25 juli Så har ytterligare en vecka gått

Jobbat har jag gjort och i fredags drog dottern och jag till IKEA. Jag jobbade till 17 så det är tur att IKEA har öppet till 20. Kan ju inte påstå att det var särskilt mycket folk där....

Dottern behövde lite plock till sin lägenhet, lampor och sånt. Jag skulle köpa lite störra grejer. En bokhylla (Billy förståss) och en byrå (Malm i ek blev det).

Eftersom dottern har tagit med sig de möbler hon sparat på sig under årens lopp så blir det vissa tomrum som ska fyllas. T ex i vårt lilla tv-rum (dotterns gamla rum). Vi var ju tvugna att ha tv:n på nått. Här är resultatet:Å så hade det blivit väldigt tomt på väggarna. Så jag tog lite tavlor från sovrummet och flyttade in dem. De tar sig bättre i detta rummet än i sovrummet. I bokhyllan på väggen står nu lite Det Bästa som våra övernattande gäster kan bläddra i. Ska komplettera med lite National Geographic och kanske några Kalle Anka pocket,
Bokhyllan då? Tja, böcker har i gott om men ingen plats att ha dem på. De har bott i en låda på vinden och det finns säkert fler lådor när vi väl har tid att leta lite. Men nu står de här, lättåtkomliga äntligen!
Från det ena till det andra . Mina taniga pelargoner som jag har på altanen har verkligen blommat upp nu. De är fulla med knoppar och massor av fina blommor!

När jag är ute o fotar så här i all hast på altanen, då kan man ge sig på att det finns två katter som står o skriker inne i rastgården.

Tösen, som undrar varför Valentin gör sig till


Å Valentin som undrar varför matte inte kelar honom o varför Tösen gör sig till!


Nu är vi nöjda med vårt möbelemang, i alla fall ett tag.

Idag, om 30 minuter, ska vi återinviga tv:n i lilla rummet. Det är åter dags för Formel 1! Hurra!

Sen kommer dottern hem på middag i kväll, det ska bli roligt. Jag var hos henne i går och lagade pannbiff och köttfärssås åt henne. Hon är lite justerad i sitt knä och har fått order av doktorn att vila vila vila. Snälla mamma gjorde en överraskande drop-in och hon blev så glad.

Roligt när man kan hjälpa sina barn mer påtagligt. Mat är alltid ett välkommet inslag.

Nä nu ska jag gå o bänka mig!

Ha det!

21 juli Nej jag har inte trillat av jordens yta!

Men väl haft 1000 saker att hålla i luften.

Men jag ska börja från början. Kan varna redan nu att det blir mycket kattbilder i dag, faktiskt helt o hållet. :)

Vi börjar med någon av de sista semesterdagarna på landet. Vi hade liksom firat med lite bubbel o ost sedan tog Nalleman bordet i besittning. Kan bli ett kul foto av det här:

- Scccha de va schå schvårt att fatta att jag vill schova nu?


Sen har vi Valentins eskapad:

- Tyst nu matte, jag koncentrerar mig på min bok, den är så spännande. Handlar om mina polare jaguarer och pumor vet du!


- HALLÅ kan ni vara lite tysta!!!!!


Söta goa Valentin, katten som ser lycklig ut när han sover!


Nåväl. Vi åkt hem från landet och kissarna visade starkt sin uppskattning över att vara hemma.

Nalleman till exempel, la sig på sin köksmatta och gosade ner sig.

- Min matta, var har du varit!!??


Valentin, han kastade sig ut i rastgården....................och somnade

- Zzzzzzzzzz


Valentin hade kräkt i bilen under resan hem så han mådde nog lite dåligt när han kom hem. Tösen hon raglade omkring här hemma och man kan nästan göra vad som helst med henne då. Jag har fått tabletter till henne som hon ska ha ett par timmar innan bilresa. Detta för att hon ska bli just lite dåsig och lugn. Hon formligen HATAR att åka bil. Hon kissar o bajsar och skriker så det ärsynd om henne. Med tabletten i kroppen skriker hon lite snällare och håller sig hela resan.

Vi har inhandlat en ny laserpekare i sommar. Gissa om den är populär. Valentin formligen älskar den och hör när vi tar fram den.


ACTION!


Goaste Valentin, när han väl fastnar på bild så blir det ganska bra


Tösen också, fast lite suddig


En dag hittade jag alla tre kattern i klösträdet. Det är nog första gången alla är där samtidigt och jag hinner hämta kameran!


Tösen är så söt där hon ligger, vilket hon gör väldigt ofta


Valentin har tryckt ner sig brevid


Efter en stund sov de båda två och då ser man inte mycket av dem. Vilken tur att vi köpte ett klösträd med stora liggplatser!


Lite mer än katter kan jag ju skriva om.

Dottern har nu flyttat in i egen lägehet här i Växjö. Kanske jag någon gång kan visa bilder därifrån. Just nu lever hon lite provisoriskt där för hon ska få renoverat och innan dess köps inga nya möbler.

Vi rensade garaget en dag. Där stod bland annat en soppåse som kommit med från landert. I den fanns det rester av köttfärssås. När Janne skulle ta påsen så väste den. I den låg den här krabaten.


En dag fick vi ett rejält regn. Det har åskat ganska mycket i trakterna runt men inte precis i Växjö. Men ett regn fick vi i alla fall. Plaströret som går från stupröret var ganska så fullt o sprutade på bra!


Nu är det till att jobba ett par veckor till sen har jag två veckor semester igen. Får se vad jag hittar på då....

Ha det så bra så länge

Tjipp!

10 juli Lilla pappas födelsedag

Idag fyller lilla pappa 87 år. Hoppas att de firar honom på hemmet, jag kommer inte hem förrän i morgon.

Semestern går med raska steg mot sitt slut. På måndag sitter jag där igen och får drömma tillbaka till dessa fina dagar som jag haft under mina två veckor. Kan verkligen inte klaga på vädret.

Det första jag ska göra på måndag är att ringa tandläkaren. Jag har en fyllning mellan två tänder som har lossnat och det är så obehagligt när den spänner när jag tuggar på den sidan. Hoppas bara att "min" tandläkare inte har semester än så jag får hennne. Hon är så jätte bra.

Vi har haft det underbarti vilket fall som helst. Kissarna har trivts, tror jag, Tösen har blivit mer tillgiven i alla fall.

Idag ska jag passa på att packa lite under dagens svala morgontimmar och sedan blir det nog ett dopp. Vi siktar på att åka tidigt i morgon så vi kommer hem innan formel 1:en som börjar kl 2. Innan dess ska jag ha hunnit med att bada katterna för de är i skriande behov av ett bad! Så packning av så mycket som möjligt blir i dag.

Nu avslutar jag med några fina kvällbilder som jag tog härom kvällenHa det nu så bra!

7 juli Dagen ha gått i solens tecken

Ja man kan verkligen inte klaga på vädret nu! Sol varenda dag. Det var bara i går som det var lite mulet men då var jag hemma och ordnade med lite saker så det gjorde inget.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Så även kissarna. En av dem gillade mattes säng bäst


Å visst ser han ut som om han ler?


Goaste lilla kissen

Idag åkte vi iväg på morgonen och köpte selar till herrar katt. Vi har provat en massa olika men dessa kommer säkert att bli de bäste. Vi har provat Gustaf & Evita; dem kliver de ur dem som ingenting, vi har provat Puppiaselar, som är som små västar; de får tovor av dem i "armhålorna" och de blir varma.

Men dessa, Red Dingo, har rem om både hals o mage samt band från nacke till rygg och från hals till mage.
När vi kommer hem ska vi prova dem ute.

Vi köpte dem i den fina zoo-affären som de har här i Mönsterås, Champex Animal. Tidigare har de legat mitt inne i köpingen, trångt o eländigt. Nu ligger de i en nybyggd byggnad, granne med Netto. Kanonfint och stort sortiment. Det var det jag såg när jag var inne och sonderade terrängen i lördags.
Det fina i kråksången är att de har rum där man kan få stänga in sig med sin katt och prova olika selar. Fantastiskt! Å inte blir det sämre av att de har en affärskatt som kommer å går. Han hälsar glatt på både hundar o katter, våra svarade med att morra, tok-kissar!

Efter denna tur till köpingen tog vi oss en liten sjötur


I hamnområdet byggs det nya hus


Den gamla kranen används fortfarande


Ute i viken såg vi ............. sjörövare!


Fast de verkade snälla!


Långt bort i fjärran skymtade vi Öland

Båten gungar så det var inte lätt att få horisonten rak

Allt för i dag!
Ha det så bra!

4 juli Grattis United States of America!!

USAs nationaldag!

Jaja, här gick vår nationaldag obemärkt förbi.

Nu sitter jag på landet och har tagit mig en paus i från solandet. Kissarna och jag är här och har det skönt o lugnt. Valentins mage har spökat men nu verkar den ha stannat. Fick köpt en bättre sax i dag så jag kunde klippa bort allt bajs som satt fast i pälsen i rumpan. Fast alla tre katterna är i stort behov av en tvätt nu då de ska få bada nästa söndag när vi är hemma igen.

Vi har det mysigt här. Dottern är med så jag är inte helt alena. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare till kvällsmat i fredags. Vi har ju en liten mattjuv här hemma och nu har jag bildbevis på honom också.

- Hmmm undrar om någon ser om jag tar en liten smakbit?- Nä det är nog fritt fram just nu. Matte hinner aldrig släppa kameran, jag är snabb som blixten!


- Yes, jag fick den!


- Det smakar gott på tassen, även om jag inte fick en hel biff.


- MUMS!I går var vi inne i Kalmar. Det var "min" klubb som hade kattutställning. Jag hade tänkt ställa alla tre där men eftersom Nalleman sett ut som han gör, Tösen måste drogas ordentligt för att klara en bilresa och Valentin, tja han behöver växa till sig, så jag har inte anmält dem. Men åka o hälsa på bekanta kan man ju göra.

Så här kommer en bildkavalkad på vår favorit-maine coon, den snällaste katten i världen.
- Jag gillar inte det här!!
Dusty brukar ligga bakom burskynket så han syns inte i buren, stora goa kissen. En maine coon ska se lite "farlig" ut och det uttrycket har Dusty.

I buren brevid låg en bekant. Detta är lilla Pepo som vi hälsde på hemma hos Dusty när Pepo var liten. Nu är han en stor ståtlig maine coon på 9 månader!


Jämnför storlek med Valentin. Valentin är två år o Pepo 9 månader! Inte undra på att jag väntar på att ställa ut tills Valentin växt till sig (om han gör det)Kolla tassen som sticker ut, det är Dusty som ligger där bakom skynket hehe

Här är Pepo som liten bebis, söt som socker o tröttHemma igen så satt vi i soffan en stund. Tösen la sig i brevid mig och jag tänkte prova att lyfta upp henne i knät. Det godkände hon och låg kvar tills jag var tvungen att flytta mig.


Fick till och med busa lite med henne. Vi kallar det att se ut som Yoda ur stjärnornas krig. Söta goa stumpan. Hon trivs här och är nästan lugnar här än hemma. Fast här är så litet så hon kommer liksom inte undan oss och har väl resignerat och insett att vi är snälla.

Det var allt för nu.

Hepp!28-30 juni Norrtälje/Stockholm

Måndag den 28 juni begav vi oss, gubben o jag, till Norrtälje. Vi skulle tömma och slutstäda dotterns lägenhet. Hon fick vara hemma och vara kattvakt i stället.

Vi tog vägen över Motala för att hälsa på goda vänner. Då är det riktigt fint att köra av E-vägen och köra igenom Gränna och fortsätta den vägen, genom Vadstena och upp till Motala. Det är så mycket vackrare den vägen

Här är Gränna kyrka så där i förbifarten


Genomfartsgatan i Gränna. Trångt o smalt, som det var förr när bilar inte var så vanliga


Man kommer närmare Vättern på nått sätt. Stora fält och Vättern i bakgrunden
Brahe-hus sett från andra sidan.


Som vi gjorde under USA-resan; dagens vägbildVi närmar oss Tåkern och landskapet skiftar mellan lövskog och fält. Vallmon blommar fritt här i östergötland verkar det som, för nere i småland finns den inteTåkern syns i fjärran


Överallt såg vi dessa blåa fält. Det är inte blåklint. Vi har grubblat på vad det är, någon som vet?


Så km vi fram till Motala och Anneli o Stig. En underbar liten lägenhet hade de. Dessutom stod de i startgroparna för en liten semester på Gran Canaria. (inte alls avundsjuk....) De bjöd på kaffe och en underbar rabarberpaj


De har en söt "liten" kisse också, som går under namnet Lillkissen. Men inget är litet med den katten. Han är så snäll och underbar. Låg och sov vid sängen när husse hämtade honom för fotografering. Lillkissen har större tassa än vår Nalleman och väger mer också och har dessutom de underbaraste svarta trampdynorna!


Får väl ta med husse Stig på ett hörn också.


Efter kaffet var det dags att köra vidare. Hejdå hoppas vi ses snart igen!


Vi började röja lägenheten hlav 7 på tisdagsmorgonen. Då fraktade vi bort en kamrats saker som dottern lovat ha i sin lägenhet medan de var på praktik. Kamratens saker skulle till ett förråd. Vi packade Renault Mastern full och kvart över 8 var vi klara med den flytten.

Sen tog vi dotterns saker. Vi hyrde oss ett övernattningsrum av hyresvärden så vi kunde flytta dotterns alla skar med en gång. Vi slet som djur och klockan 14 var vi helt färdiga, både med packning av bil och städning och oss själva. Vi duschade och vilade lite. Sen gav vi oss av ner till Norrtälje centrum.

Det är et litet pittoreskt cntrum. Inte några fula 70-tals hus utan den låga träbebyggelsen har bevarats.


Ja de säljer skjortor här inne. Kul skylt


Lite mer bilder från centrum. Det är delat av en å så det är broar här o var.


Det finns små gränder också

Vi tog en fika på En liten smula, ja så heter cafét. Vi sitter ute på en naturlig etageservering.


Nej det är inte vi som spillt på duken, vi har ju inte fått kaffet än. Men fläcken är torr så duken får vara. Gubben ser ut att trivas i alla fall


Blå himmel och ett etage till av uteserveringen


Norrtälje hamn


Socitetsparken till höger
Caféet vi var på har en beige skylt om du ser den. I alla fall så ligger det på.....


......Tilllfällegatan 8. Kul adress!


Det finns en liten ostaffär som jag tidigare skrivit om. Vi var naturligtvis där o köpte ost till kvällen. Tre ostar för 120 kr. En kitt-ost, en hårdost och en grönmögelost. Jag är inte så glad i grönmögel men den ingick liksom i paketet så det var bara att prova på. Jag säger bara MMMMMMMMMMMMMums vad god den var. Dålig bild men så här såg den ut i förpackningen.


Å så här såg själva osten ut. Såg ut som kitt, var mjuk som philadelphia men ack så god! Vi köpte en till att ta med oss hem!


Efter tisdagens brande åkte vi in till Stockholm. Tar en timme med buss.
Vi startade i Gamla stan. Ute i viken låg ett stort kryssningsfatryg som fraktade sina passagerare i livbåtar in till kajen. Precis som man sett på film.


Jag funderar på vart vi ska fika för någonstans


Blev inte i gamla stan utan vi gick sakta där igenom


Vi hamnade på ett fik vid Hötorget. Där bestämde vi oss för att ta en båttur. Vi gick vidare ner till Nybrokajen och köpte oss en tur Djurgården runt av Strömma-bolaget. Vi fick vänta en stund på båten och passade på att ta lite kort förståss.
Så puttrade vi i väg. 5 knop var maxhastigheten.
Diplomatstaden


På Djurgården finns alla Sveries trädarter representerade, alla utom dvärgbjörken(?). Den växer så långt norrut att den inte klarar klimatet i Stockholm


Här är Sveriges första obemannade fyr. Naturligtvis gjord av Gustaf Dahlén


Sen gick vi och åt på Hard Rock som ligger på Sveavägen och efter en mycket god måltid åkte vi hem med bussen igen.

Klockan 8 torsdagen var vi på väg hem. På vägen hämtade vi upp vår ena bil hos sonen i Anderstorp. Jag körde den och passade även på att ta vägen runt veterinären för att köpa mer foder till katterna. Nallemans problem med pälsen är troligen foderallergi så nu går alla på allergifoder. Pga detta har Valentins mage rasat så jag skulle även ha lite medicin till honom. Det tog sin lilla tid hos vetten och när jag kom hem var bussen redan urplockad och allt ställt på sin rätta plats. Detta tack vare hjälp från goda grannen! Tack Lisa, älskade vän!

Så var det bara att börja tvätta för i morgon åker jag till landet med katterna och gubben åker till Ekerum för att spela golf. Sen ansluter han mig på landet och jag har min sista semestervecka för denna gången.

Hepp!

25 juni Midsommar-helgen

Midsommar firar vi på vårt ställe i Mösterås, kallat Nydala. Ligger precis vid Östersjön och vi bor ett fd båthus.

Litet med ack så mysigt.

I det stora huset bor svärföräldrarna. Allt är nymålat för i år. Innan var det gult och nu sandfärgat, snyggt!


Katterna undrar vart det är de har hamnat. Nalleman o Valentin var här sin första sommar hos oss, 2008, men Tösen har aldrig varit här. Förra året var vi inte här överhuvudtaget pga av en liten tripp till USA. Nalleman har nog varit o druckit eller nått eftersom han sitter med tungan ute heheheTösen sitter o spanar på nått. Vad kan det vara?


På utsikten över bryggan förståss!


Men luften tar och alla blir trötta, människor o katter.


Fast turbo-Valentin skulle ta sig en smakbit av midsommarblommorna först. Men eftersom jag varit förutseende och köpt konstgjorda så gick han bet på smakbiten. Men en fin postering lyckades han med.


Men tillslut tog han sin plats i soffan igen.


Å Nalleman med


Här är midsommarlunchen. "Tårta" med gubberörefyllning samt västerbottenpaj med löjromsås. Sill o nypotatis blir det i morgon istället.


Efter maten var det dags för lite vattenlek. Att åka gummiring efter båten tycker ungdomarna är vansinnigt roligt. Jag håller mig på bryggan, det är säkrast.


Vissa kliver ur ringen med mindre grace....


Andra går i med lite mer värdighet.....


Å jag står kvar på bryggan


Vid landgång kapsejsar sonen och gör en volt


Men han tyckte nog det var mest skoj!


Så var det dags att bege sig till midsommarfirandet. Tidigare på morgonen hade vi varit där med blommor och klätt den. Nu väntar den bara på att bli rest.


Lotterivinster skänker alla. De fina fågelholkarna som står under borden gör vår granne här på Nydala. De är inga nyproduktioner utan han har varit uppe i Växjötrakten och hämtat dem efter Gudrun. De har suttit på träd som blåst ner. Han har gjort dem från början o nu renoverat dem. Jättefina!


Naturligtvis har vi musik till dansen runt stången. Det är farfar som spelar alltså min svärfar.


Ååååheeeej, nu ska den upp!Så ska den kilas fast ordentligt så den inte välter
Så ska det dansas runt den!


Efter dansen var det dags för den vanliga tipspromenaden


Efter promenaden blev det kaffe och bakelse


Den här lilla fina damen väntar otåligt på sitt fika


Efter firande och mat med mera fångade jag sonen i solnedgången, njutande på bryggan. Härligt!


Tösen sitter i köksfönster i solen på midsommardagen.


Maken o jag tog oss en liten båttur på midsommardagskvällen. Vattnet var som en spegel
Midsmmarnattsmåne


Sen packade vi ihop oss och åkte hem. I morgon måndag åker jag o maken till Norrtälje för att packa ihop dotterns lägenhet.

Hepp!


RSS 2.0