30 augusti GRATTIS MIN SON!

Ja idag fyller min lilla son 18 år, tänk vad tiden går. Vi var i Anderstorp och firade honom i går. Men mer om det senare. Vi får väl börja med förra helgen.

Då tog maken och jag en liten tur runt Skåne. Från Karlshamn till Kullen. Vädret var på vår sida ända till Helsingborg sen mulnade det på. Vi såg massor med saker och fotade mycket gjorde jag. Fast det mesta togs genom bilrutan så bilderna blir lite mjölkiga.

Första stoppet gjorde vi i Brösarps backar. Där var fint!


Sen körde vi vidare och passerade Kivik. Den stora marknadsplatsen låg öde men med lite fantasi kan man se alla knallar som står där under Kiviks marknad.

Vi stannade till vid ett musteri och köpte äppelmust


Sen körde vi vidare mot Ystad. Vi passerade ett alldeles överväxt hus, helt underbart!


På vår resväg mötte vi massor av veteran-motorcyklar. Det var något jippo och det var roligt att se alla dessa fordon.Bilden ovan är tagen på väg mellan Ystad och Trelleborg om man håller sig undan från E-vägen och kör väg nr 9 i stället.

När vi körde ur Trelleborg så stod helt plötstligt, helt ensamt denna byggnad vid vägen. Fin var den i alla fall

Man kan undra vad det använts till i äldre dagar.

Vi tog nu sikte på Helsingborg. Gubben var fruktansvärt sugen på en dansk pölse och jag, tja jag fick väl ta nått annat eftersom korv inte står på min matlista just nu (dessutom tycker jag röd pölse inte är särskilt god). Sagt o gjort. Först körde vi till Väla centrum bara för att gå en sväng. Jag letade efter en "nöt"butik, hittade den och blev besviken. De höll på att slå igen så det fanns nästan inget kvar. Gick tomhänt därifrån.

Vi åkte tillbaka till Helsingborg och tog en tur med båten i stället. Eftersom affärerna i Danmark var stängda så  här dags, satt vi kvar på båten när den la till i Helsingör. Mer tid till shopping på båten blev det :)

Sen styrde vi bilen mot Kullen och Kullens fyr. Där har jag inte varit på många många år så det var roligt att komma dit.

Men hur jag än letade och letade så kunde jag inte hitta Kullamannen! Hur många är det som kommer ihåg den serien? Jag gör det i alla fall.

Höstens färger börjar göra sig sedda lite överallt även om träden än så länge är gröna.
På väg tillbaka från Kullens fyr stannade vi och tog panorama foto på staden KullenSen åkte vi raka spåret hem. 75 mil på en dag blev det men vi fick se mycket. Sverige är vackert vill jag lova.

När söndagen sen kom var det dags för tre katter att bada. Mindre populärt ska tilläggas. De gömmer sig på de flesta ställen, under bordet, under skåpet, bakom bajslådan tja överallt där de inte tror att de syns. Men si matte hittar dem och i badbaljan åker de. Sen kommer hämden!! Husse vilar för han var uppe tidigt och spelade golf, då passar tre nybadade (hyffsat nybadade i alla fall) på att lägga sig i husses säng. Den blir lite småfuktig om jag så säger så den fick torka innan det var dags för nattningen :)


Sen har veckan gått i rasande fart. Vädret har bjudit på både sol och regn och blåst. Det här såg jag härom dagen från huset.

TRE regnbågar på samma gång!
Behöver jag tillägga att det strax därpå började störtregna???

När fredagen kom var det hög tid att åka till zoo-affären för att köpa nytt foder till kattligan. Väl där blev dottern kär i vit nymfparakit som satt där i en bur. Fågel-tanken poppade upp igen hos henne. Vi pratade vidare lite med mannen i affären och han tipsade om en uppfödare av parakiter.

Dottern tog kontakt med denna uppfödare, åkte ut för att se sig omkring och vips hade hon tingat en liten bergsparakit. Han är sju veckor så han är bara liten bebis än. Han handmatas tre gånger om dagen med något vällingliknande. Så handtam är han.

Hela lördagen gick sedan åt till att hämta denna lilla fågel och få honom installerad hos dottern. Sen skulle buren göras ren och inredas. Vi trodde han skulle bo i någon sorts låda nu första tiden men nej, det gick så bra med bur nu.

Här är han, lilla Bubbiz eller Bubbis vi får se vad det blir när matte bestämt sig.
Hans burkompisar har varit elaka och pickat honom på huvudet, så dottern fick bra rabatt på honom men vid nästa ruggning kommer han att få fina nya fjädrar. Dessutom är han ju bebis än så fjäderskruden är lite tuffsig. Den blir bättre med tiden.


Så kommer vi då till den helg som gått. Sonen skulle firas på sin 18-årsdag. Eftersom han fyller en måndag fick vi åka och fira honom på söndagen.

I hans första paket låg en Risifrutti. Ja, han hade ju önskat sig en sån som Magnus Samuelsson gör reklam för på tv, och visst gör han reklam för Risifrutti.Han uppskattade skämtet i alla fall! Sen kom det riktiga paketet fram

Vad kan det vara???????

Jo, det han önskat sig, en trimmer!

Behöver jag tillägga att han är i stort behov av den?? Efter vi hade åkt därifrån tog det inte många minuter innan det damp ner ett MMS i min telefon med en nyrakad son. Fast jag kan inte lägga över bilden här för sladden till telefonen har tydligen tagit semester och försvunnit................ 

Flickvän och hunden Ronja tittar intresserat på


Efter paketöppningen åt vi tacopaj som jag hade haft med mig och sen var det dags för TÅRTAN! Vår grannes mamma har bakat den och det är en äkta moccatårta. Ingen grädde men däremot smör......

Sonen bara älskar den och den är en present från grann-mormorMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmums!!!

När vi var färdiga i Anderstorp körde vi hem igen. Nästan hemma ringde dottern och frågade om jag kunde vara fågelvakt medans hon körde sin kompis till doktorn. Visst kunde jag det. Bubbiz skulle ju ha mat mitt under tiden när hon var borta så det var därför jag behövde vara där. Bubbiz åt med glupande aptit och min uppgift var gjord. Han är en rolig och social fågel så det blir nog ett fint sällskap när han blir färdig.

Nu väntar en ny vecka och på torsdag kväll kommer nog sonen hem, eller blir det på fredagen. På lördag kommer Susanne o Hasse från Falkenberg så då blir det partyparty!!

Ha det så bra!


12 augusti SEMESTER

Dåligt med uppdateringar, jag vet, men nu har jag semester och tänk vad tiden inte räcker till då. Det är så mycket man vill göra men är man ledig så liksom slösar man med tiden och plötsligt finns det ingen kvar. När man jobbar vet man att jag har bara si o så lång tid på mig, bäst att raska på, och då hinner man mer på nått konstigt sätt.

Men lite har jag fått gjort. Bl a har jag bytt gardiner i dotterns gamla rum. Var snäll och bortse från stryktvätten, den har jag tagit tag i idag (när det är 25 grader varmt och jag är genom-allergisk mot det förbaskade gräset).


Blir lite mer liv i fönstret än att ha helt benvita enfärgade gardiner.

Sen har jag bytt draperi bakom soffan. Från brunt till vitt. Den vita linnegardinen fick jag tvätta om för att den skulle bli slät när jag strök den, men så är det ju med linne som får ligga för länge.
Jag piffade upp gardinen med lite fjärilar som jag hittade på Indiskan


Fjärilar i närbild:


Vad har jag gjort mer....... Jo gosat katt så klart. I synnerhet Valentin är helnöjd med att ha matte hemma.
Min lilla ängla katt, det bor en liten ängel i honom som han plockar fram i min närhet.


Dotterns flytt efterlämnade sig två tomma garderober. Men som nog alla vet så kan man aldrig få för många garderober. Så jag har arrangerat om lite mellan tre olika garderober i tre olika rum. Gissa om Valentin hade jämn gärning med att hålla sig nära matte när matte sprang som en stolla mellan rummen med famnen full av saker! Goskissen!

Så har jag börjat med Xtravaganza också. Ett viktminskningsprogram som kombinerar mental träning med rörelseträning och rätt kost. Lätt faktiskt, knytnäve och handflata är måtten att gå efter. En knytnäve proteiner, en knytnäve kokta grönsaker i tre färger, en handflata vattenfyllda grönsaker (dvs vanliga salladsgrönsaker). Sex mål mat om dagen; frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål ska man äta för att hålla sockernivån i skick. Men jag är i alla fall inte hungrig. Dagens frukost såg ut så här:

Räkor, äggröra, avocado och röd paprika, MUMS!

Idag sitter jag o nyser mest hela tiden. 25 grader ute innebär att allt blir torrt o gräset sätter fart. Förbaskade allergi! Ska se vad jag orkar på träningen i dag, man känner ju sig inte precis i topptrim när allergin sätter fart.

Men nu ska jag nog ta en liten röd katt och sätta mig framför tv:n och inte göra nånting på en lång stund, känner mig helt färdig.

Ha det så bra!

1 augusti En snabb tur till Göteborg

Ja, igår var jag o dottern en snabb vända till Göteborg och Mölndal för att hälsa på min mammas gamla moster. Hon är 94 år och bor hemma i sin lägenhet. Hemtjänst har hon haft i snart ett år så nog har hon klarat sig själv länge.

Men innan vi kom till Göteborg så passerade vi sonen som skulle ha lite kläder som han glömt när han var hemma i Växjö sist. Vi trodde att vi väckte honom men han skulle gå ut med Ronja sa han, när jag ringde. Ronja.....???? Jaha, flickvännens hund!

Jag tror nog att Ronja är lite kär i Pontus.....


Puss Pontus


Sen körde vi vidare. Vi kom lagom till kaffet hos moster och efter kaffet tog jag fram saxen och klippte hennes hår. Det hade hon bett om hjälp med innan vi körde hemifrån så jag hade med mig sax och det jag behövde.Sedan gick vi och handlade lunch och åt den. Efter maten körde jag o Sofi upp till mosters stuga i Balltorp. Sofi skulle ha ett par köksstolar och annat om det var nått hon ville ha. Stugan ska säljas och tänk, när vi var där kom det ett par cyklande förbi och undrade om stugan var till salu. De fick komma och titta på den och de fick även mosters telefonnummer.

Stugan
Vi tog stolarna och åkte där ifrån. Moster hade vilat under tiden så det blev kaffe igen när vi kom tillbaka. Sedan var det dags att åka hem.

Vi kom hem vid 19-tiden och efter lite kvällsmat så gick vi över till grannen och fick storstyk i kortspel! :)

Idag har jag städat och funderat på lite projekt som jag ska genomföra när jag har mina resterande två veckor semester. Jobbar dock en vecka till så jag kanske ändrar mig när det gäller projekten.

Det var väl allt för denna gång.

Vi hörs!


RSS 2.0