30 januari Ett tillägg....

Jag glömde ju tipsa er om den härligaste bok jag läst.

Hon har arbetat som flygvärdinna i 20 år och skrivit om bok om sina upplevelser. Gå in på http://www.anette.jernstrom.se/ och läs mer.

Du kan även läsa hennes blogg på Expressen/resa  http://blogg.expressen.se/cabincrew/

Det är så härligt att ligga i sängen och blanda skratt o tårar!

Tja det var allt för denna gång

Tjing!


30 januari En överraskning

Nu ska ni få höra!

Maken o jag har ordnat semester i sommar. Ja förutom den obligatoriska veckan hos Yannis o co på James hotell i Lothiarika på Rhodos. Vi ska åka till USA.

Så här blir det:
Vi flyger från Kastrup en lördag och kommer 22.50 till flygplatsen i New York. Vid flygplatsentar vi in på ett hotell för en natt. Morgonen där på hämtar vi upp vår hyrbil av storleksklass Volvo V70 (men det blir nog typ en Chrysler). Sen bär det av. Första hindret blir att hitta ut från New York.......men när vi väl har gjort det så tar vi sikte på Washington. Titta på kartan:


Jag har fyllt i den "grå vägen" med en röd linje för att den ska synas. Skärpan är ju inte den bästa heller men det är svårt att ta på ett uppslag.

Nå väl Washington - Knoxville - Nashville - Memphis - Little Rock - Oklahoma City - Amarillo - Albuquerque - Holbrook - Flagstaff - Las Vegas - San Bernardino - Los Angeles. Sedan kustvägen upp till San Fransisco.

Allt som allt, med vägen från New York inräknad, ungefär 584 mil att tillryggalägga på 21 dagar, det blir ca 27 mil om dagen i snitt. Någon dag blir det förstås mer och någon dag mindre. Boende fixar vi längs vägen.

Vi har fått tag på en underbar bok som kommer att bli vår "bibel" på resan. Den innehåller, förutom kartan ovan, även en linjesträckning:

Om du tittar på bilden med kartan igen så ser du blå rutnät. Varje rutnät har en sån här linjekarta man kan följa. De svata pluttarna är nummer som i sin tur återfinns i texten. Så man kan alltså avgöra om man ska ta av från vägen och köra och titta på just vad den plutten beskriver.

Den beskriver naturen och dess skiftningar längs vägen så man nästan tycker att man redan är där.
Ja ni kanske får er ett hum om hur omfattande den är. Längst bak finns det en översikt över trafikskyltar som är speciella för USA samt många många sidor med tips; motels, hotels, matställen uppdelat per stat, hur man kör i snöiga berg, hur man ska nalkas öknen och hur man ska köra där.

Hur boken ser ut? Jo så härDen var inte billig men än så länge tycker vi den är värd varenda krona. Om du någongång behöver en likande bok, gå in på www.insightguides.com och titta. Jag köpte min på Akademibokhandeln.

Kan ju säga att vi valde en rutt av 5 som beskrivs i boken. Alla 5 gick inte tväs över landet ska väl tilläggas. Vi tog en rutt som heter The Central Route.

Allt för denna resa är redan bokat och betalt. Kan ju säga att det är verkligen HÖGSÄSONG när vi åker. Flygbiljetterna försvann som smör i solsken, likadant med hyrbilar och hotellrum. Så alla dessa tre ting är nu bokade och betalda. Puuhhh inte mycket pengar kvar nu........

Sonen då, jo han vill vara hemma o jobba så han får ta hand om katter, fågel och hus. Jag kommer att leja lite "spioner" som kollar honom så att huset står kvar när vi kommer hem hihihi.

Nä hörrni, nu ska jag ta mig till en god vän och vara med på ett Alpnaering-party. Ska bli trevligt.

Ha det!

25 januari Fest-rapportering

Jo vi hade fantastiskt roligt. Var inte i säng förrän vid 2 tiden. God mat i grekisk anda blev vi bjudna på och sedan spelade vi kort för hela slanten. Så roligt man kan ha när man bara sitter och umgås!

Idag var vi lite avslagna. Jag blev väck vid 06.30 av två vildingar. Då hade jag sovit i ca 4 timmar och var inte speciellt sugen på att gå upp. Men tur var det för dottern hörde av sig från andra sidan atlanten och vi talades vid en lång stund över msn. Det var roligt att höra av henne nu när hon varit där lite grann. Hon verkar trivas som fisken i vatten!

I övrigt har dagen gått i ett långsamt tempo. Jag tog sonen i bilen och han övningskörde till Anderstorp och sedan fick jag köra den tråkigaste vägen jag vet, alldeles ensam tillbaka. Det hände något roligt på vägen till Anderstorp. Plötsligt, 5 meter över bilen, uppenbarade sig en stor kungsörn och strax brevid flög blivande fru kungsörn. Härligt att få se dessa stora djur fria i naturen.

Hemma var det sovning som gällde. I dotterns säng förståss.


Nalleman tvättar tass på Valentine som sover sig i genom allt


som sagt, sover.....

Men de var ute i omgångar i dag. Det har inte varit så kallt utan vi har kunnat ha fönstret öppet längre perioder. Det uppskattas väldeliga av Valentin som jagar något i gräsmattan varje gång.


Nalleman tar det lite lugnare.


Nu var det allt för denna gång. Återkommer snart igen.

24 januari Grått o mörkt

Idag har dagsljuset inte infunnit sig. Det har varit inneblysning på sedan kl 11 idag. Usch vad det är trist. Till och med katterna blir slöa när det är så här. De kan inte gå ut i kattgården för det är för blött och de vill bara sova när de är inne. Ja ja de får väl sova då, pälsgosingarna!


Valentin sover i sitt klösträd


Nalleman sover i sin älskade lillhusses säng

Men lite nytta har vi gjort i alla fall. Jag har bytt matta i hallen till exempel.

Gamla mattan (som hänger på tork över stolarna)


Nya mattan


Det var på tiden att tvätta den gröna, får se om jag lägger tillbaka den eller den får hamna någon annanstans.

Ikväll ska vi till grannens "särbo" på fest. Vi känner ju N (särbon) sedan länge men vi har aldrig varit hemma hos honom, vi är ju alltid hos grannen. Det ska bli så roligt så. Antar att det blir fantastiskt god mat och sedan canasta tills vi tröttnar.

Grannens son har lovat köra oss både dit o hem, som tack för att han får låna dotterns bil medans hon är i väg. Han gör ju själv lumpen på annan ort just nu så lånet av bil gäller bara de helger han är hemma.

Får se om jag orkar skriva nått i morgon om hur kvällen varit.

Ha en härlig lördag kväll!


22 januari Rapport från andra sidan

Ja då menar jag från dottern.

Hon har det bara bra och dagarna går fort i New York. Hon har pratat med sin familj (som hon åker till imorgon). De hade ett par överraskningar till henne.

Den ena var denna:

Antingen i  mars eller april ska hela familjen och dottern åka hit! Vad roligt!

Sedan blir det detta:

En liten tripp till släkten i Chicago. Värdfamiljens släkt alltså. Denna tripp blir också den i mars eller april, lite beroende på när Hawaii-resan blir av.

Vad roligt för henne att få åka med på dessa turer med familjen!

Hennes ditresa gick bra. Fastnade "bara" sittande flygplanet i tre timmar på Frankfurts flygplats. Det var något tekniskt fel som hindrade dem från att lyfta. Så typiskt!


Vi planerar att hälsa på henne i sommar, får se om vi kan få till det med kattvakt, semester, pengar, tåg och flyg. OM vi kommer över så tar vi San Fransisco först och sedan tar vi oss över kontinenten till New York¨på nått sätt. Kikar på bil, buss o tåg just nu. Dottern har ju lättare att kika på detta, så det får vänta tills hon blir varm i kläderna. Nåja, att planera är ju halva nöjet. Så nu vet ni vad jag ska pyssla med under våren! :)

Ha det!

20 januari HJÄLP mina blommor!!!!!!!

Jag vet att katter gärna tuggar gräs. Mina gör det också. På sommaren ute och på vintern PÅ MINA BLOMMOR!!!

Julle han älskade skotten så jag fick sällan några sticklingar. Nu får jag behålla sticklingarna men hur snyggt är det med snaggade blommor???

Titta bara här. Dessa köpte jag för inte så länge sedan.....

Kolla bladens ytterändar!


Alldeles nyinköpt! Om han ändå tuggade i sig bladen, men nä, han sliter av dem och sen hamnar de på golvet. Jättesnyggt!


Snyggt eller hur?

Det sista "liket"


Jaja vad gör man inte för sina små älsklingar. Jag har försökt att så kattgräs, men det stackars gräset har inte en chans att börja gro för gruset är så intressant att sålådan hela tiden ramlar i golvet. Ska nog ta med en till jobbet och låta den gro där.

Det var allt för idag.

Ha de!

19 januari Om helgen som gått o en drös med gamla bilder

Denna helgen har vi mest förberett oss för att släppa i väg dottern till USA. Det sista av packningen skulle ordnas, hon hade avskedsfest på lördagen (vi "flydde" in till kära grannen under tiden) och sist men inte minst skulle vi kolla att vägarna var ok.

Växjö drabbades av total blixthalka på söndagen så vi kände att vi skulle behöva lite marginal inför morgonens körning till Malmö. Så väckarklockan ställdes på 03.00 *gäsp*. Dottern körde ner till Malmö och sedan tog vi båda tåget över från Svågertorp till Kastrup. Jag hjälpte henne att checka in (det var självincheckning och det är ju inte helt främmande för mig), men så fick hon inga bagagelappar så vi gick till bagageinlämningen och sa detta. Tja, då visade det sig att hon inte behövde några i från apparaten. Hon skulle få det när hon checkade in väskan, detta pga att hon skulle åka Frankfurt-New York. Det behövdes lite mer avancerade bagagelappar då.

Sedan tog vi oss en fika för att få tiden att gå och inte ville vi riktigt skiljas åt heller. Detta är det sista kortet jag har tagit på henne.Lite senare skiljdes vi åt under lite tårar. Om man inte känner något sting i hjärtat när man skiljs för så lång tid, tja då är man nog inte riktigt funtad.

Hon gick upp för trappan till säkerhetskontrollen och jag sprang ner till tåget (som tur var var försenat så jag han med det). Sedan flög hon till Frankfurt, hade 1½ timmes väntan på nästa plan. När de väl hade bordat det så visade det sig att det hade problem med nån del och blev försenade i nästan 3 timmar. Nu lär hon komma fram vid två-tiden i natt svensk tid, istället för 23. Nåja, det kommer nog ett mess när hon är framme, om hon inte är för trött.

Här kommer lite bilder på damen och hennes underliga hår. Hon kan bara slänga upp en tofs o vips har hon en snygg frisyr! Det är orättvist!!!


En variant


Å en annan.....


Sista!Här sitter hon o dricker nån god kaffedrink i Köpenhamn


Här är hon i Båstad på kattutställning med mig. Vi sitter nere vid vattnet och äter middag och hon ser lite full i sjutton ut (kortet taget med mobilen därför så kornigt)

Igår kväll skulle det ju, omsorgsfullt, tas farväl av kissarna.

Nospussar!


Valentin la sig resolut på hennes datorväska och tyckte inte att hon skulle åka! Så det så!


Men mitt i alla packning o separationsångest så hann jag byta gardin i vardagsrummet. Visst blev den snygg!!?

När jag kom hem från Malmö vid 12 tiden på måndagen så tog jag tag i Nalleman och han fick sitt efterlängtade bad. Sedan fattade han posto under fågeln och bara liksom väntade sig att pippin skulle ramla ner till honom. Knas kisse!


Brevid sig har han sin älskade plastburk.

Den andre, vilde Hilde, han satt under kökskranen o funderade på varför han blev så blöt.....

Kanske blir man blöt när man står under en kran som droppar? Eller?

Sedan har även eftermiddagen ägnats åt att göra dotterns rum "kattsäkert", dvs inga hårgummigand som ligger o skräpar, inget som kan vältas ner och gå sönder, jag har tagit bort sängkläderna och lagt på ett nytt överkast, plockat o städat. Nu är det dammsugning och golvtork kvar men det gör jag med resten av huset under veckan. Så nu kan kissarna vara där inne så mycket de vill!

Så här blev rummet när det nästan är klart. Dottern har stoppat unden en massa prylar så det var inte mycket kvar för mig att göra.
   

Ja som du ser kära S så är det ordning där nu och du behöver inte vara orolig, allt som står på hyllor och bord sitter fast!

Det var allt för idag!
Kram till alla och särskilt till S *puss*

12 januari Tja, vad har hänt här då???

Inte så mycket faktiskt. Vi har alla varit förkylda men nu är vi på benen igen. Vi har fått ner lilla mammas urna i marken äntligen.


Vi var bara maken o jag, ungdomarna var lite för snuviga för att ge sig ut i den bistra, bitande blåsten.

Tidigare i veckan var jag och dottern i Ystad igen, hos vår älskade veterinär. Denna gång togs Nallemans mandlar bort.
Uj, de va stora! sa veterinären på bred skånska. Jaha, tänkte jag, som stenkulor då kanske. Men nä. Vi fick se dem lite senare och de var stora som gula ärtor, alltså inte så stora som jag trodde. Men när veterinären sedan sa att de egentligen skulle vara stora som ett halvt risgryn, då fattade jag att de var stora.

Vi fick penicillin i ytterligare 10 dagar och sedan kommer jag att ta mig till Växjö Djursjukhus och be dem ta ett blodprov, efter skriftlig beskrivning från vår skånska veterinär. Då ska de väl inte begå några misstag....eller......

Sen har vi haft påhälsning utanför köksfönstret, till gossarnas glädje! Antingen var det Murre eller Ceasar, kan inte skilja dem åt, som var o hälsade på.


Först var Nalleman ensam, pratandes, morrandes mot kissen på utsidan.


Man kan ju krafsa lite (det är därför rutan ser ut som den gör.....)


Sen kom krafsmästaren nr 1. Men inte brydde sig kissen där ute om att det satt två tjommar där på andra sidan rutan och fånglodde på honom!


Vissa var ivrigare än andra......!


Men Ceasar/Murre han brydde sig inte utan spatserade lugnt förbi fönstret för att sedan hälsa på mig när jag gick ut med soporna. Lilla Kissen!

Här hemma har Julles lilla korg kommit fram igen. Nalleman gillar att ligga i den, och Valentin med. Men härom natten hade någon varit uppe bland den strukna tvätten (som än inte hittat in i garderoben) och lagt beslag på min Kalimera-tröja. Å så fint han hade bäddat, lille Nalleman! För det är han som bäddar, om någon bäddar så är det han!


Vad har mer hänt?

Jo dottern ska ju åka i väg för ett års vistelse i USA och hon åker på måndag den 19 januari. Innan dess behövde hon klippa sig. Å vips, så fick hon inspiration och klippte lugg! Visst blev det bra?

Ja jag vet att det är en katt i vägen men det ser så mysigt ut så jag bara ville visa den!

Tidigt tidigt måndag morgon kör jag henne till Malmö, eftersom SJ är SJ och är kända för att missa tider, så tar vi det säkra före det osäkra. Från Svågertorp går både DSB och SJ och hon har 3 möjliga avgångar att välja på mellan halv 8 och 8. Planet lyfter kl 10.00 till Frankfurt och där får hon vänta i en o en halv timme, sedan bär det av till New York. Där ska hon vara framme 16.10 lokal tid. Sen väntar fyra dagar i "skola" och på fredag flyger hon vidare till San Leandro, San Fransisco, där hennes värdfamilj väntar på henne. En kille som snart fyller 3 och ett tvillingpar, födda 8/11-08, väntar henne. Tvillingarna får hon inte ta hand om förrän de fyllt 3 månader enl bestämmelserna, men om mamman är med går det bra. Dessutom finns dotterns "gamla" kompis redan i San Fransisco sedan ett år tillbaka, även hon som au pair. Så det kommer att bli jätteroligt för dottern att komma dit. Vi har faktiskt packat färdigt redan, så nu finns det utrymme för alla de där småsakerna som man kommer på i efterhand, hårborste, laddare, smycken, smink, tja ni vet.

Så denna blogg kommer nog att innehålla lite mer om familjen framöver, så att hon får veta vad som händer här hemma. Eller inte, vad vet jag. Vet ju aldrig vad jag ska skriva om innan jag börjar skriva, sen bara flyter det på. Konstigt.

Avslutar med en bild från sjuksängen! Ha det bra!

1 januari 2009 Så här tedde sig en nyårsafton hos oss

Nu är det vi katter som tagit över bloggandet igen. Matte är så lat så hon orkar inte hitta på nått att skriva om i dag säger hon...... Pfft vi som har så mycket att berätta.

Nyårsaftonen började med att vi katter skulle utsättas för bad! Jag, Nalleman, tyckte personligen att det var underbart och matte behövde ingen hjälp för att bada mig inte! Däremot behövde lillmatte hjälpa till när Valentin skulle badas. Men ack vad vi behövde ett bad!

Här sitter jag under kökslampan och försöker torka.


Lillhusse har belamrat köksbordet med sina grejer så det är inte lätt att få plats.

Matte försökte även fota Valentin men han sprang in under sängen så fort han fick se kameran.

Sen slappade vi katter oss igenom dagen. Vi blev påkomna i lillhusses sköna säng..... eller i alla fall blev jag det.

 
Här ligger man och sover sin skönhetssömn. Då kom husse på mig. Men snälla husse, klappa mig!!!!!!

 
Sååååååååå, ååååååå vad skönt!


Här är mysigt att vara!
Ni ser väl så fin min päls är! Tack o lov för att jag fick bada!

Sen blev det sena eftermiddagen och matte började fara runt med tallrikar och tända sånna där förädiska levande ljus. Men det blev ganska fin resultat. Matte har syhörna vid matbordet så det hänger tyg lite här o var i vardagsrummet. Men lillhusse har ju som sagt lagt beslag på köksbordet.....Ute började det dyka upp olika färger på himmlen och smälla men............det struntade vi katter fullständigt i. Vi var leksugna......


Ska jag jaga fjädern eller ska jag inte, det är frågan......


JAGA så klart!


Å hoppa


-Nu Nalleman, är det din tur att leka! Jag vilar mig lite under tiden och bara tittar på.
- Får se nu, hur var det du gjorde Valentin, jagade och hoppade?


Okey, jag jagar med stil.


Hoppa är överdrivet när man blir så lång o ståtlig som jag när man ställer sig på bakbenen.


Nå ja, en gång hoppade jag men då fick matte inte med hela mig på bild, typiskt va!! Men jag bjussar på en kritvit mage!


FICK DEN!

Tja sen tog människorna med sig glas ut i kylan och stod där och slog glasen mot varandra. Sedan blev det mer färg på himlen än vad vi sett innan, men vi struntade i det nu också.

Så där ja, det var nyårsafton ur kattperspektiv.

Ha en skön nyårsdag, vi ska bara tassa omring.

/Nalleman o Valentin

RSS 2.0