27 juli Låt mig presentera Loppan, Nella och Pixie

Ja dessa damer har vi varit och hälsat på idag, jag o Sofi. Damerna bor hemma hos sina männsikor hos Devonlicious.com.

Vi var där för att Sofi skulle känna om hon tålde dem eller inte.

Vilka underbara små (med betoning på små) söta kissekatter. Det går minst två devon på en av våra lunsar. Härlig vågig kort päls, len och varm och inte ett hårstrå i munnen fast man pussat dem!

Här kommer nu en bildkavalkad (med tillåtelse av uppfödaren förståss). Tack för att vi fick komma och gosa katt!


- Hej jag heter Pixie. Jag har svalt en handboll! Nej skojar bara, jag har bebisar i min mage! De ska komma i slutet av augusti säger min matte.


- Här är hela jag!


- Hej, jag heter Nella och är minstingen här. Har massor med spring i mina tassar och massor att göra!


- Som att låta mig kelas fast det händer nått spännande därborta.


- Sen måste jag kolla besökarens väska för den luktar nått alldeles särskilt. Den har ett svagt drag av mainecooner tycker jag.


- Sen smyger jag på hon med kameran, den låter så kul. Om jag rör mig riktigt flitigt få hon inte nån bra blid, det vet jag.


- Eller går jag riktigt nära, då blir det så här!


- Men smyg inte på mig när jag tvättar mig! Pffffftt


- Sen lite streching efter tvätt. Först entass-greppet


- Sen tvåtass-greppet


Pixie låg och kollade läget från säker höjd.


Tjocke-goe-magen!!!

Loppan hade fullt upp med att jaga något litet flygfä så hon var svår att fånga på bild. Men när hon var hos Sofi kom hon inte undan
Det var ett underbart besök och Sofi kände sig inte påverkad mer än i näsan när vi gick där ifrån.
Det får nog bli fler besök för att vara på den säkra sidan.

Förutom katterna visade det sig att vi männskor träffats tidigare. Jag hade en sorts kattoalett som de köpte av mig för något år sedan och för ett litet tag sedan var jag på Mio möbler och där träffades vi också, och pratade säng.

Nu ska vi se på Tina på tv och se om vi ser Pontus från Sweden Rock!

Ha det!

24 juli En lugn o stillsam helg hos oss

Men vårt stackars grannland Norge har verkligen drabbats av det värsta. Hur skyddar man sig mot enskilda galningar? Dödstraff är för milt, låt den jäkeln lida för vad han gjort. Skänker även en tanke till hans anhöriga som verkat helt ovetande om hans planer. Hur lever man med det?

Men nu till annat.

Vi närmar oss med stora steg vår resa. Tänk, vi har väntat sedan den 27 september förra året!!! Å nu är vi nästan där! Jag har hittat hotellet på Facebook, upplagt av en anställd. Där ser jag att de gjort en hel del stora förändringar sedan förra året. Ska bli spännande att se detta. Vi pratar packning nästan varje dag. Det är ju inte mycket kläder som behövs, 45 grader på dagen och 28 på natten........ Eftersom Sverige inte bjudit på så många varma soliga dagar så ska det verkligen bli härligt. Vi är förståndiga och har hög solskyddsfaktor och täckande kläder med oss och vi kommer att gå från solen mitt på dagen. Därför har vi med oss all mat för att kunna laga lunch hemma.

Denna helg har jag i lugn o ro städat, tvättat och strukigt.

Jag började med att tvätta upp några maskiner tvätt. Nalleman gjorde mig sällskap, liggande i sin låda som han fått på jobbet.


För liten låda??? Nejdå alldeles lagom tycker Nalleman!

Jag hade en hel del uppdämd stryktvätt....
Men jag hade god hjälp......Jag står ofta i köket och stryker för där finns det bänkplats att lägga den strukna tvätten på. Å så blir man tvingad att stoppa in den i garderoben med det samma för bänkarna behövs ju.

Säcken med tvätt var väldigt lockande för liten ValentinMen han fick inte hoppa ner där förrän den var tom, o då var han snabbt där
Efter att de haft koll på mig o strykningen, tog de den obäddade sängen i bestittning. "Matte, tro inte att du får bädda!!!"


När stykningen var klar var jag också färdig, på alla sätt. Men jag tog kameran och la mig på golvet (med risk för att jag inte skulle komma upp igen, trött var jag). Här kommer lite bilder från golvet!
Lilla fröken Tösen. Hon har börjat "ta plats" hemma. Ligger på köksmattan och springer inte undan när man kommer, fortsätter äta fast man rör sig i närheten ja det är sånna småsaker som kommer fram. Hon är en härligt katt och definitvt mattes katt.:)

Nalleman i sin älskade låda. Valentin har varit där och bitit i den men det gör inte Nalleman nått, den är lika skön ändå!

När jag då låg där som en säl på golvet och fotade åt höger o vänster, då kommer Valentin och lägger sig bestämt precis framför mig och liksom säger "ska du inte fota mig då?". Så då var jag tvungen att göra det förståss!Idag söndag, har jag gjort rent de tre kattlådorna (alltid på en söndag!). Sen gick Janne och jag en promenad på 45 minuter och vi lyckades undvika regn! Det är en prestation vill jag lova! Väl hemma igen blev det dammsugning och golvtorkning och sen bloggning.

Nu väntar Formel 1 från Nürnburgring, så jag ska ta lite te, en katt, en flaska vatten och bänka mig framför tv:n.
Går på pulver igen så det blir inget snacks till F1:en. Har en vecka kvar sen börjar jag äta igen, så jag är ok innan Grekland!

Ha det nu så bra!


19 juli ........19 dagar kvar nu.....

Tills vi åker till Rhodos alltså. Men det kan vi ta i ett annat inlägg.

Vad som har hänt sen sist är en del.

Börjar väl från början.

Vi var hos våra goda vänner Susanne o Hasse i Falkenberg. Hasse hade fest för att fira att han i vintras fyllde 50. Vi åkte dit på lördagen den 10 juli och passerade Ullared på vägen. Inte mycket folk där inte. Då var det förhållandevis mer folk hos Hasse, i hans "lada", dvs garage.Kvällen innehöll precis det som en bra festkväll ska innehålla. Frågesport, god mat, mycket dricka, bra musik och sist men inte minst härliga människor!

Hasse funderar före festen....ska maten räcka???


Jajamen säger Susanne där hon står o lägger handen vid det sista!


Vi, eller rättare sagt jag, var inte i säng förrän det var ljust ute. Men ruskigt roligt hade jag. Det blev ju inte mindre roligt av att fyra vuxna människor ska dela ett sovrum. Fnitter fnitter sen snarkade vi alla!

Vi var uppe hyffsat tidigt för halv två skulle vi vara i Växjö igen, det var ju Formel 1 från Silverstone. Det vill man inte missa. Men jag ska väl ärligt medge att jag inte var vaken längre än till Halmstad....sen slutade inte jorden att snurra fort fort förrän under billoppet...... Tur att jag är gift med en förståndig man som gick o la sig före oss andra.


Sen har vi har varit på begravning av lilla moster. Fin, kort ceremoni var det och vi var dessutom försenade dit pga en trafikolycka. Vi var inte inblandade men fick sitta i kö i 20 minuter. Vi kom in i kyrkan precis när första psalmen klingade ut.

Vi hade en fin krans som även pappa var med på


Jag är så glad över att jag skickade blommor till moster när hon levde. Jag skickade blommor i tid o otid, när hon minst anade.

Fint var det i kapellet i alla fall.


Efter akten var det lite mat i församlingshemmet. Det gick också fort så när vi lämnade Göteborg bestämde vi oss för att ta vägen över Ullared (igen....) Denna gång var Sofi o Pontus med, Janne var hemma, så det var bara jag som gjorde favorit i repris :)

I övrigt har jag varit flitig här hemma. Min tavla som jag sytt på ett tag är färdig.


Nu vankas en svårare tavla med tre katter på. Får se när den blir färdig, om några år kanske

Skönt att ha nått att sätta händerna i när jag nu, åter igen, inte äter. Nackdelen är att jag måste upp o gå på toa på natten. Vilket innebär att tre katter håller "jag-är-hungrig-konsert". Två av dem får komma med in på toa med mig o äta torrfoder för det står där inne nu. Nalleman får stanna utanför och äta av sin viltskav....gott? Nä tror inte det.

Men här kan ni se en anledning till varför vi trilksas med dietmat.

Husse "groomade" alla tre och fick ihop detta. Det är från vänster; Tösen, Valentin o så Nalleman.


Sen gick jag o plockade upp det Nalleman lämnat på golvet de senaste tre dagarna. Nu ska vi dessutom betänka att han ätit upp en del och en del hade vi redan plockat upp. Det är en hel del päls han drar av sig. Nu är han nästan kal bak på bakbenen.

Ställde en äggkopp brevid för att få lite förståelse om hur stor högen är.

Nu har han ätit skav i fyra veckor men ingen skillnad på pälsplockandet. Jag betvivlar att han är foderallergiker. Vi får väl se vad veterinären säger när hon är tillbaka från semestern vecka 31. En sak är ialla fall säker, här blir ingen allergimat när vi är på semester. Jag kan inte begära att kattvakten ska hålla på med det. Mer behandling tar vi tag i när vi kommer hem igen.

I övrigt så går allt sin gilla gång. Jag cyklar till jobbet när vädret tillåter, men det har varit lite dåligt med den varan ett tag...regn regn....regn

I alla fall så upptäckte jag att min älskade mp3 hade gått o blivit bucklig! Ja just det, färgen hade bucklat sig på ena sidan och kunde lätt skapas bort. Inte så snyggt men den fungerar i alla fall. Men jag vet ju inte, har bubblorna kommit av värme så kan ju innehållet åkt på stryk också. Så jag har funderat ett tag och idag slog jag till. En ny liten mp3 blev jag med. Kolla här


Dessutom ser man hur sliten den gamla är. 4 GB är det i den lilla gråa saken. Egentligen ville jag haft en knallrosa men man får ta det som finns. Nu är den fulladdad och det är riktigt bra ljud i den, faktiskt bättre än i den gamla. Men jag gör mig inte av med den gamla. Den innehåller inte radio så om det skulle krångla till sig på flygplanet, t ex, så kan jag ta till den gamla under flygresan och ha den nya på landbacken.


Tja det var väl allt för denna gång. Jag ska nog inte dröja så länge till nästa gång. Men nu ska jag ta och gå och sova en sväng. Har varit på Friskis och provat på Dans Fuego idag. Det var kul och nu är kroppen ganska trött.

Ha det!


Inget nytt men det kommer det kommer

Photoshop p g, kommer måndag, då ska bilderna fixas till och sen kommer ett inlägg!

3 juli Så har denna helgen gått

Trots att jag varit ensam, eller ska man säga, tack vare att jag varit ensam, så har jag hunnit med en hel del.

I lördags var jag och inhandlade en liten ny matta till köket. Eftersom kök o vardagsrum går i hop så tyckte jag mattan i köket nu kunde få bli rosa eftersom gardinerna i vardagsrummet är det nu.

Grabbarna kollade genast om den dög och det gjorde den!


Jag tog mig sakta igenom huset med dammtrasa, dammsugare och golvmopp. Det var ruskigt kvavt och VARMT. Nu ska man väl inte klaga på värmen men en liten pool eller ett medelhav att doppa sig i när svetten rinner, vore inte fel. Men när klockan var 20.38 var jag klar i alla fall och satte mig och njöt av ett sista glas med rom o cola. Hade tagit en liten en under städningen också. Jag är inte så glad i en stark spritsmak så det blev ett par svaga rackare.

Men jag visste faktiskt inte vilken jag skulle bryta, Trinidad 1996 eller Barbados.....


Det blev Trinidad och den var fantastiskt god. Men nu är den förseglad och undanställd.

Jag hade haft med mig assistenten till jobbet när det var midsommar och vispat grädde i den. Behövs assistent när man ska vispa 10 liter grädde! När jag hade stoppat tillbaka assistenten i skåpet så hade en annan assistent tagit dess plats!


Goa lilla Valentin!!

Nåväl, sen satt jag där på lördagkvällen och smuttade på min lilla grogg långt om länge och tittade på en förvånansvärt bra film med Jodie Foster. Ner i sängen ramlade jag tillslut men ack vad varmt det var. Vi fick ingen åska här i Växjö så luften var lika kladdig vid 24.00 som tidigare.

När jag så vaknade på söndagen bestämde jag mig för att åka o köpa nya sommartäcken, vi ligger fortfarande med vintertäcken i sängen. Jag har sett billiga fina på CityGross så dit körde jag 08.15 i dag. Nya täcken och en ny kudde till min älskling blev det.

Jag tog mig lite frukost och tittade lite på tv tills klockan blev 11. Sen begav jag mig till Mio-möbler för att titta efter ett nytt överkast. Där fick jag inget napp, så jag körde vidare till Grand Samarkand. Hemtex kanske har nått. Jodå, de hade grönt överkast i nått sorts bomullstyg. Köpte två, för enkelsäng, så att en kan vara bäddad och en säng ockuperad. Men var inte helt nöjd.

Så tog jag en vända in på Village och handlade kuddöverdrag på rea för 50%. Sen på vägen hem svängde jag in till Jysk, de kanske hade överkast. Jodå, det hade de!!!! Kolla här, mörkt plommonlila, fast det syns dåligt på bilden, samt de nya färgglada kuddöverdragen som nu matchade sängen i stället för att hamna i soffan!


Tidigare hade vi ett vitt överkast som nu var i tvätten och det var utbytt mot ett beige. Så här såg det ut när kissekatterna låg där o mös.


Närbild på goa magen!


Sängen i sin helhet då, innan jag bytte till det nya överkastet.


I övrigt när jag var o handlade i dag så träffade jag min fröken från lågstadiet. Både hon och hennes man var där. De hade precis firat 50-årig bröllopsdag! Tänk att hon kunde känna igen mig och kunde mitt namn, även om det var mitt flicknamn. Roligt att träffa dem i alla fall.

När jag då var på CityGross passade jag på att handla lunchmaten vi ska ha med oss till Rhodos. Det börjar ju dra i hop sig nu, bara 34 dag 9 timmar och 47 minuter kvar i skrivande stund. Vi har ju tänkt att äta lunch hemma varje dag för att spara in på ca 120 kr varje dag. Ganska onödiga pengar.

Här är vad jag bunkrade i dag.

Saknas på bilden gör kaviar, knäckebröd och prästost. Vi har ju dåligt med matvaror i affären där vi bor, och det som finns är långt i från billigt. Räcker att vi köper grönsaker och dagens frallor där.

Så måste jag ju visa er. Nu har jag äntligen fört över bilder från mobilen och de blev väl som de blev. Men i går när jag hade att göra, då tyckte Nalleman att han skulle ockupera mattes knä.  Här låg han o snusade, spann o sov i en och en halv timme. Varmt??? Tja vad tror ni?!!!!!

Mysigt är det ialla fall när han kommer skrikande och bara kräver att man lämnar sitt knä till hans befogande!

Det var väl allt för idag, nu ska jag ta och gå in i duschen och sen väntar sängen, det blir en tidig morgon i morgon. Sonen ska köras till jobbet och han börjar 7.......

2 juli En helg på egen hand

Jo så blev det. Janne åkte till Ekerum för att spela golftävling. Taggad var han när han åkte för i torsdags lyckades han för första gången att göra hole-in-one!! Jag kan väl inte säga annat än att det var duktigt fast jag tycker golf är det mest ointressanta som finns. Men jag respekterar och beundrar bedriften.

Pontus, han drog till Mönsterås med kompisar över helgen. Jag hoppas verkligen de får roligt.

Själv ska jag ägna mig åt "serious cleaning". Behövs verkligen. Förr helgen var vi ju Mönsterås så det blev inget städat då. Måste hålla efter med dammsugningen för att se om Nalleman plockar sig eller inte. Svårt att avgöra när det ligger gamla tussar o dräller.

Men städandet kommer att gå som en dans. Beställde lite nya skivor från Ginza i torsdags och i går, fredag, kom de. Snabbt jobbat eller hur!
Ursäkta bildkvaliten.......Photoshop är saknat......

Japp, mer rock! På söndag ska jag dessutom bänka mig i soffan, koppla tv:n till stereohögtalarna och se på SVT1 o SVT2 kl 18.00. Då blir det hårdrock i sex timmar!!!! Weeeeeeeee!

I övrigt så kom lilla mosters dödsannons i tidningen i går. Begravning redan den 14/7, trodde det skulle ta längre tid. Jag hoppas innerligt att någon kan jobba för mig den dagen, då är det nämnligen jag och sommarvikarien som jobbar själva den veckan. Man klarar sig inte ensam i växel o reception en hel dag, vissa behov måste ju tillgodoses, som lunch o toabesök. Men jag hoppas att det löser sig......


Jag ska bara komma i håg att ringa till Fonus på måndag. De får hjälpa mig med krans och ev kistblommor. Svårt när man är så långt borta. Sen stundar väl en bouppteckning men där hoppas jag att jag inte behöver vara med. Måste väl gå att ordna med ombud tycker jag.

Nä, nu ska jag ta och skutta in i duschen. Jag har tagit hand om den där förbaskade pappersinsamlingen som alltid växer en över huvudet innan man tar itu med den. Varför gör den alltid det?? Nån som har något smart system?

Efter duschen ska jag ta mig till Grand Samarkand och köpa lite mer "fin-kaffe" och titta på rean. Tänker inte handla nått för jag ska börja en ny pulverperiod efter den 10 juli. Lär väl få ett annat midjemått efter den hoppas jag.

Just nu är det i alla fall kris på byxfronten. Sommarbyxor menar jag då. Härom dagen var jag nödgad att gå och köpa mig ett par nya vita byxor. Det blev piratbyxor med snörning i byxbenen. Mina gamla vita trillade av när jag gick! Så kan det gå. Tack o lov har Sofi räddat mig på jeansfronten, jag har ärvt de jeans som blivit för stora till henne. Men vädret i veckan har inte precis inbjudit till jeans.

När jag sen komer hem ska jag nog ta mig en liten rom o cola, det var evigheter sen. Bäst att ta det försiktigt, sprit var ett tag sedan jag drack. Men jag får ju ha det så roligt jag kan på egen hand, jag, dammtrasan och dammsugaren och inte att glömma, golvmoppen!

Ha det så bra!

RSS 2.0