31 december Nyårskvällen

Ja så är det inte många timmar kvar av 2010.

Kissarna fick årets sista bad i dag. Gissa om man är poppis just nu......NOT!

Men de kommer snart över det.

Maken o jag firar nyår på egen hand i år. Sonen med sina kompisar och dottern med sina kompisar. Men det är så det ska vara. Vi sitter så gärna och soffar i soffan!

Dagarna här hemma har förflutigt i lugn o ro. Vissa har bara sovit....

Ja nästan i alla fall. Nära spisen och diskbänken i fall det skulle trilla ner något gott.....


Snälla matte jag kan väl få nått snääääälla

Men nej, det blir inget till tiggande katter vid köksbänken. Däremot fick de gå ut, denna dag var det inte så kallt.
Valentin bara älskar att vara ute. Han skulle säkert kunna leva ute hela tiden om han fick

Nalleman han syns knappt mot allt det vita.

Väl inne igen fattade Valentin o Tösen posto under granen



Nu till nyårskvällen har vi, till katternas glädje, ätit hummer.

- kom nu då Nalleman, vi väntar ju på dig!

Nej, katterna fick inte hummer. Bara en liten liten bit till Nallman o Valentin, Tösen var inte så intresserad när det väl kom till kritan. Valentin tål inte skaldjur så han får verkligen inte mer än en liten liten bit. Annars kommer det i retur på mattan......


Så, nu står jag och fixar med varmrätten. Det blir fläskfilé, potatisgratäng och grönsaksröra med squash, rödlök, ingerfära, vitlök, rödlök, paprika och purjolök. Ska bli spännande att se hur det smakar.

Ha det nu så bra så hörs vi nästa år!


-Matte, nått smäller där ute, ska jag orka kolla vad det är??? Nähä, trodde inte det heller, jag tar o somnar om!

26 december Annandag jul

Det blev ingen juldags-resa till Mönsterås. Vädret la käppar i hjulet för oss, men det kommer ju fler dagar framöver när vi kan träffas.

Här hemma har vi haft fullt upp. Julveckan fick vi äran att ta hand om dotterns hopsamlade tvätt. Det var inte lite om jag säger så. Men det var en viss liten herre som gillade allt nytvättat! Ser ni honom?


Den andra kissen gör husse sällskap i köket, av två anledningar; 1: man kan få nått, 2: kanske en fågel uppenbarar sig utanför fönstret!


Så kom då julafton och dukning för maten skulle ske. Naturligtvis var Nalleman inte sen att börja "värpa" juldekorationen.....


Sen la jag duk på avlastningbordet, då var han inte heller sen.....

- Helmysigt att ligga här faktiskt. Jag får ju plats ju!


- Vad sa du matte, ska du ha mat på bordet! Det var det tokigaste jag hört!


- Okey, nu fattar jag, menar du att jag inte får vara på det bordet nu? Okey, bäst jag lyder.

Så var då alla julklappar på plats under granen. Tösen kollar dem på avstånd, Valentin däremot, han gnagde sig igenom ett paket innan det hann delas ut, knaskissen!

- Jag kollar inte julklappar, jag tar ett snack med tomtenissen!

Under granen har jag även en gammal gammal kyrka. Min far sa alltid att det var en kopia av Örgryte kyrka men inte vet jag. Lite fin är den i alla fall.


Jag har även i hittat fina fåglar att klämma fast i granen. Vi hade liknande när jag var liten fast de var i sånt där ömtåligt material och i olika färger. Men mina oförstörbara är fina de med!


Vi åt vårt julbord och hade det väldigt roligt på julafton, vi och våra vuxna barn. Sen vart det tv och tidig säng. De små barnen har en förmåga att inte ställa in helgklockan utan tycker att vi ska upp o skutta vid 5-snåret oavsett om vi är lediga eller inte.

Idag, annandagen, så var det ett sånt himla rus på dem, vänskapliga slagsmål, rusningar från ena ändan av huset till den andra. Det var sånt liv att jag till slut gick upp ur slafen för att hjälpa min stackar make att lugna ner dem. Det räckte att hota med BAD så försvann Nalleman under soffan, och vart Tösen o Valentin tog vägen vet jag inte. Sen blev det TRATT på Nalleman och lite mjällspray på svansen (tratt för att han inte ska slicka av det med det samma utan det ska få tränga in och göra nytta). Detta lugnade ner gänget och sen har de väl mest sovit hela dagen.

Nu önskar jag dig en fortsatt bra vecka och ett GOTT NYTT ÅR!

18 december Hoppsan två inlägg på raken!!

Jo jag vet, men har jag inget att säga eller visa så blir det inte så roliga inlägg.

Idag har maken och jag varit nere i ett snöigt centrum. Det var dags för "the serious" julklappsinköp. Till makens pappa o hans fru. Människor som jag älskar och verkligen vill lägga möda i att hitta något användbart, roligt, ovanligt och fint. Vi hittade nog något som kommer att uppskattas men jag tänker inte nämna något här i fall någon skulle tassa in o kika......... Vad det blev får ni som läser här veta efter jul.

I övrig har jag fixat lite detaljer här hemma idag. Jag har ljushållare som är i glas och i glaset kan man lägga valfria saker. Jag har till vardags stenar från Grekland i två och sand i från Tunisien i en. Men nu är det jul även här. Titta bara:

Ömtåliga kulor som inte längre får sitta i julgranen.

I den lilla främsta ljushållaren har jag små kulor som vi köpt på julmarknaden på Liseberg. De är så söta och ser bra ut i ljushållaren.

Ljushållaren har samma diameter som ett värmeljus så du förstår hur små de är, kulorna.

När jag höll på att pyssla kom jag på syskonen smaska från blomman:


Tur att jag har en snäll kollega som ska ta med nya sticklingar på måndag. Du ser ju hur blomman bakom Tösen ser ut. Ett annat exemplar ser ut så här:

Gänget går hårt åt växterna nu när det är vinter och de inte kan knapra gräs på utsidan.

När jag nu gick i genom lådan med ömtåliga kulor hittade jag lite julgransdekoration som inte var så ömtåliga. De fick en tillfällig, men fin, plats mitt på matbordet. Där hamnade även hyacinterna, får se om de får vara i fred för "fåren" (dvs katterna) men vi kommer att ställa bort dem till kvällen när vi lägger oss. Än har ingen sett dem eller brytt sig.




Sen hade vi en "gran" med en ljusslinga i i fjol. En sån man köpte för en ganska billig peng. I vilket fall som, ljusslingan har sagt upp sig och det var därför jag köpte den gran som var i ett tidigare inlägg. Men vad gör man med en "gran" utan belysning? Jag krånglade bort belysningen och granen blev kvar. Sen satt jag den på en fyrkantig glasplatt och satte ett värmeljus från Partylight där. Det är ett värmeljus i plastkkopp som inte blir så varmt som de i aluminiumkopp. Visst blev det bra?!


Sen har jag lite andra fina ljus som jag kan visa.

Först ut en tomte som jag fått av min svärmor. Den är så fin o söt. Synd att man bara har tomtar framme vid jul....


Sen har jag en gran som jag fått av ...... tror det var dottern, en jul.

Också jättefin när den lyser

Sen har jag ett stort ljus som ska föreställa en öppen spis. Jag har ju inte haft viljan att elda upp detta ljus så jag har värmt upp en plats i toppen för ett värmeljus. Men de där i aluminium fortsätter att värma sig neråt så jag har inte haft nått ljus där på många år. Men nu, efter att ha hittat Partylights oparfymerade teljus, som de heter, så använder jag dem utan problem. Visst blev det fint!?


När vi nu var och köpte våra julklappar idag så passade jag på att köpa maken en av hans födelsedagspresenter. Han har ju fått för sig att fylla år den 22 december utav alla årets dagar........ Men nu är han och hans rygg i stort behov av dessa:

De bästa broddar som finns. Jag har själv ett par och de är super! Nu kan han skotta utan att halka och göra sig illa.

Tja det var väl vad jag hade att bjuda på idag. Under tiden som jag har skrivit här har jag sett på Sverige handbolls-tjejer som VANN SIN SEMIFINAL!!! Grattis tjejer nu är ni i final!!! I morgon blir det svettig!

Jag har lovat dottern att komma till henne i morgon och hjäpa henne med hennes städning. Hon har åkt på frusen axel och jag har själv haft det. Det är någon jag önskar min värsta ovän om man så säger. Så vansinnigt ont som det gör. Jag är livrädd för att få det igen.

Nä nu ska jag ägna mig åt min juldagsklänning som behöver tas in här o där efter min viktnedgång.

Ha det så bra!

17 december Det lackar emot jul!

Å det gör det med rasande fart.

Hela veckan har jag ryckt in åt min kollega som drabbats av den otäcka influensan. Så när jag kommit hem på kvällarna har jag varit ganska trött. Det positiva i det hela är att dottern har fått rycka in o jobba lite istället för mig. Hon kan behöva varenda krona.

Sen har vi väntat på att få hem sonen. Men när det väl kom till kritan så vart hans chaufför sjuk och kunde inte ställa upp. Så nu får vi vänta lite till på honom. Men på tisdag hoppas jag att han kommer och att vädret inte sätter några käppar i hjulet. Snälla söta Hannes har lovat att hämta sonen och möblerna. Sonen är så välkommen när han än kommer.

Som du kanske kan förstå så har det inte hänt så mycket här hemma. När jag kommer hem är det soffan, mat o tv som gäller. Lite senare ropar sängen så där brukar jag hamna vid 9-snåret och sen ser vi sista tv-programmet i sängen. När slutvinjetten går, då somnar jag!

Så vad bilder jag har att bjuda på är katter katter o åter katter. Men de är i mina ögon värda att visa o faktiskt riktigt söta, gossarna. Skulle fånga Tösen på bild men hon har en raket i rumpan och springer så fort att hon inte fastnar. Men i klätterträdet ligger hon stilla så länge att jag kan ta ett kort!


Vår lilla drottning!

Grabbarna de håller sig gärna närmare jordytan, det är ju där det kan falla nått gott!


Klart vi ligger här, vi är väl inte dumma heller! Godsaker trillar neråt, inte uppåt


Men man kan få vänta lite FÖR länge i bland......


Japp, man måste vara utrustad med tålamod i det här huset......


Så köpte matte apelsiner. Jag tycker de är mysiga att ligga på. Fast matte säger att jag värper dem och att det kommer att bli små clementiner. Jag fattar ingenting!

Så kom då äntligen fredagkvällen. Då har min goa söta snälla man varit o köpt mig en julklapp som jag får alldeles för tidigt.

En elektrisk filt!! Ska bli så skönt att ha framför tv:n!

Nu ska jag sluta blogga och prova min filt.

Ha det så bra!

12 december Hållå världen, vi finns här!!!

Ja tro det eller ej, men jag har inte glömt bort att blogga, har bara inte haft varken nått att skriva om eller haft tiden.

Men nu har jag samlat på mig lite så.........håll i hatten nu kommer ett inlägg!

Jag börjar väl i rätt ände av tiden, dvs för några veckor sedan. Då kom min kära kollega hem ifrån Egypten. Hon hade varit så snäll att införskaffa mig en pin i från Hard Rock! Så nu har jag även en pin i från Egypten!


Under tiden som hon var på semester så vikarierade jag för henne. Det var roligt att pröva sina vingar med något annat än den säkra mark man vandrar på varje dag. Tror att det över lag gick bra, kul var det i alla fall.

Nu är det ju helgen runt lucia och då brukar jag "jula". Dvs plocka fram julpyntet, utom självaste julgranen. Men i konkurrens med tomtar o änglar, kom sonens rum. Han är på väg hem nu, ska praktisera sista halvåret här hemma. Hans flyttlass kommer i förväg för han har en ny hyresgäst som vill in den 15 december. Sista dagarna på terminen bor sonen hos en kompis. Men det var ju tvunget att göra plats för hans möbler i det lilla rum han har här hemma. Det ska få plats en säng, bokhylla och byrå. I hans rum har ett skåp stått, som varit fullt med videoband, dessutom en tv med möjlighet att se på VHS. Men både skåp i tv skulle nu bort. Skåpet var ju tvunget att tömmas först. Tänk att det ska ta så emot att slänga filmer. Men de fick sparas och åka in förrådet (dvs bastun).


Mitt under tömmningen såg det ut så här.


Här in i bastun ska videobanden. Här står redan lite grejer som inte ska upp på vinden just nu. Vinden ska städas men det är ett senare projekt. Det är lite för kallt där just nu. Ser ni hjälpen som sticker fram under ena bänken. Det var jättespännande att få komma in i bastun och nosa runt. Där brukar ju inte katterna få vara. Så välstädat som det är nu har det nog aldrig varit.


Nästan tomt

Det tomma skåpet fick åka in i förrådet som innehåller stegen till vinden. Nu är det tomt och när alla julkartonger har kommit tillbaka upp på vinden, då kan sonen använda det o lägga saker/kläder/eller vad som i det.

Jullådorna ja, de är några stycken. Jag har de senaste åren dragit ner massor på pyntandet. Jag kunde hålla på i ett par tre dagar med pynt hit o dit. Just nu, i den plats av livet som vi är i just nu, så är det ingen som egentligen uppskattar överpyntning och tomtar i alla hörn. Tiden mellan egna barn och barnbarn blir en ganska sansad plats när det gäller julfirande tycker jag. Skönt, sa min man o jag idag. Detta med julstress har lyst med sin välsignade frånvaro de senaste åren.

Men nu tillbaka till dessa lådor. Här är de:

I påsarna ligger julgranskulorna och i lådorna ligger julpyntet.

Mitt upp i stöket blir det så här


Sedan har vi även en låd-inspektör i huset, alla lådor ska kollas även om de är stängda med snöre


Samma inspektör satt senare och pratade med skatorna på grannens tak

- Mjaajjuuumjauuuuueeeeee


- Man blir tröööööött av fågelspaning, jag tror jag ska lägga mig en stund

Sagt o gjort, det gjorde han. Mitt i stöket! Tänk om man kunde slapna av så!




Jaja katter har det bra. En dag hittade jag dessa två tillsammans på hyllan i klätterträdet

Ingen vanlig syn men den förekommer.

Nåja åter till tomteriet.

Så här blev det när det blev helt färdigt


Mina favorittomtar. Jag vann på ett lotteri när jag var liten. Vinsten var två handdukar, det tyckte inte min mamma att jag skulle ha, hon tyckte tomtarna var söta. Å visst är de det?!


Något annat som jag såg i dag som var gulligt var detta:

Två luddiga baktassar från "kamoflage-katten!

Det är inte alltid lätt att se honom på golvet, de har liksom samma färg, kolla:


Vad har jag mer för pynt som jag gillar.....Jo jag har lite söta änglar som jag har hängt i köksfönstret




En ny fönstergran


Med blixt ser den lite "frostig" ut


Lite nygammalt i köksfönstret. Bara för att jag inte hittar en gardin som jag hade händerna på för en vecka sedan. Hur kan saker bara liksom försvinna? Så den gardin som skulle sitta i köksfönstret är helt försvunnen så jag fick ta till "en gammal trasa". Men det blev rätt bra ändå. Det är ju långt i från panelgardin men som sagt, det blev bra ändå.


Maken till den försvunna gardinen hänger där den ska, bakom soffan.


Även vädret bjuder på utsmyckning. Vi har så fina istappar och ett så härligt överhäng av snö. Tyvärr gör det sig inte på kort och dessutom har vädret förändrat tapparnas läge lite.


Sen  måste jag bara klämma in ett par foton som jag tog i dag, på skoj, på två av våra tavlor på vår "grekiska vägg" i matrummet. De blev riktigt bra. Om jag längtar dit? Nä varför hur kan man tro det?




Nä, nu blev detta ett långt inlägg. Nu ska jag nog ägna mig åt filmen som vi ser just nu, The Terminal. Tur den är inspelad så vi kan backa om jag missar nått :)

Ha det så bra och ta det lugnt i julstressen!


RSS 2.0