30 mars Ny Kategori: Roadtrip USA 2009

Här kommer vi att skriva under vår resa genom USA. Inläggen börjar inte förrän mitt i sommaren, om jag inte petar in något som relaterar till resan innan dess.

Så vänta bara!

30 mars Intet nytt under solen, bara lite

Helgen har flutit fram fullständigt lugnt. Sonen var hemma på blixtvisit fredag till lördag. Sen tog han tåget hem till Anderstorp igen.

Dottern och jag var på Villa-hem-hälsa mässan här i stan. En riktigt bra mässa var det i år. Vi hade ett syfte med att gå på mässan. Vi skulle kolla på centraldammsugare. Om de var förmånliga att köpa på mässan skulle vi slå till. Å de var förmånliga, så idag ska vi åka och hämta hem den. Sedan kommer vår goda vän A hem och hjälper till att installera den. Åhh vad skönt det kommer att bli, slippa dra den där kalven efter sig och slippa kolla att man inte kör över en katt.

Denna maskin blev det:


Ska bli roligt att prova i varje fall. När den nu kommer på plats.

I övrigt så har symaskinen gått varm, i alla fall på söndagen. Burskynket måste ju bli färdigt någon gång, ska ju användas den 25 april. Insåg att jag inte ska sitta och lappa och lägga till där jag varit för snabb med saxen, utan köper helt enkelt nytt tyg o börjar om från början. Det gäller bara sidorna som tur väl är. Sedan ska jag hitta nått bra "tak"-tyg. Jag ska gå till tygaffären på lunchen och botanisera.....

Ha en bra dag, trots att det är måndag! Det ska jag i alla fall!

27 mars Vill ha vill ha vill ha vill ha!!!!!
Ja jag vill ha detta snygga soffbord!!!!!! Är så trött på vårt i marmor. Detta bord finns på Ellos och är nästan gratis. Nä det kostar 2.299 kr om jag inte minns fel.

Hepp!

27 mars Från Polen-grått till julstämning!

Ja vad säger man.....Bara för att maken ska köra till Stockholm o vara med goda vänner så ser det ut så här när man kommer upp idag!Vart tog våren vägen?

Nåja, helgen ska i alla fall vikas åt att städa (inte gjort på länge) och sy färdigt burskynke (utställning 25 april) samt lägga upp tre par byxor. Finns det något man drar sig så för som att lägga upp byxor? Å sen när det är klart så är man så nöjd så nöjd och undrar varför man drog ut på det så länge. Jaja, man är väl lite konstig.

Nalleman är överförtjust i sugrör. Manisk nästan. Tar man fram ett så viker han inte från ens sida förrän han får sugröret. Kolla denna bildserie bara :)


Du, jag kan också använda sugrör så de så!


Men ge mig det då så jag kan börja leka!!!!!


Nu får jag det snälla snälla!

Tja, sedan norpade han sugröret och låg o tuggade på det en stund. Han får inte ha det och leka med när inte vi är med för små bitar kan lossna och får han det i magen så vet man ju aldrig vad som händer. Kan bli så ont i magen av det.

Nä, detta blev ett morgonbloggande och nu måste jag göra mig i ordning för att köra. Det blir ju till att skrapa och borsta bilen, grrrrrr.

Ha en bra dag alla!

22 mars Ujujuj vilken rolig helg det blev!!!

Jo visst hade vi det supertrevligt i Falkenberg! Revyn är underbar, inte undra på att de visat den på tv några år. De driver  med nationella nyheter, inte bara med lokala händelser. Sjunger och spelar fantastiskt och har kostymer som skulle passa på Berns scen!

Vi anlände till S & H vid ett snåret och då bjöds vi på en jättegod LCHP (Låga kolhydrater, Höga proteiner) paj. Mums! Glömde få med mig receptet kom jag på nu......

Sen åkte vi buss till teaterna och skrattade gott i två timmar. Taxi hem och sedan i gång med grillen. Gott kött med en härlig sallad till och aioli! Efter maten tittade vi på bilder från deras senaste semestrar på Mauritius och Sydafrika. Härliga bilder och roliga upplevelser fick vi berättade för oss.

Soffan intogs sedan och vi småpratade till midnatt.

Ja just det vi gav den ena deras kissar maskmedel. Men han var specialist på att ta emot i ena mungipan och spotta ut i den andra. Men lite fick han nog i sig.

Idag på morgonen tog jag fram mitt usb-stick och ville ha lite skivor nerladdade av S. Hon har en anseenlig samling och några godbitar vill jag ha med mig hem till mp3n. Bon Jovi var de självskrivna, Creedens Clearwater till maken och sedan ett wild-card: Amy Winehouse. Jag har aldrig hört något av henne, vad jag vet. Men nu sitter hon i öronen hela tiden. Vilken musik hon gör, så VARFÖR strular hon så med sitt liv?????

I alla fall lämnade vi Falkenberg och åkte till Ullared. De har ju söndagsöppet nu och vi tänkte att vi tar vägen förbi och sedan kör vi hem över Värnamo för att då kunna hälsa på sonen i Anderstorp. Fast det visade sig att han inte skulle vara hemma utan på funktionärsmöte på motorbanan så vi tog vägen tillbaka till Falkenberg och körde vanliga vägen hem.

Men jag fyndade i alla fall. Jag har letat ett tag efter en röd handväska. Hittade en på Åhlens för 149 men köpte inte den vid första ögonkastet och nästa gång så var den slut....:(

Men titta vad jag hittade idag!:

Jag är så lyckligt och det för bara 99 kr!

Maken hittade sig en snygg sommarkavaj (nu något skrynklig efter hemfärd i plastpåse)

Den är snyggt randig:


Lite mer handlade vi, som t ex en tvättbag till sonen:


Hårschampo och duschtvål för ett bra tag framöver. Detta är något av det:


Sen upptäckte de små gossarna att påsen var jätterolig att leka med.......


- Nalleman hittar mig aldrig!


- Joho gör jag visst!

Höll på att glöma en sak. Jag hittade en snygg brödbox tillslut. Innan har alla brödpåsar legat i samma låda som mattallrikar och ibland kan det bli mycket bröd om jag så säger.........Nu slipper jag det!

Japp, visst passar den kanon!

Det var allt för idag. Nu ska jag slå mig ner i soffan och se det som spelades in i går; Baben, Magnus Uggla och Robinson.

Ha de! Nu tar jag Ami från öronen och lämnar datorn...

20 mars Nya rutiner

Här hemma kör jag med en Herbalife-shake varje morgon. Gott tycker jag, och spännande tycker herrar katt.

Nalleman kan inte låta bli att lägga sin nos i blöt, varenda eviga morgon. En morgon kom jag på honom med nosen nerkörd i måttet jag hade mätt upp mjölk i. Snart fick han som vanan att vänta på det måttet och snälla jag hällde i en liten slatt extra med mjölk till honom. Det tog inte lång tid innan Valentin upptäckte att storebror fick nått gott där på bänken, å vips hade jag två katter runt mig på bänken.

Det tar ca 2 nanosekunder, från det jag tar fram shakern tills de är på plats på bänken och väntar på var sin mjölkslatt. Valentin får ur en liten skål, för nått ner mått har jag inte hihi


G O T T !

Sen bjuder jag på en fin bild från utegården. Två spanande katter.


Spaning på hög nivå


Hej matte!

Nu ska jag bänka mig framför "Så ska det låta" och sedan ser vi nått inspelat avsnitt från någon serie som gick i veckan. Sedan blir det att nana kudden. Imorgon bär det av till Falkenberg och till S & H. Vi ska se på Falkenbergs Revyn i morgon eftermiddag, det ska bli roligt. Å så får jag ju kela med Plyschen o Gulis, husets två goa katter.

Ha det!

15 mars Vad gör man en söndag?

Jo man finner energin och börjar med en garderobsrensning!

Jag hittade inte längre nått att ha på mig och nått måste ju finnas så full som garderoben var!

Gubben hakade på och huxa fluxa så var hela sängen belamrad med backar, lådor och katt!


Nalleman tar sig en tupplur i husses låda för sommarkläder (som sen blir låda för vinterkläder).


Sover så gott så!


Älskade gosing! Nybadad o fin i pälsen!

Tja rensningen tog nästan hela dagen och när allt var rensat vart det fyra trådbackar över, utan innehåll. Det blev faktiskt två stora svarta sopsäckar med släng respektive skänka bort-kläder. All tvätt är tvättad och instruken så det som nu finns i garderoben är det som ska vara där. Det är så surt när man sedan behöver fylla på med en massa tvätt som man inte hade en tanke på skulle få plats också.

Gubben gjorde kanongod köttfärssås i dag och åter blir jag påmind om att jag ska ta med mig en vakumpackad parmesanost till Rhodos. I vår lilla by säljs bara parmesan som pulver och det möglar på väg från affären o hem. Så i får ska jag ta med en hel ost hemifrån. Vi äter ju ofta pasta mitt på dagen och ost på blir så gott så gott!

Nu ska vi sätta oss tillrätta framför tv och flappa runt lite. Ska nog till och med unna mig en skål popcorn. Bäst jag går o gör i ordning den nu, klockan är ju snart åtta!

Ha de!

14 mars Sonen hemma och badning på schemat

Jo jo, igår kväll kom sonen hem i från Anderstorp, var hemma i nån timme och stack sedan till kompisar. Idag på morgonen får han ett sms som säger att han måste tillbaka för det var någon bil som skulle fixas inför besiktningen på måndag. Så han åkte tillbaka snabbt som rackarn. Hrmmm, nåja jag får väl rå om honom en annan helg. Inte nästa för då ska vi till Falkenberg och gå på Falkenbergs Revyn och ha trevligt med kära S o H! ROLIGT!


Men när huset var tomt så passade jag på att bada katterna. För första gången alldeles själv. Jag har nämnligen köpt ett badkoppel som gör att de inte kommer någonstans om de vill lämna badet.

Här är det jag använder när jag badar dem:

Här är kopplet, tvättsvampen och silarna till avloppet (det blir så mycket hår i avloppet annars).


Sen använder jag en massa olika schampon, lite beroende på vad jag vill åstakomma med badet. Som idag, då var det bara vanlig "hålla rent" badning. Då använder jag schampo 1 till båda. Skulle Valentin vara fet i pälsen så tar jag schampo 2 i stället. Schampo 3 använder jag till Valentin för att fördjupa hans färg. Används inte varje gång och kan användas i hop med 2an. Schampo 4 är till  vita katter så det är alltså Nallemans. Det ska sitta i 3-5 minuter så jag använder bara det precis innan utställning. 3an o 4an är schampon som man schamponerar med i sista tvätten. Nr 5 är balsam. Det har jag inte använt än men gör vid nästa tvätt.

Efter kissarna har torkat lite så sprayar jag dem med:

1; Silikonbalsam så ska användas på ryggen och kan användas vid t ex utställning för att få lite finare finish på pälsen. Man blåser det enkelt torrt i sånna fall medan man borstar/kammar.
2;  Balsam man tar på sidorna, "byxorna" och bröstet.

Nu är det bara att vänta på att dessa blöta herrar torkar till så vi får se om det blev ett bra resultat idag.


Nalleman myser i husses kontorsstol och jag tände lampan så han fick lite värme. Där låg han tills han var synbart torr på rygg och ena sidan. Men rumpan och andra sidan var blöta.


Valentin flyttar mer runt när han är blöt. Gillar inte läget. De har helt olika pälsar. Valentin har en sån där päls som vatten bara rinner av men när man väl fått honom blöt så är han blöt länge. Nalleman har annan päls som blir blöt lätt och torkar fortare.

Så här tyckte Valentin om alltihop

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSCCCCCCCCCCCCCHHHHHHHHHHHHHHH


Nu laddar vi för melodifestivalen! Undrar vem som kommer att få åka till Ryssland........

10 mars Spa o annat

Tjing!

Nu var spa-helgen över för denna gång. Visst är det skönt att få skämma bort sig en liten stund. Jag kan inte annat än höja Ronneby Brunns Spa till skyarna. De är så underbara och hjälpsamma där. T ex kl 15.00 var det många många fler än jag och mitt sällskap som skulle ha någon sorts behandling. Vi satt alla i kaffét och väntade. En efter en ropas man upp med sitt förnamn och vilken behandling man ska ha, t ex "Ulrika, klassisk ansiktsmassage!". Man ropar inte högt utan mer i normal samtalston, så redan där får allt en liten lugnande slöja över sig. Sedan blir man visad in till sin behandling.

Mitt sällskap tog något som heter Bad Vital. Då får man bada i ett badkar med jetstrålar som masserar kroppen. I vattnet hälls det oljor som har olika egenskaper. Efter 25 minuter kommer personalen in och stänger av jetstrålarna men man får ligga kvar i det varma vattnet. Efter 5 minuter kommer personen in igen och det är dags för 30 min massage. Härligt! Jag vet, för jag hade den behandlingen förra gången! Man är ganska tagen efteråt.

Själv tog jag ansiktsbehandling. Ingen klassisk utan AyurVeda-behandling. Den som vill veta mer kan googla och få massor med information. I alla fall var det inget por-tömmande eller ögonbrynsplockande i denna behandling. Nä, bara skön underbar massage med en massa olika saker. Kan varmt varmt rekommenderas.

Lite ynka bilder tog jag i alla fall, från ett grått och kallt Ronneby.


Rummet sett från fönstret


Fönstret sett från sängen

Sist jag visade denna vyn var från april-08. Då var jag här med tre goda vänner. Det roliga var att när jag och mitt sällskap kom tillbaka hem så får jag ett sms: "Vi tänkte oss en spa helg 3-4 april. Hänger du med?". Det var från en av tjejerna jag var med i april. Roligt sms att få när man precis kommit hem från spa!

Så här tilltuffsade var våra sängar morgonen efter. Det var bara sängarna som var tilltuffsade, själva kände vi oss väldigt pigga!


Utsikten från rummet är nog fin på sommaren men så här års har den mer att önska!

Poolen, med grönt vatten och is.


Grått grått grått!

Men vi hade hjärtligt trevligt och jag gör gärna om det!

På mandagen sen så kom denna fina bukett från mitt sällskap! Tack så mycket!

Nalleman provsmakar och säger att det var väldigt goda blommor!

Vad har herrarna hittat på medans damerna varit på spa? Inte så mycket, mest umgåtts! Å det kan vara nog så bra.

Herrar katt då? Jodå, här kommer de sedvanliga bilderna på pälsmonstren!


Ligg du här lille Valentin, jag ska vyssa dig till sömns!


Lite slick i örat blir nog bra!


Men hörrö! Träng inte ut mig från min sovplats! Hallå!!!


Hehehehe, trodde aldrig han skulle gå den där stora vita saken!


Jag lägger väl mig här och spanar på matte som lagar köttbullar. Hon kanske tappar lite åt mitt håll.....


Men nej, hon hann före mig att ta upp det som kom på golvet!


Men om jag ligger lite så här mitt emellan så kanske jag hinner nästa gång!


NU ser det ut som om nått är på G!


Kan du inte ta bort den där kameran? Man vill ju inte bli fotad under pågående brott alltså!Nu ser jag det! Nu ser jag det! NU NU NU


Men så skynda då människa!!!


Mmmmmm så mycket jobb för lite mat!!


Ja vi har höjt matskålarna med hjälp av ett vinställ. Vi har det nu för att se om de äter bättre om maten kommit upp en bit från golvet. Det verkar fungera så vi får bygga nått bra. Just nu får det bara plats två skålar åt gången och ibland ska där stå fyra.....


Nu säger jag bye bye! Hörs igen snart kanske!

6 mars Vill egentligen inget särskilt

Sitter hemma och summerar veckan som gått. I tisdags hade jag ljusparty med många gäster och Yvonne från Partylight som visade sina produkter. Nu vill jag bara ha hem ljusen så att här kan dofta papegojblomma, för det var den doften jag valde.

I onsdags hade vi möte på jobbet, den lilla grupp som jag tillhör. Det var ett trevligt möte med god mat och mycket vettigt blev sagt. Sedan kom torsdagen och det var åter dags att vara hemifrån (ni fattar att jag inte har hunnit blogga!). Då var jag bjuden av en leverantör på konsert med Jill Johnsson och äta en bit mat. Det var väldigt trevligt, Jill var bättre än jag hade förväntat mig. Härlig tjej och underhållare och vilken pipa hon har sen då!

I dag fredag packar jag och förbereder brunch till i morgon. Då kommer svärföräldrarna och jag o K ska åka till Ronneby Brunn för att gå på spa, äta gott och må gott. Det ska bli roligt! Lite bilder kommer säkert där ifrån sen.

Så fram tills dess får ni hålla tillgodo med lite "gamla" bilder.


Här sitter jag och skriver detta inlägg, på vårt rödvita kontor.


Så här blev sonens rum. Det är nästan färdigt, det saknas taklister. Fåtöljen är en bäddfåtölj, en underbar uppfinning!


Nu är det bara 85 dagar kvar tills vi får doppa tårna här! Ååååh vad det ska bli skönt att komma tillbaka till underbara St James hotell och dess omgivningar! LLLLLLLÄÄÄÄÄÄNNNNGGGGTTTTAAAAARRRRRRRRRR


Sist en liten bonusblomma från Grekland


Ha det då bra, jag återkommer nog snart!

RSS 2.0