorgon. Just nu ser det ut som hej-kom-o-hjälp-mig hemma. Men jag drar väl över det i morgon så jag kan få upp musiken sen. Åh vad det ska bli roligt att lyssna på och spela in mina gamla fina skivor! LÄNGTAR!!


5 mars Soligt för en gång skull

Överskriften syftar på att vi nu har haft två dagar på raken med klarblå himmel, sol och minusgrader. Ingen snö än i sikte och det är skönt.

Jag har varit väldigt inaktiv på min blogg sista tiden. Det beror inte på att det inte finns nått att skriva om, utan för att jag inte har tid helt enkelt.

Nu tar jag lite tid från jobbet och plitar ner några rader.

Idag ska jag åka till veterinären med en utav undulaterna, inte älskade Jocke utan den andra. Totte har fått en stor böld på ryggen och det är troligen en cancer-böld. Så han ska få somna in i dag, innan han får ont av den.

image206
Detta är Totte när han var alldeles ny hos oss 2004

image207
Å här är lilla Jocke. Han har vi haft så länge nu. Han älskar att var med överallt, sitter gärna på axeln och säger "pappas pippi jocke bus".

Jocke ska få nytt i sin bur när han blir ensam, så kanske saknaden inte blir så stor. Jag  tror iofs inte han saknar Totte så mycket, de är inte tighta kompisar om man så säger.

Så nu får Julle stå tillbaka lite också, han kan ju inte vara i samma rum som en frisläppt Jocke. Men det går ingen nöd på katten, han ligger ju ändå så mycket i våra sängar i sovrummet så det är bara att stänga dörren om honom.

Det är inget tungt beslut vi har tagit om att avliva Totte, han mår ju uppenbarligen inte bra och kommer inte att bli bättre.

Jag får väl ta foton på buren, före och efter, så ni får se hur fint det blir sen.

Ha det så bra!

RSS 2.0