29 november Vilket betyder att det är Första Advent

Jaja, vi rasar mot jul vare sig vi vill eller inte. Jag är måttligt glad i allt som ska upp till jul. Men vi har likafullt tagit ner alla lådor (tror det var 10) i från vinden och jag tänker gå igenom dem i alla fall. Sortera bort det som kan läggas i en låda som kan glömmas bort och annat som kan vara roligt att plocka fram.

Idag har det i alla fall blivit lite pyntat. Jag skulle fota härligheten men detta med blixt eller inte blixt. Ja ni får stå ut med både ock i alla fall. Först ut är matrummet som faktiskt fått sig en röd gardin (vet inte när jag bytte gardin er för julen sist men gardinerna som hängde där innan har hängt i tre år så det är hög tid att tvätta dem!)

(bild med blixt)
Nej vi har inte två "granar" i fönstret. Den speglar sig i ytterglaset.

Sen har stjärnan kommit upp i köksfönstret.

(oxå ne blixtbild)

Å så dotterns rum

Fåtöljen från vardagsrummet har fått flytta hit och dotterns fåtölj ut till vardagsrummet. Pga av saker som hänt så får omklädningen stå tillbaka (jag kommer till händelserna sen). Men eftersom jag har fått rött fint tyg av en kompis till dottern så passar jag på att jula till stolen. Fönstret har även fått en gardin, vilket var på tiden!


Å det andra fönstret.

Till och med kontoret pimpades med lite jul

(utan blixt)

Sonens rum har också fått liten ljusstake. Samt alla lådor med tomtar o annat tjafs.

Bara några av lådorna kom med på bild, de andra står till vänster ur bild. Däremot kom dotterns allra första skor med på ett hörn. Hon fick dem av sin mormor o morfar när hon var liten. De kom i en liten plåtlåda som vi sparat också. Det är pyttesmå Nike-skor.

Vardagsrummet då.Jag var i valet och kvalet om jag skulle sätta upp alla stjärnor redan idag. Jag brukar vänta till lucia. Men vad sjutton när jag ändå är i gång med allt annat kan likaväl stjärnorna också åka fram. På det viset får jag ledigt nästa helg och kan helt ägna mig åt julkorten, som ska skrivas och skickas då.

På tal om julkort. Vi tänkte oss ta kort på katterna tillsammans i den numera röda fåtöljen. Men det visade sig vara en omöjlighet att få alla tre att sitta i stolen samtidigt. Herrar katt klarade det men fröken katt skulle vara ensam. Lite prov på foton dock visar jag inte slutresultatet för det blir ju inte roligt då.

   
-Matte har varit snäll och satt upp fåglar med fjädersvansar! Inte kan man låta bli dem inte! Men så viftar husse med nått som är mer spännande.

   
- Alltså matte, vad är detta för stollerier?  Vart tog de roliga fåglarna vägen, jag bara undrar?

   
- Alltså den där flaxande fjädern den verkar svårfångad. Tur jag sitter på svansen så att ni inte ser hur den ser ut, alldeles förfärlig, men jag slipper i alla fall salvan nu mer.

Lita andra bilder på goa Nalleman


- Kommer det nån mat snart eller?


- Streching på hög nivå! Man bara sträcker sig så här!


- Å plocka äpplen med ena tassen och sen med andra tassen.


- Sen får man vila!


Men vad är det nu som gör att omklädningen av fåtöljen får vänta?

Jo, någon/några har varit inne i vårt förråd i carporten och stulit all golfutrustning som stod där. Naturligtvis var förrådet olåst men någon måste ha rekognoserat för att veta att de stod där. Vi har försäkring som täcker 50% av kostnaden. Så en gammal fåtölj får vänta. I ärlighetens namn jäktar det ju inte med den.

Jag avslutar med en bild på de två herrar katt som kunde tänka sig att ligga samtidigt i fåtöljen. Sen ägnade jag tre timmar med att försöka klippa in fröken i bilden. Men yviga pälsar vill inte göra sig i inklippta bilder så jag får hitta på nått annat.

-Äntligen har vi fångat den elaka fjädern!

Jag var nere en sväng på stan på den så kallade julskyltningen. Det där med skyltning såg jag inte mycket av. Tänk förr, när affären satte för sina fönster dagar före julskyltnings-söndagen, och sen fick man se fina skapelser i skyltfönstren. Nu har de inte bemödat sig det minsta, och inga överraskningar är det heller. OM man nu skulle komma fram till ett skyltfönster. Det är bara en massa förbaskade lottstånd i vägen. Vad de nu har med julskyltning att göra. Men jag fick mitt marknadsgodis, det var därför jag åkte dit.

När jag kom hem tog vi oss lite hjortonglögg (det godaste som finns i glöggväg!) och tände det första adventsljuset.

Så nu avslutar jag med att önska alla trevlig första advent!


Tjipp!


25 november En stor kram

Fick ett brev idag. Bara till mig. I brevet låg en lapp som sa "En tidig liten julklapp till den bästa mmaman som jag älskar jättemycket! God Jul/ Din dotter"

Det värmer i hjärtat att få sånt. Vad det var i brevet mer än lapp? Jo detta:En fin pin i från Hard Rock i Stockholm!

Nu är mitt "halsband" fullt och jag har verkligen behov att ett till.Det var väl allt jag hade på hjärtat i kväll.

Ha det så bra!

Tjipp!

24 november En fet svans

Å då menar jag inte fetsvans som fertila katter kan få, utan fet svans. Stackars Nalleman ser ut som en riktig rugguggla i akterpartiet. Men snart är det över. Vi har hållit på en vecka nu, bara tre dagar kvar. Till helgen blir det ett efterlängtat bad av rumpestumpen vill jag lova. Hur mycket Nalleman än protesterar.

Eller vad säger ni om denna feta rumpa?

Uschianamej det blir nog till att ta till det annars så förbjudna Yes-diskmedlet till helgen. Fast jag prövar nog med Degrease-schampot först.....

I övrigt går allt i 190 nu för tiden. Måndag blir fredag innan man hunnit blinka och fredag blir måndag än snabbare. Men så är det väl. Tiden rullar i nerförbacke så här när jul närmar sig. Tack o lov har vi ordnat alla julklappar klart och inte ska vi ha så mycket mat heller. Vi ska äta julbord ute, hela familjen, den 19 december. Hade bokat på stadens stadshotell men de ringde återbud för ett par veckor sedan. Vi var de ända som hade anmält oss till den 19 så de ställde helt enkelt in. Men hallå, hur många har tänkt på julbord i slutet på oktober? Ja, jag hade det då men jag menar alla andra.

Så vi går till Öjaby Herrgård i stället. De tog gärna emot oss den 19 december.

Nu har Nalleman parkerat brevid min dator och jag får så konstiga kommandon på skärmen, för att inte tala om att han ideligen kommer åt den pyttelilla knappen vid skärmen som stänger av hela datorn.....hrmmff.

Men jag har inte så mycket mer att säga.

Ta det lugnt, det finns ett liv efter jul också, fast inte för grisen förståss.


Tjipp!

17 november Idag har vi varit hos veterinären

Nej det är inget allvarligt, bara en släng av pälstussar överallt. Vi har hittat ovanligt stora mängder med svarta tussar med svans päls i huset sista tiden. Igår ringde jag veterinären som gärna ville se objektet i fråga. Idag var vi där. Vem det gäller? Jo Nalleman. Å tur är det. Den snällaste katt man kan ha med sig till veterinären. Inga protester, bara lite när hon killade honom i svansen. Veterinären frågade om vi ställde ut honom och det gör vi ju inte så hon fick raka av en bit av håret på svansen. Titta bara;

Det syns dålig men det är ca 20 cm långt, det rakade området.

Vad han har i svansen? Jo, nu skriver jag av veterinärens diagnos, svanskörtel seborré samt jästsvampsangrepp. Hade vi inte gått till veterinären så hade bara blivit värre och värre.

Stackars Nalleman fick genomlida eftermiddagen hemma, ensam med sina kattkompisar, iförd TRATT! Uschiamej vilket otyg. Han satt still som en staty när vi kom hem.

Vi tog av honom tratten, gosade honom och provade dotterns halskrage. Den funkade bra men den var ju inte på långa vägar bekväm. Vi har haft honom under uppsikt och han slickar inte på området verkar det som. Vi kan i vilket fall som helst inte ha tratt på honom i natt. Han skulle stånga i hjäl oss i sängen och att stänga ute katterna från sovrummet, den tanken finns inte. Vi får inte sova i alla fall. Tösen skulle stå utanför och låta hela grannskapet får höra hur elaka vi är, Valentin skulle använda dörren som trumma, konstant hela tiden, och Nalleman skulle akompanjera det hela med ynkliga gnyenden.

Så det får bli antingen halskrage eller inget alls i natt.

Nalleman, han tar det hela med upphöjt lugn. Så länge han slipper tratt eller krage. Då kan man inta en av sina favoritpositioner, på köksmattan.


När kameran knäpper, då kommer Valentin och vill vara med.


Söta gospojkar. Var är systeryster då?

Jo med näsan i maten förståss. Bäst att passa på när man kan välja fritt vilket fat man ska äta ur!


Sen började Nalleman att skruva på sig så Valentin gick och intog sin plats precis framför mig, så nära det bara är möjligt.
Nalleman, han gjorde det gott för sig.

- Kom matte, här är jätteskönt att ligga, jag lovar!


- Mmmmmmm jag somnar nog här!

Ja det var väl allt för oss. Medans vi var "svans-slickar-vakter" satt vi instängda på kontoret och tittade på senaste avsnittet av "John Adams" på datorn. Vilken bra grej det är att man kan titta på missade avsnitt på datorn! I dag är det nytt avsnitt av Desperata Hemmafruar men eftersom det kolliderar med NCIS så blir det till att spela in Hemmafruarna och se dem under ett par morgonpass här hemma.

Nu ska vi förbereda oss för sängen för jag antar att NCIS kommer att ses där, med alla katter omkring oss.

Till helgen kommer sonen hem och det ska bli roligt. Han har beställt skaldjur till fredag och tacos på lördag. Får väl se om vi kan infria hans önskemål.

Nä, nu hägrar sängen!

Ha det så bra!

Tjipp! 

PS Har förresten fått två svar från de möbeltapetserare som jag skickat brev till. Den ena ville ha 2500 för jobbet och med tygkostnad skulle vi sluta på ca 4000. Den andra ville ha 4400 för jobbet och med tyg skulle det sluta på 6990. Bara fem kvar som ska svara. Spännande!

15 november STORA badardagen

Ja i dag var det hög tid för bad av samtliga katter. Tösen har ju aldrig badat på riktigt utan bara blivit lite blöt men nu var det dags.

Samtliga tre fick sig en släng av sleven. Nalleman först, sen Valentin och sist Tösen. Det tog en timme att bada och torka dem och nu har jag gått över dem med balsamspray och Valentin har också fått lite föning för han torkar så långsamt. Han tycker inte det är så läskigt med fönen men det är en värdelös fön som jag av någon anledning sparat på. 400 w är den på så den blåser inte kraftigt och den är inte så varm. Perfekt med andra ord.

Här är de nybadade objekten

Först Tösen

- Isch blött!!!


- Men här är varmt o skönt, över elementet o så har matte satt på ett annat element här i detta rummet så hela rummet är varmt. Snart är jag nog torr.

Så tar vi Valentin

- Allvarligt, var detta nödvändigt?????


- Jag funderar på om jag ska gilla matte eller inte idag......... men jag fortsätter nog att gilla henne. Hon har lovat mig lite hårvård och det är så skönt när hon kamma mig på huvet.....mmmmmmjauuuuuuu

Å så Nalleman, största katten och fegaste katten. Han gillar inte tanken på att bada men väl i badet går det bra. Hyfsat bra, han låter som en hel kattgård.


- Å så har du inte datorn på så jag får lite varmluft, ursla matte!!


- Det är ju sånt jobb att få svansen torr.

Så nu sitter alla kissar och torkar lite var stans. De är väl riktigt torra om några timmar.

Några tjejer på jobbet hade städat lite på sin avdelning och kom till mig och undrade var de skulle slänga allt. Balnd annat hade de en korg som de fått godis i någon gång. Den tog jag hem och genast blev den favoritplats för katterna att sova i. Mest är det Nalleman och Tösen som ligger där, i alla fall är det dem jag har fått på bild.

Samma korg men väldig skillnad på katt.
Mmmm vissa tror de är mindre än vad de är.....

När vi var på utställningen i Kalmar så passade jag på att köpa lite fina kort där. Har gjort det tidigare så jag visste att de skulle finnas där.

Visst är de fina!


Bra att ha hemma om man plötsligt behöver ett kort.

Nu ska jag ta mig ann städningen och sedan blir det filmtaim i soffan. Vi hyrede tre filmer i fredags så vi har frossat lite i helgen. Det blev En natt på museet 2, Knowing (med Nicolas Cage) och Grand Torino (med Clint Eastwood). Det är Grand Torino vi inte sett än utan den kommer upp på tvn i eftermiddag. I morgon måndag ska vi gå och se den nya katastrof-filmen 2012. Det ser vi fram emot.

Jo just det, vi har en gammal fåtölj här hemma som är helt underbar att sitta i. Framför allt om man har ont i rygen. Men tyget på sittsen är slitet och fläckigt och behövs verkligen bytas. Nu har jag skickat ut offertförfrågningar till 7 olika möbeltapetserare i Växjö trakten. Ska bli spännande att se vad det kan kosta att fixa till den.

Här är objeket i fråga

å så en katt förståss...vem kan tro nått annat.


Nä nu får jag sätta i gång så att jag blir klar någon gång och kan se på film

Ha det så bra!

Tjipp!

8 november Utflykt och katter

Just det, den som inte vill se bilder på katter, både egnas och andras, kan nog sluta läsa nu. Det kommer att bli mycket katter och små katter.

Vi tog oss en liten tur till Mönsterås och firade Fars dag lite i förskott. Gott med kaffe med tilltugg och trevligt sällskap. Vi stannade ett tag och körde sedan vidare till Kalmar.

Den kattklubb vi är medlemmar i hade sin årliga klubbutställning och vi ville dit och titta.

Vi träffade några som vi kände sedan tidigare, bland annat Annica som har http://goodlifes.egetforum.se/.

Annica var där för att fungera som domar-assistent så vi hade inte så mycket tid att prata. Men vi var där när hon visade upp sin Dezzie för att bedömas inför titeln, Bäst i Variant, BIV. Den titeln vann hon men bäst i ras, BIR blev en svart goding.


Sedan lämnade vi utställningen och körde vidare mot Kalmar centrum. Men innan vi satte oss i bilen så tog jag detta foto. En byggnad i Folkets Park som säkert används när parken användes som var meningen. Fin var den i alla fall fast vädret var gråaste grått.


Nåja, till centrum kom vi och gick där o flanerade. Vi gick förståss till Gerdas, www.gerdaste.se för att köpa lite goda oster till kvällen. Mumsiga ostar blev det. Sedan tog vi Systembolaget och en god flaska rött till detta, Monterosso. Gott vin som inte kostar över 60 kr, det är inte illa.

Sedan gick vi till Ming House och åt god kinesmat till lunch.

SEN.......,åkte vi över den förfärliga ölandsbron (jag gillar inte broar) för att hälsa på en vän i från kattvärlden. De bor i en liten by på Ölands västra sida. Vi var nere vid vattnet och tog lite kort. Fortfarande är världen gråaste grå.


Vår vän som vi skulle hälsa på hade kattungeköpare på besök och vi ville inte störa. Men till slut åkte vi dit och träffade även köparna precis när de skrev på kontraktet för lille Pepo. Lyckliga människor, och förväntansfulla. Förstår precis hur de känner!

Men nu till kattungarna. De finns att beskåda på www.landborgens.se för den som blir sugen att köpa sig ett litet troll.

Jag själv är i himmelriket med lilla Maxima, min favorit om man nu tvunget ska peka ut någon.

Där kunde jag stått i en hel evighet, men inte Maxima, hon ville ner till syskonen.

Lilla Pepo, han hade visat upp sig så fint för sina blivande ägare, men nu var han pömsenaning och sov så gott.


Sen var det, jag tror det i alla fall, Mixta som kikade upp från maten. Mamma Midna har serverat lite där på hallmattan.


Sötboll! Sockerchock!

-Jag, söt....vet jag väl!

Klöspelare kan användas på många olika sätt eller hur!


Å bus med syrran!


Här bakom kan ju finnas nått spännande!

Om jag inte tar fel så är det Mixta där uppe och Ficifolia där nere.....
Matte får väl rätta mig.

Så har vi då detta med vattenautomat, otroligt spännande!Jag tror att det är Ficifolia som undersöker denna konstiga mackapär.

Det är ju tur att maten fortfarande kommer från den kända mjölbaren!


Vackra mamma Midna som är så elak mot vår idol Dusty. Vi får hoppas att hon lugnar ner sig framöver. De två rök ihop precis efter det att vi hade kommit och det var ett riktigt slagsmål. Dusty låg hur snällt som helst på sängen och Midna bara flög på honom så pälsen rykte.

Matte fick ge Dusty andrum i tvättstugan så Midna fick lugna ner sig. Sedan fick Midna gå in i sovrummet så Dusty kom ut ur tvättstugan. Då tog han sin tillflykt på frysen och där låg han hela tiden vi var där. Goa snälla vackra Dusty, som inte gör en fluga förnär och älskar kattungarna..


Dusty är kastrat och har inte någon kull efter sig, men tänk vilka vackra kattungar han kunde ha åstakommit!

Nåja, trots att mammakatt var i sovrummet så busades det i köket

Maxima till höger och Ficifolia? till vänster


- Isch inte blåsa mig i örat!

Här bodde också mormor Arona. Mamma till Midna och blir då således mormor till busungarna


Vi är så tacksamma för att vi fick komma o hälsa på familjen P. Kattungarna gjorde ett intryck som varar för evigt, men vi ska inte ha en katt till. Fast lilla Maxima skulle ju vara välkommen OM vi skulle ha en till.

Nåja, vi har ju tre busar där hemma också.

Väl hemma njöt vi av de ostar vi köpt


Samt av de katter vi har

Nalleman med sin talliga päls, men det får bli tvätt nästa helg.


Söta goa Tösen som också ska få bada på riktigt nästa helg, hur det nu ska gå.....


Pussnos!


Syskonen!


Får någon helg sedan såg det ut så här i sovrumsfönstret


Två herrar har stenkoll på något och Tösen struntar fullständigt i vad det är de ser.


Jo det var en duva som hade satt sig på lampan utanför balkongdörren! Det var ju superspännande!

När jag och Valentin var i Göteborg så roade sig Nalleman o Tösen på egen hand. De brukar aldrig sova så här tillsammans när Valentin är i huset men nu gick det bra.Låååååånga Nalleman


Nu har jag väl riktigt nördat ner mig i kattbilder i detta inlägget. Men kattungar får man bara inte nog av så är det.

Jag hoppas att vi kan få erbjuda gästfrihet tillbaka någon gång till familjen P, med vilken vi verkade ha många gemensamma intressen; foto, katter, motorsport och datorer. Som det kan bli!

Nu ska jag se hur mycket jag kan få gjort här hemma med min förbaskade axel som gör ooooliiiiidligt ont. Bir den inte bättre får jag nog söka läkare för den. Fasar för att få frusen axel igen, usch o nej.

Men ha det nu så bra, och sköt om er!

Tjipp!

1 november Så har vi då en titel-katt i familjen (uppdaterad)

Jo det stämmer. Lille Valentin lyckades få sitt sista CAP i dag, vid sista försöket. Igår fick han "bara " EX1 och det är snäppet under certifikatet CAP. Nu vet jag inte om jag säger rätt precis, men för att få CAP så måste man få ett visst antal poäng. De har en mall att gå efter och sätter poäng på öron, ögon, nos, päls, svans, längd och så tror jag, färg. Låt oss säga att full pott är 100 poäng, då måste man nå upp till 95 för att  få cert. Jag ska kolla siffror och poäng i morgon när jag har bättre tid och ork. Men i alla fall, Valentin förlorar alltid på att han inte har någon typisk maine coon nos, men vinner på sin pälskvalitet och textur. Han får alltid excellent på de punkterna. Så det han förlorar på gungorna tar han in på karusellerna, som man säger.

Men här kommer nu lite bilder från helgen. Vi börjar med fredagen.

Som sagt, bad och bak var avklarade tidigt och redan vid 10 satt vi i bilen. Kisse bak i stora buren och baksätet fällt så han kunde se mig. Men efter några mil såg jag i backspegeln att han verkade lite stressad, flämtade och pep, så han fick flytta fram till mig i framsätet. I sin lilla transportbur förståss. Den buran har en liten lucka på "taket" som jag kan öppna och sticka ner handen till honom. Dessutom la jag ett badlakan över buren så han fick det mörkt o mysigt.

Jag stannade först till på mitt företags lokalkontor i Göteborg. Där träffade jag på en hel drös med trevliga människor och fick mig en kopp kaffe till livs. Fina lokaler hade de där på kontoret. Roligt att träffa människor man bara hör i telefonen annars. Tack alla ni för att ni var trevliga och tog er tid!

Väl framme vid hotellet, lastade jag in katt, bajslåda och kattmat sedan åkte jag vidare till mammas lilla moster Ingrid. Där var jag i ca tre timmar. När jag kom tillbaka till hotellet hade jag en skärrad katt som låg under sängen och skakade. Jag lyfte upp honom (eller rättare sagt jagade honom där under sängen) och la honom brevid mig i sängen. Det tog några timmar innan han lugnat sig. Han slocknade totalt brevid mig och vaknade inten ens när jag gick ifrån för att gå på toa. Kolla här bara:


När jag sedan släckte lampan så tyckte han att han kunde utforska rummet lite mer. Å allt blev frid o fröjd.

Lördagen, då drog vi till utställningen. Tack vare Feliway-spray i buren så kände han sig ganska väl till freds där.

Snyggo!

Men så blev han lite trött på alla som tittade på honom så han gick o la sig i bajslådan bakom skynket. Så jag bytte plats på sovplatsen och bajslåda så blev allt frid o fröjd. I bland kikade han fram för att se vad som pågick.

Tittut världen!

Valentin skulle upp som katt nr 27 inför domare Hannah Jensen (från Mölndal) men plötsligen kastade de om ordningen och han blev katt nr 8! Hopp o hej, nu var det bara att förbereda, det lilla som nu ska fixas.

Sen var det dags att fatta posto framför domaren för att se hur hon bedömde de andra main coonerna. Hon började med en stor fin svart kastrat hane, DK*Antocas Big Bang, sen hade Valentin inte mycket att sätta emot!

Kolla lilla Valentin i bakgrunden. Lill-plutten!

Tja, efter att denna maffiga katt har varit uppe så är det klart att Valentin inte fick något CAP av Hannah. Han var liten och han hade inga nospuffar. Men han fick i alla fall ett EX1 och jag köpte naturligtvis den krokarden för nått skulle han ju ha från Göteborg. Fanns blå och röd att välja på och jag tog en blå.

Valentin verkar inte bry sig nämnvärt om vilken färg det var på krokarden.

Nu fick han vila i sin bur resten av dagen och han var så nöjd med det. Vi var och hälsade på Birgitta May som vi köper schampo av. Var ju tvungen att visa honom för henne eftersom det är lite hennes förtjänst att han alltid får så bra betyg för sin päls.

Så lärde jag känna många trevliga personer och katter. Här är en avkomma från den katt som fick mig att falla för rödingar. Pappa heter Rippe och hans blogg finns här http://www.firetails.se/

Simba, Firetails No Surrender, är en ståtlig herre född juni 2008. Jämnför han med Valentin som är nästan ett halvår äldre så förstår ni att Valentin har svårt att konkurrera.

Men mysig herre, det är det. På lördagen fick han nerslag på sin päls men blev ändå Champion! Snyggt jobbat Simba! Hans matte Pia och hennes dotter Malin, var två personer som jag umgicks mycket med. Trevliga människor ska man vara rädd om! Att de sedan hade en snygg katt var ju bara ett pluss.

Simba låg i ena ändan av burraden och vi i den andra. Mellan oss bodde Coppermines Piper Phoenix. Han tyckte troligen inte att buren räckte till att sova i.

Sötnos.
Den "stackaren" fick tävla mot sin halvbror och pappa, ingen lätt match. Jag har tyvärr ingen koll på hur det gick för honom men jag ska ta reda på det. Matte och jag är på samma forum så där kommer jag nog att få veta.

Lördagkvällen tillbringade jag på hotellet. Åt en toast skagen och tog en öl till den och sedan intog jag sängen för att titta på tv och kela liten kisse. Lekte med honom också för han har ju legat still i nästan två dagar nu. Å jösses vad vi lekte. Hade köpt en ny vippa till honom och den var poppis!


Namnam, gnaga gnaga, döda döda


VA! Får jag inte äta upp fjädrarna?! De som smakar så gott. Taskiga matte.

Men när han hade rusat runt efter vippan i nån timme så plockade jag bort den. Det var dags för CSI på tv och nervarvning för natten.

Vi sov jättegott denna natten. Valentin var inte rädd längre, inte alls, men talade om för matte hur mycket han älskade henne, ungefär en gång i halvtimmen......Nåja, allt för att kisse ska vara lyckligt. En sån liten spinnmaskin han har varit. När jag gick på toa på lördagkvällen och sedan kom ut igen, så började han mjölktrampa i sängen och spinna högt. Mammagris.... Men jag kan ju säga att det försvann direkt när vi kom hem :(

Söndagen så. Jag packade ihop mig och var på väg till utställningen vid 7. Bara för att få en bra parkering.
Valentin var lika nöjd i dag som i går.

Fast vippan var ju fruktansvärt elak som inte kom in i buren, hrmmmffff

'
- Kan undra om jag får en annan färg idag? Blått.....inte min favvofärg precis.

Så var det då dags för nästa domare att dömma honom. Denna gången var det en domare från USA, Vicky Nye, och jag tyckte det skulle bli spännande att höra vad en domare från ursprungslandet tyckte om honom.

Valentin hade 11 katter före sig så jag fixade till hans lilla haklapp som började bli lite fet och gick sedan och satte mig framför domaren.

Alla katter gillar inte att visa upp sig, några är väldigt blyga. Som den här stora bjässen, bara för att man är stor behöver man inte vara tuff.

Men domaren tog katten så bra så en del av rädslan försvann.

Valentin fick förståss beröm för sin päls, sin färg och sin pälskvalité. Fick beröm för sin benstomme, sin svans, sina ögon och öron men lite bakslag för nosen. Men bara lite. Dessutom tyckte hon att hon var en "slow grower" men jag tyckte det var helt ok för denna domaren. Kanske har amerikanarna större tollerans med att denna ras växer så olika.

I vilket fall som helst så sa domaren inte så mycket när hon tittade på honom. Jag fick honom för att bära tillbaka honom till buren och sedan åkte jag till moster för lite fika.

När jag kom tillbaka gick jag till prisbordet för att se om bedömmningssedeln hade kommit. Och det hade den och längst ner stod det CAP! YES JIPPI EUREKA HAN HAR TAGIT SIN FÖRSTA TITEL!!!!!!

Jag hade ju inte anmält till klubben att han hade chans för titel (hade missat det totalt) men jag fick en krokard i alla fall. Jag antar att utställande klubb rapporterar vidare vart det nu ska rapporteras att han har en titet.

Nu blev det trångt utanför buren.

Men det bryr sig inte Valentin om, han var hungrig!

Jag hann knappt varva ner efter detta förrän en assistent kom för att hämta Valentin. Han skulle upp för nominiering! Hoppsan, ytterligare en blixt från en klar himmel.

Nåväl, till nomineringen kom han, men han stod sig slätt i konkurrensen, man kommer inte hur långt som helst med bara en fin päls. Kolla konkurrenterna!Vinnaren! Ja ni fattar, Valentin har långt kvar.

Men nu har han gjort det han ska och får vila från utställningar tills han har vuxit till sig. Då kanske vi tar ett race till. Men då innebär det att han ska ha två certifikat från Sverige och ett från utlandet (Norge). Lite kixigare att få ihop. Då, när han fått ihop de tre certen, då blir han Internationell Premier. De ni!

När jag skulle till moster så passade jag på att köra till Askim för att titta på vårt gamla hus. Det ligger kvar i bland alla lyxvillor som poppat upp som svampar ur jorden. Här bodde jag mina första levnadsår.

I fönstret i mitten på bilden satt det en gång en uggla och funderade på livet. Han skrämde slag på mamma men mamma skrämde inte honom. Pappa hann hämta både kamera och filmkamera och föreviga händelsen.

Å så grannhuset, där jag var så mycket


Tillbaka till utställningen.

Det var nu dags för lilla Mångårdens Lady-Di. Hon bor numera hos http://kakarikos.dinstudio.se/news_1.html

Lilla Lady fullständigt knockade domare Hannah.

Naturligtvis kom hon med i panelen, den lilla hönan, men man ska inte begära att man ska kunna vinna allt på sin allra första utställning. Trött blir man i alla fall, hon slocknade under panelen i sin bur. Sötnosen. Har inga fina bilder på henne för alla blev suddiga men jag är säker på att ni hittar det på ägarens hemsida.

Så var dagen slut och och vi fick åka hem. Landade hemma i Växjö vid 20-snåret, ganska trött. Valentin var så nöjd med att vara hemma igen.

Jag hade köpt nya mynta kuddar till gänget och det var populärt må jag säga!

Det var allt för denna gång!

Ha det så bra!

Tjipp!

(kommer nog lite fler bilder senare, de ligger just nu på mobilen)
RSS 2.0