27 september Motorhelg och lite annat

Jo då, denna helgen har vi varit i Mantorp och stått o frusigt i blåsten och kylan. Vi var sk VIP-gäster hos Volvo och de bjöd på lunch och förfriskningar hela dagen. Två lunchsittingar och sedan kunde man nog gå dit o få sig lite kaffe och dricka om man ville under dagen. Bara det att det tog 20 minuter ena hållet, att ta sig dit ifrån läktaren, så det blev inget med det.

Förr i tiden träffade man i alla fall föraren man var vip-gäst hos. Idag ser man inte röken av dem. Första gången vi "vip-ade" var hos Hubbe Berg 1999. Hubbe ser man i dag på Viasat Motor när det är STCC. Hubbe var och talade till sina gäster medan gästerna åt. Samma sak har det varit hos andra stall vi varit hos. Föraren har hunnit med att gästa sina gäster.

Men i dag hinns det inte med. Av någon konstig anledning. Även om man rör sig i depån så har man svårt att se någon förare, än mindre prata med någon. Det kunde man förr. Cralle till exempel, han hade alltid något spex i sitt tält, oavsett om man var gäst hos honom eller inte. Jag har talat med många av de förare som varit med ett tag, men nu för tiden ser man dem inte ens om man söker med ficklampa. Tråkigt, för närheten gör de hela lite roligare.

Nu lite race-bilder. Jag snålar för jag vet att det inte intresserar så många. Men lite action blir det:


Pro Superbike. Ett koppel av skickliga mc-förare. Bara en olycka, som slutade lyckligt. Tyvärr var det en av ledarna som fick kast på sin cykel och for i backen. Men han gick själv in i ambulansen och det är positivt.


Sedan tackar man publiken med rejäla burn-outs!

Bilar fanns det ju förståss också. Här är det action i andra loppet av STCC

Tack vare denna smäll blev Volvos vinst solklar långt innan loppet var klart! Värsta konkurrenten åkte av ihop med två andra! Så kan det gå.

Men nu till söndagen

Städning stod på tapeten. Å så ville jag baka ett bröd som jag fått recept på. Jag åkte till affären för att handla men de hade varken linfrö eller solrosfrön så jag tänkte att jag nog kunde hoppa över dem. Men det skulle jag inte gjort. Nu blev brödet nästan degigt trots lite längre tid i ugnen. Men det får gå att äta ändå.

Blev ju inte mindre degigt på bilden, av att jag skar det för tidigt...... Men nu har jag allt hemma förutom linfröna o solrosfröna, så jag ska baka om det.

Nu kommer här en massa kattbilder, så du som inte vill se dem kan sluta nu. Hejdå o ha det så bra!


Vi andra kan ju frossa lite. Efter jag hade städat och duschat, bakat och diskat av, så var det bara "ta-det-lugnt-dag". Dvs jag hade kameran med mig nästan hela tiden och fotade kissar här o där. Sedan såg jag på formel 1 och då hade jag alla kissar med mig i rummet. De sov och jag tittade på tv (och slumrade lite, jag med).

Men nu till fotona:


Nalleman låg mitt på köksgolvet, som rundningsmärke, och visade flappet som vi säger. Gosigaste, och kittligaste, magen i världen!!


De små barnen låg i mamsen o papsens säng.


En trött Valentin


En lika trött Tösen

Anledningen till svartvita foton? Jo ljuset var så dåligt att fotona inte gick att göra nått åt i PhotoShop. Katterna fick jättemysko färger. Så det fick bli svartvitt, vilket jag tycker kan bli fint i bland. Alla vet ju hur de ser ut i alla fall, eller hur!

När kvällen kom hade jag fått i nya batterier i blixten och kunde nu ta lite mer kort. Titta vem som har tagit Nallemans plats på bänken!


Just det fröken Tösen.

Stilstudie!


Nalleman tog sig en promenad och tänkte ta plats på bänken, men tji fick han, där var upptaget!


Så har vi den lille röde. Han undkom ett bad idag, bara för att jag var lat. Får se om jag får lusten i morgonbitti eller om det får vänta till fredag. På lördag bär det av till Hässleholm både lördag och söndag för utställning så ni kan väl hålla tummarna då?


Ibland kan bröderna ligga så gulligt i hop. Det brukar vara Valentin som går o lägger sig hos Nalleman och blir lite ompysslad


Mamsens bebis slumrar på mattan. Ser lite knepig ut där bak men det är helt normalt!Den lilla godingens lilla söta skära tunga, ser ni den? Den mest pussade nosen i huset ska tilläggas.


Så vaktar han kylskåpet ifall det skulle öppnas och något gott skulle falla ut!

De andra de låg på runda mattan och hade det mysigt


Idag har jag och Tösen verkligen kommit överrens. Jag får lyfta henne och hon är avslappnad. Jag har hållt henne i utställningspose, så som man ska hålla maincooner. Hon gick med på det men var stel som en pinne. Sen har vi gosat och hon har följt mig som en hund (tillsammans med Nalleman som alltid följer mig i hälarna och gnäller som om han satt fast)

På tal om gnälla. Vid kl 5 idag på morgonen blev vi väckta av ett rasande slagsmål i sovrummet. Vi upp och skällde på katterna men det var bara två som flög ut i köket. Tösen var kvar i sovrummet, bakom rullgardinen och hon skrek alldeles förfärligt. Vi rusar tillbaka till sovrummet och tror att hon sitter fast eller har ont någonstans. Då visar det sig att vi har herrbesök utanför sovrumsfönstret. Det var de alla tre katterna hade reagerat på, de hade inte alls slagits. Murre var på besök och den som skrek högst och ilskast var Tösen. Nalleman o Valentin gjorde nog bara ett nyfiket konstaterande att Murre var där, de har ju setts förrut.

Nä nu är klockan läggdags och jag ska försöka läsa de sista sidorna i min bok.

Gonatt (eller gomorron när du nu läser detta)

Tjipp!

24 september Lite ditt o datt

Var ska jag börja tro?

Jo nu vet jag, med mina älskade vargar! Idag fick jag mitt sponsorpaket! Dessutom hade de hörsammat min önskan om att få lite päls från Frost. Se här vad jag fick:


Kuvertet
"Do Not Bend" var det ingen som förstod för innehållet var ganska så skrynkligt.


Kuvertet med päls (fast det är tom just här på bilden)


Dekal till bilen, diplom och päls. Valentin tyckte pälsen var jättespännande.


Kylskåpsmagnet med Frost på

Samt sist men inte minst;

Min t-shirt! Tror jag är ensam om den här i Sverige faktiskt!

Jag blev fantastiskt glad över att de skickade med päls till mig. Som sagt tyckte Valentin den var jättespännande, vilket väl visar att han inte har någon respekt för varg, what so ever! :)


-Jag välte inte skylten för att komma åt pälsen, inte alls, jag lovar mamsen!


- Men den luktar så gott! Måste bara lukta!


- MMmmmmmm jag tror det snurrar lite för mig nu. Kan man bli hög på vargpäls mamsen?

Ja det tror jag att en liten katt kan bli. Jag fick lägga pälsen utom räckhåll för liten katt.

Sedan tog jag mig an projektet "Förvaring av otympliga täcken". Kan säga att det lyckades. Köpte vacumpåsar på Maxi och det var en lite bättre modell än jag använt tidigare. Denna modell hade vacumpåsen i ett fodral som man sedan kunde stänga. Titta här så bra det blev

Har lagt dit nagelfilen som måttjämnförelse. I den väska ligger ett dubbelsängstäcke, två duntäcken och två syntettäcken och jag hade nog fått i lite till.

Mycket smidigt måste jag säga. Nu ligger väskan i garderoben och tar minimalt med plats.

Jag var ständigt påpassad av nyfikna kissar. Kisse nr 1


- Vaddå? Jag har väl ALDRIG gjort nått bus mamsen, eller? Men du, nu måste jag skutta till fönstret det händer nått där!


- Han har alltid så bråttom den där Valentin, han borde chilla lite!


- Hinner inte chilla, jag måste vinka till dem vid busshållplatsen!


Till förra helgen fick jag mitt sye. Jag satte mig vid kökbordet en kväll och delade trådar. Då var jag fasligt påpassad av unge herr Valentin


- Mamsen, jag kollar så trådarna inte smiter. Tror inte jag zzzzzzo.............

Han sov så sött gull-gossen!


Pöt-nosen!


Idag med posten fick jag inte bara mina vargsaker, vi fick även en söt inbjudan till dop. Tur är att de har prickat den enda lediga helg vi har i oktober. Jag var lite rädd att det skulle kollidera med annat, men nu ska vi gå på dop, så det så!
Söt inbjudan var det i alla fall. Tack A & M om ni läser här!

Lilla söta Amanda!

Det sista dopet jag var på var mitt gudbarns. Han döptes samtidigt som min nyfödda dotter låg kvar på sjukhuset och jag ammade. När gudbarnet skrek rann det till hos mig. Hur kul var det på en skala??????? Så om man tänker efter är det alltså i runda slängar 21 år sedan jag var på ett dop som inte innefattade något av mina egna barn. Hoppsan vart tog tiden vägen?

Nä, nu ska jag peta i mig lite mat.

Ha det så bra!

22 september Hösten är definitivt här nu

När man går ut på morgonen så ligger daggen tung och avslöjar alla vackra spindelnät som finns. Nu gillar jag ju absolut inte spindlar, men näten är vackra. Eller hur?


Sedan har det inte hänt så mycket. Jag har äntligen fått mitt handarbete i från Margaretha broderier. Så ny lyser flitens lampa om kvällarna!

Så har jag haft en god vän som varit i Rom. Jag fick ett överraskande telefonsamtal en lunch där jag fick frågan om jag ville ha en HardRock-pin i från Rom! Jag som inte ens visste att hon var i Rom. Självklart ville jag ha en och nu hänger den där hemma i samlingen

Spagetti hör väl Italien till, eller hur?

Idag hägrar tandläkaren och där lär väl tusenlapparna flyga o fara. Det är bara att gilla läget.

Ha en bra dag alla!

Tjipp

18 september Igår var det torsdag

Då hade vi ett par av mina jobbarkompisar på besök. Kattgos och Bullens varmkorv stod på schemat och sedan slängde jag även in en äppelkaka i leken.

Kissarna var väldigt glada för besöket. I alla fall två av dem fick J som favorit för han bjöd ju på Bullens!


-Åh vad du är snäll


- Räcker det till oss båda tror du?

Ja det gjorde det. Kissarna fick sedan riktig kisse-mat och blev mätta o goa i lilla magne.

Vi förflyttade oss ut i soffan för att få lite miljöombyte. Där vankades kaffe och äppelkaka som sagt.


Tyvärr var blixten tvungen att åka fram så bilderna blir så där äckligt vita. Men vi hade kul i alla fall!

Nu är det faktiskt tillåtet att tända ljus på kvällarna. Härligt med denna mörka tid i alla fall. Jag älskar min kattsäkra lykta (som sitter fast med ett paket häftmassa). Återigen är blixten med så det blir lite konstigt ljus.Så tog jag ett mindre lycket foto på vår prisvägg. Ingen blixt och dålig skärpa men lite syns i alla fall.


De hänger varannan om jag så säger. Den stora rosetten längst bort vann Valentin för nästan ett år sedan, sen kommer Nallemans och Valentins klubbutställnings rosetter, sedan Nallemans och sist Valentins CAP. Valentin behöver tre CAP för att avancera så vi siktar på att ta två till i höst. Men det är ju inte världsviktigt, går det så går det!

Nä, nu ska jag göra mig klar för att åka till jobbet.

Ha en bra dag!

Kvinnor och katter gör som de vill, och män och hundar borde slappna av och vänja sig vid tanken!
Citat ur boken "Kloka ord om katter"

Tjipp!

14 september Nya grejer o nyfriserad katt

Ja nu har jag handlat lite till hemmet igen.

Denna gång blev det "landningsbana" åt kissarna när de hoppar in från utsidan med blöta små tassar.
Väldigt spännande...


- Luktar spännande här måste vi nog säga


- Vi kan inte pussas när mamsen ser på, hörrö Tösen!

Jag köpte små entre-mattor med gummi på baksidan så att de inte glider all världen väg när katt går in för landning i 15 km i timmen hehehe.

Sedan blev det nya kuddar till "gästrummet". Det var rea på dem nu för det är väl sommarkuddar, men de funkar lika bra på vintern.

Tjocka goa kuddar, perfekt för ryggen!

Sedan var det detta med friseringen. Nalleman har haft en krage som varit i vägen för honom. Han har inte kunnat tvätta sig ordentligt. Han har haft kragen i vägen och så har den fastnat i munnen på honom. Å så tovade den sig så han tappade stora rastaflätor överallt. Titta bara så stor den är.

Här har jag ändå varit framme med saxen lite grand. Men i går tog jag ett nappatag med papsens hjälp. Det blev ganska bra tycker jag, för att inte kunna detta med kattrimmning, men huvudsaken är att Nalleman trivs och det gör han verkligen. Härligt att kunna tvätta sina framtassar och sin bröstkorg igen tror jag.


Tja det var allt för i kväll

Tjipp!

13 september Ett litet tillägg

Jag har ju inte visat vad jag fick i går av söta Sanna. Hon var ju här och fikade och hade med sig underbara rosor till mig, tio röda och tio vita.

Tack än en gång!

Underbara säger jag bara!

Tjipp!

13 EU-möte och högvakt

I dag var vi i stan redan vid halv 10. INGENTING var öppet och Storgatan låg öde. Vi gick den från en änden till den andra och sedan vände vi. När vi kom tillbaka till ursprungsplatsen var det lite mer folk.Sedan har vi Stortoget, där skulle den beridna högvakten senare uppträde och där fanns en marknad med, vad de sa, europeisk mat. Men jag vill kalla det "Farmers Market". Allstå mat producerad i trakten. Det var honung och insterband i en salig blandning. Å så var förståss Lantmännen, Röda Korset och Växjös värmeleverantör VEAB där och visade upp sig. Jag har säkert missat massor för vi gick inte så mycket där inne.
Det var mulet och kallt i dag till och med saker frös

Hihihihi

Sedan ställde vi oss vid kravallstaketet och väntade på högvakten. Men det hela började med Växjöskolornas Musikkår


De var duktiga

En liten ballong slet sig från en åskådare av modell mindre. Ballongen flög ut över det avspärrade området och studsade omkring där, nästan i taktSen studsade den in ibland musikanterna. Undrar om det var någon som det ryckte i fötterna på. Att sparka på en ballong som ligger vid fötterna är nästan lika omöjligt att låta bli som att försökta låta bli att slicka sig om munnen när man äter sockerbulle.Nu hade det kommit lite mer folk och musikkåren spelade på

Tillslut gav sig musikkåren i väg och det var dags för politikerna att beträda scenen. Men först skulle de ta sig dit för någon hade kommit på den brilljanta idéen att det var bättre att ställa talarna på andra sidan torget, vid marknaden, så att alla som stod vid staketen fick vända sig om och se ingenting!

Men maken är lång och skickade upp kameran och chansade, blev hyffsat kort i alla fall.

Där borta under det gula taket står Nils Posse, Växjös borgmästare och Eskil Erlandsson, jordbruksminister.

Men nu väntade vi alla på hästarna och funderade på vart de skulle komma in, det står ju en hel del folk i vägen.


Men det fixade livdragonerna. De skuffade och puttade, bönade och bad folk att flytta på sig. Nu är väl smålänningar inte det följsammaste folkslaget så det var ett tungt jobb de fick göra. Att folk inte fattar att hästar och ryttare behöver plats!Så kom det en dam på pemobil farande. I klädd en röd regnponscho. Hon såg att folk flyttade sig och tog sin chans att avancera fram till staketet. Men hon blev resolut stoppad av en livdragon. Hästarna var ju i antågande, flaggan som första ryttaren har, syns vid det grå husets markiser till vänster. Tataluan fick hållas på plats av dragonen medan hästarna passerade.

Så kom de då, dessa fantastiskt ståtliga djur. Jag låter bilderna tala för sig själva. Den stora svarta hästen som bär trummorna är av rasen Shire och de till synes, vita hästarna är skimmlar, alltså inte kritvita, och kommer från Tjeckien.


Att fixa en tuba med en hand samt styra en häst med den andra, tja vill inte hästen då sitter man där man sitter, antingen på backen eller kvar i sadeln.De red några marscher och gav oss vårt lystmäte. Det var fantastiskt att få se detta på Växjö Stortorg, de hör ju egentligen hemma vid slottet!

Så var det hela över och de skrittade ut igen.


Hästarna gick men lämnade kvar en svag doft av....


När det hela var över gick vi till konditoriet och köpte oss lite gott till kaffet och åkte hem. Kaffet tog vi till Formel 1:en och nu ska vi strax äta fisksoppa.

Men innan jag slutar vill jag visa er alla en fin bild på herrar katt.


Här ser man tydligt att det är skillnad på deras nosprofiler. Valentins är inte riktigt så kraftig som jag önskar att den var och Nalleman, han är bara söt! Han har inga nospuffar alls, tyvärr, vilket en maine coon ska ha och de ska vara väldigt markerade och stora. Valentin skulle behöva stoppa in en snus bakom varje morrhårskudde! hihihi

Nä nu lägrar maten!

Ha det så bra!


12 september En ganska vanlig lördag

Ja nästan i varje fall.

Vaknade av någon konstig anledning redan vid 7. Pigg för en gång skull. Började med tvätten och sedan kattlådorna. Idag är det stortvätt av dem så det tar lite tid. Efter det dammtorkning (det lilla som nu finns) och sen dammsugning och golvtorkning.

Jag var klar när klockan var kvart över 10 och det kändes skönt. Då var ju hela dagen kvar att göra kul grejer på.

Bland annat kom min goda vän och hälsade på. Hon fick sig äppelkaka, vaniljsås och kaffe till livs. Det var gott.

Sedan var det ICA som hägrade. Vi skulle ha makrill till middag och då krävs dill och grädde. Det var mums må jag säga och det tyckte Tösen också som fattade posto brevid papsen för att få smaka.

Efter maten blev det en tur till tv-soffan och jösses vad pömsig man blev då. Så jag tog en liten röd kisse med mig till sängen, ställde klockan på 20 minuter och tog en tupplur.

När jag vaknade var jag vansinnigt sugen på.........KNÄCK! Ja varför gör man bara knäck vid jul?

Så jag snodde i hop en sats.


Nalleman kollar att alla formar står i raka rader.


Men de var ju roliga att leka med också.

Nu fick både Nalleman o Valentin stränga order om att hoppa ner och stanna på golvet. Det gjorde dom!

De kanske blev lite putta på mamsen.......

Men knäcken blev bra i alla fall. Fast riktigt säker kan jag inte vara förrän de har kallnat. Men visst ser det gott ut?!!

Micro-knäck! Kan inte bli enklare!


Från det ena till det andra, nu går jag i väntans tider och jag tycker faktiskt att väntan skulle varit över i fredags men det var den inte. Hur lång tid ska det ta Margatetha Broderier??????

Jag har nämnligen beställt en tavla som jag vill sy i höst. Gillar att hålla på med nått framför tv om kvällarna. Denna roliga tavla är det jag väntar på

Det är Nalleman o Tösen, Julle i mitten och Valentin vid sidan om. Visst är den både söt o rolig!?

Men nu har jag väntat i två veckor på att den ska komma så jag tycker verkligen det är dags nu. Jag är kund sedan tidigare hos M Broderier så någon kreditkontroll o annat är inte aktuellt. Hrmmmm kommer den inte i början på nästa vecka får jag nog ringa dem.

Nä nu ska jag gå o kolla knäcken

Ha en fortsatt trevlig lördag!

7 september Besök vid graven och Kronoberg

Jag tänkte jag skulle askgravplatsen när det är lite grönt runt i kring. Idag var en ganska bra fotodag, lite sol och mycket moln.


Portalen in till gravplatserna. Kaprifolen börjar ta över, nästa år är det ändå mer


Mammas "sten" och platta.


Den lilla dammen där man kan slå sig ner och fundera på livet och döden, ganska naturligt på en plats som denna.


Stillsamt!

Efter kyrkogården åkte jag ut till Kronoberg slottsruin.

Detta har varit först biskopsäte sedan försvarsborg och sedan förfallit i mitten av 1600-talet. I slutet av 1600-talet såg man till att stoppa förfallet. Men innan dess hade mycket sten gått till att bygga andra hus i det växande Växjö. Slottet har även varit fäste för Nils Dacke under Dacke-upproret.

Borgen har från början haft två våningar och måste sett respektingivande ut för de som ville invadera.Men nu var den tacksam att fota.
Jag gick fram till den stora porten, som naturligtvis är stängd av säkerhetsskäl. Mitt jobb hade fest där i fredags och borgen tycks ha klarat det ganska bra. Jag tog ett kort genom gallret men det blev ju inte så mycket till motiv.


Här i från slottsruinen går Ångaren Thor, Sveriges äldsta fungerande ångbåt. Båten såg jag inte till för den är nog lagd tillrätta för vintern, men bryggan är där i alla fall.


Kanske kan jag fånga båten till sommaren.....


Den steninga småländska marken

Jag avslutar väl med några kloka ord om katten:

Problemet med katter är att de får exakt samma glimt i ögonen oavsett om de ser en insekt eller en yxmördare.

Tjipp

6 september.....igen. Badresultat

Ja jag lovade ju visa hur de blev efter badet.

Men först ett par bilder under tork-perioden.


Inbilla dig inte att jag tänker titta in i kameran, det kan du glömma!!!!


Nä jag tänker fortsätta torka, så de så!


Valentin ville heller inte samarbeta så mycket. Men ser ni på huvudet på honom, han är lite vågig i pälsen, så sött!
Men det försvinner när han torkat helt.


Mer vågor!

Nu på kvällskvisten satt maken och jag framför tv:n och den ende som var med oss var Nalleman, men var var de andra två???

Jo när jag kom ut i köket möttes jag av detta:

Här på spisen ligger visst somliga skönt. Tur att vi har induktionshäll som inte går i gång av sig själv. Lilla söta gumman. Så fick hon sig en liten tur upp i husses famn också.


Hon vet inte riktigt än om hon ska tycka om det eller inte men det blir mer och mer avslappnat.


Men lite gott är det allt.

Den andra kissen han låg här på sin älskade matta.
Så var det detta med tvättresultat. Svårt att fånga om de inte är precis nyborstade, vilket de inte är vid denna tid på kvällen.

Syns att den inte är fet under hakan i alla fall och är lite yvigare.

Nalleman, han är ju som han är men nog är det bätte än innan. Mycket mjukare päls.


Måste vara göra nått åt kragen, men det får bli en annan dag. Nu ska Nalleman och jag lägga oss i sängen och läsa en bok. Dvs jag försöker läsa och han puttar bort boken och tycker att jag ska kela honom i stället. Gissa vem som vinner?????

Jag fick förresten en söt liten bok från min dotter och katterna. Den heter Kloka ord om katter. Här kommer som slutsnurr, ett citat ur den:


Katter är  smartare än hundar. Man kan inte få åtta katter att dra en släde genom snö.

Tjipp!


6 september Bad-dag

Ja idag var det ofrånkommligt, både Nalleman och Valentin behövde en omgång med schampo. Båda ogillar det och gömmer sig när det är så dags. Jag får se till att alla dörrar är stängda till alla rum annars har jag ett elände att jaga katter under sängar och möbler!

Men väl i badet så är det inte så mycket gnäll, bara lite protester just när schampot gnos in. Det ska schamponeras tre gånger minst så det kan bli mycket gnäll. Men de bara gnäller, klöser inte och biter inte, vilket är skönt. Valentin vill stå med huvudet i min mage så då måste jag ha plastförkläde på mig annars blir jag dingsur. På golvet har jag lagt en badrumsmatta som får ta upp allt vatten som rinner längs med skåpet, annars är jag rädd att golvet blir förstört.

Nalleman han finner sig i sitt öde när han väl är i diskhon. Är vi två som badar honom så behövs inte badkopplet men när jag är ensam så tenderar han till att smita när jag byter schampo eller gör nått så jag itne ser honom. Så kul är det inte att ha en inschamponerad katt springande runt i huset! :)

Nu bilder på den "stackaren". I går gick han lös på bananlådan i kontoret. Vad är det med bananlådor som är så härligt??? Både Valentin o Nalleman är som tokiga i dessa lådor. Nåväl, här kommer en stilstudie...


Här har han hittat en nästan tom låda, å så låg det en spännande kasse där också


Undrar om det finns nått spännande i den???


Vaddå, fick jag inte vara där i?
Här syns det tydligt att jag gick fram med saxen i hans krage härom veckan. Klippte den bara rakt av. Ska be att få lite hjälp nu när han är badad att klippa den lite snyggare. Han fäller sin krage och går omkring med rasta-tovor i kragen. De tovorna kan man bara dra bort, så löst sitter de. Dessutom var kragen så lång att den hindrade honom att tvätta sig ordentligt, kragen kom emellan. Eftersom han inte ska ställas ut så tycker jag att jag kan fara fram med saxen och underlätta för honom lite.

Sen var det då detta med badning.....


Jag är högst ovillig till detta!!!!


Undrar om jag kan hoppa ner???


Nähä då sitter jag väl här

Jag tog korten på Nalleman medans balsamet satt i, det ska sitta 5 minuter, det är lång tid för irriterad katt.

Medan Nalleman badade letade Valentin upp ett säkert gömställe. Men jag hittade honom och han fick ner  honom i diskhon. Inte heller populärt.... Han får en duvning med schampo mot fet-päls på bröstet för där brukar han bli fet av någon anledning, sen kör vi vardags-schampot över resten. Så Valentin fick fyra schamoneringar men slapp å andra sidan balsam.


Det är blött där nere, så jag håller tassarna på kanterna!


Jädrans snöre som håller fast mig.


Okey mamsen, jag finner mig i mitt öde, TORKA MIG NU!!!!!!

Sen satte jag på det lilla elementet i dotterns rum och båda kissarna fick vara där inne i värmen. De har snart torkat och jag lovar att visa hur fina de blev efter badet. Just nu ser de ut som sura disktrasor båda två hehehe

Tjipp!

5 september Lite har hänt

Lite har väl hänt som jag kan förmedla till omvärlden.

Till exempel fyllde jag år den 3 september. Jag fick underbara rosor av min man och mina barn. Tyvärr var väl inte moder sol närvarande när jag skulle ta kort, så det fick bli lite dåliga blixtfoton i stället


Röda rosor och gerbera, så vackert

Sen var full fart med dammsugning och uppbäddning för dottern. Jag hade god hjälp av Nalleman, han övervakade att allt gick rätt till.

- ok matte, om du verkligen tycker hon ska ha rosa underlakan så är det okej med mig.

Så ringde blomsterbudet och ville komma och lämna blommor till dig. Nyfiken var jag på vem som skickat blommor till mig.

Så kom de de, de fina blommorna

Fråm mina svärföräldrar (usch gillar inte det ordet men det är ju vad de är). Så fina blommor

Naturligtvis var jag tvungen att fota lite mer blommor.


Så måste jag visa lilla Tösens eskapader också. Mitt i mitt fejande stannade jag upp och fotade henne.


- Undrar vad jag ska hitta på, grabbarna sover men det vill inte jag......


- Jag får fundera lite....


- Nu vet jag, jag ska ha lite gymnastik!


- Först tasshävning


- Sen balansövning


- Att smyga under en balansövning kräver lång träning


- Sen är det långa hopp som gäller men hur det går till får ni se en annan dag.


Så blev det då dags att hämta dottern på flyget. När hon kom hem åt vi middag och under middagen fick jag min hett efterlängtade present: SPONSRA EN VARG I ETT ÅR!!!! Tårarna kom faktiskt, jag blev så glad. Denna lilla söting är det som jag nu har sponsrat.

Hans mamma kom till http://www.wildspiritwolfsanctuary.org/index.htm med honom och han syskon i magen. Det föddes fem syskon. Två utav dem togs omhand av människor och de andra tre ick växa upp hos sin mamma. De två som fick bo hos människan fick göra detta för att man ska kunna få fram bra varg-ambassadörer av dessa sås småningom. Men tack vare att han är flask-född så har jag fått söta bilder på en liten liten varg.Och bilder på en ståtlig två-åring
Åh det ska bli så roligt att få följa honom i hans utveckling. Ni kan läsa mer om honom på länken jag gav ovan. Gå in under Animals, klicka på Wolfes och leta upp Frost.

Så bättre födelsedag kunde jag inte få.

På fredagen kom sonen hem och vi åt goda kräftor som kvällsmat. Maken har åkt till Jönköping med jobbet så det är bara jag och barnen hemma.

I dag lördag, har vi varit på stan och shoppat loss. Nåja, shoppat lite och tittat mycket.

I morgon bär det av hemåt igen för barnen och jag o katterna för en stund för oss själva.

Det var allt för nu

Tjipp

1 september Något har hänt i kattgården!

Jo i kattgården har resterna av det nerblåsta gamla plommonträdet hamnat. Nu uppsatt på rätt sätt och kissarna var inte sena att inspektera. 

Först tar vi Nalleman:

Mysko grej det här (observera tungan!) Undrar om den går att stå på?


Tja den verkar hålla!


Häftigt alltså!


Kolla, jag når hit också! Mmmm vad här luktar gott!


Sen ser vi Valentins reaktion:


Måste skynda måste skynda måste skynda måste skynda måste skynda att testa allt!


Hmmm här upp har jag aldrig nosat så noga förr, här lukar spännande!


Husse husse husse kela mig skynda dig jag är kelig som sjutton


Har du bara ett finger att ge mig? Jag som är så kelig just NU!


Så tar vi lilla försynta Tösen;

Som de håller på de där pôjkarna! Jag klättrar nog lite tyst upp här.....


Åhhh vilken härlig klösbräda, tack mams o paps!

Sist ut en bild på dem alla


Här får de nog roligt kommande dagar! Bara vädret håller i sig. Kattgården fick också en välbehövlig gräsklippning. Vi fick låna söta grannens gräsklippare som har uppsamlare, vi har en Klippo och den smular bara ner gräset i gräsmattan. Hur kul som helst att få in med små katt-tassar!!!! Grrrr. Men nu blir det bara stora ev grässtrån och det får jag överleva.

Det var allt för i kväll!

Tjipp!RSS 2.0