23 maj Var det pingsten som for förbi???

Pingsthelgen är nog den anonymaste helgen vi har. Att dessutom stryka annandag pingst, gör ju inte saken bättre.

Men lite har hänt i alla fall. I fredags kom dottern hem från Kreta. Av olika anledningar passade inte livet som reseledare. Så nu blir det till att hitta något annat.

Men hon hade med sig lite fina saker till oss.  En sak var en jättefin väggdekor, något som jag letat efter men tyckt varit dyra. Men visst blev den fin!


Sitte rpå en av skjutdörrarna till garderoben. Med bling bling o allt!

Lördagkväll som ju var pingst, då grillade vi. Både oss själva i det fina vädret som var under dagen och mot kvällen lite kyckling o fläskfilé. Till detta slog vi till med tsatsiki. Så fick jag in lite greklandkänsla även denna helg. Efter maten  åt vi hemmagjord citronpaj, gudomligt god!Sen blev det tv-tittande och ganska tidig säng.

Idag söndag har jag städat och gjort räkningarna. Plockat lite inför min resa som står runt hörnet. Det ska bli väldans gott att få åka till underbara Grekland.

Kan bli dåligt med uppdateringar några veckor framöver, men jag lovar ett inlägg med bilder när jag kommit hem.

Ha det så bra!

15 maj Kosläpp!!

Idag har jag varit på något riktigt roligt! Ko-släpp!  Det är när man på Arla-gården släpper ut korna på grönbete för första gången för säsongen. Jag har aldrig varit på något sådant men Mia o Amanda ville ha med gamla mig så jag hängde på. Här kommer bilder på kossor!


Fast dagen började med hällregn så det såg ju inte så lovande ut!


Nu kommer kossor. Filmer med skuttande kossor ligger sist!


En Jersey-ko som snällt lät sig klappas


Amanda klappar också


Sen ställde vi oss att vänta på kossorna! Vi hoppade över bulle m mjölk, grillad korv och att gå in i gårdsbutiken. Det var så mycket annat folk som tyckte detta var intressant så vi kände att vi inte behövd sälla oss till dem.

Här ska kossorna komma i alla fall


Å nu kommer dom!!!
Filmer
http://s133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/?action=view&current=14maj068.

http://s133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/?action=view&current=14maj066.flv

http://s133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/?action=view&current=14maj065.flv

http://s133.photobucket.com/albums/q54/Mysjullan/?action=view&current=14maj069.flv


Muuuu på er alla, det var allt för idag!

13 maj Vad har hänt idag då?

Jo jag har räddat livet på en massa små pysslingar!

Mina ampelliljor har ju satt en massa små skott men skotten blir inte större, antar att de behöver mer näring. Så idag tog jag tag i saken och planterade alla dessa små skott i lite jord. Men vad sätter man i? Krukor? Många krukor blir det. Så-krukor, nej det är inte optimalt när man måste ha det utom räckhåll för ett gäng katter. Vad blev det då? Jo:


Jo, bajslådor som inte används!

Så nu får de stå utomräckhåll och växa till sig, sen får jag sätta om dem i riktigt krukor. Blir nog några stycken.

Sen har jag pratat med dottern på Kreta. Under tiden tyckte Nalleman att det var långsamt att vänta på matte så man kunde få sig lite kel.

Då somnar man så gott på mattes dator!

Nu ska jag ta mig lite lunch och titta på Desperata husfruar som jag spelat in.

Ha det så bra!

Gör ett tillägg.

Inte nog med att jag satte fingrarna i jord på insidan. Vädret lättade upp under eftermiddagen och viljan att gå ut och göra något blev stark. Så jag formligen kastade mig ner i den ända rabatt vi har.


Tja ni ser ju hur rabatten ser ut till höger och till vänster, gissa vilken del som är gjord?!

NU var jag färdig för idag!


12 maj Nu blir det visst varje dag

Ja, nu verkar det blir ett inlägg varje dag, rena rama ketchup-effekten; först kommer inget och sen kommer allt :)

Men i går kväll var jag en tur ibland vitsipporna så här kommer en bildbomb med bara vitsippor och natur. Vi har ju skogen in på knuten så jag behövde inte gå så långt.
Nej det är ingen blåsippa men den var fin ändå
Precis när jag skulle fota hästarna kom tjejerna. Gissa om det var intressant för pållarna, så det fick bli ett foto på långt håll.


Bara älskar mossiga stenar. De gör att stenarna ser så mjuka och inbjudande ut


Ser ni längdhhoppsgropen? Den finns där i allt det gröna. Här hoppade mina barn längd när de var små men som synes verkar dagens barn inte gilla längdhopp.


Och här på fotbollsplanen brevid längdhoppsgropen, hade vi förr nått som hette Torpiaden. En liten tävling för de barn som gick på skolan (se nästa bild). Olika grenar som de fick tävla i, uppdelade i lag. En mycket uppskattad tävling. Men det har skolan också slutat med.


Här är skolan där mina barn gick sina fyra första år, från sexårsverksamhet till åk 3.


Nu vet jag inte säkert, men av staketen att dömma så verkar här gå mindre barn nu. Skolan var stängd ett tag pga minskat barnantal. Sedan fick den rycka in när en annan skola i stan blev utdömd pga mögel.


Men de bjöd på en färgsprakande parkering i alla fall. Mitt i häcken sticker det upp tre forsythia. Härligt gula mot allt det som än inte är grönt


Det var inte så mycket liv i myrstacken, såg myror här och där men inte som det brukar. Det är väl för kallt för dem än.


Hemma lyser några tulpaner röda i rabatten (även om jag brassade på med lite extra rött i PS)

I fredags, den 7 maj skickade jag ett paket till dottern på Kreta. Idag låg ett mail och väntade när jag kom till jobbet. Hon hade fått paketet i går, den 11 maj. DET tycker jag gick snabbt! Nu gäller det att hon inte blir för nyfiken för i paketet låg ett annat paket som ska öppnas på hennes födelsedag.

Det var allt för idag!

11 maj Å 0-grader på morgonen!

Var är våren???? Frost o kallt på nätter o mornar. Blir det aldrig varmt? Sen ska det bli dåligt väder till helgen också, det är bara så typiskt!

Men nu till lite andra saker. Jag fick matinspiration i går, det händer mer sällan nu men i bland blixtrar jag till.
Nu skulle det bli pannbiff med lök.

Jag började med att göra smeten och forma biffarna utan katter på bänken. De får aldrig vara där när jag har råvaror som jag ska fixa med. Men de fick sig lite köttfärs på golvet så de var nöjda. Sen var det dags att steka

Först biffarna

Brevid ligger löken på hög o väntar på sin tur.


Färdigstekta biffar i bunken och de som är kvar ligger på skärbrädan.


Efter jag stekt löken åkte biffarna ner igen för att kokas färdiga. Mums vad hungrig man blev då!


Nu tyckte Nalleman att det var ok att inta diskbänken igen. Visst var det det, allt var ju nu i stekpannan och kissen höll sig på behörigt avstånd.


Färdigt! Blir nog lite över att skicka med sonen också....


- Matte, jag bara ligger här på soffan, det är väl ok, jag är väl inte i vägen?


- Å jag vaktar utsidan så ingen okänd kommer in!
Lille Valentin, vårt utegångs-får! I natt väckte han husse genom att ligga på mattes arm och tokspinna! Lille plutten! Hur ska jag klara mig en hel vecka utan honom?? Eller någon av de andra? Men det gick ju förra året och då var vi borta en hel månad!

Nu ska jag packa ihop mig för jobbet, ha en bra dag!

10 maj Det var ett tag sen sist

Men det har inte hänt så mycket på hemmafronten. Vi har haft en bilnyckel som varit på drift. Sonen hade den när han övningskörde sist han var hemma. Han säger att han lagt den i entren men där har inte legat någon nyckel. Han har fått städa sin lägehet ifall han fått med sig den hem till Anderstorp men där har ingen nyckel dykt upp.

Inte här hemma heller. Alla jackor och byxor och väskor är genomkollade. Alla möjliga ställen där en nyckel kan vara. Men nä, ingen nyckel. Det är nyckeln till den stora bilen som är borta och kommer inte nyckeln tillrätta får jag köra liten Clio till Göteborg, inte så kul. Behöver två uppsättningar nycklar med mig för jag lämnar ju bilen till en parkeringstjänst. Nått kan ju hända, fast jag tror det inte.

Att skaffa en ny nyckel till Meganen kostar nått mellan 2000-3000 kr. Sura pengar.

Så stod jag där i köket och fixade med nått och plötsligen fick jag en ingivelse; kolla i rummet där sonen och flickvän sov. Där är nyckeln. Men jag hade ju redan tittat där inne och letat men nu styrdes jag till Wii-konsollen. Å tänk, där bakom konsollen, vilande mot den svarta tv:n, låg nyckeln!!! Härligt att den är tillbaka.
Bild på den återfunna vännen:


I övrigt var vi på trevlig fest hos bekanta på lördagen. God mat, gott vin och trevligt sällskap, kan det bli bättre. Kameran var inte med så det blir inga bilder därifrån.

Söndagen bjöd på lika trist väder som lördagen och fredagen gjort. Jag ägnade mig åt tvätt och maken åt golf. Sen var det dags för Formel1. Det var ett lika trist lopp som det var väder här hemma.

Till kvällsmat åt vi lite ost-rester som vi hade i kylen. Gissa om vi var populära!

(tyvärr behövde jag använda blixt, så det är lite konstigt ljus)

Nu på morgonen tog jag nytt foto på mina små planteringar. De växer minsann. De har fått åka ut på utsidan nu och står under taket på altanen. Men visst har de vuxit!

(ursäkta blänket i rutan, men det var på tok för kallt att gå ut!)

Sen måste jag ta mig i kragen och plantera alla små skott jag har i från ampelliljorna. Kolla här så många o små de är, det behöver nog lite näring o jord för att växa till sig!
Får väl införskaffa såna där små fyrkantiga krukor så de kan få lite jord. Sen är det frågan hur jag ska få kissarna att låta bli att knapra på dem medans de växer........

Tja, det var allt för nu!
Ha det så bra!

4 maj Det blev inga vitsippor

Allergin slog till och jag tillbringade den soliga söndagen ömsom hysteriskt nysande i solstolen, eller hysteriskt nysande vid strykbrädan. Kände verkligen inte för att ge mig ut i skog o mark. Attans pollen, bara försvinn!

Men jag har lite foton att bjuda på i alla fall, dock bara på katter.

Lördag gjorde jag en smarrig kycklingsallad till oss till kvällsmat. Valentin är lite småtokig i just grönsallad så han satt där på bänken och kollade mig. Han är ju så söt, han håller sitt avstånd till matlagningen och trampar aldrig in på mitt "revir". Jag kan till och med lägga en grillad kyckling framför honom och han låter bli den. Naturligtvis bjuder matte på lite godis när man är så duktig.


Mums, sallad! Tösen tittar intresserat på.


Klart hon också får kolla vad det är jag bjuder på


Tssss, det är ju bara sallad, inget vidare. Jag avvaktar kycklingen!


Kommer den snart eller?


Vad gör du nu mattte, blandar du allt med den goda salladen?


Är du riktigt klok?

Ja så går det till när vi lagar mat hemma. Minst tre intresserade katter. Skillnaden mellan Valentin o Nalleman är att Nalleman kan lägga sig mitt i det man gör och bryr sig inte det minsta om att han är i vägen. Valentin han ligger och avvaktar, oftast på golvet, vid en vägg så han inte är i vägen på något vis.

Idag ska jag med Tösen till Therese, veterinären. Hon ska få lugnande utskrivna till sig så att bilfärder inte blir ett elände med bajs, kiss och fullständigt hysterisk katt. Sen får vi se hur bilresan går till Mönsterås vid midsommar för det är den närmaste bilturen hon ska göra.

Ha det nu så bra där ute!

1 maj Så var firandet över

Igår firade vi vår bröllopsdag. Vi hade planer på att äta hummer som huvudrätt och ost o mousserande vin som dessert.

Men jag börjar från början.

När jag kom hem hade Janne köpt jätte fina rosor till mig, 22 till antalet förståss.

Sedan dukades bordet


När vi äter här i vardagsrummet så går katterna inte upp på bordet och tigger, som de gör i köket. Men de skockas runt bordet på alla möjliga ställen och ser så där bedjande ut. Nallman o Valentin är tokiga i skaldjur, Tösen gilla det inte. Men Valentin kräks av skaldjur så det är ingen katt som får nått, för det ska vara rättvist.
Men tigger gör de lika fullt

Valentin o Nalleman: - Snälla husse ge oss lite hummer!
Tösen: - Finns det inga revben? Då kan det kvitta!


- Väntar..............


- Ser ni inte hur mager jag är. Jag bara MÅSTE ha hummer! Snäääääälla!


- Men snälla matte, ger du mig ost när du luktar så gudomligt gott om fingrarna?! Säkert att jag inte får lite hummer?

Nä ingen katt fick hummer, men den som ville ha fick lite ost, så Nalleman vart glad i alla fall.


- Jag tjurar, inget grillat, pyttsann, dåligt tycker jag. Ost kan de ha för sig själva!

Så var det då dags för den lilla ostbrickan; två ostar och en paprika, det räcker för oss. Sen hade vi detta goda bubbel till.

Gott tillsammans med ost

Förra helgen planterade jag krasse och luktärt i blomlådor. Dessa ska sedan ut på altanen och klättra på planket. Det har varit dåligt med liv i lådorna, som får stå och gro inne på toaletten (ända stället vi stänger om om dagarna). Men idag har de kommit så här långt, och det på en vecka då.

Blir nog fint när det blir klart.

Sist lilla Tösen:
Matte- Ska du ligga så högt upp lilla gumman? Det är inte så stadigt tänk om det rasar!
Tösen- Du kan inte se mig!


Tösen - Är det högt sa du? Ja fy sjutton!


Det var väl allt för idag. Om vädret är bättre i morgon ska jag nog ta en liten promenad med kameran och kanske fota lite vitsippor eller nått.

Ha det så bra!

RSS 2.0