28 februari Intet nytt under solen

Denna helgen har vi tagit det riktigt lugnt. Till och med kameran har vilat.

Men i fredags blev vår dotter glad, superglad. Hon fick reda på vart hon skulle bli stationerad i sommar. Hon läser ju till reseledare och ska vara ute på plats från slutat av april till säsongen slutar i oktober. Hon hoppades och önskade att hon skulle komma till Kreta men misstänkte att det skulle bli Turkiet. Så blev det då Kreta och Chania!!! Den 23 april åker hon och kommer som sagt inte hem förrän oktober. Roligt för henne i alla fall!

I lördags såg vi en verkligen bra film. Julie & Julia hette den (eller Julia & Julie) och hade Meryl Streep i huvudrollen. Varm och underhållande film var det.

Nu söndag, har jag städat, det är väl det ända som hänt. Gubben har satt upp en ny taklampa i hallen för den gamla la ner verksamheten.

Töat har det gjort i helgen i alla fall. Jag tror att snöhögarna på altanen har krymp med en halvmeter! Skönt, men nu varnar de för storm o mer snö. Får väl se hur det blir med det.

Ha det!

24 februari Snöröjning på taket och solande kisse

Idag var maken ledig för att ta tag i verkligeheten på vårat tak. Till på köpet kom ventilationskillen med den nya fläkten som också den skulle upp på taket. Det är den fläkten som drar ut all luft inifrån. Vi har varit utan ett bra tag och det har inte varit mysigt vill jag säga. När vi har stekt mat och haft på köksfläkten så har en del dragit ut genom skorstenen men en del har hamnat t ex i dotterns rum. Isch, inget roligt att ha stekos överallt. Men den är så fin den nya fläkten.....Till sommaren kanske man kan se hela.....På fotot syns även att maken varit flitig med skyffeln. Han vågade inte stiga upp på taket men tog så långt han räckte. Jag tror att det är tillräckligt för ju närmare nocken snön ligger ju bättre styrka är det ju i taket.

Här kommer lite bilder från själva snöröjningen. Det var lite över en meter snö i vinkel på taket!
Tur att brevlådan blivit framskottad från dag nr 1, annars hade väl brevbäraren fått bygga en av snö!


Tänk när allt detta ska börja smälta........då byter vi nog bilen mot båt.

Men det var någon som verkligen njöt av solen i dag. Vad en solkatt är trodde jag att jag visste men att den var så här söt kunde jag aldrig ana.


- Åh Nalleman, vad är det där stora ljuset som är så varmt där uppe på himlen
- Äsch det är ju solen, dumstrut!
- Skööööönt!


- Husse kan du inte öppna lite så jag får sol på hela mig.....? Så jag slipper bli rutig?


- Snälla......................


- Men om du inte öppnar så får du i alla fall flytta dig så jag får lite värme på pälsen

I två timmar var de ute i dag, kissarna, i det fina vädret. Utegångsfåret (Valentin alltså) gissar jag var ute mest och längst.

I dag på morgonen hände nått oväntat.
Vi stod o kelade med Nalleman som satt på köksbänken och tittade ut. Plötsligt så kom det ett rådjur galopperande på gatan! Aldrig har vi varken sett rådjur eller deras efterlämningar. Men de stackarna kan ju inte ta sig fram i skogen och jag kan förstå att en villagata var skön att springa på. Samma sak för fåglarna. Egentligen borde jag väl skaffa katt-tv, dvs ett fågelbord el dyl. Men har man väl börjat mata dem så måste man fortsätta. Jag har inget bra ställe att mata dem på och våra kära grannkatt Murre skulle säkert göra livet surt för pippisarna. Sen vet jag inte om jag har "orken" att mata dem resten av vintern/våren.

Nä, nu ska jag nog ta min bok o lägga mig o läsa med ett par katter i sängen, framför allt lilla fröken som just nu gör allt för att jag ska sluta skriva här. Buffar på skärmen så den viker sig.

Ha en bra dag alla där ute!

20 februari Det snöar!

Fast det var väl ingen nyhet!

Idag skulle vi varit i Kalmar och scannat Nalleman och Tösens hjärtan, men det blev inte så. Gick knappt att ta sig fram på vägarna.

Men det var någon som fick ge sig ut o skotta idag. Snön hade fastnat på taket till kattgården och behövde bankas ner. Men för att komma dit behövde man skotta sig fram.

Här kommer det snöbilder

Den 19 december såg det ut så här hemma:


Idag var det så här

Lite skillnad

Baksidan såg ut så här idag


Överhäng!


Så kom han då, hjälten med snöskyffel


Mycket snö var det som skulle bort


Även insidan skulle få sig en duvning, vilket var behövligt

Taket som behövde skottasGetingfångaren fyller nog ingen funktion just nu men lite fint var det.


När husse var ute o skottade så satt katterna på insidan och var väldigt intresserade. Vissa mer än andra


- Husse vad gör du? Jag vill vara med snälla snälla!!!


Inte varje dag man skottar med så intresserad publik

Fick lite fina kort på Valentin när han nu var så fängslad av vad husse gjordeSå fick ju förståss Tösen o Nalleman vara med på ett hörn också


Tösen funderar på om hon ska bli fotograf och sniffar omkring på mattes kameragrejer. Hon vet att hon inte får så hon ser lite skyldig ut.....


Nalleman kollar vad husse gör

Tillslut var det färdigskottat och husse var färdig han med. Men Valentin var inte sen ut att kontrollera det hela.


Efter att ha dokumenterat denna skottning, gick jag in i duschen sen begav jag mig till stan.

Stora vägen till stan såg ut så här

Mobilfoto

Och vår gata såg ut så här

Snö snö snö snö snö vart man än ser och mer kommer det uppifrån

I stan inhandlade jag nya skor

Nya fina gröna Converse!

Tja det var väl allt för nu. Till kvällen vankas gott mousserande vin och ost samt melodifestival/os.

Sen får vi se hur mycket det snöat till i morgon. Eftersom det formligen vräker ner just nu så lär väl en skottning vara oundviklig även om husse skottat precis just nu.

Nu ska jag gå o plocka fram osten så den får goa till sig lite.

Ha det så bra i den snöiga vintern. Å gör inga snöänglar, det finns risk för drunkning i all snö!!!

Kram

12 februari Nu var brödet klart!

Så här blev det!
Innehåller en massa gott, mandel, valnöt, linfrö och solrosfrö och grahamsmjöl. Mums! Nu blir det till att stoppa det i frysen så vi har fram över.

12 februari Jag har varit på Kick-Off

I fredags var det dags för jobbet att ha kick-off. Denna gång åkte vi buss till Kosta Boda Art Hotell. En resa på ca en timme från Växjö.

Har haft underbart roligt. God mat bjöd de på och jag tror att det var första gången i livet jag åt anka.... fast det såg ut som fläskfile.

Efter maten så var det uppträde av Elin Lanto. Ingen av mina favoriter men hon gjorde väl bra ifrån sig tycker jag. Tydligen var hon med oss lite på kvällen för en kollega fick dansa med henne i discot!

Men i allafall, mitt under maten steg vår trevlige VD upp på den lilla scenen. Vi var ju några som har varit på företaget sedan Hedenhös-dagar, 25 år för att vara korrekt. En och en fick vi komma upp och ta emot blommor och ett paket. Mycket trevligt och roligt att bli uppskattad! Tänk, jag har jobbat där i 26 år, ja 26 men bolaget gick i konkurs -85 och återbildades så vi räknar där ifrån.

Detta fick jag i alla fall.
Med certifakat och allt! Tyvärr är den för hög för att gå i vitrinskåpet, utom räckhåll för kissarna men nu sitter den med ett berg av häftmassa på cd-hyllan i stället.

Jag var ganska trött när jag kom hem så jag gick o la mig för att sova igen lite nattimmar. Naturligtvis fick jag sällskap direkt. Matte var ju hemma och hon kan ju försvinna, bäst att alla håller koll!Nu när jag sitter vid datorn har denna lilla dam lagt sig brevid. Brukar hon aldrig göra men nu passade det tydligen! Söt-gumman!Imorgon står bad på programmet, får se vad de gillar det.

Nästa helg är det tänkt att det ska bära av till Kalmar med Tösen och Nalleman för att scanna deras hjärtan, men jag har ännu inte fått några tider så jag vet inte när jag ska dit. Men det ger sig nog i veckan. Håll tummarna för att det inte kommer massor med snö tills dess i alla fall!

Nä nu ska jag skutta vidare och ställa mig och baka ett par limpor bröd. Mums!

Ha det så bra!


8 januari Helgen har gått o vi har firat en tvååring!

Jo men visst är det så, lille Valentin fyllde två år i går, söndag. Av matte o husse skulle han fått en ny prasseltunnel att leka i, de har bra billiga sådana på Rusta. Men si de var slut! :( så det fick bli prasselbollar i stället. Nästan lika roligt.

Men vi hade fint besök på Valentins födelsedag! M & A kom o hälsade på med lilla Amanda! Kissarna tyckte att hon var väldigt intressant, för hon hade så roliga leksaker!


Vi började med att fika. Visst är det lite orättvist, pappa får goa kakan o Amanda får hålla tillgodo med en drake! hihi

Sen började Amanda att leka o veva med sina leksaker. Genast hade hon två åskådare som tyckte det verkade riktigt roligt

- Roliga kissar det där
- Spännande leksak du har där Amanda! Får vi låna?

Men det fick de inte!

Däremot släpptes Amanda ner på golvet. Söta goa Amanda har inte riktigt fått kläm på hur man tar sig framåt, men bakåt går jättebra!


-Stora vite kissen vill inte leka, men kanske du, röda mjuka katt?!


- Ska vi pussas?


- Attans, din husse ser oss!


- Vad är det här för spännande grej? Måste kollas....


- Hörrö unga dam, vet du verkligen hur man hanterar en sån här sak? Jag kan visa dig


- Först ska man ha två tassar i mitten o eftersom du inte har tassar så faller det redan där


- Sen ska man lägga sig här i ringen, men du är nog för stor.


- Men du man kan vara två att leka o du kan få vara med oss katter om du vill.


- Pappa, nu tog kissarna den där roliga ringen och jag tror att de får ha den för sig själva

När Amanda hade gått var det tre katter som föll i dvala, det är jobbigt med småbarn.

Valentin fick extra mycket kel och pussar eftersom det var hans dag. Lille goe Valentin

Tänk när han kom till oss, då var det inte mycket till kisse och definitivt inte mycket till svans!


Jämnfört med den han har i dag


Han är ändå vår lilla bebis där hemma, för han är ju yngst av alla även om han inte är minst till växten. Vågen hos veterinären sa 5,7 kg i fredags när vi var där för årets spruta.

Nu väntar en resa för Tösen och Nalleman till Kalmar där vi ska träffa veterinär Torkel Falk. Han är hjärtspecialist och inbjuden av vår kattklubb. Båda kissarna ska få sina hjärtan scannade. Håll tummarna för att det inte är några negativa förändringar, snälla!

Sist så ska jag lägga upp ett kort på Nalleman som jag lekte lite med. Om inte annat så ser man här vilka morrhår han har fått. Han ser ut som en valross! Söta Nalleman!


Det var allt för nu

Ha det så bra!

Tjipp!

RSS 2.0