17 november Håhåjaja vad tiden går

Ska den fortsätta gå så här snabbt, tiden alltså, har snart de 263 dagarna gått tills vi åter står på Rhodiansk mark. Du som vill hålla räkning med mig kan lägga upp denna länk som en favorit alla dessa dagar framåt hihi: http://www.kalimera.se/grekland/till/augusti/stor/marie.html

Här har inte hänt så mycket på hemmafronten sen sist. Vi hade makens far och fru på besök förr-förra helgen, allhelgonahelgen alltså. Det var fantastikt roligt att ha dem här, att de sov över och att vi fick pyssla om dem lite. Även Gänget på fyra ben hjälpte till.

Tja, lite har hänt. Dottern har hittat sig ett nytt nöje. Hon har börjat pärla pärlplattor. Ja nu ska du inte se dessa infantila plattor framför dig som man kom dragande med från lekis. Plattor som man strök för att de skulle hålla ihop. Nej dottern gör riktiga tavlor. Kolla här:


Man får titta på dem på avstånd för ju närmare man kommer ju mindre ser man.Duktig är vad hon är. Och vi blev glada för tavlorna!

Sen har jag varit och bytt mobil. Min ganska nya SonyEricsson Jalou har krånglat och varit inne erforderliga gånger på reparation. Ändå ville inte Sony ge mig pengar tillbaka. Garantin går inte ut förrän i januari. Men hyggliga kvinnan på Teliakontoret här i Växjö ordnade ändå så att jag fick en ny telefon (nåja, efter ett samtal med min man som är stadig kund hos Telia å jobbets vägnar).

Så nu mera har jag blivit med pekskärm. Var väldigt skeptisk till det innan men börjar vänja mig. I övrigt fungerar den bra och jag kan inte klaga, inte än i alla fall.

Min lilla rosa telefon.
Naturligtvis behövde jag en skyddsväska till den och gick helt enkelt in till grannen på jobbet, GEAB-butiken. Där fanns en hel del att välja på men jag valde ferrarirött med vitt:


Rött mysigt skinn!

MEn nu ligger ju mobilen där i handväskan, skyddad o fin, å så ringer det. Först ska jag öppna väskan, sen ska jag leta, sen ska telefonen ur fodralet och sen........har den som ringt lagt på. Eftersom vi har hemtelefonen på min mobil så är det viktigt att jag hör och kan svara när så behövs.

Så jag beställde mig ett Jabra Clipper genom jobbet.


Den svarta grejen kläms fast i rockslaget eller liknande. Den innehåller microfon, svarsfunktion, senast slaget nr samt volymknappar. Det blir inget vindbrus i den och den är diskret.

Men jag fick inte igång den mot min telefon (jag o bluetooth funkar inte) så återigen fick jag gå in till tjejerna hos grannen. Det tog väl typ, 30 sek för den ena av dem att starta headsetet.........å jag som inte anser att jag är så oteknisk ;)

Sen har min tvåbenta älskling varit lite krasslig i veckan. Men här är så mysigt att vara sjuk. Man har uppassning av tre sjuksköterskor. Fast just här har de rast.

Taget med mobilen så det är lite grynigt.
Men visst är de goa de små liven.

I helgen ska vi ha gäster och det ska bli trevligt. Kanske kanske att kameran kommer fram. Vi får se.

Ha det så länge!

3 november Nytt "in da house"

Ja jag var så vansinnigt trött på den medvetet skrynkliga gardin jag hade i matrummet, så jag köpte ny på Ullared. Igår la jag upp den och hängde upp den. Vad tycks?


Färgen är lite tokig men den är lila och svart på vit botten.

Sen har jag lyckats få ont i min vänsterarm. Tennisarmbåge och inflammerad överarm var dommen när jag var hos företagsläkaren i går. Så nu kan jag inte hålla på att sy om kvällarna (allt för att inte falla för frestelsen till att småäta) utan är tvungen att hitta nått annat att sätta händerna i.

Jag var med dottern igår på Panduro. Hon skulle börja pärla fota-pärlplattor; http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=450396

Och jag tänkte väl göra det samma men inte just nu. Däremot köpte jag ett litet kit med material för att göra ett armband. Vad sägs om detta?


Det är ju det första och det blev väl ok. Jag saknade verkligen klämman som man ska använda för att klämma trådarna fast på bordet. Nu försökte jag tejpa vilket gjorde att de gled hela tiden. Men ska nog ge mig i kast med en anna typ av armband nästa gång.

Nu till helgen kommer svärföräldrarna och det ska bli roligt att få rå om dem lite grann.

Så, har det så bra så länge!

RSS 2.0