29 juni Lilla moster finns inte mer

Hon somnade in lugnt o stilla i går vid fyra tiden. Hon var född den 1/6 1917 så hon har levt ett långt och rikt liv. Det är egentligen bara det sista halvåret som hon varit dålig, men man kan inte mer begära vid den höga åldern. Jag hoppas att jag kan få några foton av henne från sina glansdagar, hon var nämnligen en liten rebell!

Säg den dam som på sent 40-tal tog med sig en väninna, körde  en folka-bubbla, från Göteborg till Franska Rivieran för semester! Tufft gjort! Sen var hon aldrig gift men sambo. Det var inte heller vanligt på 50-60 talet. Hon körde bil prickfritt till långt upp i åren, tror hon hade passerat 80 när hon la körandet på hyllan. Hon var aldrig inblandad i en olycka som hon själv skapat eller kunnat undvika, däremot blev hon påkörd av en spårvagn som inte kunde stanna!

Hon hade bott i samma lägenhet i 50 år när hon fick flytta till ett äldreboende i vintras. En bit i från sin lägenhet hade hon sin sommarstuga. En stuga utan el o vatten. Dit åkte hon så ofta hon kunde och det behövdes bil för detta för stugan låg mitt i skogen i ett område som heter Balltorp. Hon släpade vatten, kaffe och alla kakor som krävdes för att kunna vara i stugan. Hon slogs mot mördarsniglar och Gudrun. Krut-gumma var vad hon var.

Men nu har hon funnit frid, Lilla Moster Ingrid.

28 juni Midsommar har varit o just idag är det 40 dagar kvar!

Jo, precis som förr har vi tillbringat midsommar på ostkusten i vår stuga. Det var dans kring stången och andra trevligheter.

Bilder:


Molnig himmel, blåsten känns ju inte på bilden liksom


Samling


Dragspelande farfar har fått en fanclub! (alltså det är mina barns farfar, inte barnen på bilden)


Stången ska upp


Å där var den på plats


Så var det dags för dans kring stången. Många var vi som deltog


Så var det dags för tipsrundan. Dottern och jag tog täten som synes......


....tätt följda av dessa skumma famljemedlemmar

Efter tipspromenaden var det kaffe o lotteri. Lika trevligt varje gång.

Sen gick vi hem och värmde oss lite, det var kallt i vinden. Efter en stund var det dags att gå till K & R för att äta sill o potatis. Hemskans trevligt var det.

Morgonen efter killade det i grabbarnas fiskefingrar och de åkte ut en sväng på sjön.

Ser ju skönt ut


Men det var kallt, som en vanlig svensk midsommar med andra ord!

 Alla katter var med och tyckte det var jättespännande med alla fåglar och båtar!

Det var allt för denna gång. Tiden är knapp numera till att blogga. Det är katter som ska ha olika mat hela tiden, det är gympa pass till höger o vänster å så jobb förståss!


21 juni Hemligheten avslöjas; nu är han fast för evigt

Jag gav ju en liten teaser härom dagen, den här


Nu kan jag avslöja vad jag menade.

Vi börjar här. Ursäkta bildkvaliten men ljusförhållanden var ju inte de bästa.

Här är jag


Vad händer utanför bild då?

Jo så här.Vad gör jag?


Färdigt!


Nu sitter Julles tassavtryck för alltid på mitt smalben. Efter att nu veta hur det känns, kommer jag att sätta dit de andra kissarnas tassar också. Gäller bara att få bra avtryck. Kanske en glasplatta och på med tassen och sen kameran o rita av. Men det får bli höst o vinterprojekt. Detta hinner bli "färdigt" för sol o bad innan vi åker till Grekland.

Förresten så på fönsterbrädan är det översta raden med tassar och tassen längst till vänster som sitter på mig nu

Måste ju lägga upp ett kort på lilla Julle också, det är lite över tre år sedan han togs i från oss, brutalt och allt för tidigt. Bilar är hårda, katter är mjuka. Aldrig mer en frigående utekatt!

vi åt alltid frukost ihop. Först gick han ut för att kissa, sen kom han in, hoppade upp på sin stol med hans dyna på. Så fick han slicka smöret av en bit knäckebröd. När smöret var slut gick han ner till sin skål och åt sin frukost. Det var en söt morgonrutin och ibland kan jag sakna den vansinnigt.

18 juni Å vad har hänt idag då?

Tja inte mycket. Vi tog sovmorgon, katterna o jag. Sen rensade vi kylen. Tvättade lite och sen ringde jag Sofi.

Vi begav oss sedan på en liten shoppingrunda. Jag behövde inlägg till mina nya skor. Eftersom jag börjat springa lite lätt så känner jag nu av mitt flygknä pga att jag inte sätter ner foten som den ska. Ett litet inlägg för pronation (alltstå höja hålfoten lite och få stöd på insidan av foten) ska nog hjälpa. Detta inlägg blev det, fast detta är höger foten, vänster ligger redan i skon


Får väl se hur det fungerar på nästa runda. Om den blir i kväll får vi se. Jag har städning kvar att göra här hemma och i morgon har jag tänkt gå på ett pass på Friskis o Svettis. De har sommartider nu och man kan träna på ett sommarkort. Tänkte prova olika pass och se vad som passar mig. Till hösten har jag tänkt att gå från Xtravagaza till Friskis.

När vi ändå var o köpte inlägg, passade vi på att ta en fika på Espressohouse. Jag drack ett fantastiskt gott kaffe och kunde inte låta bli att köpa en påse bönor.


Men det är hela bönor så det fick bli en tur till Rusta för att köpa en billig kaffekvarn.
Bryggde en kanna när jag kom hem o himmel vad gott!!!

Gick även in på Hemtex och tittade lite på gardiner. Funderar på en lösning till sovrummet, men den funderar jag ännu på. Däremot blev det en liten förändring i vardagsrummet.

Där har vi haft väldigt håriga gardiner av någon anledning....hm....

Rollas varje vecka men vad hjälper det?

Näväl, detta är före:


Och detta är efter:


Lite färg så här till sommaren. De andra gardinerna ska nu få sig en behövlig genomgång av roller och sedan tvättas.

Nu ska jag försöka slita mig här i från och älska med dammsugaren en stund. Ganska viktigt att golvet blir fritt i från gamla pälstussar från Nalleman, så jag kan se om det kommer nya.

Psst jag har i detta inlägg inte gett någon ledtråd till min lilla överraskning.

17 juni Trött, trött å så lite trött

Ja inte brukar jag vara trött ändå. Men i kväll är jag. Det har blivit sena kvällar nästan hela veckan. I söndags började Formel 1:em kl 18.30 men pga regn så blev det förskjutet och ett lopp som skulle varit slut 20.30 slutade 23.30. Sen kom måndagen. Ja vad var det då.....jo då kom vi nog i säng vid 22 som vanligt. Sen kom tisdagen. Hade tid för Nalleman hos veterinären i Kalmar. Det var dags för hjärtscanning. Mer om den nedan. Sen kom onsdagen, då var det promenad runt sjön med jobbet och sedan mat på restaurang. Jag går på pulver just nu så några glas vatten satt bra. Hemma vid 22.30. Torsdag var det avslutning på Xtravaganza för sommaren. Vi gick också nästan runt sjön. Sen hem och göra mat till Nalleman (se nedan) och i säng 23.00. Suck!

Goa snälla stora söta Nalleman skötte sig exemplariskt. Men nästa gång ska jag ta med koppel o sele. Det hände nämnligen en liten olycka i sömnen på vägen hem. Han kissade när han sov så hela dynan i buren var blöt och sen hade det liksom smittat av sig lite i sätet. Men inte Nallemans fel i alla fall!


När det kommer till undersökningen så var hans värden inte förändrade sen förra året, så veterinären sa "han är väl en av de katter som alltid kommer att ligga som gränsfall, fast i hans fall är det helt normalt". Nalleman var sövd denna gången och som vi sa sist, så ska han vara det varje gång. Eftersom han är gränsfall så är det viktigt att veterinären får in scannern på rätt ställe och får rätt mätpunkter. Går inte så bra på en katt som vrider sig och protesterar.

På väg hem från Kalmar ringde jag till veterinären i Värnamo. Hon har hand om huden och hudsjukdomar och har då hand om Nallemans plockande av päls.

Nu är han väldigt nära nakenkatt på bakänden och det är inte roligt. Han har gått på cortisontabletter och de har hjälpt något. Vi började med en o en halv tablett om dagen, sen gick vi ner till en tablett om dagen och nu är vi på en tablett varannan dag. Snart kan vi nog gå ner på en halv tablett varannan dag. Men inte nog med det.....

Nu ska han äta specialmat! Han ska äta protein och kolhydrater som han aldrig ätit förut. Så nu står matte som kock om kvällarna och lagar mat


Just här var det renskav, men nu är det hjort som står på menyn. Han får inte äta nånting annat. Skulle han få i sig något så måste vi skriva upp det och se om han reagerar.

Hade han nu varit ensamkatt så hade allt varit frid o fröjd. Men det är han inte.

Vi har då Valentin; torrfoder-junkie, äter blötmat men slickar mest upp såsen, men han har lite rund mage så han kan "banta lite"
Sen är det Tösen; som fortfarande väger lite för lite. Hon äter vad som helst bara hon får matro.

Dessa två måste ha annan mat än bara ren/hjort o korngryn. Så just nu serveras torrfoder på toaletten. En doft av torrfoder och sköljmedel slår emot en när man går in där. Men Tösen är så nervös så hon äter knappt där inne.

Det är rent ut sagt ett j-vla pyssel att få i alla mat. Nattetid och under dagen när vi jobbar får alla äta dietmaten.

Men nu kanske det löster sig i alla fall. Nalleman ska få bli "dag-katt"! Sofi ska försöka vara dagmatte åt honom så att matron råder här hemma under arbetstid och han får sin mat hos henne under dagen. Kan nog bli bra, bara Sofi tål honom.

Vi ska hålla på med detta i åtta veckor så det rör sig om ganska lång tid.

Föresten ska jag nog bjuda på en överraskning nästa vecka.... vad det är får ni se då men det kommer att innehålla något som finns på denna bild


Nu har jag väl väckt nyfikenheten?

Vid nästa publicering kanske jag talar om det.

Nä nu ska ja ta på pyjamasen (sitter nyduschad efter 6 km intervallträning) och sedan krypa upp i soffan med någon katt o se på Hells Kitchen.

Tjipp!

11 juni Pyssel i kattgården

Vädergudarna lovade uppehåll, solen skulle inte skina särskilt mycket, med andra ord, perfekt för ute-arbete.

Vi har pratat länge om att piffa till kattgården lite. Dels har det funnits mycket blottad jord som det gärna bajsas i. Vilket matte inte gillar. Plocka bajs är inte kul.

Nu har vi kommit över lite marksten i från en granne som lagt om sin sten. Den kunde vi ju använda att täcka jorden med.

Sagt o gjort. Vi åkte o handlade lite andra detaljer till gården och sedan satte vi igång.Janne grävde och la dit plattor. Underarbetet är ju inte så viktigt, det gör ju inget om gräset kommer upp emellan plattorna eller så. Men i hörnet bortanför Janne, där blir det svårt att lägga plattor för hörnet är på snedden. Att skära plattor var vi verkligen inte sugna på. Att lämna jord blottad för katterna skulle ju bara innebära mer grävande o bajsande, eller hur? Så kom jag på att vi hade lite "vild" sten liggande till ingen nytta. Den skulle bli bra att lägga i jorden och så får gräset komma upp emellan så småningom.

Sagt o gjort, vi kångade mer sten och så här blev resultatet:


Plattor och "vild" sten på plats.

Vi la även plattor i bortre ändan av gården eftersom det också är ett favoritställe att göra både 1 o 2 på. Vi la dessa plattor rakt upp o ner på gräset, behöver inte vara så tjusigt, bara det fungerar.Det vi handlade på vår lilla shoppingtur, var detta:Vad vi ska ha det till får du se lite senare.

Vi byggde o fixade och tillslut var vi klara. Så fick kissarna gå ut i gården och känna på den nya tillvaron.

Först ut var Valentin.

Stenarna var spännande!

Sen kom Nalleman.

Han gillade plattorna!

Så kom Tösen. Hon tyckte stenarna var lite otäcka, men spännande.


Sen såg Nalleman vad som kommit upp. Spännande!-Mmmmm, luktar spännande!

Lillebror var inte sen att hänga på!

- Vad är det där Nalleman? Får jag se?Jodå den höll för två katter!

Sen tog Valentin varvet runt!- Hej husse, vad gör du på den sidan staketet, där får man inte vara om man inte har sele på sig!


-Åh en till sån där! Undrar om jag kan hoppa dit?


Japp, det var varvet runt det. Nu ser ni vad vi använt de där sakerna till!

Jag tror kissarna var glada för sin nya utemiljö, även om vi väckte dem mitt i sovperioden för att de skulle ut o testa.

Nalleman han fattade posto på en blivande favoritplats.


Å även lilla Tösen vågade sig fram till hängbron


Även solen tittade fram lite nu när vi var färdiga.

Men vi handlade även något annat till katterna i dag. Fast det är bara en katt som lagt beslag på den. Gissa vem?

Vi var o handlade torrfoder och jag kunde inte motstå denna figur


Så kom då Valentin o skulle kolla den här nya saken


-Hej vem är du? Du luktar nått gott?!


-Vi kan nog bli vänner, du o jag

Sen vart det full rulle på golvet.

Nalleman kom och försökte få sin del av kakan, men det fick han inte för Valentin!Lilla Tösen fångade jag också på bild när jag låg där på magen och fotade Valentins träff med den nya figuren. Hon är så söt den lilla hönan!


Detta var väl vad katt jag kan bjuda på idag.

En sak har jag glömt att lägga upp här på bloggen.

När Sofi kom hem från Mexico så hade hon varit så snäll att köpa mig en HardRock-pin till min samling. Här är den:


Min samling blir större o större, det är roligt. Även om jag inte varit på alla ställen......

Nu ska jag ta och ställa mig och stryka klart den lilla tvätt som är kvar. Imorgon kommer sonen hem från Sweden Rock så då lär väl tvättmaskinen gå varm.

Kram!


6 juni Nationaldag......hur firar vi det i Sverige?

Vi har ju inte direkt några starka traditioner runt denna dag. Men jag har sett att man på olika håll firar denna dag med olika aktiviteter. Roligt om vi kan få ett firande likt många andra länder. Där man verkligen värdesätter det land man lever i, åtminstonde för en dag.

Själv har jag firat den genom att köra sonen och hans kompisar till trakterna av Sölvesborg och Sweden Rock Festival. Tält, sovsäckar, vatten och öl tog de med sig. Hoppas verkligen de får en trevlig vistelse där.

Jag hade även med mig Sofi som sällskap på hemresan. Vi passade på att ta oss en liten sightseeing när vi ändå var i farten.

Först körde vi ner till Nogersund. Där går båten till Hanö. Inte mycket liv o rörelse där inte, men fint var det.


En riktig sjörövar-restaurang var där men den hade inte öppnat än, vi var tidiga.


De hade till och med en skattkista!


Sjöutsikten var fin men vinden var lite kylslagen här vid havet.


Där borta kan man se en ö, jag tror att det kan vara Hanö men jag är definitivt inte säkerSen körde vi vidare till Sölvesborg, staden som välkomnar alla hårdrockare!


Vi hittade ett mysigt kafé där vi tog oss dagens lunch. Tyvärr fick vi byta plats för två idioter satte sig och rökte brevid oss och röken for rakt på oss. Jag vill inte äta min lunch insvept i en rökig dimma! Så vi flyttade på oss.

Här är ett foto på Sofi, innan vi flyttade


När vi hade flyttat var maten klar. Sofi tog kycklingsallad m bacon, men baconen var slut så det blev fetaost i stället, inte henne emot. Jag tog en rätt som hette Luna. Ett bröd med kyckling, mozarella och pesto mellan och sedan uppvärmt. Gott var det i allafall.

En liten vy av ahavet fick vi ocksåSen körde vi hem igen, mätta o glada. Vi körde samma väg hem så vi passerade Rock-området igen. Här är huvudentren. Jag hoppas sonen och hans kompisar får det roligt och att regnet inte blir för blött.Väl hemma så hade Janne tvättat lakan och de var torra och jag tvättade täcken. De torkar så kanon-fort i vinden o solen. Gästrummet ärnuj åter mitt lilla datarum och vårt Formel 1-rum.

Nu ska jag ta och umgås med min älskade Janne, nu när vi är själva för första gången på flera dagar.5 juni Nu är det över!

Ja nu är studentfirandet över. Vi började dagen med öppet hus och goda vänner på besök.

Kaffe o tårta var det vi bjöd på.Efter tårtkalaset tog vi och packade in katterna och åkte till Sofi. Där hade vi filmkväll och åt tacogratäng. Katterna kände sig som hemma efter en stund. Tösen var skyggast förståss. Eftersom matte varit elak och fångat henne för att få in henne i transportburen så hos Sofi dissade hon mig fullständigt. Kröp tillslut upp till oss i soffan och la sig tätt tätt intill......husse! Lilla gumman!

Men när ljuset släcktes och vi skulle sova, då var matte bra att ligga brevid.

Halv två på natten ringde Pontus och sa att det var helt ok att komma hem. De skulle dra vidare till någon annan.

Hem åkte vi, Jannne, jag o katterna. Huset luktade inte viol om vi säger så...... Men inget var sönder och det var undanplockat. Disken stod i diskhon (maskinen var nykörd men inte upplockad) så jag kan inte klaga på det.

Däremot var en av ytterdörrarna olåst, den dörr vi aldrig använder för vi inter har någon "kattsluss" där. Helt plötsligt kommer det in en kille där och vad värre är, han stänger inte dörren efter sig. Men ingen katt fattar att man kan komma ut där så det gick bra. Men jag var skakig efter det. Sen märker vi att någon lyckats förstöra fönsterhaken i vårt sovrum. Vi hade dörren låst så detta har skett i från utsidan. Någon har brutit av haken (vädringshaken alltså) och tagit sönder myggnätet. Så hade inte Janne gått för att stänga fönstret för att undvika drag under natten så hade kissarna haft full frihet hela natten. Sen ägnade vi någon timme åt att döda myggor. Tror vi dödade ca 100 styck, fy sjutton vad myggor det kommit in.

I dag har jag städat så klart. Golvet behövde torkas och den unkna öllukten försvinna.
Men det var tur vi tog katterna med oss i går, annars vet man aldrig vart de kunde vara idag.

Jag dundrar nu ner lite kisse bilder.


Gosemagen!


Svartaste tassarna ever! Så bli de när man får gå på promenad.


Husse, vad gör du? Å varför är Nalleman så svart om tassarna?

Imorgon måndag, ska grabbarna köras till Sölvesborg. Då vankas Sweden Rock i fyra dagar för dem. Antar att de ska hämtas igen på söndag.....

Nu ska jag ta och ägna mig åt lite mat. Imorgon måndag äter jag för sista gången på ett tag. Dags att ta tag i pulver-världen igen. Hade tänkt vänta till midsommar, men nu pulvrar jag till midsommar och sedan äter jag till den 10 juli och sedan pulvrar jag igen i tre veckor. Att jag börjar redan nu beror på att vi blivit bjudna på fest hos Suss o Hasse den 9 juli och då måste jag ju både äta o dricka!

Ha det så bra till nästa gång!


3 juni Studentdagen är över och dottern hemma!

Ja nu är STUDENTDAGEN över och "bara" studentfesten är kvar.

Vi var i Anderstorp i lagom god tid innan själva utsparken. Här har vi precis plockat ur bilen


Det blåste en del men så är det ju på motorbanor.

Det var ett gäng motorcyklister som övade på banan och förde ett underbart oväsen.


Mumma för öronen

Sen ställde vi oss nedanför podiet och väntade på de nybakade mekanikerna


Och tillslut kom de skrikande och glada ut


Sedan fick vi gå igenom huset och vänta på studenterna på andra sidan.


Vi var några stycken i alla fall, fast det bara var 16 elever i klassen


Pontus hittade oss i alla fall och fick blommor, champange och nalle runt halsen

Visst är han söt på sin skylt, den lille Pontus!

Sen bar det av i rask takt till Bredaryd där vi skulle äta på Bambu. Asiatisk mat gillar vi alla så det passade bra. Jag hade förbokat och vi fick ett helt rum för oss själva. Men det var lite varning för inredingen.


Plastkottar i ett plastträd.....


Samt kristallkronor i samma rum!

Men maten var/är underbar där så man får ha lite överseende med detta. Kanske nått för Simon & Tomas?

Pontus fick sina presenter på restaurangen, före maten.


- Vad kan detta vara? Från min syster.


- Aha, en fläktbräda till datorn! Tack syrran!


- Ett litet vitt paket, vad kan detta vara pappa?


- Åhå, en ny telefon, likadan som den som kommit bort! Coolt!


- Ett kuvert, vad är det i detta?


- Jaha, det är biljetten till 4-dagars Sweden Rock!!!


- En svåröppnad påse! Bäst att använda kniven.


- En papperspåse full med papper........


- Nä ett fint öronsmycke! Gjort av ben och med silver i toppen! Snyggt!

Pontus skulle sedan tillbaka till Anderstorp och vi skulle till Alvesta för att möta Sofi vid tåget.

Vi kom till Alvesta alldeles precis som hennes tåg hade stannat. Sen kom lilla Sofi med sin stora väska och sitt handbagage. Skönt att ha henne hemma igen!

Hon hade handlat fina tröjor till mig. Här kommer en kvalkad

Framsidan, men allt blingbling syns inte, men en Ed Hardy är det i allafall


Baksidan


Från Hard Rock


Ett linne från Cocos Cat Rescue


Tequila till far. En annorlunda tequila som man ska dricka utan tillbehör o bara smutta på
Här är Pontus presenter

Biljetten till Sweden Rock


Alla andra presenter. Nu har jag i och för sig lämnat tillbaka telefonen för hans gamla har kommit tillrätta.

Å så skylten, bara för han är så häftig på den!Nu stundar självaste festen här hemma men den blir inte fotad för vi flyr fältet.

Jaja, det blir "vuxenkaffe" på förmiddagen och det kanske jag dokumenterar.

Nu har vi haft en varm och härlig dag som ska avslutas med grillning.

Ha det så bra i värmen, vi får hoppas att den fortsätter.

RSS 2.0