25 september Planteringsdags!

Nu har mina små planterade skott av ampellilja vuxit ur kattlådorna. Det var dags att åka och köpa lerkrukor och sen vidare till dottern som får ha dem på tillväxt. Här hemma blir de bara uppätna så det är ingen idé att jag ens försöker.

Så här såg de ut när de var nysatta


Och så här fina var de innan de planterades om


De har vuxit något....

Sen hamnade de i kruka och då blev det så härJa ja krukorna är jordiga men det trillar av så småningom

I övrigt köpte jag lite fler växter till dottern. Hon har ett perfekt fönster får den hederliga gamla saint paulan. Det blev så fint i det fönstret.


De är så fina, de små blommorna


Sen gjorde vi ett klätterträd till hennes fågel, Bubbis. Han måste ju ha ett klätterträd i tv-rummet så han kan vara med matte och titta på tv om kvällarna.

Han var lite svårövertalad att prova trädet och satte mattes tålamod på prov. Att traska runt uppe på bokhyllan är bra för där når inte matte så bra


Dottern har gjort så fint på en byrå i vardagsrummet, man får känsla av semester tycker jag


Tillslut hamnade Bubbis i alla fall i trädet och han verkar gilla det


Fint blev det med blå hink och dekorationssten ovanpå sanden som hinken är full med


Sen åkte jag hem till mitt. Jag badade Nalleman på morgonen och nu hade han torkat. Goaste killen. Vi badar honom med ett allergischampo för att hjälpa till mot kliet han har i pälsen. Vi måste verkligen bli bättre på att bada honom oftare för det hjälper faktiskt.

Innan jag blev sjuk var jag hos frissan och blev blondin. Fotot är så där men jag trivs i både färg o frisyr.


Nu ska jag intaga soffläge och titta på film. Vad det blir har jag inte den blekaste om, men nått lättsamt hoppas jag för jag hostar så jag har bänghuvudvärk.

Ha det så bra!


14 september Usch o blä jag är sjuk

Ja det händer inte ofta att jag nockas av sjukdom. Men nu har det hänt.

Var hemma ett par dagar förra veckan för förkylning. Inte så farlig mer än att jag hade ont överallt i kroppen o knoppen och halsen. Jobbade fredagen och var på en superrolig firmafest på fredagkvällen. Redan under dagen på fredagen kände jag att min röst började svikta.

Kan ju säga att den definitivt var försvunnen på lördagen, la den nog någonstans där på festen. Kraxade fram lördag, söndag och måndag. Kunde ju inte svara i telefon på jobbet utan gjorde annan nytta. Inte lätt att vara röstlös när man sitter i en växel.....

Så i går kväll började ena örat göra ont. Ringde jourläkaren som bokade in mig på en tid idag.

Gick dit, prover togs. Jomen, sjukskriven fram till måndag, penecillin, hostmedicin och "tala bara när det är absolut nödvändigt"!

Så nu är jag tyst som en mus, kommunicerar över Facebook med dottern, över sms med maken (som tack o lov fått en ny mobil, med tangentbord, så han kan svara mer än bara OK). När gubben kommer hem får det bli penna o papper. Katterna fattar på nått sätt att jag inte kan tala med dem för de är superuppmärksamma på mina rörelser och fattar precis när jag pekar mot sovrummet att vi ska dit, fattar att de ska ut ur badrummet när jag pekar på dörren. Kloka katter jag har:)!

Här är vad doktorn skrev ut idag

Jaja detta ska väl gå över innan jag dör. Jobbigast är det på natten men det ska väl hostmedicinen råda bot på.

Nä nu ska jag krypa ner i min säng och titta på tv, med alla kissarna hos mig. Myspys!

Hostiga hälsningar

10 september Nyfriserad!

Ja, jag har väl inte gjort så mycket vid själva basfrisyren men färgen! Nu, när höstmörkret sänker sig, då blir jag blondin o lyser upp min tillvaro!Vad gör man inte för sin omgivning??? ;)

Ikväll är det sommarfest på jobbet. Får se hur länge jag orkar, nu efter min förkylning.

Hepp!

9 september Födelsedag har passerat

Jodå, så sant som de är sagt. En annan har ju närmat sig 50 med ytterligare ett år fast det är lite kvar....

Kalas har jag haft som man säger, goda vänner från Falkenberg kom upp och sonen var hemma. Familjen gav mig det jag önskat mig, plus lite bonus.


Egentligen hade jag bara önskat mig tillbringaren. Vill ha mitt vatten i nått med lock så jag slipper allt katthår i vattnet. Men så var allt prisnedsatt så jag fick även en salladsskål med bestick. Gillar det kitchiga (stavas det så?). Bryter bra emot allt det stela i vårt kök.

Av våra vänner fick jag en fin skylt till......

...just det, till toan. De hade köpt den i Grekland när de var där nyligen.

Jag fick även en stor fin krysantemum som än så länge får stå ute.Vi hade en jätterolig lördagkväll. Först grillade vi vildsvin (sonen stod för matlagningen) och sedan började sonens kompisar komma för att förfesta hos oss. Vi hade det jättetrevligt med grabbarna och jag hoppas att även de hade kul med oss. Sen skulle grabbsen ner på stan och vi hängde på. Fast väl i stan fick de gå vart de ville, vi gick till Bishop.

Söndagen var lite trögstartade men framemot 4-tiden kände man väl livet återkomma om man så säger. Våra vänner tog sonen med sig när de skulle köra hem. Supersnällt av dem!

Sen har veckan rullat på. Fast i två dagar nu har jag varit hemma med en liten elak bacill. Sitter i halsen o näsan idag men i går fast det inte en del av min kropp som inte hade ont. Men jag lät bli värktabletter för den lilla feber jag hade den gjorde nog mer nytta än skada. Så imorgon bär det av till jobbet igen, kan ju inte vara hemma för lite hosta....

Ha det nu så bra där ute!

RSS 2.0