22 juni Midsommar närmar sig med stormsteg

Helgen som gick var vi i stugan och städade ut vintern. Så den är redo för "invasion" till midsommar

Hemma samsas Valentin o Tösen i klösträdet. Stormtrivs!Nalleman går med tratt om dagarna och trivs bättre med det än med body.

I söndags åt vi den här


En korvsnurra! Supergod! Kommer just nu inte ihåg tillverkaren men nått på A var det. Denna kan varmt rekommenderas!

Återkommmer när möjlighet ges för på fredag går jag på semester och har ingen aning om vi har mottagning för internet på landet eller ej. I vilket fall som så ska jag o maken upp till Norrtälje tre dagar. Vi ska flytta på dotterns bohag. Vi passar då på att ta oss en dag i hufvudstaden också. Ska bli kul men slitigt. På vägen upp ska vi hälsa på goda vänner i Motala! DET ska däremot bli bara kul och inte slitigt alls!

Ha det tills vi hörs igen!

16 juni Klösträd, katter o en sjukling

Igår fick vi det nya klösträdet som vi beställde i söndags.

Det gillades direkt av Valentin som skulle vara med under hela monteringen. Han var dessutom försten upp i toppen.


Nästan maskerad

Tösen var lite avvaktande. Hon tog det lilla lugna

- Kan man stiga på denna?


- Okej, det verkar fungera. Testar lite till


- Här ser det ju inte dumt ut att ligga


- Fast här är det nog bättre utsikt


- Japp! Som jag misstänkte, en fantastisk utsikt!


- Hörrö nu vill jag ligga där igen, flytta på dig


- Åhh vad härligt det var att klösa här då!


- I'm king of the hill!


- Pfft det är jag som är queen of the hill, inget snack om saken


Detta var det träd vi köpte. Stora härliga liggplatser. Vi beställde det från Swecat


Nalleman han var lite låg igår. Hän hade varit hos veterinären, varit sövd, blivit sydd med tio stygn efter fem hål där vetten tog biopsi-prover för att vi ska komma tillrätta med hans hudproblem. Klart lilla kissen hade ont. Men husse ahade köpt honom en ny fin body så Nalleman slapp i alla fall den äckliga tratten. Men han ville inte hoppa upp o ner för mycket, klart att det gjorde ont. Han har tre "hål" på ryggen och två i ljumskregionen på magen. Stygnen kan jag ta om 10-12 dagar.Idag på morgonen mådde Nalleman lite bättre. Han har legat i min fotända hela natten och mina ben har fått sträcka ut sig i makens säng. Han har varit på lådan i natt så magen har kommit gång också. Matlusten med.
Å så tog han sig för egen maskin högst upp i klösträdet! Det är ju ett framsteg. Fast han går som om han har nått i rumpan och är inte 100% bekväm i bodyn. Men det är bara att gilla läget. Såren vätskar inte så jag tror att han kan klara sig med denna bodyn och en till.


Förutom att veterinären opererade honom i går så klippte jag honom. Resultatet blev väl så där men pälsen är nu 5 cm kortare på de flesta ställen. Vågade ju inte ta där han var sydd, det tar jag sen. Det var lite svårt att få till det snyggt men jag tror inte han bryr sig. Bara skönt att pälsen blev kortare. Ni får nog vänta med att se resultatet i en 10-12 dagar.

Det var allt för denna gång. Ha det bra!

13 juni En rolig slapparhelg

Denna helgen har vikts åt kalas och städning.

Kalas, det var det för lilla Amanda som fyllde hela 1 år! Sötaste gumman i världen.Går gör hon nu, fast med lite stöd förståss. Det går fort som sjutton, det gäller att flytta sig i tid!


Det var lördagen det. Mysigt att gå på kalas!

Söndagen, idag alltså, har det städats och det rejält. Kontoret fick sig en rejäl omgång med lite ommöblering och städning bland papper. Jag har några koppargrejer som jag har fått gjorda åt mig när jag var liten. (Vi bodde granne med en kopparslagare när vi flyttade till Växjö. Bertil Karlsson hette han och alla kopparsaker är signerade av honom.)

Nu är de i alla fall putsade för första gången på jag vet inte hur länge

Den lilla krukan och kaffekannan är inte Bertils hantverk.

Så kan jag väl visa lite utav lördagens inköp.

Jag köpt en liten fin skål där jag hällde upp färgglada JellyBeans och tuggummin


Så köpte jag en lite retro hållare för blommor och naturligtvis var jag tvungen att köpa pelargoner till den. Visst är den fin där den hänger!
Mitt lilla projekt med krasse och luktärt har kommit en bit på vägen


Så fort man går ut på altanen ( o kattern är ute) så kommer lille Valentin och vill ha lite kel genom stängslet. Å det är klart att han får!


Så köpte jag nya mattor till köket. Vi har ett par andra runda, en grön o en grå som ligger o väntar på kemtvätt. Men varför tvätta när nya kostar 169 kr styck???

Katterna gillar i alla fall att ha nått mjukt att ligga på i köket igen.


Färgen på mattorna syns kanske bättre här.


Sen var det då fröken Tösen. Hon har fått tag på en flirtkula och leker med den så det viner om tassarna. Svårt att få en tydlig bild på henne, hon är snabb som blixten
Det var allt för idag. Nu väntar Formel 1 och sedan är det nästan dags för sängen

Ha det så bra!

10 juni Nu har jag landat

Just nu känns det som evigheter sedan jag låg där i solstolen o läppjade på nått gott. Men det är ju inte ens en vecka sedan men med detta väder som vi har här hemma så......

Men nu ska det bli ett litet allmänt inlägg i alla fall.

Jag var ju hos Wilsimar och fixade mina naglar innan jag åkte. Greklandinfluerade blev de, kolla här


Visst är de fina och de håller än faktiskt trots några omgångar i klorerat bassängvatten.

Nu i veckan tog vår älskade söta granne studenten. Söta Maja


Hennes trädgård var så fint dukad och vi hade ganska tur med vädret. Regnet seglade runt oss men vinden var isande kall.


Grillmäster själv


Förklädet han har på sig skulle alla signera innan de gick hem, så har Maja ett minne från sin student

Tårta var det förståss också, fast efter maten då förståss. Jordgubbstårta, marängtårta och sist men absoluta favoriten.......moccatårta (hemgjord naturligtvis)
Så var det dags för paketöppning


Ja det var en student som heter duga det. Roligt hade vi och jag hoppas verkligen Maja också hade roligt.


Nu till lite annat. Idag när jag kom hem på lunchen hittade jag denna i rabatten. Å jag som köper dyra i affären...


När jag kom hem i från jobbet i kväll så skurade jag diskhon. De säger ju att kattskinn är bra att putsa med och jag tror att det fungerar alldeles ypperligt, i alla fall med denna sötingen
Nalleman ligger som vanligt i fönstret. Han ska förresten till veterinären nästa vecka och göra biopsi för att se vad hans eländiga pälsavfall beror på. Jag hoppas verkligen inte det är foderallergi.


Det var allt för denna gång, nu är maten klar o min tvåbenta älskling har precis kommit hem.

Ha det!

7 juni Rapport från min underbara resa

Ja så var man tillbaka igen i Sverige. Jag har haft en helt underbar vecka och träffat många nya människor.

Jag kommer att göra detta inlägg som en dagbok. Så.....jag börjar väl nu.

Söndag 30 maj

Jag kom tidigt till Landvetter. Checkade in vid maskinerna och droppade väskan vid incheckningsdisken. Sen gick jag trappan upp till säkerhetskontollen. De hade inte vaknat riktigt så jag fick vänta lite.
 
Landvetter lite från ovan


Men till sist öppnade säkerhetskontrollen och jag kunde gå in. Men inga affärer hade öppet än, klockan var ju bara halv 5. Fast sakta men säkert öppnade de.

Ombordstigningen på planet gick smidigt o ganska snabbt. Jag var sist in o satt på säte 1C. Sen vart jag först ut men det är en senare berättelse.

Brevid mig i planet satt Jane o Bo. Fast jag visste ju inte vad de hette just då, det fick jag reda på lite senare. MEn de var trevliga och det visade sig att de skulle bo på hotell Evita, grannhotellet till James. Jag berättade lite om Rhodos och om flygplatsen. Talade om att väskorna kan komma lite här o var på transportbanden bland annat.

Vi landade och skulle få våra taxefreepåsar. Alla som inte handlat fick gå av först och det blev en himla röra. Flygvärdinan blinkade åt mig, räckte mig min påse och sa; Stick innan alla andra kommer. Så jag var således allra först av. Men vad hjälper det när man sen får sitta på bussen och vänta. Bussen som ska ta oss in till flygpplatsbyggnaden alltså. Fast tillslut var bussen full och puttrade iväg.

Flygplanet sett från bussen


Diagoras Flygplats Rhodos


Så började då jakten på väskan! Vilket band skulle väskorna komma på denna gången? Jo inte mindre än på två eller tre olika band. Men min väska var absolut först så det var inte som helst problem för mig. Jag traskade vidare ut till min transferbuss och sen fick jag ju vänta på alla som skulle åka med. Apollo-värden var inne ett par gånger och räknade oss men sa att det saknades några.

Till slut kom dessa saknade människor. Det visade sig vara Jane och Bo. Deras väska hade kommit på avvägar och åkte alldeles ensam runt på ett eget band. Men tack vare att jag hade varnat dem lite då på planet så var de inte ett dugg oroliga när väskan inte dök upp bland alla andra. Som det kan bli hihi

Jag sov gott på bussen, vägen har jag ju sett innan, vaknade precis innan vi kom till Lardos. Härligt att se dessa vyer igen!

Popi satt i receptionen som vanligt och stormade mig till mötes. Kram och kindpussar och sen fick jag min rumsnycke.

Här är mitt rum, precis när man kommer in kliver man in i köket men åt höger ser man detta. Toaletten är in till vänster


Sovrumsdelen


Sen tillbaka till köket


Årets utsikt från balkongen!


Jag somnade tidigt på söndagen, efter en god middag hos Periklis. Det blev stifado så här första dagen, mums!


Måndag 31 maj

Tja vad kan man göra mer än sola, och prata med George o Janni? Inte mycket

Men när jag kom in på rummet för att äta lite tog jag ut min klocka på balkongen. Min klocka visar även tempen och kolla! 14.55 27 grader i skuggan!
Härligt!


Jag träffade Jane o Bo igen. De hade varit på James Hotell på infomöte och passerade min balkong. Jag sa att jag sitter på Periklis mellan 19-19.30 om de ville ha sällskap.

Och det ville de. Så vi åt tillsammans måndag kväll. Trevligt med sällskap!

Dagens inköp


Mina byxfickor räckte inte till i bland utan jag liknade en hamster, så en liten väska var inte fel.

Sov gått i kväll med.


Tisdag 1 juni

Från köksfönstret


Solade hela dagen. Inte mycket att fota liksom.

Men innan jag gick till Periklis för att äta så gick jag en liten shoppingrunda. Köpte inte så mycket tittade mest, i de två affärer som finns förutom den som ligger vägg i vägg med Periklis. Så det hela slutade med att jag handlade hos mamma, i supermarket Angelika, vägg i vägg med Periklis!

Dagens inköp:

Pyttesmå värmeljus


Två goda tvålar (som blir present till lilla moster i Mölndal)


Så åt jag hos Periklis och Jane o Bo gjorde mig sällskap. Vid ett annat bord satt två kvinnor och två barn. De hade suttit vid det bordet varje dag så nu började vi lägga märke till varandra.

Väl tillbaka vid hotellet, gick jag till baren för att ta en liten drink och prata med den nye bartendern. Han visade sig heta George han också men han var född i Albanien, flyttade till Grekland som 17 åring och har bott på Rhodos i 20 år. Hade fru och tre barn dessutom och två jobb.

Plötsligt dök tjejerna från restaurangen upp. De kom fram och började prata med mig och vi fann varandra direkt.
De var systrar varav den ena bodde i Norge och den andra i Stockholmstrakten. Susann och Anne hette de, flickorna som var med hette Tove (Annes dotter) och Viktoria (Susanns grannbarn).

Rackarns trevligt hade vi den kvällen i alla fall. Bon Jovi kom upp på storbildsskärmen och då förstår alla som känner mig att stämmningen kom på topp med en gång :)

Stöp i säng väldigt sent........o somnade till Bon Jovi!


Onsdag 2 juni

Solning i dag med. Fast efter gårdagens festiviteter krävdes det ganska mycket vätska. Köpte förståss min älskade VAP

MUMS!!! (Det är den grekiska sidan av burken som syns på bilden. På andra sidan står det VAP)

Fick ett litet kort på lilla blivande mamma kissen. Har hon svalt en handboll??


Dagens temp!


Idag skulle jag och tjejerna åka till Lindos. Men vi ville vänta till kvällen så det gjorde vi.

På väg till bussen. Detta är gången från min del av hotellet till framsidan. Kantad med underbara hibiskus-
buskar!


Lindos Akropolis


Lite mer bilder från Lindos
Akropolis sett från restaurang Mythos


Gänget (Anne gör en grimas, citron kanske??) o Viktora blev suddig. Tjejerna hade fått fina flätor i håret.


Akropolis by nigth (något grynig bild, jag vet)
Torsdag 3 juni

En lugn dag vid poolen. Jag tog tillfället i akt och fotade lite runt hotellet. Nu kommer massor med bilder

Nytt trädäck


VindruvorFredag 4 juni

D-day! Alltså dagen för den stora härliga Barbaque-festen! Dagens ljusare timmar tillbringades i solstolen förståss.
De dukade så fint med vita dukar och sedan kom även olja, vinäger, salt o peppar och lite hibiskusblommor på bordet.


Så kom då kvällen. Jag satt ihop med tjejerna


Uppträde av någon toking som hete Colin. Sjunga kunde han sådär men vissa texter kunde han inte alls....
Här sjunger han och gör ballongdjur. En hund på g här


Viktoria fick en kanin


Sen dök Mick Jagger upp. Tja kanske inte den äkta men det var bra likt!


Å så kom Elvis!


Det var fullt ös på dansgolvet. Här är vår härliga städerska Helen (från England)


Zorba!


Helen o hennes son visar nån ny stegdans som engelsmännen kommit på


Nattugglorna; Fortis (son till ägarna av Periklis och alltså bror till Anrittsa och Joanna som serverar), Helens son, en gäst, Bo, en gäst till och sen Jane


Vi satt där o ugglade och hade trevligt tills klockan var lite efter två på natten....hrmmm


Lördag 5 juni

Slappardag förståss, efter den sena natten. Idag dök Dimitris upp. Han har alla andra år jobbat i baren men nu har han ett delägarskap i en bar/resaurang i Rhodos Stad. Ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Men han kom o hälsade på i alla fall. Här sitter han med Kevin, en lite kille som var här första gången vi var här. Då lärde han sig simma. Nu simmar han som en fisk!


Eftersom Dimitris nu håller sig mest inomhus, var han väldigt blek, men ungarna hade skoj med honom i alla fall.En sista bild, på George o Janni. Hoppas att jag träffar dem snart igen!Over and out från RhodosHemresan gick som på räls. Vi landade 20 minuter innan tidtabellen! Det är inte vanligt. Hemma i Växjö vid strax efter 18. Där väntade katter, make, dotter o TACOS!

Allt för denna gång!
RSS 2.0