28 april Kattvärlden som den var i går kväll

Tratt-fia har vaggat omkring här idag. Vi tyckte att hon skulle få slippa tratten lite så vi skulle prova en body på henne istället. Hrmmmmm gick ju inte alls. Äckligt, farligt! var det hon sa. Hon kunde inte gå och fick slagsida och trillade med bodyn på. Men ett par foton hann jag med i alla fall, innan vi tog av den och tog på den älskade, hatade tratten igen.
Snälla, kan inte någon befria mig från denna?

Jo det kunde vi och sedan satt hon under bordet och kollade när grabbarna småbusade runt henne.


Inte visste jag att vi hade två lysdioder under bordet :)


Nalleman jagar lillebror och syrran tittar förundrat på. Undrar om hon skulle vilja vara med i leken?


Sen sa Nalleman Hejdå till Tösen.....


....å gick in väg.


Kvar blev en lampa med skärm och en tokig pälsboll!

Natten har sedan varit lugn. Tösen sover i dotterns säng och ve den andra katt som vågar sig dit.

Morgonen innefattade som vanligt utgång i rastgården. Tösen har inte varit så intresserad sedan kastreringen men i dag!


-Undrar vad grabbarna gör?


-Det kan kvitta lika, jag har det bra här!


- Jag tar och tvättar tratten lite.

Så var då stunden med katter över på morgonen och jag ska till jobbet.

Men jag hämtar Nalleman senare för han ska scanna sitt hjärta hos Växjö Djursjukhus. Det för att vi ska få en andra uppgift om hur det står till egentligen. Ska bli spännande! Rapport kommer nog senare.

Ha det!


26 april Utställningshelg i Värnamo

Så begav vi oss då, pojkarna och jag, till Värnamo. Första gången jag åker på utställning helt ensam men det skulle nog gå bra. Skulle träffa en god vän i kattkretsar som också skulle ställa ut sina maine cooner. Dock har hon flickor så vi slipper konkurrera. Däremot  såg vi till att få burar brevid varandra så vi kunde hjälpa varandra om det var något.

Naturligtvis var Valentin första katten ut och Nalleman fyra. De hade inte samma domare så det blev ett himla springande mellan domarborden.

Valentins domare hade nog en dålig dag, eller kom på fel fot med Valentin eller nått i alla fall. Hon tyckte i korta ordalag att han inte alls passade in bland maine coonerna, allt var fel utom pälsen. Hon förevisade honom nogsamt för den publik som var där, så här ska INTE en maine coon se ut, titta vad fel allt är, sa hon ungefär. Eftersom jag tycker denna domare betedde sig lite illa, publiken liksom skruvade på sig av obehag, så vill jag inte varken visa henne på bild eller med namn eller nationalitet. Men hon är naturligtvis fri att tycka som hon vill o som matte är man ju partisk......

Så här sa hon om honom i alla fall. (jag har översatt så det kan låte lite konstigt)

Typ: Kort knubbig kropp. Medelhöga ben
Huvud: För runt huvud. Svag haka. Nästan rak profil.
Ögon: Ok utseende
Öron: Medium storlek, sitter som på en norsk skogkatt
Päls: Excellent len
Svans: Passar kroppen
Allmänt: Söt pojke men ser inte ut som rasen
Bedömningsresultat: MB1 (och det är inget bra resultat alls)

Liter bilder har jag i alla fall:Hade Valentin förstått vad domaren sa om honom så hade han säkert bitit henne i fingret. Men det är en subjektiv sport och hon får naturligtvis tycka som hon vill. Men det var själva uppvisningen av hur dålig han var som fick mig (och andra) att må illa.

Nallman var nästa katt hos en annan domare. Detta var Nallemans första riktiga utställning. Å jag måste säga att han var riktigt duktig, även om han hade en dålig dag. Han var på dåligt humör från det han vaknade i dag och inte blev det bättre under dagen inte. Assistenten som höll honom på domarbordet sa "han vibbrerar hela tiden". Alltså, han småmorrade tyst hela tiden.

Bedömningen av honom blev så här:

Typ: Fin storlek. Kraftig, fin grundtyp. Underbara ben. Mycket substans.
Huvud: Något mjuk kontur. Att önska, ett kraftigare nosparti. Profilen ok. Hakan svag
Ögon: Excellent
Öron: Medelstora tofsar
Päls: Excellent pälsad. Krage. Kunde vara silkigare. Excellent färg.
Svans: Medel lång
Kondition: Excellent
Allmänt: Trevlig, bara försiktig!
Bedömning: Ex 3

Bilder även här
Matte sa STANNA så jag gör väl det, under protest!


Domaren småler, matte säger att jag är duktig och hon som håller mig säger att jag vibbrerar för jag morrar....jaha men det blir inte bättre än så här.

När båda kissarna var bedömda så återstod det bara att vänta vänta och åter vänta. Men vi fotade lite under tiden och här kommer bilderna


Den ena av våra söta grannar. Låt mig få presentera Sessan eller S*Linde-Lo's Dezzie som hon heter på pappret.


Å så Daffy, S* Linde-Lo's Daffy. Daffy gillar verkligen inte utställningar och detta var nog den näst sista för hennes del.

Jag hoppas verkligen jag har fått rätt namn på rätt katt nu, annars får du, matte, rätta mig i en kommentar.!

Herrarna tog sig bra ut mot sitt nya burskynke


Softande Nalleman


Mer layback-stil


Valentin han sov han också, väldigt gott där bak i buren, på den lilla fläck han fick utav stora brorsan!

En utav Nallemans konkurrenter var ståtliga  S*Sallymanns Otis, som dessutom vann Nallemans grupp (för det gjorde han väl, ni som kan, om han blev BIV-K?)Jag tror jag vet att ovanstånde vann Nallemans grupp, och men Valentinsgruppvinnare har jag ingen aning om.

Sessan och Daffy fick i alla fall alla sina priser. Matte var så nöjd så nöjd. Men kom jag ihåg att ta ett foto??? NÄ

Sessan gick dessutom vidare till nominering. Här är hon hos nominerings-domaren

Söta lilla Sessan


Högt upp i luften av domaren!

Så var det dags för panelen. Panelen, det är där de katter tävlar mot varandra som togs ut vid nomineringen. Varje domare plockar ut ett antal katter som man tittat på under dagen och ställer dem mot varandra. Sedan får den katt domaren väljer ut tävlar mot katter i samma klass men över rasgränserna. Så alla katter i klassen ungdjur 6-10 mån t ex tävlar mot varandra. Då kan en Helig Birma, Ragdoll, Norsk Skogkatt, Sibirisk katt, Maine Coon eller någon annan långhårig ras vinna just den gruppen i panelen.

När alla grupper har varit uppe i panelen så har man då en vinnare i varje klass. Vinnaren i sin klass blir BIS det vill säga Bäst I Show. De vinnarna ställs då mot varandra in slutlig uppgörelse av BOB, Best Of the Best. Låter det rörigt? Det är inte så rörigt när man är på plats.

När katterna är uppe i den sk panelen så finns det bord i samma antal som det finns domare. Alla domare går runt och tittar på alla katter var för sig och varje domare bestämmer sig för en vinnare i just den gruppen. Varje katt bärs fram och presenteras av en assistent.

Några panel-katter:

En skogis, en nästan Julle-kopia


Suddig bild, men ändå, en stolt Maine Coon.

Naturligtvis tänkte jag på lilla Tösen hela dagen. Hon fick ju sig en vilodag där hemma, nykastrerad och med den förhatliga tratten på huvudet. Men jag köpte henne en alldeles egen liten igloo. Nalleman invigde den i buren på utställningen men jag var noga med att det var hon som skulle ligga i den här hemma.

Visst är hon söt med sin lilla tratt?


Hon sov så gott att hon inte märkte att vi fotade henne!Men efter en stund kom hon ut och la sig i klätterträdet. Naturligtvis var jag tvungen att fota henne där!


Precis i slutet på en gäspning!


Tratt-profil!

I 10 dagar ska hon ha denna otäcka sak. Men hon är en fena på att både äta och dricka med den på så vi behöver inte oroa oss för att hon inte får något i sig. Men hon har inte gått på lådan och gjort nr 2 än, men vi får hoppas att det kommer.

Dagen Värnamo tillbringades i den avisade ishallen. Dåligt med värme om vi så säger. Jag frös nästan hela dagen. Sen när jag kom hem så var det bara att svida om och åka till A o M för att fira A på födelsedagen. Där satt vi ute i det fina men kalla vädret. Så jag fortsatte att frysa. Eftersom jag var ganska så trött så åkte jag hem tidigt och lovade hämta maken senare när han ville hem. Nu fick det bli dottern som hämtade för jag hade lagt mig. Jag la mig iklädd; raggstrumpor, långkalsonger, natt-tröja, kofta, duntäckte och dubbelvikt överkast, ändå frös jag! Så snacka om att vara nerkyld.

Sen vaknade jag idag med världens huvudvärk, antagligen för att jag druckit för lite vätska i går. Men efter lite frukost och en Ipren så gick även hvuudvärken över.

En liten stund i solstolen hann jag med och nu när kvällen kommer ska jag ta och städa av lite.

Ha det så gott!

23 april I morgon blir det kastrering

Jo jag vet att vi skulle vänta men vi orkar inte längre. Herrarnas bortknippsade kroppsdel har fantomkänningar och de skriker hela nätterna. Tösen har fattat posto under vår säng, på en sänglåda där boysen inte kommer åt henne. Så vi har plötsligen tre skrikande katter I SOVRUMMET!!!!! Vi har inte fått många timmars sömn de senaste nätterna.

Idag är dottern hemma och är förkyld. Hon la sig en stund i våra sänga och titta vem som kom o la sig  hos henne!Söta Tösen!!!Hon kastreras som sagt i morgon och så blir det herre-fritt för henne på lördag för då är jag o herrarna i Värnamo på Dackekattens utställning. Håll tummarna för oss!

Nu blir det ingen uppdatering förrän på söndag, tidigast. När jag kommer hem på lördag ska jag raka vägen till A & M för A fyller år. Efter att ha varit vaken sedan kl 5 på morgonen så är jag nog rätt mör när jag kommer på festen, behöver nog ingen alkohol ens en gång :)

På söndag ska jag SOVA UT! Jag får ju en tidig morgon även i morgon fredag då herrarna ska bada innan jag går till jobbet.

Ha det så bra så länge!

21 april Rapport från i går

Gårdagskvällen var en liten triump.

Jag lockade fram Tösen från under sängen när jag kom hem och sedan var hon med oss i vardagsrummet hela kvällen. Hon provade även på att gå ut i kattgården.

Bilder från igår.


Båda sov så gott i klösträdet


Å så bytte de plats, det ser ut som om det bara ligger en hög med tassar på översta hyllan!

Nalleman, tja han fläkte ut sig i sin korg. Jag undrar om jag ska ta och köpa en större men det hjälper nog inte....Du som inte är intresserad av de gamla bilderna från våra resor som kommer att poppa upp här, du kan bara trycka på knappen för Kategori Allmänt, så sollas de bort. De ligger under Semesterbilder och alla dagliga andra inlägg ligger under Allmänt. Så det blir tvärt om för dig som bara vill se resebilder, du trycker på Semesterbilder.

Jag insåg nämligen i går att jag inte har lagt in något, nästan, från våra senaste reseror under åren. Så nu var det dags tyckte jag. Men det är många bilder och servern är seg så där på kvällarna hos blogg.se, så det lär ta lite tid.

Nä, nu ska jag ta och göra mig klar för att åka till jobbet. Ha en bra dag alla där ute!

20 april Konstigheter här

Jag håller på att uppdatera min blogg med våra resor som vi gjort de sista åren. Har ju inte publicerat nått utav det här. Så det kommer att se lite tokigt ut ett tag tills jag är klar. Men jag jobbar på det! Var så säker. Det kommer även att dyka upp kattuppdateringar i emellanåt.

Ikväll har Valentin och Tösen delat klösträdet och sovit på var sin hylla. Bilder har jag men de är fortfarande i kameran.

22 - 30 juli 2007 Paris och ParisDisney

22 juli begav sig hela familjen per tåg till Kasturp och sedan med flyg till Charles du Gaulle i Paris. Hotell hade vi bokat i centrala Paris genom Sembo. Biljetter till Disney hade vi, tre-dagars pass, vi hade även en guidad tur på Louvren bokad.


Här står halva familjen och väntar på Växjö station


Första dagen på Disney regnade det. Men luften var inte så fruktansvärt kall, eller så var det så att man blev varm utav regnkläderna.


Vi skulle åka Thunder Mountain i alla fall.


Där blir man blöt vare sig det regna eller inte, om man har otur!


Men vi tog en tur i Hauted House först. Mer bilder kommer på detta hiskeliga ställe lite senare. Detta kort är taget i Thunder Mountain.


Vi gick in under tak och tittade på en Tarzan-show. En FANTASTISK föreställning, urduktiga gymnaster


Tazan o Jane var förståss där också


När Tarzan hade gymnastiserat färdigt hade det slutat regna. Då gick vi runt och såg lite grann. Här är Kapen Krooks piratskepp.


Vi tog oss även in på Disney Studios dag 1. Mest för att se oss omkring och rekognosera lite.


Det första som mötte oss när vi kom in på Disney Studios var bilen som hade grävt i Armageddon.


Miss Devil fanns där


Här inne syr de kostymerna till Narinia-filmerna


Vi blev hungriga, somliga av oss. Detta är de fantastiska hamburgarna på Disney. Antingen har brödet svällt eller köttet krymp, bestäm själv. I vilket fall så var det den minsta hamburgare vi sett. Löjligt liten!


Sen åkte vi hem realtivt tidigt. Vi var ganska trötta. Vi botte mitt i vardagskvarteren i Paris, inga turist kvarter med andra ord.


Maken är på väg med kassarna till vårt hotell, Citéa (maken i blå skjorta). Vi gick in på hörnan lite till höger i bild.

Nästa dag hade vi bestämt oss för att ta en riktig heldag på Disney och vi skulle även utforska Disney Studios ordentligt.
Vi hade ingen kamera med oss denna dag, bara för att få koppla av från fotandet lite. Men vi såg en hisnande show inne på Studios. Det var en stunt-show med bilar och motorcyklar inblandade. Helhäftigt!

Sen hittade vi en, till att börja med skrämmande, bergodalbana. Den hette Aerosmith och gick inuti en byggnad. Man rundade nästan sin egen axel. Det gick skenor hit o dit över huvudet på en när man åkte.

Jag erkänner att jag blundade första åkturen helt o hållet, andra åkturen så tittade jag i bland, tredje och följande sju tittade jag helt. Det var nog den mest åkvänliga och häftiga bana jag åkt!

Men vi kom tillbaka till hotellet och somnade ovaggade i sängen. Tredje dagen skulle vi vara på Disney tills de stängde och vi fick se fyverkerierna.

Vi började åter igen på Studios och tog oss några åkturer i Aerosmith

Här är den berömda rollercoasten från utsidan.


Vi åkte den några gånger på raken och sedan gick vi in på Parken.

Vi lämnade bergbanan för stunden, men vi skulle återkomma senare. Totalt denna dag åkte vi Aerosmith ca 25 gånger om det räcker, vi tappade räkningen :)

Vi var ju inte precis ensamma om vi så säger.


Någon i familjen (behöver jag nämna vem?) ville gärna se Piff & Puff och hälsa på dem. Men vi såg dem ingenstans. Vi såg Pluta, Musse, Mimmi och Kalle, men inte Piff & Puff. Men vi hittade dem på något annat kramigt. Men den fick inte följa med hem, den fick inte plats i bagaget (tror jag)Nåväl, vi gick vidare och lämnade souvenirshopen.Vi gick mot Parken. Idag sken solen som alla kan se och Parken visade sig från sin allra bästa sida.


Vi står i kön till Hauted House och tar då kort på ångaren Oliwer Twist. Den åkte vi senare på dagen när alla var trötta och behövde vila ben och fötter.Törnrosa-slottet i solskenet. Observera lilla Tingeling i toppen av tornet. Jag har även en bild av henne nattetid som kommer lite senare.

Hustaken glänste i solskenet.


Vi var inne och gick igenom historien om Aladin (han hälsar!)


Den hiskeliga ormen, dvs den elaka trollkarlen
     


Inne på Studios stå Farbror Walt ihop med Musse och hälsar välkommenMen det var inte för att heja på dem vi gick dit, nä vi ville åka Aerosmith. Men den var tillfälligt stängd så vi gick med tunga steg därifrån för stunden.
Men vi gav inte upp, vi gick in till Parken igen. Bergbanan Indiana Jones stod på listan. Förra gången vi var här, 2000, då gick denna bergbana baklänges. Inte en helt rolig upplevelse för den oförberedde!Vi tog oss nu äntligen turen med ångbåten. Här är är Hauted House med perfekta attiraljer


En bild av landbacken från båten


Fiskargubben vid sin stuga. Alla figurer rörde på sig så det såg väldigt levande ut.


Lavaområdet nedanför Hauted House. Ser du dinosaurie-skelettet?


Haunted House och dess kyrkogård.....huuuuaaaa


Törnrosa slottet i skymning. Det står 15 på alla flaggor och det var för att ParisDisney fyllde 15 år, precis lika gammalt som sonen i familjen! Vi var i Frankrike det år det öppnade, låg på ett hotell i Belgien under öppningsceremonin och lovade då dottern att vi skulle åka till Disney någon gång. Nu har hon varit där två gånger och sonen likaså. Men ska man ändå åka dit så säger jag, åk med ungdomar och inte med barn. Det kostar förvisso lite mer men de får mer ut av det. Disney är Disney för alla åldrar och äldre barn kan åka mer än de små. Sonen var 7 första gången han var där och han kommer inte ihåg ett dugg, nu var han 15 och han har minnen för livet


Paraden. Svårt att ta i svarta natten men lite ser man i alla fall.


Här är Törnrosaslottet upplyst av lampor. På bild två syns Tingeling. Eftersom jag har nattinställning på kameran är det otroligt svårt att få klara bilder. Man behöver egentligen stativ för att hålla kameran precis still när slutaren tar in ljus, men vem vill släpa på ett stativ??
Så kom de då äntligen, Piff & Puff. Men de kunde ju inte stå still de små liven så de blir lite suddiga.


Det var en riktigt lång dag på Disney. Vi fick tag på det absolut sista pendeltåget från Disney och när vi kom in till Paris var kl 01.00 och metron slutar gå. Där stod vi, med många andra, mitt i stan och hade ingen aning omvar vi var eller vart vi skulle.

Vi stoppade tillslut en taxi. Men han var tveksam på var vi bodde så det tog en stund tills vi var hemma. Vi formligen stöp i säng.

Dag fyra, då var det dags för siteseeing i Paris. Vi hade biljetter till en runtursbuss som vi kunde hoppa av o på så många gånger vi ville under en och samma dag.

Vi började vid Operan


Sen gick vi till varuhuset Lafayette, bara för att få se det. Magnifikt!
Här på Ritz bodde prinsessan Diana sin sista natt i livet.


Å här köpte de sina förlovningsringar, Diana och Dodi. I huset med de vita, välvda markisernaVi åkte naturligtvis på Champs Elyseé och runt Triumfbågen


Det är ju tur man slipper köra i denna rondell, även om man kommer från svenska rondellers huvudstad


Sedan åkte vi lite hit och dit och hamnade tillslut vid Eiffeltornet. Där kunde man gå av för att ta sig upp i tornet men vi avstod. Hade bestämt oss för ett annat högt ställe i stället.

Men ett par bra bilder fick jag i alla fall.
Massor med folk

Vi åkte vidare. Tänk, man tar massa kort och tror hela tiden att man ska komma ihåg vad det var man tog på...nä det gör man inte. Bara några veckor senare har man helt glömt vad det var man fotade. Som detta foto. Jag tror att det är Invalid-domen. Ser ut som en kyrka men var ett sjukhus nån gång på 1600-1700 talet. Ett sjukhus för militärer. Vacker byggnad är det i alla fall.Vi åkte längs Seine också. Paris hade detta år bestämt sig för att konkurrera med sol-och bad-städerna. Så de anla en badstrand längs Seine.....Samma sak har de gjort i år (-09)


Tja, de är lite småtokiga, parisarna.

Sen gick vi en sväng på Champs Elysee och sedan tog vi metron hem.

Vihade bestämt oss för att äta på en restaurang i området runt hotellet. Problemet var bara att vi bodde i parisarnas egna kvarter. Hur många restauranger har du i ditt kvarter? Men vi fick en rekommendation av hotellet och gick till den restaurangen. Den låg typ 500 meter bort så det var inte så långt att gå.

Men om man förväntade sig att kunna förstå menyn, så bedrog man sig. Om man trodde att kyparen kunde engelska, då bedrog man sig. Vi tog de maträtter vi kunde förstå på menyn, vilket innebar att jag tog en mozarella och tomat sallad och de andra tog rumsteak med pommes. Gissa om de övriga tre var avundsjuka på mig när de satt där och tuggade på sin supersega rumpsteak! Segare kött har vi nog aldrig ätit, ja inte jag då utan de andra. Jag var så nöjd så med min sallad!

Sen tog vi oss hem och spelade lite kort innan läggdags.

Nästa dagn, 27 juli, var det dags för Louvren. Jag hade bokat en guidad tur för oss och efter guidningen hade man fullt tillträde till museet under hela dagen. På detta sätt undvek vi de hiskeliga köerna.


Pyramiden av glas som är ingång till museet. Mitt i triangeln går det en rulltrappa ner i underjorden. Så man börjar alltså i källaren av Louvren.....


Här börjar man sin tur genom Louvren, "källaren".


Underbar takmålning

Det är svårt att välja ut kort från Louvren. De är av blandad kvalitet eftersom man i bland fick stå så långt i från och använda mycket zoom, vilket innebär ostadigare bild. Ni får ursäkta kvaliten på vissa bilder. Men här kommer en kavalkad.


Venus.
Denna staty förundrar historiker och forskare. Hur i hela friden kan hon stå upp och balansera som hon gör? Har hon haft armar och i vilka positioner har de då varit?


Vi är i skattkammaren. Allt är guld, silver, diamanter, rubiner, smaragder ja alla ädlare stenar och metaller var representerade.

När museet stänger så sänks allt glitter ner i golvet och hamnar i ett valv där under.Så var hon då där, La Giaconda - MonaLisa. Massor med folk trängdes framför henne. Tavlan hängde bakom glas, därav den mjölkiga bilden. Man fick hissa upp kameran över folks huvuden och hoppas att damen fastnade på bild. Sen var det bara att följa strömmen där ifrån.


Ett urtjusigt schackbräde. Svårt att fota för det var av glas och ljuset kom uppifrån och jag behövde även fota uppifrån så min arm blir en tråkig skugga i bilden. Men kolla närbilderna.

I varje ruta fanns det små små små figurer. Här är det ryttare till häst.


Behöver jag säga att det som är gult är i guld? Mörka rutor och vita rutor, med små blommor i.


Om jag hade kunnat spela schack så hade jag nog aldrig kunnat göra det på det här brädet. Fanns allt för mycket att titta på.


Så gick vi till Ludvid XVI:s våning. Den var bevarad som den var när han bodde på Louvren, som ju var sommarbostad åt kungligheter från början. Sägnen säger att någon tokig kung släppte in en räv på Louvren och red sedan omkring på slottet och jagade räven. Sant eller inte, en skojig berättelse är det.

Mer från "bostaden"


Gran Canaria 8 december - 15 december 2006

En dag tröttnade dottern och jag på höstrusket, fast det var vinter. Vi bokade oss en resa till kära Gran Canaria. Resan startade på Sturup en tidig morgon

.
Cafeterian som inte tjänade några pengar på oss.Två trötta resenärer på planet.


Inflygning över Gran Canaria


Vyn när vi kom in i vår lägenhet på Marbella Golf. Ett komplex med små kedjehus. Lugnt och tyst och inhägnat. Man behövde nyckel för att ta sig igenom grinden på kvällen.


Så vänder vi på oss och ser ytterdörren och köksdelen.


Vår lilla trädgård. Vi hade både gräsmatta och stenlagd terass.


Trappan upp till badrum, walk-in-closet och sovrum


I walk-in-closet:en fanns det......bara ett kassaskåp, men det räckte åt oss.


Vårt badrum med en toalett som spolade lite när den ville.


Vårt sovrum sett från balkongen, för vi hade inte bara terass, vi hade balkong också!


Första frukosten på terassen! Underbart!


Vi var i köpcentret i Vecindario, Atlantico, och där pågick julrushen för fullt!


Så här såg det ut i området när man skulle gå till sitt egna lilla hus. Verkligen skydda och fint.


Portalen och vägen som leder ner till vårt hotell. Längst ner syns den vita väggen, där fick man ta till vänster. Hotellet som skymtar till vänster är det gamla SunWing hotellet som höll på att renoveras.


Oj vad de jobbade. Varje morgon fick vi passera här för att gå och köpa vår frukost. Det visslades och ropades  i från bygget! Roliga killar det där! Hotellet blev sedan Ving Resort, vuxenhotellet.


Detta är den stora vändplan som bilar och bussar körde in på för att komma till vårt, och många andra, hotell. Vår "portal" syns till vänster om det stora trädet.


Det var julstämning även på Yumbo och på....
En dag tog vi lokalbussen till Puerto Rico. Där var det varmare än i Playa Inglés


Vy över Maspalomas. När jag var här första gången så var här inte byggt ett dugg.


Vårt poolområde, kvällstid. Vi låg vid poolen ett par gånger, men så varmt var det inte. Vår egna gräsmatta var varmare.


Sista dagen och vi väntar på bussen som ska ta oss till flygplatsen. Vi hade köpt flygstolar för sig och hotellet för sig så vi klarade oss på helt egen hand till och på Gran Canaria. Har man varit där förr så går det galant.

Detta var en mor/dotter-resa som var riktigt lugn och skön. Värmen fanns där men inte den där svettiga värmen. Vi slapp i alla fall regn. Det regnade när vi var inne på Atlantico och det led vi ju inte av precis.


20 April En sorglig påminnelse

Idag är det ett år sedan vår älskade älskade Julle togs ifrån oss. Jag inser när jag skriver detta att make-upen behöver läggas om, det gör fortfarande ont i hjärtat att tänka på honom. Men lite bilder kan jag bjuda på, som minne av vår saknade katt.


Tack S & H för att vi fick ha Julle i vårt liv. Han öppnade verkligen vägen för ett liv med katter!

Julle, jag är övertygad om att du fortfarande tassar omkring hos oss på dina små små tassar. Vi ser dig i bland men inser att det bara är inbillning, eller är det det? Ta vara på alla små kattungar där uppe i kattens rike på andra sidan regnbågsbron, jag vet att du kan det.

Älskade saknade Julle....................


19 april En sammanfattning av helgen

Fint väder, bara det är nu nått att skriva om, i alla fall när man bor i här i solfattiga Växjö.

Men vi börjar med fredagen. Vi köpte Tösen då. Ja, nu heter hon Tösen för hon lyssnar efter det namnet, lilla sötnosen.

Hon har fattat posto under vår säng, på en sån där säng låda. Hon kommer ju dit men varken vi eller katterna gör det. Så där får hon verkligen vara ifred. Men det är en nackdel.....hon ligger där och vilar hela dagarna och rusar runt på nätterna. Det innebär att även pojkarna rusar på nätterna men de är också vakna på dagen. Det blir så trötta på dagarna så de börjar också sova hela tiden de med.

Så nu på söndagen la jag mig på golvet vid sängen och körde in armen under och upp på lådan. Spinnmaskinen drog igång direkt. Så tog jag bort min hand och låg och bara lockade på henne där på golvet (tur ingen varken såg eller hörde), ett tu tre så kom hon fram. Varligt tog jag mig upp i sittande ställning och då kom hon upp i mitt knä. Så kom Valentin, nyfiken i en strut, å så var vår lilla stund över. Men jag tog med henne ut från sovrummet och stängde dörren. Om hon nu ska ligga och trycka så kan hon väl ligga någonstans där hon hör rytmen i huset och alla ljud vi åstadkommer. Då vänjer hon sig lättare.

Vi hade ett uppdrag i går, det var att ge henne p-piller. Uppfödaren hade visat oss hur vi skulle göra när vi skrev kontrakt, men det är en sak att göra det på en katt som inte är rädd för en och en sak att göra det på en som inte gillar läget. Men det gick galant! Nåja, efter allt trassel med Nalleman och hans penicillin.perioder så var ju detta verkligen en baggis!

Lite bilder från gårdagskvällen när damen var på gott humör och från herrarna i hagen!


Valentin njuter i fina vädret på fredagskvällen


Nalleman njuter också


En ny grönsak har uppenbarat sig i grönsaksdisken.....söt sak det där....


Lilla Tösen parkerade sig på köksbordet och genomförde aftontvätten.


Å så gör hon sig till, precis som Nalleman brukar göra


Tvätta tassen, lite suddigt jag vet


För somliga räcker inte korgen till!

Vi satt och tittade på Australia på tv och Nalleman tog sig lite skönhetssömn brevid.

I övrigt så hade vi goda vänner på lite mat i går kväll, i alla enkelhet och idag ska vi till dem på eftermiddagsfika.
Sonen ska tillbaka till Anderstorp så det blir till att köra den fruktansvärt tråkiga vägen idag, blääää. Men det blir övningskörning upp och så får jag ratta själv på vägen hem. Tur jag har laddat mp3n med riktigt tunggung!

Allt för nu!

Ha det!

PS. Glömde säga att vi hade påhälsning i sängen i natt av Tösen. Hon och Valentin var på upptäcktsfärd och hon räddes inte oss i sängen i alla fall! :)

17 april Ytterligare en liten rapport

Under dagen har hon varit frame en del från sin gömställe under soffan. Kelat med dottern en del och sniffat på pojkarna.

I går kväll vaknade hon från sin middagslur under soffan, vid halv tio. Då åkte herrarna in i sovrummet med husse och hon fick vara ensam ute i huset med  mig o dottern ett tag i alla fall. Hon kom upp i soffan till oss och la sig tillrätta på en kudde, så helt livrädd för oss är hon inte. Sen gick hon på lådan!!! Jaja hon har gått på den äckliga (tycker jag då eftersom jag hatar att ha sand överallt. Det fastnar i stora håriga tassar) sandlådan innan men igår gick hon på peeweeen! :hi5: Det var så roligt att se henne. Nalleman lyfter alltid ena framtassen när han bajsar, o tänk, hon gör likadant! E man syskon så e man. De har även samma båge på ryggen när de sitter.

Idag på morgonen har hon inte gömt sig överhuvudtaget. Hon har spatserat runt i huset och kollat läget. Men om man "kolliderar" med henne så rusar hon iväg, men hon gömmer sig inte. Alla katterna kan mötas utan att fräsa nu, de kan till och med vara på köksbänken alla tre samtidigt utan att det fräser här o där. Det är bara vid direktkontakt (hallå vem är du?-kontakt) som hon fräser tillbaka. Mest fräser hon åt Valentin, men han är ju å andra sidan på henne hela tiden så hon kanske tycker han börjar bli jobbig. Nalleman är lite lugnare i sitt kontaktsökande så han kan fullständigt ignorera henne i 9 fall av 10. Valentin hälsar istället 6 gånger av 10. Vad som hände mer på morgonen var att hon åt glupskt av RCs maine coon torrisar, hon sollar bort de torrisar hon fick med sig och äter bara RC torrisarna. Men vi tar det så nätt så inte magen rasar.
Men allt verkar gå bättre och bättre så nu har vi bestämt oss. Vi behåller henne! Känns så roligt att hon verkar trivas hos oss. Hon har definivt redan tagit en stor plats i våra hjärtan.

Några bilder har jag inte på henne för kameran har varit nerpackad ett tag. Men vilken roligt film jag skulle fått igår när när hon busade med myntamusen!

Men jag lovar att det kommer bilder under helgen, då både kameran, jag och solen ska vara på plats!

Ha det!

15 april Rapport från gårdagskvällen

Gårdagskvällen kändes som ett litet framsteg.

Tösabiten låg och tryckte under soffan hela dagen. Bra läge för då är hon ändå med i det som händer i omgivningarna och tjockisarna kommer inte in där :blink: . När dottern satt i soffan och grabbarna sov i vår säng, då vågade hon sig fram för att äta lite lite mat. Men när jag ringde för att höra hur det gick, då försvann hon in under soffan igen.

När jag kom hem så jobbade vi lite med att få fram henne från soffan. Vi fick ut henne och höll henne i famnen och talade lugnt med henne. Släppte henne sedan och hon gick stilla tillbaka till platsen under soffan.

Där låg hon sedan hela kvällen. Grabbarna brydd sig inte så mycket om henne, bara konstaterade att hon låg där hon låg.

När det var läggdags för oss vuxna bestämde vi att vi skulle flytta in pojkarnas låda (de går på peewee, hon på sand) samt deras mat i vårt sovrum. Detta för att tösen skulle få möjlighet att gå och nosa runt lite i lugn o ro. Jag skickar in maken med katter, mat och låda, och gör mig sedan ordning för natten. När jag ska släcka i vardagsrummet, då är lilla damen ute från soffans trygga vrå och spanar lite. Jag närmar mig försiktigt, pratande som en fåntratt. Sätter mig på huk och då kommer hon och stryker sig runt mig. Men jag får knappt klappa henne. Däremot är hon hemskt gosig för hon lägger sig på mattan någon meter ifrån mig och ålar sig.
Här är bilder från upptäcktsfärden:

Bild
Spännande saker där på hyllan

Bild
Hmmm undrar hur man kommer in här??

Bild
Vacker katt i soffan

Bild
Vacker katt sedd bakifrån

Bild
Å så fann hon 30 sekunders ro i soffan

Hon fortsatte sitt upptäckande och kom till och med in till mig på toaletten när jag gjorde mig redo för sängen. Hon hittade till maten som jag nu ställt där pojkarna brukar har sin mat, hon hittade vattenautomaten och drack länge :hi5:

Så släckte jag ner och gick för att lägga mig. Det tog ca 10 minuter sen började hon skrika, tösen. VEm svarade högljutt om inte Valentin. Så nu hade vi en skrikande katt i köket/vardagsrummet och en krafsande skrikande katt i sovrummet. Tror ni vi lät pojkarna vara i sovrummet? Nä just det. Vi släppte ut dem och skrikandet tystnade. Lite spott o fräs men inte mycket. Sen somnade vi och antagligen har de varit tillsammans hela natten.

Nalleman är inte riktigt lika rädd längre. Fräser åt henne gör han och hon fräser tillbaka. Valentin vågar nu nosa på henne, märker hon det inte går det bra, märker hon det blir det fräs och en höjd tass som svar.

Idag på morgonen var hon framme när maken gick upp för att duscha. Det vet jag för jag hörde honom prata lika löjligt som jag gjort kvällen innan. Men när jag kom upp var hon väck.

Inga missöden i natt. Sandlådan stod mitt i hallen vid ingången till duschen där pojkarna har sin låda. Jag tror alla har varit på den lilla utställningslådan med sand i :smile: .

När jag öppnade och släppte ut pojkarna i rastgården så kom hon fram från ett nytt gömställe. Hon gick runt och nosade intresserat för det var ju nya dofter som kom in. Hon hoppade till och med upp på fönsterbrädan och luktade på luften trots att Valentin stod i öppningen. Det var som om de inte såg varandra. Men så kom den vanliga fräsen och slaget med tassen från tösens sida. Sen gick hon o la sig under sitt nya gömställe.

Nalleman kom in, tittade under där hon låg och gick sedan vidare. Ingen ryggning, inget fräs från hans sida.

Så gör jag min frukost, med två goa, spinnande, nyfikna herrar sittande på bänken, tiggande om en bit smörgås. Då tänker jag; "varför vill jag förstöra detta fina vi har, gosisarna o jag, förstöra med en ny katt?" Men sen kommer; " klart hon kommer att bli en mysig liten tös" (vi funderar på att ge henne namnet Tösen....om hon stannar). Ja ja tala om att vara velig!

Men vi ger henne en ärlig chans att visa sitt rätta jag. Pojkarna är ju så tighta så ingen kan sia om hur det går.

Återkommer med mer,  kanske i morgon

14 april En uppdatering

Kvällen gick bra. Valentin fortsatte att vara nyfiken men när det blev dags för sängen, då låg han i sin korg i sovrummet i alla fall. Sedan var det spinnorgie på mattes arm och så somnade han. Strax vaknade han av att damen skrek och genast måste han ju kolla det.

Någon gång i natt fick vi gå upp och kolla till katterna för det var ett himmla liv. Då var damen på upptäcktsfärd men slank under soffan när jag kom. Behöver jag säga att Valentin var henne i hälarna. Nu på morgonen ligger hon fortfarande under soffan och där får hon väl vara tills hon vill komma fram.

Nalleman är fortfarande "rädd" för henne. Vill inte gå där hon är men att nosa där hon varit är spännande. Även Nalleman och Valentin är spökiga på varandra, men det tror jag säkert lägger sig så småningom.

Lite bilder förståss:


Matte, jag vaktar henne!


Måste få lukta på dig, örat är spännande.

Det är en liten docka vi fått hem. Vi har henne på lån så länge. Skulle det inte fungera så får hon gå tillbaka till uppfödaren. Men vi får ju först ge det tid.

Nu ska jag till jobbet. Dottern får vara "barnvakt".

Ha de!

13 april Vi har utökat familjen!!!

Till allas förvåning!

JA, son, nu är de tre!

Katterna alltså. Vi har varit och hämtat Nallemans syster. En månads prövotid för att se om hon kan aklimatisera sig hos oss.

Denna dam är fertil och om, jag säger om, hon visar sig vara en oslipad diamant, då kanske kanske vi tar en kull på henne.

Vår värld är än så länge väldigt ny för henne och eftersom hon är en försiktig liten dam så har hon fattat posto i förrummet till bastun.

Men hon börjar springa tillbaka långsammare och långsammare när vi har haft henne därifrån. Sakta och stilla går vi tillväga. Vi har ju gjort det förr, med Julle.

Lite bilder kan jag bjuda på men inte många, hon vill ju inte posera precis.


Hon började här, bakom lådan med peewee-strö


Valentin vaktade.


Efter en påhälsning utanför toaletten, så la hon sig framför lådan istället. Ett litet litet steg i rätt riktining.

Precis när jag skriver detta blir hon ner-morrad av Valentin, kungen här hemma. Nalleman, han har mest lagt benen på ryggen och gått undan.

Jag uppdaterar när det finns mer att skriva!

12 april Halva påsken har gått!

Påskhelg; några dagars extra ledigt, HÄRLIGT! Dessutom hade vädrets makter lovat att låta moder Sol lysa över oss så man skulle väl verkligen kunna njuta av detta.

Jodå, långfredagen veks åt tvätt och strykning, på utsidan.

Herrar katt var också med, i sin löplina. De spanade in allt spännande som hade börjat flyga runt i luftenDe strövade omkring och trivdes så bra!
 

När jag hade stykt färdigt tänkte jag lägga mig i solen hos dem. Men de strassalde hela tiden in sig i torkställningen så jag tänke; "om jag sätter fast linan i torkställningen så snurrar den ju runt i stället för att trassla in sig.

Sagt o gjort, jag tar loss linan från ankaret och börjar fästa det om torkställningen. DÅ ser jag i ögonvrån att Nalleman tagit sig ur sin sele, längst bort i trädgården, mot grannen. Där har vi ett ene-träd som luktar spännande och det var dit han gick. Jag närmar mig försiktigt o lugnt för att han inte ska bli skrämd o springa bort från mig. Jag får tag i honom precis, så jag fångar honom i svansen. Släpper inte, som man gör så många gånger annars när man får just svansen i handen. Han blir förbannad och vänder sig om mot mig för att göra ett "anfall". Då kommer Valentin. Linan är ju ännu inte säkrad i torkställningen så han kan ju komma ända fram till oss. Nåja, han har ju i alla fall både sele och lina hann jag tänka INNAN KATTERNA BÖRJAR SLÅSS! De slåss medans jag håller i Nalleman med bara händer. Då tar sig plötsligen även Valentin ur selen. Nu står jag där med två lösa katter och inte en människa inom hörhåll (visade det sig) som kunde komma och hjälpa mig.

Vad gör jag nu? Fasan är ju att de ska sticka och bli påkörda, hem hittar de ju så många gånger som vi varit ute med dem i sele. Valentin kryper längs altanplanket, jag närmar mig stilla med Nalleman hängade, sprattlande på vänsterarmen. Men när de får syn på varandra fräser de och morrar och lille Valentin drar sig mer bort från mig. Min räddning är att han kryper in i den tygkorg jag har haft tvätten i. Den går inte att stänga och är mjuk så det är ju inte bara att lyfta upp den å ta in katten. Nä, där sitter jag på huk, håller en katt med vänsterarmen och ett fast tag i hans skinn någonstans på kroppen, den andre sitter i "korgen" och jag har ett tag om hans nackskinn genom korgen. Där sitter jag på huk och skricker på hjälp så att lungorna håller på att passera förbi mandlarna. Men ingen hör mig. Gubben är på andra sidan huset och putsar fönster, dottern sover med stängd dörr. Hur gör jag nu? Det är långt in till altandörren, känns som flera mil, varje gång jag skriker ålar katterna till. Detta kunde ju inte vara sant! Är det ingen som hör mig, inte ens grannen på sidan? De hade ju varit ute precis. Men nä, ingen hör mig. Så till slut beslutar jag mig för att göra en rusning mot dörren, det får bära eller brista.

Valentin tar jag med korg och allt och Nalleman han sprattlar och hänger på min vänsterarm. Tack vare att jag har tagit nappatag på dem bägge så lyckas jag få in dem och stänga dörren. Fullständigt utmattad, chockad och med en fasansfull värk i nacken, går jag för att se vad min gubbe var eftersom han inte hörde mig. Jo han var i full färd med att putsa badrumsfönstret och där inne stod tvättmaskin och torktummlare och förde oväsen! Inte konstigt att han inte hörde mig!

Jag tog mig i varje fall fram till sängen och fick lägga mig ner, så ont hade jag i nacken. Tårarna flödade av smärtan. Jag var sönderriven på höger arm och mage men det är det lilla, huvudsaken var ju att katterna kom in. Men min nacke!!! Dotern vaknade av att jag låg o grät, kom in och far o dotter beslöt att jag skulle till akuten. Men jag protesterade, jag har ju inte slagit mig, det är bara muskelvärk. Men så ont har jag aldrig haft i nacken. Musklerna som fäster vid bakhuvudet, de muskler du använder när du tar i, det är dem jag har ONT i. Inga värktabletter i världen kunde ta bort värken.

Men jag överlevde, katterna överlevde så vi ska verkligen vara glada. Herrar katt var spökiga på varandra hela resten av dagen och kvällen, och jag brydde mig inte om dem överhuvudtaget. Detta för att de var rädda för mig först och det kan man förstå. Men en katt accepterar och går gärna till någon som inte "ser" dem. Så rädlslan för mig försvann suggesivt. Kan ju säga att nu är allt tillbaka som vanligt.

Långfredagskvällen tillbringades inne hos älskade grannen och vi spelade canasta till midnatt.

Så kom då påskafton. Vaknade utan att känna av nacken men så fort jag försökte lyfta huvudet från kudden så högg det i igen. Tog ett par Ipren och la mig en stund igen. Tog mig sedan samman och åkte med gubben för att handla det sista till centraldammsugaren. Det blev även ett par nya mattor! Så länge jag rör mig och är i gång så gör det inte så ont, typiskt muskelvärk. Jag har full rörlighet i nacken så det är inte som en nackspärr.

När vi kom hem efter shoppingen så började jag städa. Påskaftonskväll skulle vi grilla hemma hos oss med grannarna så inne var jag tvungen att göra iordning. Jag fick ta en paus i städandet när tabletten slutade verka och la mig i väntan på att nästa laddning skulle ta fart. Då kom dottern på att hon har en nack-krage som jag kan ha. Sagt o gjort. Jag iklädde mig kragen och det var skönt.Nu kunde jag hålla samma tempo som innan.

Grannarna kom, de hade fixat all mat så vi stod för husrum och grill.

Goa söta grannar o så min älskade gubbe förståss!

N hade gjort hamburgare och stod även för tillagandet av dem. L  hade gjort aioli, guacamole, tsatsiki, sallad och annat gott till maten. Vi hade bara fixat dricka.

Ungdomarna var på hugget, hungriga förståss.


Dottern hugger in på potatisen, M och F väntar tålmodigt.

De är så goa, våra grannar, jaja N bor ju inte här egentligen, men nästan, så han får väl räknas som granne i alla fall!


Grillen var fullproppad med godsaker!


Kisarna la sig till rätta på mattorna, först båda på en men sedan valde de varsin.


Jag tror jag ska byta matta


Jag tar denna mattan!


Å jag trivs utmärkt på denna!

Så bra att de fick varsin matta!

Vi människor vi ägnade oss åt canasta resten av kvällen!


Gissa vilka som vann!!!! Gubben o jag vann för en gång skull två av tre matcher! Antar att det blir revanch nu i kväll (påskdagen).

Nu ska jag ta mig upp på vinden o hjälpa gubben med det sista med centraldammsugaren. Kanske kan vi provköra den i dag!! Vi vet i alla fall att den fungerar och låter förskräckligt på utsidan, men det bryr jag mig inte om!

Ha det!

6 april Ny liten leksak....

Har en mp3 spelare som jag väl i och för sig är nöjd med, men den har dåligt med batteri tid. Den kommer inte att klara av flygtiden över till USA t ex. Så i går när vi var på MediaMarkt för att köpa dottern en ny mobil så hittade jag denna lilla skönhet:


Den har 33 timmars speltid, 4 G minne och kan spela upp videofilmer. Skärmen är 2.0" QVGA för den som förstår sig på. Jag är supernöjd med den och då har jag inte utforskat den mer än att jag har lagt ner musik på den.

Det blev ett köp till, som tillbehör till mp3:n, en liten högtalare:Med basen uteDen har ett fantastiskt ljud, till och med sonen blev imponerad, han som är lite kräsen. Tänk att sitta på balkongen på Rhodos och lyssna till Kid Rock, Aerosmith, BonJovi mfl, och slippa höra kareoke-kören från baren på grann-hotellet.

Tja dottern fick sin mobil också och morfar fick sin rakapparat (han har slängt den gamla, som var ny, i soporna).

Det var allt för nu, ha det!

4 april Värme, sol o småtokiga katter

Värmen har kommit! Solen finns där bakom allt det gråa! HÄRLIGT!

Jag har investerat i en gräsmatte-förankring till kattkopplen. Dessutom har jag ett 15 meterskoppel som jag nu fäste på mitten på "ankaret". Detta innebär att herrar katt har 7.5 meter koppel att gå omkring i.

Här är ankaret med kopplet  fastsatt i


I de andra ändarna ser det ut så här:


Eller så här:

Denna unge man spanade på denna lilla sak som satt o kvittrade retsamt utom räckhåll:


Den röda faran, han ägnade sig åt roligare saker. Tur att pälstvätt står på schemat i helgen.....

Med denna päls som följd.......Ja ja, det dammade bra om Valentin när han kom in så det blev till att gå ut igen och borsta igenom pälsen på honom

I övrigt har dagen gått lugnt framåt. Tvätt har stått på schemat för min del och golfspel för gubbens del. Imorgon kanske dammsugaren kommer att fungera och det ska bli så spännande att få prova den. Jag tänker flytta ut strykbrädan i solen i morgon (om det är sol, vilket jag hoppas) och stryka den tvätt som idag blivit tvättad.

Nu ska jag snart bänka mig framför Robinson och sedan drar CSI Miami i gång i kväll. Kul!
Ha en fortsatt bra helg!

2 april Äntligen är nya burskynket färdigt!

Ja skam den som ger sig. Det var ett tag sedan jag köpte tyget och jag vet ju med mig att det tar tid för mig att bli klar. ATt sedan sy fel på vägen och behöva köpa mer tyg, det underlättar ju inte precis.

Men.................TAAADAAA här är det!


Katt nr 1. Nalleman syns så dåligt mot det "gamla" burskynket. Det har vit botten och på den vita bottnen syns inte vit katt om jag så säger. Men här syns han!

Å så lillebror:

Han syntes ju i det förra skynket och gjorde sig riktigt bra där också. Här går det ju kalas med, men så är det ju, allt klär en skönhet!

Igår var de ute hela dagen. Den underbara vårvärmen hade nått till och med Växjö, de ni! Valentin var inne bara för att äta och gå på lådan, det var allt. Vid åtta på kvällen tyckte vi att det räckte och då kom han in. Han fick en ny sele med så han kan gå i koppel på baksidan och det tycker han är helt ok och mycket spännande. I synnerhet om man får närma sig det äckliga myrbo som finns på den ena stolpen på altanen......Helt svart är den vid foten och där ville Valentin gärna sätta ner nosen. Ni kan ju bara tänka er vad som skulle hända då!

Nä tack, det räckte att få in en katt full med grus o gnejs i pälsen. Tur att det åter är baddags i helgen.

Idag kommer goa söta A och ska börja installera vår centraldammsugare. Jag är så nyfiken på hur den blir att använda så jag tror att jag skippar dammsugningen i kväll och bara väntar på den nya. Sopkvasten funkar ju den med att använda så här lite sporadiskt. Kanske man för en gång skull kan damma och sedan dammsuga och ändå få ha dammfria fönsterbrädor efter dammsugningen? Ingen luft som ur omkring vid utblåset på någon dammsugare.... Mmmmm det tål att väntas på.

Hepp, nu ska jag åka till jobbet, ha det så bra!

RSS 2.0