30 augusti Tack o lov att han gick!!!

Ja då menar jag Nalleman! Han ska upp i knät så fort man satt sig vid datorn. Hos maken går det bra för han sitter med benen i bokhyllan och har musen i rätt hand. Men jag får vrida mig och sitta med vänstersidan mot datorn och med andra ord blir inget gjort. Ja inte mer än att kela katt, o det är ju inte fy skam det heller. Men maken använder oftast bara musen vid datorn medan jag behöver använda tangentbordet, å det är inte lätt med 6 kilo katt emellan sig och datorn!

Nåväl, nu har han gått som ni förstår. Jag har varit o shoppat loss idag. Förutom att jag snuvade maken på min födelsedagspresent och gick o köpte den själv (en ny stekpanna), så har jag handlat en ny sopborste. Den gamla har gått av. Hittade denna lilla läckra sak på Maxi:Genomtänkt var den också, kolla här!


Så nu hänger den här


Fanns även i svart med lila prickar, för er som är intresserade.....

Sen varjag och förnyade min samling av gröna växter. Jag har hållt mig till ampellilja för här finns tre små individer som älskar att äta på mattes blommor. Nu var jag lite modigare och köpte både schefflera och ormbunke (och ampelliljor förståss).

De gamla shabraken åkte ut:


Och de nya kom in. De blev genast provsmakade av två små fyrfotingar. Jag bara undrar hur länge dessa blommor får leva..... utan tuggmärken alltså


Nu ska jag sitta här vid datorn en stund och göra det sista vid bilderna från Graceland. Sen blir det middag och ytterligare lite senare CSI.

Ha det så bra!
Tjipp!

30 augusti Sonens födelsedag

Ja, idag är det 17 år sedan man var på BB för sista gången (åtminstone som blivande mamma). Tänk vad tiden går.

Fira sonen det får jag göra nästa helg för han är i Anderstorp och kommer inte hem förrän nästa helg. Då firar vi både mig och sonen samtidigt.

Han har redan fått sin present. Den fick han när vi kom hem från USA. Vi hade köp honom en skinnjacka som han hade önskat sig.


Jag undrar så om jag får den där sponsringen på varg som jag önskat mig så hett.......

Alla barnen kommer hem på torsdag eller fredag så jag får rå om dem alla i helgen som kommer. Det ska bli roligt.

Vad har annars hänt i helgen?

Jo vi var ju i Mönsterås och tog upp båten. Ett slitgöra som måste göras. Men det går ju bra när man hjälps åt. Men inte nog med att båten skulle upp, bryggan skulle också tas upp. När vattnet stiger fram emot hösten så ger sig bryggan av, om vi inte har tagit upp den på land.

Jag kan väl inte påstå att jag gjorde så mycket nytta där på landet. Jag gick mest runt med kameran och fotade och satt och pratade med svärmor, vilket alltid är lika trevligt.

Lite foton som jag tog kommer här:


Brrrrr ser kallt ut.....


Bladverk


Mums!


Mera mums!


En till 100% oäkta ros!


Men de här är äkta! Jag tycker så mycket om krysantemum. Undrar om de är giftiga???? Annars skulle jag nog köpa på mig några här hemma. Mina stackars ampelliljor sjunger verkligen på sista versen. Behöver investera i nya giftfria krukväxter.


En segelbåt står i fönstret. Kanske längtar den ut på havet?


Mera äppel-mums! Ska nog göra äppelpaj snart.......


En tagetes strävar vidare, de andra skrumpnar bort. Så är det när hösten nalkas.


Båten kom i alla fall upp. Precis innan den skulle täckas med presenning, så började det regna och åska. Så typiskt! Men åskregn går snabbt över, likaså detta. Båten kunde torkas ur och sedan kom presenningen på plats.

Sedan var det dags för mat. Underbar lasagne eller ost/skinkpaj, det var bara att välja. Jag tog lasagne och kan säga att den var superb!


Nu ska stugorna slås igen för att få vila till nästa vår, då kommer vi tillbaka.Nu ska jag återgå till att redigera USA-bilder. Håller just nu på med Graceland. Ett jättejobb. Jag numrerar alla Graceland-bilder för att sedan kunna skriva bildtext. Sedan ska bilderna brännas till CD och skickas till en vän till min son.

Jag har intentionen att gå igenom alla bilder vi tog. Nu med lite distans till resan så inser man att man inte behöver typ 800 bilder på motorväg, t ex. Sedan får alla bilder en genomgång i Photoshop, blir så mycket bättre då.

Men jag har ju hösten på mig, bara jag blir klar med Graceland eftersom det sitter någon o väntar på de bilderna.

Ha det så bra!
Tjipp!

26 augusti Skimmningsförsök!!!!

Vid kvart över nio i kväll ringer telefonen. Det är Handelsbanken som ringer. De har upptäckt att jag på mitt Allkort har blivit utsatt för skimmningsförsök på Walmart i USA.

Visst är det fantastiskt att banken upptäcker, förhindrar och ringer upp innan någon skada är skedd?! Nu är mitt kort spärrat och jag har även spärrat det andra kortet för köp i utlandet.

Inga pengar förlorade som sagt. Dessutom har det kortet inget saldo just nu för betalningen på det har inte gått in än (går den sista i månaden)

Ja, tänk som det kan vara. Tur att vi använde det kortet mest, just med tanke på detta.

Tjipp

26 augusti Ett tag sen sist

Jo det är ett tag sen sist om man jämnför med hur tätt inläggen duggade i juli, hehehe

Här hemma händer inte så mycket. Idag på morgonen var jag uppe innan solen för att bada liten kisse. Valentin ska på utställning första helgen i oktober (och sista helgen i oktober) så det är dags att börja förbereda pälsen.

Jag hade ställt undan från diskbänken redan i går kväll och plockat fram schampon och handukar (ja SCHAMPON, ett avfettande och ett som förstärker den röda färgen).  Men när jag idag portionerade upp schampo o vatten, då försvann två av tre katter. Tösen är ju lyckligt ovetande om detta med badprocedur hos oss så hon tittade nyfiket på.

Tillslut lurade jag fram Valentin med att skramla med matskålarna. Nalleman däremot, han kröp in under bäddfåtöljerna och sen såg jag honom inte förrän jag kom hem på lunchen! Tror ni han var ovillig till bad? Tur att han inte skulle utsättas för det idag, det var bara Valentin som skulle badas.

Efter badet gick han in i dotterns rum, till sin älskade röda matta. Jag gick efter och satte på det värme-element som dottern fick för några år sedan när det var en kall vinter. Det har aldrig varit på men idag satte jag på det för kattens skull. Hu vad det luktade men lukten försvann snart. Och jag tror att det var uppskattat.

En nybadad, halvtorr Valentin, sittande på sekretären.- Matte var snäll o satte på den här stora fönen. Den dånade inte och blåste inte, den bara spred värme omkring sig, mysigt!

Men resultatet av badet blev bra i alla fall, för att vara första utställningsbadet. Nu i eftermiddag när jag kom hem fick jag fångat denna tjusiga herre på bild.


Närbild


Tänk att så mycket bus kan finnas i en så söt katt!!!!

Nalleman, han var så nöjd att han hade sluppit undan, men jag lovar, hans dag kommer. Just nu fäller han sin krage i stora tovor, så han behöver verkligen ett bad.


Sedan har jag piffat lite, i dotterns rum. Hon hade ett par fina solfjädrar som låg i en låda, tror att den ena är min. Sen hittade maken en tredje som skatorna grävt fram ur en "kasta-på-tippen-påse". Den var också lite söt. Dessa hamnade nu på väggen.Sedan gör jag väldiga framsteg med lilla Tösen, eller rättare sagt hon för framsteg med mig. Inatt har hon sovit mellan mina ben, gått ifrån och kommit tillbaka. Jag får lyfta upp henne utan att hon är stel och motsträvig. Hon låter sig klappas av mig utan att springa i från. Klappar jag henne i soffan kan hon resa sig upp, snurra ett varv och sedan lägga sig igen. Tidigare rusade hon iväg. Så det vill jag kalla framsteg. Vi tror att lite kan bero på att katterna är ensamma nu om dagarna och när vi kommer hem finns det ett behov av gos hos henne. Hon har ju inte varit ensam (utan människa alltså) så mycket i sitt liv. När hon nu är så kelen så glömmer hon liksom av att hon ska vara på sin vakt.

Lilla söta Tösa-biten- Får man inte ligga i fred här heller????

Tja det var väl vad jag hade att berätta idag. På lördag är det dags att ta upp båten så dagen är räddad. Söndag fyller sonen år och vi kanske åker och överraskar honom (men läser han här blir det ju inte en sån jätte-överraskning).

Ha det så bra så länge!
Tjipp!

23 augusti Lugnet har infunnit sig.....

....ja nästan i alla fall, bara lite tvätt kvar. Men nu är huset i ordning i alla fall. Känns skönt faktiskt. Jag var och köpte oss en ny matta till vardagsrummet. Den gamla var det väl inget fel på men maken har lyckats tova ihop den där han sitter så den har liksom blivit platt där. Ska skicka den på kemtvätt o se om de kan fixa till den.

I stället la vi dit denna matta, omtyckt av herrar katt

Nalleman i ensamt majestät


Sen kom lillebror oxå

I går städade jag alla ytor, dammade och plockade undan. I fredags fick jag hjälp av min sjuke make att lyfta upp allt på vinden. Skönt att bli av med kartonger och annat. Under tiden som städandet pågick så fick jag syn på det här:

En viss herre tyckte att grodor var fantastiskt sköna att ligga brevid och la beslag på fåtöljen med dem i. Där låg han och tittade på oss när vi kånkade in bädd-fåtöljerna. Men visst blev resultatet bra!

Vi provsatt en stund och tittade på kvalet till Formel 1, och det kändes bra att sitta i fåtöljerna.

Nalleman älskar att ligga bland grodorna, tror till och med han ligger där på natten. Valentin, han älskar att ligga på den röda mattan. Här kommer en bildkavalkad. Faktum är att Nalleman är lättare att ta kort på än Valentin, Valentin har så bråttom i väg till nästa bus!


Så har vi lilla Tösen, natten till i dag har hon tillbringat med mig i sängen (jag låg i sonens rum). Det dånar i sängen när hon spinner den lilla gumman. Sakta sakta sakta blir hon nog lite vanare vid oss. Idag lyfte jag upp henne (lyckades fånga henne på matbordet när hon tittade på fågeln) och då spann hon i min famn! Det har aldrig hänt tidigare.


Förutom ny matta i vardagsrummet, blev det nya mattor i korridoren, stora entren och under köksbordet.
Bilder, varsågod!


Korridorens nya matta med Valentin på språng. Han letar efter laserplutten (husse lekte med laserpekaren en stund och nu måste huset letas igenom efter den lilla irriterande röda pricken, den har ju försvunnit!)


Nya mattan under matbordet. Jag utmanar väl ödet med en ljusmatta, men vaddå, den var så billig och det finns ju effektivt mattvättmedel på burk. Får se hur länge den håller. I vilket fall är det billigare att köpa nya mattor än att kemtvätta de gamla, hu vad dyrt mattkem är!


Å så stora entren (som vi inte använder). Den fick en ny matta, den gamla var både smutsig och trådig. I bakgrunden ser ni sonens rum, han fick en likadan matta.

Ser ni stolen till vänster om dörren i sonens rum? Den tjongade jag lilltån i idag i full fart. Ajajajajaja det gjorde fruktansvärt ont och nu är lilla tån blå. Det är lite synd om mig, det där med skor är ett problem. Gör det ont i morgon med så får det bli flippflopp till jobbet.

När jag ändå var och handlade lite mattor i dag så snubblade (dock inte lika illa som med stolen) jag över ett överkast. Jag har letat efter ett tillräckligt stort överkast i något blank material som inte kostar en hel månadslön. Idag hittade jag det! Vad tycks?

Det kanske syns dåligt men det är nougatfärgat, blankt och tjockt


Nu får det väl vara bra med inredningsdetaljer för i dag.

I går hade vi ute vår lilla Jocke på, vad vi trodde, en flygtur. Men gamla pippin hade nästan glömt hur man flyger. Han är ju inte så pigg längre, men ville ändå vara med oss. Doppade fötterna i en tallrik med lite vattten som vi ställde fram till honom och spatserade runt på köksbänken. Till slut provade han vingarna och landade nästan i katternas mat. Sen satt han där och liksom luktade på maten och funderade på om han skulle ta en matbit.


Vi vill inte än ta beslutet att åka med honom till veterinären, men han har en ganska stor böld vid rumpan och är inte lika pigg som förr. Men än så säger han Tjipp när man öppnar ytterdörren, och tystnar inte förrän man säger hej Jocke. Usch det är ett svårt beslut när ens älskade djur blir gamla och man får vara den som ska bestämma över deras öde. Man vet ju inte om de plågas eller inte, i varje fall inte när det kommer till en undulat. Nu sover han mest om dagarna och hans kvittrande har tystnat. Men han har haft 9 bra år hos oss och 9 är väl ganska hög ålder på en undulat. Han har ju klarat livet trots fyra katter i huset. Julle var väl inte så intresserad, han kunde ju jaga pippisar på utsidan. Han satt snällt vid buren när jag gjorde rent och tittade, men han hoppade aldrig upp på skåpet där Jocke stod. Det gjorde däremot Nalleman o Valentin när de kom så vi fick "bygga in" Jockes bur så att de inte kunde hoppa upp på den. Så kom Tösen och även hon tycker att pippin är oerhört intressant.

Nästa helg ska vi åka till Mönsterås och ta upp båten. Jag skäms nästan över att inte ha varit där på hela sommaren, men på lördag ska jag med. Ska bli så roligt att träffa svärfar och svärmor.

I morgon ska jag ta mig till min lilla pappa. Har inte varit hos honom sen jag kom hem från USA, men det är för att jag varit förkyld och då håller jag mig borta. Å andra sidan har han ingen tidsuppfattning så för han är det som om jag var där förra veckan. Är vädret bra kanske jag kör honom till mammas grav så vi kan sätta en liten blomma där.

Även den 26 september är bokad. Då åker vi till Mantorp och finalen på STCC. Vi har inte varit på ett ända lopp i år. Jag måste komma över de dåliga känslor jag får av att åka till en bana. Förra året när vi var på Knutstorp i början av säsongen, då blev ju Julle överkörd och känslorna sitter i vill jag lova. MEN vi åkter INTE till Mantorp om det ska vara skitväder. Jag har suttit så många gånger på motorbanan i förd långkalsonger, raggstrumpor, vantar, mössa, vinterjacka, regnjacka och regnbyxor, att jag inte vill göra det bara för en enda gång. Dessutom har jag inte följt med riktigt så gnistan finns inte. Men det krävs inte mycket för att den ska komma igång.

Sen pratar vi om att bjuda hit goda vänner. DU DÄR I GÄVLE, KAN VI INTE HÖRAS PER TFN OCH SE OM EN HELG PASSAR?
Även Julles gamla matte o husse ska hit, om vi så ska släääpa hit dem!
Det är ju så mycket enklare nu när vi har gästrum att hysa gästerna, utan att barnen ska behöva stryka på foten och sova hos kompisar eller, ve o fasa, dela rum. Nu behöver vi bara styra så att gästerna inte sammanfaller med barnens besök hemma.

Nu är det dags för lite middag. Det börjar kurra i magen. Idag blir det ryggbiff och sallad till middag, mums.

Ha det så bra!
Tjipp!

21 augusti Nu är det så gott som klart!

Jag slet som en liten iller i går kväll. Tja inte med själva städet utan med den där TV:n.Vem som uppfunnit att man ska göra skurvhålen för trånga för skruven och metallen i skruven så mjuk att den blir runddragen med det samma, han borde få skruva alla skruvar själv! Men efter två timmars skruvande, svärande, bärande och letande efter nya mejslar så blev det klart.


Nu är den på plats och möblerna står där de ska. Grodfamiljen har fått en egen stol och det verkar de glada över. Jag har säkert missat någon groda i någon kartong, men kanske får den se dagens ljus och sitta med sina kompisar, när dottern gått igenom kartongerna.

Jag inhandlade en ny matta också. Nu får ni använda fantasin; tänk er två bäddfåtöljer som står mot väggen med det lilla röda bordet framför eller emellan.

Bordet står på kanten för att den ska räta ut sig.
Bäddfåtöljerna ska stå vid väggen och kommer att bäddas rakt fram över mattan likson. Det kommer ju att se lite tomt ut men det är ju för att det ska vara enkelt att bädda när det behövs.

Jag hade som vanligt goda medhjälpare. Valentin tyckte att sekretären var intressant utan lådor. Precis innan jag skulle ta kortet var även Nalleman där inne.På väggen innanför dörren hänger två små söta tavlor som jag inte vill plocka bort. Jag fick dem när jag var liten och dottern fick ärva dem när hon var liten. De är så söta, lilla kissen som pudrar sig och som städar musens hus!


Visst ser alla grodor glada ut! Nu har de fått en plats här i livet!

När jag stred med TV:n så hade jag en annan god medhjälpare. Eller rättare sagt, hon kollade att alla skruvmejslar uppförde sig när jag inte var där.


Men sen var det roligare att göra sig till för mamsens kamera

- Visst är jag söt!


- Eller hur!

De andra kissarna tog det ganska lugnt. Jag hade staplat dottern alla kartonger i vardagsrummet, i väntan på att få komma vidare upp på vinden (det klarar jag inte själv). Högst upp skulle han förståss placera sig, Nalleman

Söta goa kissen skulle förståss börja tvätta sig när jag skulle fota, så det blev lite suddigt.

Valentin, han låg bara o var söt och ser ut som han funderar på livet.I dag fredag ska vi se till att få bort att bråte från vardagsrummet, så stora kvasten kan gå i morgon. Det är en hel del rokard som måste göras för att få bort lådorna. Lådorna ska in i förådet, i förådet står idag sonens lådor, de ska upp på vinden, från vinden ska en extrasäng ner och bli sonens säng (jag har köpt extra madrass till den). Förutom sonens lådor ska alla resväskor upp på vinden, de står i hallen och bara väntar. Det ska bli så skönt att bli av med allt bråte som står framme nu.

Så att vara på jobbet är rena rama semestern jämnfört med vad som ska göras hemma, men jag lovar att det kommer att kännas skönt när det är färdigt.

Maken har blivit dunder-förkyld och ska ta det lugnt i helgen, dvs ingen golf, men han har lovat att hjälpa mig upp på vinden med allt. Söta han, hoppas han piggar på sig snart.

Ha nu en riktigt skön helg, jag ska slita men får betalt i välbefinnande på söndag!

Tjipp!

20 augusti Lite om sponsring av varg

Ska förklara vad det är.

En invånare på Wildspiritwolfsanctuary.org behöver 15 sponsorer för att täcka kostnaderna för ett helt år. Att sponsra kostar 125 dollar, i dagsläget 922,10 skr, per år. Som sponsor får man lite feedback om "sin" varg, en tröja och lite annat smått o gott. Nu gäller väl detta i första hand för dem som bor i USA men när det blir aktuellt får jag kolla om man som svensk får samma saker. Det handlar ju om kostnader att skicka grejer till Sverige.

All info om detta går att läsa här www.wildspiritwolfsanctuary.org/animal_sponsorship.htm

Det största problemet jag har är att välja varg..........

Tjipp!

20 augusti Jodå vi lever

Men snuviga är vi, maken o jag. Jag var hos vårdcentralen förra veckan när förkylningen kom. Jag var ju tvungen att testa mig och se om jag hade svininfluensan. Eftersom smittskyddslagen gäller så är man skyldig till detta när man kommer från smittförande länder. Men jag kände mig inte jättesjuk så jag var så gott som säker på att svininfluensan hade missat mig. Och mycket riktigt, provsvaret sa att jag var frisk. Förutom mitt lilla virus som gjorde mig lite sjuk. Fick ett trevligt brev från doktorn som talade om detta (även om jag fått besked över telefon tidigare i veckan) och där doktorn även hoppades att jag hade tillfrisknat från min lilla bacill.

Så vid flytten till Norrtälje var jag hyfsat pigg igen. Väl hemma började jag i tisdags i dotterns rum. Tanken är att där ska bli ett gäst/tvrum. Vi har Telias TV-utbud i hennes rum och då är det ju bra om vi nyttjar det och tittar på tv lite oftare. Nu under året som gått har vi suttit i dotterns säng varannan söndag och tittat på Formel 1. Nu till söndag kanske det blir fåtöljer i stället....... Men det är en bit dit, så här ser det ut nu.

Ena hållet, det här här som bäddfåtöljerna ska stå. TVn i förgrunden ska flytta in i sonens rum. Den TVn har både dvd och video inbyggd så det kommer att passa honom. Däremot får han ingen tv-mottagning i sitt rum men det tror jag att han överlever.


Byrån ska dras lite mer åt höger men sen är den placerad på sin tilltänkta plats. TV-lådan som står framför är ett fynd som jag gjorde i tisdags på MediaMarkt. 32" LCD för 3999. Den TVn ska stå på byrån är det tänkt.
Ser ni medarbetetaren nere till vänster i bilden? Där mamma är, där är han, mamma-monstret!


Men sen har vi alla lådor, lådor, lådor, som ska förvaras för att få sig en ordentlig genomgång av dottern när hon kommer hem framöver. När man får lite distans till sina sparade saker så inser man ofta att en hel del bara är att slänga. Dottern har varit duktig och slängt en del men hamstern i henne är stark och mycket är kvar. Hon älskar ju grodor så jag tänkte göra nått kul med hennes grodor, vad, det får ni se sen.

Igår kväll var maken sjuk o dålig. Detta innebar att jag tassade tyst efter klockan 21 för då drogs det stora timmerstockar i sovrummet. Jag passade då på att rensa ut i mitt badrumsskåp. Där låg en massa smink som inte använts på länge, handkrämer som passerat bäst-före och annat grunk. Så här bra blev det:

Lite inspiration fick jag ju i och för sig när jag var på BodyShop i dag och bunkrade upp med lite nya grejer och fyllde på förrådet. Ser nu att bilden ser ut som en reklambild från just BodyShop. Kanske ska ta ner den till Karolina på BodyShop hehehe.

Dottern har det bara fint i Norrtälje. Hon hade ju turen att få sig en lägenhet i de alldeles nybyggda husen

Det öppna fönstret högst upp längts bort är hennes. Hon har fin utsikt över en liten skog och en bäck. Kan ni tänka er, i bäcken finns det små grodor! Passar ju henne som är så tokig i grodor!

När jag körde hem från Norrtälje stannade jag ju hos Anneli. Hon hade så fina små lyktor hängande över sitt matbord (glömde nog nämna detta för dig, men jag är ganska säker på att du läser det här Anneli!)

Vill också ha! Men vet inte vart jag skulle hänga dem.......

Jag har en liten rolig sak att berätt från vår hemresa från USA.....
Vi hade ju fyra stora resväskor med oss hem, alla lika fulla. Men en av väskorna innehöll bara tvätt. Tvätt, en kameralins av stort format och den lilla kameran. Tvätten hade jag vikt snyggt o prydligt och bäddat in linsen med.
Just denna väska hade säkerhetsmänniskorna öppnat och gått igenom. Kan inte ha luktat viol i den väskan precis hihihi. Men det är klart, det såg säkert misstänkt ut med linsen liggande så där på lösen. Men den befriade mig från extra vikt i kamera-ryggsäcken i alla fall.

Nä, nu ska jag ägna mig åt verkligheten ett tag. Ska nog kolla hur mina wolfisar mår där borta i Candy Kitchen (jo det heter så där de är).

Förresten, jag önskar mig ett sponsor avtal på en varg i födelsedagspresent, tror ni att det blir nått???? Om inte så fixar jag nog till ett själv.

Tjipp!

16 augusti Pust, flytten är klar

Nu har jag varit i Norrtälje och installerat dottern i hennes nya lägenhet. Fint var där, alldeles nybyggt.

Här kommer lite bilder;

Vi körde från Växjö vid halv fyra på fredagen och tog vägen om Anderstorp och sonen för att lämna av lite grejer. Sen bar det av norröver. Vädret visade sig från sin fina sida när vi passerade Vättern, eller hur?!


Vi kom upp till Norrtälje vid halv 12 på kvällen och stöp i säng på det hyrda rummet. Sen vaknade vi vid halv åtta och satte igång. Vi började med att rekognosera lägenheten och satte på kyl o frys. Sen åkte vi o handlade allt i matväg som kan behövas och lite till. Tillbaka vid lägenheten bar vi in maten och sedan satte vi i gång.

Till slut såg det ut så här, då var allt uppburet och en hel del på plats.


Vi byggde ihop hyllor och knåpade med lådor o möbler o disk och vid halv sex var vi helt färdiga. Vi gjorde ett break vid tre och åkte och åt lite mat på ett helbra ställe. Sen fortsatte vi och här är resultatet;
Toaletten
Å så hennes hylla som hon satt ihop och fyllt med saker


Köksdelen;


Sovdelen;


TV delen;


Bra inpysslat på 23 kvadratmeter! Hon kommer att trivas här!

På vägen hälsade jag på en vän som jag hade med en påse JellyBeans med till. Hon har varit en fantastisk läsare av min blogg under vår resa, med kommentarer som sporrat, varje dag! Trevliga människor, undrar om de någon gång har vägarna neråt här.......Då har vi både säng-och sällskap en helg!

Trevliga Anneli (sätter ut ditt namn eftersom du kommenterar så flitigt och liksom redan är avslöjad hehehehe)


Å trevliga kisse som jag redan glömt namnet på *skäms*. En riktig gosprick!
Anneli bjöd på supergod Herbalife lunch med gott te till och sedan dök hennes gubbe upp, som också visade sig vara en underbart trevlig prick! Kul att träffa trevliga människor i verkliga livet, när de verkat trevliga per blogg, mail o telefon innan.

Hem kom jag tillslut, ganska trött på att bära, men bilen skulle tömmas och det är nu gjort. Nu blir det lite kycklingvingar och tv resten av kvällen!

Ha det!

11 augusti

Jorrå, vi har kommit hem, i tid och hela o rena.

Allt flöt på bra på hemresan. Vi hade ju ett kolli för mycket med oss när vi skulle checka in (dessa golfklubbor.....) Men damen bakom disken var vänligheten personifierad och ordnade så att paketet med klubbor gick som bagage (fast vi egentligen skulle betalat 160 dollar). Vi var väldigt tidigt på flygplatsen och där var inte så mycket att göra så vi tog det bara lugnt.

På flyget sov jag mesta tiden så jag var i fas med svensk tid när jag kom hem. De mörklade flyget efter maten så alla sov väl lite till och från.

På Heathrow gick det som på räls. Vi hade en och en halv timme på oss och det räckte precis.

Sen höll vi på att missa tåget hem i från Kastrup. Vi fick vänta länge länge på våra väskor och insåg att det var tur att jag bokat tåget hem vid 17.30. Efter att vi äntligen fått våra väskor tog vi det lugnt. Tog en kaffe på Starbucks och vilade lite. Så skulle maken gå o köpa en kvällstidning, klockan var 17.10. Jag följde med och medan han var i affären plockade jag upp tågbiljetterna. Då ser jag att där står att tåget går 17.16!!!! Det blev ingen kvällstidning kan jag ju säga, men vi hann med tåget!

Sen var det skönt att komma hem! Å få nospussar av kissarna! Vi hann inte mer än öppna resväskan förrän Nalleman var i den. Vad är det med väskor/påsar och mina katter?????

Nu är det hektiska dagar för att förbereda dotterns flytt men sen ska det fixas hemma o sen kanske det blir lite lugnare.

Jag har inte några bilder att lägga upp just nu men några ligger nog i kameran o skräpar. Inga från resan men från hemkomsten.

Så där ja, nu vet ni att vi är hemma, ha det så bra!

6 augusti Vandrat runt o ätit gott

Ja vi har tagit det lugnt idag. Vi åkte spårvagn till Fischermans Wharf och vandrade omkring där några timmar. Var var ute och tittade på den gamla hjulångaren som tog bilar,lastbilar och folk över bukten till Sausalito innan Golden Gate blev bygd. Den är faktiskt märkt med "Historic Route 101", alltså den väg som går brevid havet från San Diego och uppåt.

Idag hade vi ingen kamera med oss, så jag har inga bilder som helst att visa idag. Ni får helt enkelt hålla tillgodo med de gamla foton som finns i bloggen.

Vi har bara myst idag. Lunkat runt, köpt oss lite chocklad från Ghirardellis chockladfabrik, ätit gott på HardRock, ätit glass och faktiskt handlat nått som jag kan visa.

Att sätt upp hemma!
Passar ju bra där hemma!

Nu har vi dessutom packat ner alla våra saker och presenter så vi är redo för morgondagen. Det är så underlig när man börjar prata dagar vid hemresan. Nu när jag skriver detta är klockan 16.30 torsdag den 6 augusti, men hemma är klockan 01.40 den 7 augusti. Vi åker härifrån 16.55 en fredag, landar i London 10.55 den 8 augusti och slutligen på Katrup 15.30. Tåget går hem 17.15 och vi ska vara i Växjö 19.44. Men det är festligheter i stan så vi blir hämtade i Alvesta istället.

Så detta blir det sista blogg-inlägget på Amerikansk mark. Lördag kväll är man väl lättövertalad till mycket men vi har beställt grillade revben från ICA (de har så goda) och sen längtar vi efter varma, löskokta ägg (här serveras bara kalla hårdkokta eller stekta av något slag), kaviar och knäckebröd. Däremot vill jag inte se en bagel eller philadelphiaost  på länge!
Vi har gjort en liten lista där vi funderar över hur saker o ting fungerar här över. Jag kommer att publicera den framöver, när allt mognat lite. Dessutom ligger den nerpackad så jag kommer inte åt den nu.

Vi har verkligen fastnat för vita röda viner. Dvs vita viner gjorda av röda druvor. Vi har druckit vitzxinfandel och vit merlot, undrar om de går att få hem från bolaget??? Får nog kolla det.

Nä nu ska vi vila eftermiddag så vi kan vara uppe länge i kväll.

Ha det!

5 augusti (igen) Dagen då vi pillade oss i naveln

Ja, vi var verkligen vilsna och visste inte vad vi skulle göra idag. Imorgon är det förutbestämt att vi ska till Fishermans Wharf för att äta lunch/middag på HardRock, så i de kvarteren ville vi inte gå i dag.

Efter lite funderande bestämde vi oss för att leta upp en bio. Så det är vad vi gjort i dag, varit på bio. Klockan 12.15 skulle den börja och vi var som vanligt tidiga, så vi gick omkring på utsidan biografen och såg oss omkring. Satte oss på en bänk och dessa två gynare dök upp. De gick inte i från oss utan vi lämnande dem tillslut. Fina var de i alla fall.

 

Vi satt vid detta, vad vi trodde, lilla vattenfall


Vi hade fin utsikt över del av staden. En blandning av nytt o gammalt


En fin kyrka låg där också. Jag känner igen den så den kanske varit med i någon film någon gång


Vi tog oss sen en promenad för att se vart vattnet tog vägen. Då visade det sig att det var ett större vattenfall på andra sidan, dedikerat till Martin Luther King Jr. Detta vattenfall kunde man gå in bakom och läsa om Martin Luther King och vad han kämpade för.


Vi gick naturligtvis bakom och läste på om Martin Luther


Och kikade genom vattenfallet, häftigt!


Sen var det dags att gå och köpa de obligatoriska popcornen och sätta sig tillrätta i de sköna biostolarna. De var liksom vipp-bara så man satt jätteskönt i dem. Vad vi såg? Jo, Harry Potter och halvblods prinsen. Å vi saknade inte textremsan en sekund, men det är väl inte så konstigt, när vi nu för tiden ibland får leta efter de svenska orden.

Efter bion var vi hungriga, vi tog inga stora popcorn, så vi gick till Lori's Diner igen (tredje gången). Vi åt lite lätt och tog och delade på en milkshake efter maten. I kväll ska vi gå till Jack-in-a-box och testa dem. De ligger nära och är som McDonalds. Vi planerar att ta en snabb tidig lunch där på fredag, innan vi åker till flygplatsen. Jag kan ju säga att när vi kliver ut taxi på flygplatsen, kommer vi att gå på svensk tid. Detta för att ha ett hum om ifall det är ok att sova eller inte på flyget.

Nåväl, när vi kom ut från Lori's få var vi ute på samma gata som cabel-caren går i från. Om ni ser denna bild och jämnför med nästa så förstår ni varför vi valde att vara så tidiga i går när vi skulle åka den.Lite skillnad va!

Så passerade vi ett apotek och köpte ipren och sen hem för att fortsätta pilla oss i navel. Nu väntar vi på att klockan ska bli Jack-in-the-box och halv 10 börjar filmen 48 timmar nere i receptionen.

Har ju inte visat vårt rum. Det är inte mycket att visa men här är ett par bilder i alla fall


Å så min vy när jag sitter i sängen


Sen har jag ju försökt förklara att här finns bussar som går på ström. Så här ser de ut
Tja det var allt för idag, lite men alltid något. I morgon blir sista dagen jag bloggar under resan. Fredag kommer jag ju att vara på resande fot, lördag lär jag inte orka blogga men söndag kan det bli lite. Sen är det ju jobbardagar igen.

Pratade med dottern idag över msn och fick se katterna där hemma. Huanamej vad man längtar efter nospuffar nu. Undrar om de kommer att gilla godiset och leksakerna vi köpt........

Hejsvejs alla!

5 augusti Ang bilföraren i förra inlägget

Läste i morgontidningen idag om kvinnan som dödade åtta personer när hon körde bil påverkad. I kort sammadrag var det så här.

Hon drack tio drinkar, tog massor med marijuana körde sedan med sin två-åriga dotter samt sina 3 brorsbarn i bilen. Kör tre kilometer på fel sida motorvägen, klipper fyra bilar till innan hon själv kör av och samtliga i hennes bil omkommer.

Det var ett oerhört lindrigt straff för den kvinnan men vilket tragik för de som blev av med sina barn.

Nu ska vi ligga här o pilla oss i naveln och fundera på vad vi ska hitta på idag.

Ha det

4 augusti Alcatraz m m

Ja idag var det dags för Alcatraz. Vi tänkte ju ta oss dit med cable-car och för att undvika köerna så var vi där redan kvart i nio. Vi fick hoppa på nästan direkt och fick till och med två av de åtråvärda sittplatserna!

Här vänder vår vagn som vi ska åka med. Man vänder dessa vagnar för hand, på en rotterande platta


Så satte den igång och vi var på väg att åka upp för denna backe!!


Uppåt uppåt det går....


....sen så går det ner!!Så mötte vi vår systervagn


Ja ja vi överlevde och hamnade snart i Fischermans Warf!


Här luktade hav och ruljansen var i full gång. Det puttrade i grytor lite här och var. Krabbor var det......


Så gick vi till Pier 33 och hämtade våra biljetter till Alcatraz. Nu skulle vi döda några timmar på Pier 39, vilket inte var så svårt. I dag fick jag en bättre bild på den fina karusellen


Det är som att vädret skrattar åt oss. Vi åkte över Golden Gate bron två gånger och båda gångerna var det dimma. NU när biljetterna gått ut, då är vädret klart i dagar!

Typiskt!

Vi traskade runt där på Pier 39 ganska länge. Läste på om sjölejonen. Vet du att innan jordbävningen 1989 fanns där inga sjölejon, men efter jordbävningen kom de dit för att stanna. En del ger sig av över vintern men en stor grupp stannar kvar. Ingen kan förklara varför. Men de var lika fina idag, sjölejonen.


Så fick vi syn på en prickig (!) fågel


Jag blev nästan fångad av en haj

men han hade nog varit död ett bra tag!

Så var vi lite sugna på kaffe så vi gick till................

vart annars!

Vi passade då på att ta lite inredningsbilder. De talar för sig själva så jag bara låter dem ramla ner här


När hade vi sluplat i oss kaffet och det var dags att så sakteliga ta sig de 1000 m till Pier 33. På vägen gick vi förbi en alldeles förfärlig vakthund som vaktade..............................................gräsmattan. Han var så söt!

Den lilla sötingen skulle fått plats i mitt bagage utan tvekan!

Å så kom vi till Pier 33, på tok för tidigt. Det var för tidigt för att börja vänta på vår avgång, avgången innan hade inte bordat båten än. Så jag sätte mig för att vänta på att få vänta.


Så får vi syn på ett välkänt märke. Inte visste vi att de sträckte sig hela vägen hit, landsvägsbussarna i Sverige. Nä skämt å sido, att Veolia var ett så stort företag hade jag ingen aaaaaaaning om


Men tillslut fick vi gå ombord på båten som skulle ta oss till den forna fångön. Man hade fin utsikt från båten. Här till exempel syns det tydligt att Bay Bridge består av två broar. Klumpen i mitten är liksom "land".


Vi hade en följeslagare med båten. Han flög på precist avstånd efter båtens skorsten


Å så landade h*n på båten tillslut


Vi närmar oss dagens mål.

Det är inte sjäva fängelsebyggnaden som syns på bilden. Fängelset ligger bakom denna byggnad.

Vi lyckades i alla fall fånga ett vattentorn på bild. Det var verkligen länge sedan, så här kommer DAGENS VATTENTORN


Och ett vakttorn


Vi fick passera duscharna, som förövrigt inte såg ut som vi hade förväntat oss efter att ha sett filmen The Rock. Vid duscharna fanns typ garderoben där man fick sina kläder, sängkläder och skor.Alcatraz var ett litet fängelse. De hade plats för 350 fångar men det som mest satt där 322.

Vi har väl alla sett denna bild någongång


Vi fick lyssna oss igenom fängelset allteftersom vi gick. Det var gamla fångvaktare och intagna som talade på bandet. Här är ett foto på de intagna. Mannen högst upp till höger fanns på fängelset idag. Han har skrivit bok eller böcker om fängelset och var där i dag för att signera böcker. Han åkte med samma båt som oss hem senare.


En cell var ingen stor yta att leva på. Idag har de väl det bra mycket större och med tv o allt


Varje dag fick fångarna gå ut på utegården (om de inte satt i isoleringen förstås). Det är lite skillnad på utegården från i går och idag
1946 var det ett rymmningsförsök som resulterade i döda fångvaktare och inga rymlingar. Här är märken kvar i taket och golvet efter granater som militären släppte ner för att döda upprorsmakarna. Men medan de dog låg de där och sköt med sina revolvrar. Även märkena efter skotten i väggen är kvar.
Så hamnade jag på samma bild som någon kändis. Vi kände inte igen henne men många runt om oss gjorde. Nån som läser här som känner igen henne? Tro hon heter Ju.... nånting

Kändisen är hon i blå blus med vita märken på, till vänster om mannen i ljus skjorta (som var hennes sällskap)

Här är San Francisco sett från Alcatraz, så nära ändå så långt borta


Tre intagna tog sig ju ut där i från och ingen vet om de klarade sig eller inte. Jag säger bara; OM de klarat sig, då skulle någon av dem yppat något vid det här laget, för det fanns pengar i den historien. Eller hade åtminstonne ett barn eller annan släkting avslöjat nått. Nä, jag tror strömmarna tog dem allihop.

1969 till 1971 ockuperades Alcatraz av indianer som protesterade mot USAs behandling av indianer. De fick tillslut tillbaka sitt land och ockupanterna gav sig av. Men de efterlämnade lite minnen. Titta noga i skölden så ser ni order FREE


Så åkte vi därifrån igen. Det var en spännande dag som vi avslutade med middag på HardRock. Vi tog taxi hem för vi var riktigt trötta.

Nu vet vi inte vad vi ska göra i morgon, kanske bara ligga på hotellrummet som John Lennon o Yoko Ono gjorde, en Bed-In.

Hittar vi inte på nått blir det inget bloggat i morgon eller ialla fall blir det bara text. Vi kan ju inte ta kort på ingenting.

Ha det så bra nu och jag måste lägga till "Krama varann i trafiken". Fick precis höra på nyheterna här att en drogad kvinna har kört ihjäl åtta (8!) personer innan hon och bilen gick åt skogen. Fy f......

Så, krama varandra.

3 augusti Är ni trötta på San Francisco?

Det är inte vi! Det första vi gjorde idag var att leta reda på en butik som dottern ville vi skulle titta in i. Vi frågade i recptionen och fick lite vägledning. När vi kom fram till butiken visade det sig att vi säkert gått förbi den 8 gånger!

Sen beslöt vi oss för att åka till Golden Gate Parken. Det är en riktigt stor park men vi var nyfikna på den. Vi skulle ta vår röda buss men det skulle dröja en och en halv timme innan den gick. Så vi bestämde oss för att ta oss dit på egen hand. Vi tog helt enkelt en vanlig buss dit. Tja vanlig o vanlig, den gick på el och hade två spröt som löpte längs ledningar spända längs vägen.

Vi hoppade av på den absolut sista hållplatsen, nere vid havet. Det blåste en del men var inte så farligt kallt. Lite bilder

Detta är Angel Island i fjärran


Lite blommor fanns det i parken


Så gick vi vidare. Då dök detta upp, en tysk väderkvarn


Ja där var vackert. Sen gick o gick o gick o gick o gick vi på dylika vägar


Sen dök det upp en golfbana!


Sen kom det en inhägnad och där gick det Tatanka. Tatanka, vad är det undrar du nog? Jo, det var vad indianerna kallade bisonen för. Den stod för livet. De dödade vad de behövde och använde hela djuret, inte bara skinnet som de vita gjorde.

Dessa bisonar tillhör San Francisco Zoo där man är framgångsrik med aveln av dessa djur.

Sen gick vi vidare och kom fram till en stor damm. Där brukade modellbåtar köra omkring, men inte i dag. Idag såg vi dessa gynnare i stället. En med en speciell nos, jag kommer inte ihåg namnet.
Å så fanns det rödörade vattensköldpaddor. Dem både känner jag igen och kan namnet på eftersom vi haft två sådana hemma


I en salig blandning låg de och solade på en sten


Vi själva, vi gick ut från parken här för att ta lokalbussen vidare upp till andra ändan. Medan vi väntade på bussen fick vi se vem den stackars elektrikern är som ska sköta det virrvarr av sladdar som löper över vägarna här i stan. Varsågoda här är han, högst upp på telestolpen, i full fart med jobbet- Hallå hörru, ditt fotande stör mig!

Så skuttade han vidare på ledningen till nästa stolpe!

I andra ändan av parken låg det museeum av olika slag. Bland annat ett som var ungefär som Göteborgs Universeum

Men de tog 25 dollar per person i inträde så vi strök det från vår att-göra-lista.

Däremot gick vi vidare för att komma ut ur parken. Och ut kom vi men vi var lite vilsna om vi så säger, när vi hittat ut.


Men efter lite rådfrågning med kartan så insåg vi att vi nu var ett kvarter från Haight Ashbury, hippierörelsens vagga. Jag som så gärna vill dit men vi kunde inte hitta dit. Å nu var vi nästan där!


Där var så mysigt att vandra omkring där. T ex satt där en kille o spelade gitarr och en tjej satt brevid men en skylt. Där förväntar man sig att det ska stå "skänk mig dina småpengar" men där stod "jag samlar på leenden". Ja man kunde ju inte annat än le!


Så sprang vi på det hotell vi kanske skulle bott på från början

Är du nyfiken på det så kan du gå in på www.redvic.com

Hade vi bott där hade vi med säkerhet hittat Haights Ashbury!

Här fanns många roliga affärer, bland annat hängde ett par sprattelben ut ovanför en affär som sålde......tja det kommer jag inte ihåg


Det fanns affärer för alla behov om man så säger


Det fanns en hel del fina hus där också


Men tillslut tog vi en annan buss tillbaka till en punkt som skulle vara ett par kvarter hemifrån. Men bussen fick kontaktproblem med sina antenner så vi fick byta till gammaldags spårvagn. Men hem kom vi i alla fall. Vi vilade lite och gick sedan till vår röda buss för att åka kvällsturen.

Vi satt där uppe på bussen och väntade på att få åka, då dök de upp i skock! De där japanerna!

Detta är inte hela gruppen, alla fick inte plats i kameran. Men vad är det de tittar på?

Jo detta. Sedan skulle alla fotograferas en och en framför hjärtat


Tillslut rullade bussen i väg. Den tog vägen ner till Fishermans Warf och körde längs med hela hamnen. Å vad hittar vi där om inte pier 29½!


Så fick vi se Bay Bridge som egentligen är två broar och går över till Oakland


Så åkte vi för vi den enorma AT&T Arena. Hemmabas för The Giants (å nu pratar vi baseball)


Nu sitter vi på hotellrummet och är TRÖTTA. Det har varit mycket jobb för fotarna idag. Imorgon blir det tidig morgon för att vi ska komma med cablecaren till varvet. Sen vid lunch är det dags för Alcatraz!

Ha det!

2 augusti Lite rundvandring

Jo, vi började med bussen igen. Vi åkte hela rundan runt idag för att se allt. Bland annat blev vi visade denna, skyskrapan som var med i filmen från 1974, Skyskrapan Brinner. I den medverkade bl a Paul Newman, Steve McQueen och Fred Astair. Högt var det i alla fall.


Här var det tomma gator i dag men det beror på att vi åker igenom bankdistriktet och många är lediga idag


Så fick vi fångat San Franciscos högsta hus på bild.

Det är det som ser ut som en nål

Här Peter and Paul Cathedral. Marilyn Monroe tog sitt bröllopsfoto utanför denna kyrka. Hon gifte sig med Joe DiMagio men det gjorde de i stadshuset, fotot däremot togs utanför kyrkan.


Återigen såg vi Lombards krokiga gata på håll


Så åkte vi förbi rikemanskvarteren, Pacific Heights. Bland annat Sharon Stone har hus här. Vi har inte gått omkring där men det sägs att där ligger väldigt fina hus och fina trädgårdar där. Man kan nästan ana det av denna bilden


Så fick vi se hur PlåtNiklas blir till. En gatu-underhållare stod och gjorde sig i ordning i den ganska tidiga morgontimmen

Senare såg vi honom i full aktion nere vid Pier 39


Runt om i SF rullar det runt sånna här små fordon. Stora som en gocart ungefär, fast med huv. De är vägledda av en dator och styrs med styre där i sittbrunnen. Fy sjutton för att köra runt i ett sånt litet fordon bland alla bilar här SF.


Jaja, det finns tydligen de som vågar!

Här är en utav alla kyrkor i SF som har stått emot jordbävningar. En eller två jordbävningar har de varit med om och denna kyrka har klarat av två utan några som helst skador


Så kom vi fram till något som närmast kan kallas för stadshus. Det gamla förstördes i jordbävningen 1906 och det nya kostade 300 miljoner dollar. 30 miljoner la man på grunden som består av fjädrar som ska ta upp stötar från framtida skakningar.

Än står det så nått måste gjorts rätt. Det som ser ut som guld är guld.....
Väl tillbaka till utgångspunkten, använde vi de där två sakerna som sitter längst ner på benen. Dem vi inte använt knappt på tre veckor, fötterna.

Vi tog oss en promenad till Chinatown, som ligger ca 4 kvarter från vårt hotell. Det är USAs äldsta chinatown men inte det största, det sträcker sig bara 6 kvarter.

Om du känner igen portalen så kan det bero på att du har sett den på film. Den har varit med i några stycken filmer genom åren.

Här var inte så mycket folk i rörelse än men det är lördag och vi var där vid halv elva, vilket kanske räknas som tidigt här. Men det fylldes på med folk allt eftersom så när vi gick därifrån var det trångt på trottoaren.


Här var mysigt att gå, men vet i sjutton om jag skulle våga äta här. På tal om att äta, kolla restaurangen till höger. Har du sett filmen "Johnny English" med Roan Atkinson? Då kanske du kommer i håg att han fastnar med slipsen i en rullande soshi-bar. Denna restaurnag har inget rullband utan en ränna med vatten och i den rännan åker små båtar omkring med maten på. Sött faktiskt, att se alltså, inte att äta.


När vi gick från Chinatown gick vi rakt i famnen på denna byggnad. Den ägs av Frances Ford Coppola och kafeet i botten har används i både Gudfadern I och Gudfadern II samt ett antal andra filmer som jag inte kommer i håg. På våningarna ovanför sitter, eller har suttit folk o skrivit filmmanus.


Så gick vi in i ett jätte köpcentrum. Det var häftigt, de hade t ex svängda rulltrappor, kolla noga så ser ni det


Sen tog vi åter vår kära buss och åkte med till Fischermans Warf. Där använde vi återigen de där fötterna och såg oss omkring lite grann. Vi ska ju dit igen lite senare i veckan.


Vi hittade en karta över bukten. Jag har lagt dit lite text


Vi fick en bra bild på det gamla telegraftornet


Vid en av bryggorna låg denna båt. En av oss vill gärna åka med den, gissa vem!?


Så kom vi fram till sjölejonen. Den första jag såg visade stolt upp sig


De andra låg mest o gonade sig


Ett litet sjölejon såg vi också

Se du det?

Ett sjölejon la upp sig som på beställning och gjorde en Nalleman


Idag var det minsann ingen dimma utan vi såg Golden Gaten tydligt


Inne på Pier 39 träffade vi på en välbekant figur. Nej inte Jack Sparrows utan Jack Spareribs


Kolla vilken fin karusell där fanns, den var i två våningar. Kanske blir det bättre kort på den nästa gång


Sen tog vi vår lilla buss tillbaka igen. Vi åkte då förbi ändhållplatsen på detta hållet, för den cabel-car som går nerifrån där vi bor. Här väntar folk i upp till 2 timmar för att få åka med. Så vi bestämde att åka ganska tidigt den morgon vi ska till Alcatraz och fördriva tiden i hamnen. Så tar vi oss hem med nått annat färdmedel

Ser ni kön bak i bilden?

Så var det dags för dagens middag. Den intogs på Lori's Diner. Ett hål i väggen i bottenvåningen men betydligt bättre en trappa upp. Bildkavalkad!


Ett mysig ställe, det var som att flytta tillbaka till 50-talet. Maten var god också, hit går vi nog igen.

Så till dagens reflektioner.

Jag är glad över att vi köpte jeans när vi var i Vallejo. Vi köpte 7 par jeans, 6 par strumpor, 4 par kalsonger och ett skinnskärp för 930 kronor. De jeansen kom till pass idag.

Sen lite djurreflektioner.
Vi såg en hund, typ vad vi kallar pit-bull hemma. Ägaren hade ett riktigt äckligt halsband på den stackars hunden. Det var en kedja av metall med stora piggar som stack hunden i halsen när ägaren drog i kopplet. Stackars hund!

En annan hundhistora: En liten hund, typ något större än en pinscher, blev trött på övergångstället, matte lyfte upp hunden och hunden la huvudet på mattes axel, tassen över nosen och somnade! Sötingen!

Vi har i alla fall kunnat sova gott i natt och på morgontimmarna har här varit tyst på utsidan.

I kväll ska vi gå ner till receptionen och se på The Rock, filmen om Alcatraz med Sean Connery och Nicolas Cage. Vårt hotell har en liten "biograf" med åtta stolar, kul grej.

Haa det nu så bra!


1 augusti Nu är vi San Francisco

Vi körde från Napa vid 10 tiden och körde genom ännu mer vinlandskap. Men denna gång hade det de gula härliga kullarna som bakgrundVinet stod i raka raka rader


Jag säker bara ååhhhhhhh allt annat är onödigt


Hit hade vi ställt kosan om dottern varit kvar, Oakland


Men nu när vi kom ut till kusten kom också dimman tillbaka.


En riktig tjocka


När vi närmade oss Golden Gate så låg även den i dimma, så typiskt!

Man kan ana den där borta

Påfarten till bron syns tydligt


Men bron......


Ja ja vi körde över den i alla fall


Vi körde till San Franciscos internationella flygplats för att lämna i från oss bilen. Sen kostade vi på oss en taxi tillbaka till centrum och vårt hotell. Tur var väl det för vi hade nog inte kommit fram än om vi skulle kört till hotellet. På väg till flygplatsen tog GPSen oss på en liten tur i San Franciscos ytterområden. Här är lite husexempelMan undrar ju hur de ser ut invändigt och om de är stora bakåt så att säga.

När vi installerat oss i vårt rum och packat upp, så tog vi en tur ut på stan. Här är vårt hotell

Det har filmtema. Det finns en liten filmsalong vid receptionen och där visas filmer två gånger per kväll. Alla rummen har filmtitlar och vi bor i rum 308 "A view to kill", en Bond-film

Vi bor bara två kvarter från Union Square och där i från kan man ta en sightseeing-buss som kör runt stan, hoppa av o på så mycket du vill under ett visst antal timmar. Vi köpte biljetter för 48 timmar som vi kan ta oss runt lite hur som.


Medan vi väntade på vår buss togs det lite kort där vid Union Square. Skyline till exempel


Vi bor ju bara ett kvarter från Powell Street där kabel-spårvagnen går


Vi såg en söt tuff jycke


Ett stort hjärta vid Union


Så kom bussen och vi fick oss en åktur. Vi tänkte åka med ner till the Warf och sedan byta buss och åter ta oss över Golden Gate och hoppas på bättre väder.
Men för att ni ska förstå hur vädret är så titta här. Det är tre timmar mellan korten
Nu kanske ni förstår hur dimman är

Men nu till bussturen. Vi körde förbi Lombard Street där i fjärran, tur man har en bra lins på kameran

Men vi kommer nog närmare en annan dag.

När vi kom fram till platsen där vi skulle byta buss, tyckte vi att väntan blev lång och började rådfråga kartan hur långt det skulle vara att gå tillbaka. Men vi konstaterade att det var 22 kvarter, något kvarter för mycket alltså.


Vi hann även se en liten hästdroska


Men vår anslutning kom till slut och vi kunde åka vidare till bron. Vi blev varnade för att det skulle bli ruskigt kallt och blåsigt att sitta uppe ute på bussen, men ingen flyttade in. Just då. Senare på resan satt det lika många inne i bussen som på taket.

När man sitter där på ett busstak kommer man närmare vissa saker och ser saker man kanske inte skulle lagt märke till från marken. Som detta till exempel. Vilken mardröm för en svensk elektriker. Tänk att det är så här i ett så modernt land.


Sen tog vi kort på en sak. Vi har kuskat vägarna fram i tre veckor och sett alla dessa, i bland förbaskade, ibland glädjehöjande, reklamskyltar av gigantisk storlek. Men inte har vi fotat någon med vilje, förutom idag. Varsågoda!


Vi åkte med denna buss, samma väg som vi kört innan i dag, fast åt andra hållet. Så här ser Highway 101 ut en lördag vid halv 5


Det var tyvärr fortfarande dimma på Golden Gate, men vi provar igen i morgon


Vi såg Alcatraz på håll. Dit ska vi på tisdag så det blir fler bilder då, lovar


Det var kallt på andra sidan bron. Vinden gick igenom allt man hade på sig.


Men vi hade en trevlig chaufför som värmde oss. Han fixade att de som hade ståplats nere i den varmare delen på hemresan, fick åka med en annan buss, så de slapp stå. Sen både körde han bussen och guidade oss samtidigt. Han pratade mycket om byggnader och sevärda udda saker. Ja han var duktig, vår busschaufför!


När bussen kom tillbaka till Union Square, gick vi och letade upp en skohandel så jag kunde köpa inlägg till mina skor. Min rygg krånglar pga att jag är så låghalt, så ett litet hälinlägg skulle jag ha tag på. Skoaffären hade inget men de visade vägen till en affär som hade. Typ en skomakare. Så nu kan jag gå utan att få ont i ryggen, det är skönt. Men vi såg ju en del på väg till skomakaren. Bland annat upptäckte vi att kabelvagnen vänder precis ett kvarter i från oss. Denna plattan är det de använder när de vänder vagnen.


Där vid plattan, där var det underhållning, det hade vi hört till vårt hotell innan men inte vetat vart det kom i från. De spelade, dansade och sjöng i alla fall hela den eftermiddagen vi hade varit där.


Vi bor som  sagt mitt i stora stan. Här tutar ambulanser, poliser och brandbilar hela tiden så vi måste bo nära nån station. Det är liv på gatan, människor skriker, bilar kör. Vi får se om vi kan sova eller om vi behöver ta till öronpropparna. Det ger sig, ni får veta i nästa rapport.

Ha det!

31 juli Napa med vinrunda

Läs den 30 juli först så kommer du i rätt ordning. :)

Idag skulle vi sova länge. Senaste tiden vi gått upp var i Las Vegas, då tror jag klockan blev 9 innan vi gick upp (jaja, lilla toa-besöket gör man ju vid 6 men sen somnar man om). Annars har det varit 7.00 som gällt, hela tiden, och utan väckarklocka. Så idag skulle vi sova länge. Pyttsan! Halv 9 var vi klara att ge oss i kast med frukosten.

Sen ut i bilen för att jaga vingårdar. Den gamla Formel1-föraren Mario Andretti har en vingård här. Dit skulle vi förståss. Men vi var tidiga. Det var inte öppet än. Men fota gick ju!


NEJ NU TRÖTTNAR JAG PÅ KNASIGA SERVRAR OCH DÅLIG UPPKOPPLING. JAG TAPPAR INTERNET HELA TIDEN. JAG FÅR VÄNTA ETT TAG MED RESTEN AV BILDERNA. LÄGGER IN TEXTEN OCH BILDNR SÅ KAN NI I ALLA FALL LÄSA OM VAD VI GJORT. BILDER KOMMER NÄR JAG HAR SNABB STABIL UPPKOPPLING

Vi såg till och med vinklasar, det gör man ju aldrig när man dundrar fram på landsvägen. Men här var vi både nära och körde sakta


Sen körde vi vidare. Idag hade vi hittat Silverado-vägen!


Det var vinodlingar vart man än såg.

Kolla dimman på sista kortet.

Vi la upp en liten rutt och beslöt oss för att stanna på en vingård bara. Det var en vingård som hette V Sattui. Vi hade blivit rekommenderade att åka till dem. De sålde nämnligen matvaror också. Ostar, korv, kex ja allt som du kan ta med dig på en picknick. För det var det som var tanken, handla picknick innehållet och ta en picknick i den fina trädgården som tillhörde vingården. Där fick man inte sitta o äta annat än det man handlat hos dem.

Nåväl, picknick tänkte vi inte ha, även om de tillhandahöll tallrikar glas och bestick också. Men vi köpte två flaskor vin, en ost, en korv och en chokladbit. En vinflaska ska vi ha i kväll och en ska med hem.

Där var mysigt på V Sattui, här kommer lite bilder där ifrån


Å så var vi i vinkällaren.....


Sen tackade vi för oss och körde där i från


Vi körde tillbaka till Napa och körde till en ny affär i dag. Vi handlade på oss lite mer korv och vatten. Sen intog vi en ganska tidig lunch (för att vara oss) på Kentucky Fried Chicken. Där hände nått ganska konstigt.

Tjejen i kassan som tog emot vår beställning, gick på rast medans vi åt. Hon gick ut från KFC och kom strax tillbaka. Satte sig vid ett av borden där kunder sitter och äter och lassar upp en påse från McDonalds (!) och börjar äta. Alltså jobbar man på KFC så sätter man sig inte i kundytan och äter mat från en konkurrent! Dessutom iklädd uniformen från KFC. Märkligt märkligt!

Tja, sen åkte vi hem till vårt lilla hotell och la oss tillrätta vid poolen. Helt underbart! Vi tar vara på solen så mycket vi kan nu för i San Francisco blir det inte mycket av den varan, om man ska tro väderprognoserna.

30 juli Nu har vi kommit till Napa

Vi har hamnat mitt i vindistriktet. Här är vinfält så långt ögat når. Vi stannade på ett sånt där Visitorcenter innan vi kom in i Napa-dalen. Där fick vi smaka ett av de absolut godaste viner jag någonsin smakat. Jag som inte gillar rött över huvudtaget undvek dem som pesten, men så sa damen bakom disken : Vill du smaka en vit merlot? Mig veterligen är merlot en röd druva men hon sa ju vit så visst. Fram kommer en flaska som ser ut som rosévin men det var vit merlot! Jag smakade, svimmade av den underbara smaken och köpte med en flaska som snabbt packades ner i resväskan. Den ska inte öppnas förrän på hemma plan!

När vi startade på morgonen la vi in vårt blivande hotell på GPSen. Det skulle ta 15 minuter att köra dit så vi gjorde oss ingen brådska.

Vi sightseenade lite så tiden skulle gå, letade efter en väg som skulle heta Silverado.....vi körde vilse förståss. Fast med hjälp av GPSen och hotellets adress så var vi ju inte helt ute o svävade.

Grått o trist väder tyckte vi, men det klarnade upp vid lunch. Lite vinraankor är med på bilden.


Vi körde som sagt och letade efter Silverado-vägen. Vi hittade skylte men var var vägen?


Detta var definitivt inte rätt väg i alla fall.......Tillslut hittade vi fram till hotellet. Då visade det sig att vi förvirrade människor hade tagit fel på dag när vi bokade och hade bokat från den 29-31 i stället för 30-1. Tack o lov slapp vi betala för den icke använda dagen och fick boka två dagar nu när vi var på plats i stället. Puhhhh. Här ar mysigt. Ligger mitt i Napa men det märks inte. Vi har ett litet köpcentrum tvärs över gatan där det finns en supermarket. Där var vi o handlade kvällsmat och frukostmat.

Men så här ser det ut på hotellet. Ursäkta suddigheten


Sött gjort på toaletten, då menar jag de små korgarna med handduk och duschtvål, om du ser dem bland allt vårt bråte


Vi har egen jacuzzi


O liten "diskbänk", men allt vi har i köksväg är en kaffebryggare och ett kylskåp.


Vi var precis i slag att packa upp därför är det rörigt på köksbänken.
Sedan har vi utsidan.


Å så vår älskade Agda förståss. Vår bil har vi kallat Agda för hennes nummerplåt börjar med AGD966 SC (SC står för South Carolina). Lilla Agda har tagit oss 778 mil eller 4834 miles över kontinenten. Då har vi även räknat med de mil som den första bilen gick, vilket är en bråkdel av det Agda gått.


Lite blommor utanför dörren hande vi, fina sådana!

Vi gick som sagt o handlade. Så här fin har de det i grönsaksdisken för att grönsakerna ska vara fräscha.


Vi passade på att äta lunch också. Maken tog en Squezze-burger och jag tog en Corn-dog on a stick. Så här var den korven.


Det som var kvar av den jättestora hamburgaren när jag blev klar att fota, det var detta.


 När vi kom tillbaka till hotellet gick vi o la oss vid den lilla pool som finns här. Det var underbart vill jag lova!
Vi slappade hela eftermiddagen. Vi promenerade tillbaka till köpcentret och gick till Starbucks för en kopp kaffe, sen gick vi sakta hem igen.

Vid halv 8 hade vi tv-tid. Då skulle de visa Mamma Mia och vi tänkte äta vår lilla kvällsmat under tiden. Precis innan filmen började var allt framdukat. Visst ser det mums ut?!


Vi gjorde Mamma Mia till sing-a-long version o satt här o sjöng på kvällskvisten. Sen var vi så trötta att vi slocknade.

Tjing!

RSS 2.0