31 januari Mer slappar-bilder a la katt

Ja även eftermiddagen gick i sovandet och slöandets tecken. Nalleman och Valentin var så söta på sonens tillfälliga säng.


Nalleman tvättar Valentin


Å Valentin betalar tillbaka

Sen låg plötsligen alla tre i samma säng! Då vill det till att passa på att fota!

Fråga mig inte vilket håll som är nos o vilket som är svans på Nalleman, men jag gissar att huvudet är till vänster.....

Närbilder förståss!

Tösen-stumpan. Mattes gosekisse, i alla fall om matte ligger i sängen.


Mattes bebis, som förresten fyller två år nu den 7! Han sover så gärna på min arm, men inte om Tösen är först i sängen! Tramspelle!


Å så denna goshög! Huvudet till vänster. Det tog honom en natt att begripa att han inte fick hoppa från golvet upp i sängen och landa på oss. Det gör så ONT när 7-8 kg katt landar på en tass på bröstkorgen! Nu hoppar han upp vid fötterna och kommer inte upp till oss för mjölktrampning om vi inte säger att det är ok. Natten brukar tillbringas vid mattes ben/fötter och han är så bra fotvärmare, flyttar inte på sig när man tråcklar fötterna under honom!

Nu väntar vi på att få se "En annan del av Köping" och sedan "Damernas Detektivbyrå" sen sover vi nog gott! Med alla katter i sängen!

Ha det!

31 januari Slappar-söndag

Ja, idag gör vi inte mycket. Huset blev städat i går och allt är färdigt. Jag tog mig en promenad i snövädret på morgonen, det var skönt. Minus 20 visade termometern på idag på morgonkvisten, då kröp vi ner i sängen igen.

Så här ser baksidan ut nu, det känns långt tills solstolarna får packas upp och användas......


Till och med katterna tar det lugnt i dag. Ja nästan då alltså.

Tösen letar efter sin lilla älskade flirtkula, den har hamnat under soffan


När hon fått fram den (tar den i munnen och bär den) så blir det full fräs på golvet.Den är rolig den där flirtkulan! Alla tre kissarna tycker om den men Tösen är nog den som älskar den mest

Men ibland händer det saker som kräver att matte eller husse rycker in. Som när Tösen har lagt sin flirtis i aktivitetsrundeln, där den andra bollen är. Klart att flirtsen vore rolig att leka med där i men det fungerar ju inte, stumpan, inte när flirtisen har fjädrar!

Då får vi som sagt rycka in och plocka upp den igen.


Nalleman han sitter och tittat längtansfullt mot kökslådan där han vet att vippan med den roliga råttan ligger


Men det kom inte fram någon råtta

Valentin han sitter och längtar ut han


Så öppnade jag fönstret och Valentin var snabbt ute och sedan kom Nalleman


Det är nog skönt att vara ute om än bara en liten liten stundSen ropade jag in dem, det blir så kallt inne om inte annat. Nalleman fattade galoppen snabbt men Valentin......nä det skulle grävas lite......

....funderas lite......


....sen kanske han kan komma in!

I övrigt har gubben haft klubbvård av golfklubbor och annan utrustning. Jag har jagat katter med kamera som ni förstår och i övrigt blir det nog bara tv och matlagning som får stå på agendan för dagen.

Ha det så bra!
Tjipp!

27 januari Det flyttade in en liten herre

Ja inte hos oss utan hos en gemensam vän till oss.

Han spatserade in och sa "mjau, här ska jag bo!". En röd liten herre, okastrerad, omärkt och utan halsband men med fin päls, fina klor och fina öron. Han fick sig en tur till veterinären i går för att kolla om det fanns ett litet chip i honom som talade om vem han var, men det fanns det inte. Veterinären sa att han var nog strax under året och väldigt fin.

Han är så snäll så det är helt otroligt. Vi har snälla katter, men han tar priset. Han är inte rädd för nått, dammsugaren är ok, en obstinat treåring som inte vill gå o lägga sig är ok, främlingar är ok, kloklippning är ok, och sist men inte minst BADNING är fullt ok. Inga som helst protester.

Han kom i söndags och idag har jag o dottern varit o badat och klippt klor för han var lite smutsig.

Här är lite mobilkort på kissen som går under arbetsnamnet (hos oss då) Katten Nilsson
Detta är efter badet. Han låg i min famn i två handdukar en lång stund o bara njöt. Alltså han är så snäll!

Naturligtvis har vi anmält honom till polisen och Djurens Vänner, vi har satt upp anslag i området och i affären. Någon har brytt sig om denna katt eftersom han är så trygg o snäll. Kanske är det någon som saknar honom. Annars är han vår väns om tre månader.

Goaste lilla katt, som har så små tassar så det är nästan löjligt. Jo just det, han åkte bil utan större protester också och gick in o ur transportbur för egen maskin.


En rätt dåligt bild men ni ser ju själv hur snällt han ligger där i handduken.

Puss på nosen lilla katt!

Nu ska jag äta o sedan är det Robinson!

Tjipp

24 januari Ytterligare en helg går mot sitt slut

Kan någon begripa varför helgen går så evinnerligt for? Kan inte den där lilla rackaren hänga sig i den långa visaren på helgen liksom han gör under veckan? Ni vet, han som hänger i klockans långa visare så att den flyttar sig så långsamt så långsamt.

Men vad har då hänt. Jo fredagen då tog jag akut ledigt på eftermiddagen. Mina underbara kollegor sa ja till detta. Vad gjorde jag då? Jo jag hjälpte älskade Sanna att flyttstäda. Städa kan vara roligt och just DÅ kändes det väldigt roligt. Jag skurade garderober och tvättade element. Tog mig ann en rostfri diskbänk med liv o lust.  Någon (inte Sanna) hade misskött den så det krävdes fyra skurningar med ett medel som heter Universal innan den var ok. Svampen jag torkade med blev alldeles svart när jag höll på. Men roligt hade vi, det är ju alltid roligare när man är två.

Sen var det till att åka hem precis lagom till ödesmatchen i handboll, Sverige mot Tyskland. Nog för att det blev en spännande match men vi förlorade ju ändå.

Sen blev det kortspel hos grannen fram till lite efter midnatt.

Jag var uppe tidigt på lördagen och städade för att kunna ta vara på den sol som sken, dagen till ära. Så jag gav mig av vid två-tiden med kameran i högsta hugg. Tyvärr glömde jag handskar så det blev inte så mycket kort tagna, jag frös så om fingrarna. Men här är lite smakprov.


Lekplatsen och kaffét ligger under snön men barnen var där och lekte ändå i det fina vädret.


Tennisbanorna låg också under snön


Men var man på rätt plats vid rätt tid så kunde man se den underbara blåa himlen!


Ankorna får i alla fall simma runt i öppet vatten o mat får de utav de som kommer dit och matar dem hela året.


Stannar man till så kommer de rusande i flock. Det kan ju vankas mat......


ACTION!!!


Växjö och Växjösjön i vinterskrudVäl hemma från kylan hittar man ett gäng sovande katter!


Dotterna kom hem i lördags från 14 dagars utbildning i Turkiet. Hon hade en fin blingbling klocka till mamma!

Och ett fint litet armbandDet var väl allt för denna gång!
Nu ska jag jaga ut för att ta bussen till jobbet

Ha en bra dag!
Tjipp!

21 januari Lite från matfronten à la Katt

Ja, då menar jag katternas matfront.

Jag fick tag i en sån där fodertunna från Royal Canin härom dagen. De gav bort sånna på Arken Zoo om man köpte minst 4 kg mat. Nu hade jag ju precis införskaffat 10 kg mat men att köpa 4 kg till var en dålig affär. 470 kr för 4 kg eller 680 för 10 kg. Vilket är det mest ekonomi i? Just det, jag gick där ifrån med 10 kg mat och en tunna.


Från vänster syns: En 10 kg säck med mat, fodertunnan, sommarburken och sist vinterburken. I tunnan har vi en likadan säck stående som ni ser på bilden. Vi försluter den med den största påsklämman jag sett. Man ska inte hälla ut torrfoder direkt i en tunna. Fettet fastnar på tunnans väggar och surnar. Då smakar fodret inte gott.

I de små plåtburkarna har vi dagsransonerna. Vi serverar alltså ur dessa och inte direkt ur tunnan utan pyttsar upp i plåtisarna först. Vi har en för sommar och en för vinter bara för att det är kul. Jag har köpt sommarburken från det nu nerbrunna Katthemmet Kompis på en utställning i Kalmar.

Sedan har vi själva serveringsplatsen. Vi har provat många modeller.
Höga serveringsplatser:

På bilden står det gröna fat på men egentligen ska det vara nersänkta plåtskålar där (men de måste ju diskas nån gång...)
Höga matplatser hjälpte inte.
Så nu har vi infört flata låga platser. Två "stationer" på två olika platser i huset. De ser precis likadana ut

Visst är det en söt matbar! Rosa bricka och ljusblå och rosa underlägg (även om färgen är lite konstig så där i blixtljuset)

Varför har vi då hållt på o krångla så? Jo vi har en hetsätare, Nalleman. Han äter o äter så snabbt att han kräker upp maten direkt. När vi serverar blötmat får vi ta bort den efter bara en liten stund så hans mage får vila. Detta innebär att de andra två katterna också får vänta på maten.
Så läste jag i senaste tidningen från Sverak; Våra Katter, att man kan servera maten på en bricka vilket gör att det tar längre tid att ta upp maten och mättnadskänslan hinner infinna sig innan man ätit för mycket (du vet ju själv hur du känner dig när du slängt i dig ett julbord t ex)

Sedan jag började med brick-servering har vi inte haft några matkräkningar pga hetsätning. Pälsbollar kommer fortfarande och det måste det ju få göra.


Nu ska jag ge senaste rapporten från Tösen:
Matte är den bästa människan och sen kommer husse. När jag ligger hos matte kan man klappa mig precis som man vill, nästan. Jag trivs att ligga hos matte. Jag kryper nära nära henne på nätterna. Jag ligger ofta mot mattes mage och Nalleman håller koll nere vid fötterna. Ibland ser vi till att matte inte kan röra sig annat än inåt sängen och då blir husse så glad för hon kryper till. Jag ligger gärna på matbordet när de äter, men jag har en egen plats och håller jag mig där är det ok. Sen har jag börjat gilla att gå ut. Vi brukar får gå ut på morgonen när matte är i duschen och sedan när antingen husse eller matte kommer hem på eftermiddagen. Snö är mysigt men kallt att kissa i har jag upptäckt. När mina människor ser på tv är jag ensam katt i soffan hos dem. Nalleman kan ligga i ena ändan men jag ska ligga mellan dem. Valentin brukar ligga......tja lite överallt.

Det var allt för nu. Nu vankas här te och macka. Har köpt gott nybakat danskt rågbröd hos bagaren i dag.

Ha det så bra!
Tjipp!

20 januari Gjorde ett litet test

Jag gjorde ett litet test på en hemsida. Man kan därigenom vinna kattmat för ett helt år.

Resultatet av testet blev detta:

Dina svar i testet visar på att du är den engagerade kattägaren

Du är en person som går in för din katt men liv och lust och älskar att göra saker tillsammans med den. Du tycker att det är viktigt att aktivera din katt så mycket som möjligt och du vet att din katt tycker om det trots sitt självständiga sätt.

Din katt förtjänar bara det allra bästa och du är oftast noggrann med att ge den sund och näringsrik kattmat. Du ger din katt massor av uppmärksamhet och försöker att inkludera den så mycket du kan i din vardag - bland annat genom att leka med den och lära den nya saker. Du kan även ibland tycka att det är intressant att läsa facklitteratur och bloggar om katter och deras utveckling.

Det är tydligt att du och din katt är bästa vänner och det är svårt att hitta en bättre ägare än dig!Roligt att få det svart på vitt. Men ingen i min omgivning har väl någonsin betvivlat detta???? :)

Tjipp!

19 januari Helgen kom o gick

Tänk att helgen ska rusa i väg så som den gör. Fast det är väl så när man har fullt upp även på helgen. Lördagen började med stora badprojektet.

Bilder av badade katter har ni ju sett innan men de är ju så ynkliga.

Man måste ju tvätta lockarna i pannan ordentligt.

Tösen fick ju också sig ett dopp i det blöta. Det är inte mycket katt under pälsen där inteMen söt är hon även om hon inte gillar detta


Sen var det torkning som gällde och lite småsura kissar hela dagen.

På eftermiddagen åkte vi till Sanna och hjälpte henne att flytta ut sina saker ut källaren. Hon ska flytta hem till B och rensar sin lägenhet för fullt. Roligt att kunna hjälpa henne för en gång skull. Jag fick med mig en schal gjord av nån sorts päls. Den hade blivit lite läbbig där i källaren men jag tog med den hem och tvättade den i kattschampo. Jag hoppas att Sanna blev nöjd med resultatet.

Vi bjöd ut dem på söndagen på lite lätt lunch och så fick B se hur och var vi bodde.

I övrigt var helgen lugn och skön. Vi tittade på film, tog hand om tvätten.

Ja just det. SMS-guld var i stan och jag skramlade ihop lite guldgrejer som bara legat och skräpat genom åren. Jag åkte till Stadshotellet och fick det invägt. 5 500 kr fick jag i hop. Det var inte illa. De kommer tillbaka till stan till våren så då kanske jag har hittat lite mer.....

Tja det var väl allt jag hade att berätta för nu

Ha det så bra


Tjipp!


14 januari Äntligen en ny mobil

Fast det är med blandade känslor jag överger min gamla trotjänare. Nåja så gammal är den inte, min kära K660iMen den ville inte riktigt som jag längre. Den kunde inte lägga på luren, den låste sig i bland så jag fick plocka ur batteriet och spökade i bland med att tända högra knappraden.

Så nu är jag stolt (?) ägare till en SonyEricsson Jalou, alltså en telefon som heter svartsjuk på franska! Men jag ska nog bli nöjd med den. Tyvärr fanns den ju inte i grönt utan jag fick välja mellan lila och svart så det fick bli svart. Kvällen har gått åt till att ladda ner rätt ringsignal (BonJovi- It's my life) och rätt sms-signal (dingdong). Nu reagerar jag i alla fall när den ringer och jag får sms. Men visst är den liten o fin....Jag har lagt ett tändsticksplån ovanpå. Den nästan försvinner under det.

Sen bara måste jag visa vad som hände i går i soffan:

Tösa gosen la sig hos mamma i soffan! Det är ett stort framsteg. Sen låg hon där tills hon tröttnade, dvs en lång stund.


Det var allt, nu ska jag göra maken sällskap i soffan, Extreme Home Make Over, dvs vi gråter en skvätt ihop!

Tjipp!

12 januari Finns väl inte så mycket att säga....

Allt rullar på som det ska. Lite tråkigheter har dock hänt.

Mina tankar går till Katthemmet Kompis utanför Nybro, som brann ner på nyårsdagen. Så länge som människor ser katter som slit o släng-vara så behövs ställen som Kompis. Insamlingar pågår till höger och vänster och jag vill gärna tro att de som tidigare drev Kompis kommer att orka börja om. Det pågår en insamling på jobbet och en kollega har nära kontakt med hemmet. Hon fixar så att sakerna kommer hemmet till godo. Jag har skrapat i hop vad jag hade här hemma. Sterila kompresser, schampon, borstar och en bajslåda med lock.

Du kan läsa mer om Katthemmet Kompis här:
http://www.katthemmetkompis.se/


Gänget här hemma har det bara bra. Husse är sjuk så de har varit sjuksköterskor i helgen och nu i veckan. Jag vet inte vem som är gladast, husse eller katterna...........

Tösen gör framsteg varje dag. Hon ligger nästan på min arm nu om nätterna och sover hos mig till största delen. Idag gjorde vi ett jättekliv framåt. Jag hade Tösen i famnen och husse skar fläskfilé. Naturligtvis får katterna lite kött och Tösen åt där i famnen hos mig! Ingen annan katt äter i famnen så det tycker jag var fantastiskt! Undrar om hon tycker lika mycket om mig efter helgen. Det är dags för b a d för alla.Sen lyckades husse fånga dessa två på bild i helgen. Ett kanonkort som helt enkelt bevisar att finns det hjärterum så finns det stjärerum!


Det finns faktiskt mer platser i klätterträdet att sova på men nu skulle det nanas tillsammans minsann!
SÖTNOSAR!
Nalleman, han sträckte ut sig i soffan istället


Så har jag köpt årets första tulpaner! Älskar tulpaner, önskar jag kunde ha dem hemma alltid. Fast Nalleman knaprar på dem så det får väl bli tulpaner med måtta.


Så kunde jag inte låta bli utan att leka lite i photoshop. Det är kul tycker jag, att hitta nya effekter.

En favorit i repris är denna effekt


Sen hittade jag dessa effekter också

Roligt roligt!


Nu är det dags att laga den där fläskfilén och se på Mästarnas mästare......hmmmm

Ha det så bra!
Tjipp!

10 januari Hemma igen!

Efter en helt underbar helg så är jag hemma igen. Det var skumpig landning i Växjö, aldrig har jag varit med om en landning där det låter så här: vänster hjul tar i, höger hjul tar i ett par sekunder efter och efter ytterligare några sekunder noshjulet. Vi hade alltså turbulens tio minuter innan landning och ända till vi tog mark. Idag gjorde säkerhetsbältet skäl för namnet.

Men men nu är jag hemma. Liten rapport från dagar som gått.

I fredags mumsade jag och dottern på ost. I Norrtälje finns en fin liten ostaffär med importerade ostar. Kolla här bara:

Den ost som ser ut att flyta i väg är en kittost och har haft ett brandgult skal omring sigLängst ner på tallriken är en pepparkorv, sen är det stavar av en god hårdost som jag glömt namnet på, sen är det en ost med insprängd blåmögelost och det andra bruna är faktiskt en ost det med. Det gula i den är cheddar. Supergod!

Mätta efter ost såg vi på Lets dance och sedan var det läggdags.

På lördagen ringde klockan halv 7 och det var dags för dottern att åka till Turkiet. Jag stannade kvar och inväntade Anna som dök upp vid 12-snåret. Vi gick och handlade lite lunch och här ser ni resultatet:

Det blev grillad kyckling, ost, kivi, vindruvor, oliver, paprika och sallad, samt.......

CHAMPANGE! Eller mousserande vin jag vet inte vad det klassas som, men gott var det!

På kvällen gick vi ut och åt gott på en restaurang som heter På G. Gott var det!

Sen åkte vi hem och gjorde oss klara för sängen och såg en film innan vi somnade. Naturligtvis har vi pratat o pratat o pratat o pratat o pratat o pratat. Det blir så när man ses så sällan.

Idag var vi uppe vid 9 och åt omelett o bacon och drack kaffe. Vissa kanske längtade någon mer än andra på kaffet?


Vid 11 skiljdes vi åt och jag tog buss/tunnelbana/flygbuss ut till Bromma. Det gick galant. Fast jag var tre timmar tidig till Bromma, men den tiden dödade jag med kaffe o en bra bok.

När jag checkat in och satt mig tillrätta med min bok igen, hör jag en bekant röst. Å där sitter hon, Anne Wilson, en av domarna i Let's Dance! Jättedåligt foto, taget på långt håll med mobilen men ni kan kanske ana henne.....


Nåja efter en skumpig landing så kom jag hem.

Direkt hade jag hjälp att packa upp

Här syns även att Nallemans svans börjar rätta till sig.

Sen hade jag köpt en kompis till kissarna. Denna kompis kan säga "mjau mjau mjau" om man klämmer han på magen.


Alla katter tyckte att han var en spännande figur och ville tassa på honom. Men jag lyckades bara fånga Nalleman på bild


Nu ska jag njuta av lite närhet med min förkylda man och katter, medans vi ser på En annan del av Köping och sedan blir det sängen och Damernas Detektivbyrå

Ha det så bra alla!

Tjipp!

8 januari Så var man då i Norrköping

Ja, jag landade här i går men var allt för trött o frusen för att blogga.

Vi tog oss med flyggbuss från Bromma flygplats till Centralen. Där låste vi in våra väskor och sedan gick vi till Hotell Continental och köpte oss en frukost i deras frukostmatsal. 240 kr kostade det oss och det var väl värda pengar!
Gissa om jag var kaffetörstig!


Sen gav vi oss av ut i snålblåsten. Det var inget nöje vill jag säga. Hala skor och snö i stickande motvind, jag har verkligen sett Stockholm från bättre sidor. I Gamla Stan var många butiker stängda av någon anledning så vi gick bara en liten runda där. Sen var vi inne på ett utav alla HM som finns samt på PUB. Från PUB tog vi oss tvärs över Hötorget och gick mot Sergels Torg. Kallt var det, syns inte det på alla påpälsade människor?


Vi tog en snabbis på Ur & Penn, Yves Rocher, Cubus och sedan åkte vi till Odenplan för att gå på KattKatt. Där fanns en del som jag skulle kunna tänka mig men det fick bli förklädet i plast (som ska användas vid badning av katter) och en ny mugg till jobbet.
Efter alla shopping var vi lite sugna på en bit mat. Naturligtvis fick det bli Hard Rock! Men som är så typiskt i Sverige så hade de inte annat än lunchmeny så någon fajitas blev det inte för min del. Men en Toast som inte gick av för hackor samt en LemonDrop-drink till efterrätt!

Nöjda och trötta gick vi därifrån för att åka till Centralen och hämta våra väskor och sedan åka till Norrtälje.

Kvart i fem landade vi hemma hos dottern. Då hade vi även handlat på ICA i Norrtälje. Sen satt vi bara i soffan och tittade på tv. La oss ganska tidigt, det tar på krafterna att shoppa.

Fredag har tillbringats i Norrtälje centrum. Vi handlade mer i dag än vad vi gjorde i Stockholm i går. Vädret var bättre i dag och Norrtälje visade sig från sin bättre sida idag.

Det var Norrtälje C i ett nötskal!

Som ni kanske sett så var gatorna snöiga och därmed hala. Efter att ha halkat omkring i går i Stockholm, bestämde jag mig för att köpa mig ett par nya vinterskor. Detta har inte hänt på säkert 10 år så det kanske var på tiden.....

Så här ser de ut

Sköna som sjutton och inte halkiga om man undviker ren blankis! hihi

Nu ska jag lämna plats åt dotterns dator, hon har lite att fixa med innan hon åker i morgon

Ha det så bra!
Tjipp!

6 januari Sista inlägget på några dagar

Jo, jag ska åka med dottern upp till Stockholm/Norrtälje några dagar. Vi flyger upp i morgon tidigt, stannar i Stockholm och shoppar, äter på Hard Rock förståss och tar sedan bussen till Norrtälje. Sen gör vi Norrtälje C osäkert på fredagen med shopping. Har vi inte hunnit allt vi skulle i Sthlm åker vi dit igen.

Lördag morgon ska dottern åka till Turkiet med sin skola för utbildning på plats. Jag stannar i lägenheten och inväntar min godaste vän från barnaåren, Anna. I 44 år har vi känt varandra men vi ses alldeles för sällan numera. Hon bor i Gävle och jag i Växjö, många mil blir det. Men nu möts vi liksom nästan på mitten.

Här är ett foto som jag tog -93 när hon var och hälsade på. Men det kommer säkert att komma färskare bilder efter helgen....


Jag får väl lägga in lite bilder på kissarna också. Dottern har hållit i kameran och fått fina bilder. Jag låg och vilade och naturligtvis ska alla katter finnas i samma rum som matte.


Goaste Tösen låg på husses sänghalva medans jag låg på min


Valentin tjurade under sängen


Och Nalleman spande i från fönstret.

Vi har fått massor med snö idag och kissarna var ute för att prova på det blöta kalla vita

Först ut var Nalleman. Han tog sikte på sitt hörn där han satte sig och blev alldeles nersnöad hihi


Valentin han gillar ju snö men nu tyckte han kanske att det var i mesta laget. I varje fall till att börja med.


Men efter några sekunder var leken i full gång. Sen rusade de in med stora snöklumpar i pälsen........ Jaja, jag skulle förvisso städa sedan så det var ok.

Efter denna utflykt har de varit ute flera gånger. De gillar verkligen snö. Jag tror Valentin var ett utegångsfår i ett tidigare liv för han vill vara ute alltid. Han försökte kissa ute i dag men det vart nog för kallt om rumpan för han ångrade sig, sötnosen. Han gick in och använde lådan i stället.

Nu ska jag ta och sätta på lite kaffe till oss. Huset är städat, bloggen är uppdaterad och snart kommer dottern hem med en kompis. Sen ser vi nog någon film som vi har inspelad. Imorgon ska vi upp tidigt, planet lyfter 07.35, så det vill till att lägga sig i tid i kväll.

Jag har ännu inte bestämt mig för om jag tar med datorn eller inte, men blir det inga uppdateringar här så vet ni varför.

Ha det nu så bra!
Tjipp!6 januari Ett litet, men sött, tillägg

När jag nu tittar i fotoalbum så hittar jag detta foto. Det bara måste jag få dela med mig av. Sonen älskade musik som liten. Det tror jag denna bild säger allt omDet var allt för i dag!

Tjipp!

4 januari Så äntligen har vi fått en skrivare i huset!

Å inte bara en skrivare, den kan kopiera och scanna också!

Så gissa om jag har testat detta i dag. Det är ju så roligt att få gamla foton överförda digitalt, kunna bearbeta dem lite och sedan spara dem på datorn.

Vår dotter är född tre månader för tidigt. På den tiden tog de kort på barnen med en polaroidkamera. De fotona bleknar med åren och jag är glad att kunna lagra dem på datorn.

Här är hon, bara några timmar gammal. Det är pappas finger till höger, jämför det med hennes arm.  
I slangen får hon extra syre. Hon är sex timmar gammal på bildenHon är född 26 maj 1988 och den 4 juni fick hon komma ut på pappas bröst för första gången. Hon ser ut som en liten rumpnisse!

Tänkt att hon kunde bli storasyster några år senare. Då kom det här vilddjuret till världen

Sonen och jag den 4 september 1992. Han är född den 30 augusti.

Hemma fick han genast prova på att dela säng med syrran. Något skeptisk kanske....

Det gick inte många månader innan han hade vuxit i de byxorna hehehe

Här är han en hel månad

Go o glad!

Men det är ju inte bara mina barn som jag scannat i dag. Gick "down memory-lane" och tog några på mig själv också.

30 november; Jag har min första barnvakt hos mig. Min farmor. Jag är född den 3 september så jag är inte så gammal

Så kom min första jul och jag är helt omringad av paket


Min första sommar och jag har fått en fin solbränna och en fin nalle. Nallen lever än (tror jag, fast han ligger på vinden så man vet aldrig vad mössen tagit sig för med honom......).


Nu ska scannern och datorn får vila lite för det är dags att göra sig i ordning för att gå ut och äta en bit god mat med make och dotter. Fira lite Trettodagsafton liksom.

Men jag kan nog garantera att här kommer att dimpa ner fler kort från förr......

Ha en trevlig helg!

Tjipp!

4 januari Vissa har kanske avgett nyårslöfte......

.....och det skulle vara att ha ett gympa-pass om dagen.....

Här är det streching på hög nivå, förenat med lite avslappning

Själva gympapasset kör de mellan 4-5 på morgonen, kelsugna, gå-utsugna och allmänt busiga är vad de är då. Klart man behöver relaxa efter det. Ser ni att de ligger precis lika, till och med med tassarna!

Det var allt för nu!

Tjipp!

3 januari Man kan bara titta på TV för mycket

Å det tyckte vi att vi hade gjort idag. Så nu åkte spelen fram. Vi bestämde oss för att spela Ticket to Ride. Ett spel som går ut på att man "bygger järnväg" mellan bestämda order. T ex mellan Madrid och Stockholm eller kortare sträckor som Zagreb-Paris. Man får en lång och två korta stäckor att börja med. Varje snutt av järnvägen har en viss färg och man får dra färgkort för att få ihop tillräckligt många kort i samma färg för att kunna bygga just den snutten järnväg. Låter det krångligt? Nä det är det inte när man väl sitter med spelet framför sig.

Vi hade två goda medhjälpare. Tyvärr strejkade min blixt när jag tog kort på dem men ni kan ana dem i skummet. Att bita på tågstationer var kul, sa Valentin.

Ni ser även tågvagnarna som går på sina järnvägar. Gula, röda, gröna, lila, svarta, gula, blåa eller vita kan spåren vara.

Ett kul spel som går kanon att spela på tre.

Annars har vi inte hittat på så mycket i dag. Tvättat (vilket man måste oavsett om man är ledig eller inte) och i morgon står det strykning på schemat. Men vi börjar dagen med att åka till stan och göra bankärenden och lite annat.

Kallt har vi, men det har väl hela Sverige. Funderar på om jag behöver ta mössa med mig till Norrtälje. Kanske behövs när jag ska gå till bussen om inte annat.

Nu får ni ha det så bra!
Tjipp!

1 januari Ett nytt år

Ja det har väl inte undgått någon att vi nu skriver 2010.

Idag har vi kastat ut julen, jag blir så trött på tomtar o elände. Nu ska det bara dammsugas av i morgon så är huset i tipptopp igen.

Nyårskvällen tillbringade vi hemma och hade lite tråkigt. Men det var för katternas skull. Vi visste ju inte hur de skulle må och jag tror att de mådde som de gjorde för att vi var där. De reagerade inte alls på smällare, bara lite nyfiket. Idag har Valentin varit ute i kattgården och då var det någon som smällde av en riktigt pangare på utsidan, men han brydde sig inte alls. Skönt, med tanke på hur illa djur kan fara när det smäller hela tiden.

Nu bjuder jag på lite bilder bara för att visa att det inte är långt kvar nu.
Dämman, gammal fyr mitt i Kalmar sund.


Vår brygga i Mönsteråsviken


Vårt sommarställe som delas bröderna emellan och med deras far (min goa svärfar alltså)

Ja just det snart är det sommar igen. Då kan jag ju visa vinterbilder, hehehehe

Nä nu ska jag gå o bänka mig för Camilla Läckbergs Olycksfågeln.

Ha det så bra!

Tjipp!

RSS 2.0