31 maj Dotter p g hem o förberedelser för student

Ja idag påbörjar Sofi sin resa hem. I morgon vid  13-snåret ska hon vara framme i Köpenhamn. Ska bli roligt att träffa henne igen o se alla foton som hon inte kunnat lägga upp på sin blogg pga att datorn blev stulen.

Idag har jag börjat dagen hårt. Först vispade jag ihop en tårta. Här är smeten i formen. På denna ska det sedan maräng.

Jag har inget Photoshop än, men det är på gång så ha tålamod med lite sämre bilder ett tag.

Så var det marängen. Min mamma lärde mig en sak i köket som jag av någon anledning håller stenhårt på. Maräng ska vispas i porslin, aldrig i plast. Enligt henne blev platsen aldrig riktigt ren och det kunde då påverka marängen. Var nog så innan diskmaskinen men jag håller fast vid detta. Det är mammas bunke som får ställa upp vid sådana här tillfällen. Den är underbart blå i verkligheten men det syns inte här. Men marängen sitter i alla fall!


I de vispade äggvitorna skulle det vändas ner socker och vaniljsocker. Nu har jag ju sett på "De söde liv" (ska vara danskt ö där) och blir fruktansvärt inspirerad av Mette. Hon använder jämt o ständigt vaniljstång så det tänkte jag göra i idag.

Sagt o gjort, blandade upp fröerna med lite av sockret och sedan ner i sockerbunken


Jag kan avslöja att det var den godaste marängsmet jag smakat någonsin! Ska bli spännande att smaka det färdiga resultatet i morgon. Det var två vaniljstänger med i förpackningen och till marängen använde jag bara en, den andra ska ner i grädden i morgon :)

En suddig smet på marängen när den ligger på den andra smeten, men hade den inte varit suddig hade vi nog inte sett de små fröna..


Å färdigbakt blev den så här:


Imorgon bitti lägger jag delar jag den o lägger grädde med blåbär i mitten. MUMS!

Sen har jag även förberett för sonens studentfest på lördag. Han ska ha tacogratänger och jag har i dag stekt 4 kilo köttfärs blandad med lök o paprika. På lördag lägger jag ihop dem. Så gjorde jag även en liten laddning till mig, Janne o Sofi. Hon tål inte röd paprika så där fick det bli gul i stället. Alla omgångar åkte ner i iskallt vatten och tvärdrag för att kallna fort.

Köket in action


En omgång i vattenbad


Alla omgångar med röd paprika


Å så specialaren


Sofi avskyr spiskummin så jag får krydda denna smet själv. De andra har tacokrydda i sig men här är det chili, cajenne, delikatesspaprika, salt o lite socker.

Så efter ett par timmar var köket tillbaka i sin ordning igen.


Visst är mina grytlappar underbara! Fick dem av Susanne när hon var här på besök i påskas.  De är supertjocka o bra!

Hon har gjort dem själv naturligtvis!

Så har jag inhandlat en ny flaska till diskmedlet. Min Cult-flaska gick av i gängningen vid korken och den andra svartvita den bara sölade vid korken så allt diskmedel rann vid sidan om.

Denna köpte jag på Maxi för 99 kronor, billigt o bra. Plats för en diskborste, men var skulle jag göra av min svamp? Jo jag köpte en tvålhållare till den. Där ligger den bra och är lätt att ta bort om man inte vill ha den där om man ska ha finbesök.


Kan väl avsluta med att visa ett foto på livsnjutaren!


Nu ska jag in i duschen och sen köra till jobbet. Idag är det avtackning av min gamla chef. Han går i välförtjänt pension i dag.

Ha det!

28 maj Den Stora Dagen M

M som i mat. Idag ska jag börja äta. Har inte ätit på fyra veckor och idag är det dags. Exakt 6 kilo mindre, men jag trillade ur den sk ketonfasen ganska fort så det drog ner på tempot. Ny tag blir det efter midsommar.

Dagen började med en shake och sedan en 3.2 km promenad. Provade på att jogga lite och det kändes bra, bara byxorna suttit uppe! Får ge mig ut med byxor med stadigt gummiband i morgon. Hihihihi. Jag köpte mig nya skor igår för att just kunna gå snabbare och kanske prova på lite jogging. Dessa blev det:


Luktar gott tycker Nalleman


En sak tycker jag dock är konstig. Om man köper skor för tusenlappar (mina var på rea), borde de då inte skicka med snören som fungerar? Runda, plastiga snören satt i när jag köpte skorna, bytte genast till platta i bomull, annars hade väl byxorna inte varit det ända jag tappat på min runda.

När jag kom hem körde jag lite bål-träning och sedan blev det dusch. Efter duschen var det dags för FRUKOST-

Detta bjöd jag mig på idag:

Ett kokt ägg, tre skivor paprika, tre bitar sill och två FineCrisp till detta vatten o kaffe.
Behöver jag säga att det smakade ljuvligt?!

Lunchen bestod sedan av serranoskinka (två skivor) samt sallad, gurka o paprika. Allt ska ta llika mycket plats på ett kaffefat. Hälften skinka, hälften grönsaker.

Emellan måltiderna kör jag en shake för att få i mig näringen. Små portioner mat ger ju inte så mycket näring som man behöver. De små portionerna är till för att få igång magen. Storleken på dem ökar dagligen tills man är uppe i en normal tallrik. Tar ca en vecka.

Efter den delikata frukosten åkte jag o handlade lite saker som behövdes. En tur till Rusta blev det för att jag behövde en ny solmadrass.



Så kom min älskling hem från sin golfrunda. Med sig hade han en tidig mors-dagblomma. Oj vad glad jag blev, nu när jag fått snurr på orkidéer! Denna var så stor så den fick flytta ner en våning. Kan säga att både högtalare och blommkruka är säkrade med häftmassa!

(blixt behövdes så kvaliten är så där)

Nu har jag en till att hålla vid liv!

I går gjorde vi ett litet framsteg med Tösen förresten. Janne fick kamma henne! Här är resultatet

Så nu har hon fått prova på det med

I veckan som kommer har jag "ledigt" och Janne med. Den 1 juni tar sonen studenten och allt vad det för med sig. Lördag den 4 juni har vi öppet hus för kaffegäster mellan 11-15 och sen ska han ha fest vid 20-snåret. Då tar jag o Janne katterna och flyr till Sofi. Hon har ju kommit hem då! Tänk vad en månad går fort!

Det var väl allt för denna gång!
Ooooouuuuppppaaaa!

22 maj Vad nytt under solen?

Tja förutom att dottern blivit av med sin dator och allt vad det innebär så har veckan inneburit snuva och halsont för min del. Förkylningen skickade hem mig i tisdags. Har inte mått så bra fast det har jag trott. Går man från sängen till soffan, från soffan till diskbänken och inte känner sig så dålig, då ska man tänka efter en gång extra innan man tar sig till affären. Jag kände mig svimmfärdig där på ICA, jag var visst inte så pigg ändå.

Men nu mår jag prima igen och har idag varit ute och gått min runda för första gången på en vecka! Det var skönt!

I övrigt så väntar jag på ett bildbehandlingsprogram men det kommer. De bilder jag nu presenterar är fullständigt oredigerade.

Lille Valentin har fått smak för att gå ut i sele. Han bara fullständigt älskar det. Ligger vid grinden och skriker om dagarna. Det räcker med 10 minuter på utsidan så är han lugn sen.


UTE!!!!


Han fullständigt älskar det som sagt. Rullar sig o håller på. Är grannen hemma och han ser eller hör henne så sätter han full fart över gatan, hoppar över staketet och rusar fram till henne. Hon brukar ju busa med honom!

Nalleman gillar också att gå ut men han tar det lite lugnare så man kan absolut inte ta ut båda ensam samtidigt.

I övrigt har jag utökat mina orikidéer. Den första jag köpte har överlevt och jag tänkte att den skulle få lite mer sällskap.


De är ju så fina, dessa blommor


Å så den lilla lilla som står brevid


Min dator har hittat till sin plats nu. Jag trivs med den och har lärt mig nästan alla finesser nu. Vad jag gjorde mer var att köpa mig en liten usb-hubb. Jag har sumpat ett usb-uttag på den gamla datorn och tänkte inte upprepa det misstaget. Man drar ju dessa usb:er in o ut ur datorn hela tiden. Då är det bättre att hubben alltid sitter i o alla andra usb:er åker in o ur i den. Om den går sönder kostar den bara en hundralapp att köpa ju. Billigare än en dator alltså.... Lite fin är den också. Går att vrida åt alla håll o kanter. Den var rund när jag köpte den men nu är den så här

Fyra uttag har den, ett mer än datorn har. I datorn sitter "för evigt" musen och hubben, inget annat ska åka in o ut där!

Så här ser det ut där jag sitter nu


Men i dag är det strykdag och Formel 1 så då håller jag till här


Men jag är snart färdig med detta. Har tvätt i maskinen som ska hängtorka och helst vill vi inte hänga ut tvätt under pollensäsongen men nu har vi inget val. För titta här vad som hänt.

Här hänger vi kläder som ska hängtorka

Tvätten torkar snabbt där när torktumlaren går och fönstret är lite öppet.

Men nu har detta hänt!

Expandern håller på att gå igenom och det vill jag verkligen inte. Blir så fruktansvärt stort hål. Nu får maken se till att göra ett nytt fäste så vi kan använda denna.
Så här ska ett friskt fäste se ut


Men detta ordnar sig nog, det ska bara bli gjort. Gäller att inte glömma av detta så jag hänger tunga jeans på tork och allt rasar ner!

Tja detta var väl allt för idag. Inte mycket som hänt alltså.
Men plötsligt kanske det händer......

18 maj Snörvel snörvel

Usch ja, under de senaste två veckorna har son respektive man varit sjuka och nu är det min tur.....tur o tur otur vill jag säga. Vill verkligen inte sitta hemma med en näsa som är konstant tät, en hals som värker, en enveten hosta som börjar smyga sig på och en feberpåverkad kropp som värker den med. Jag är lite restriktiv med Ipren för lite feber gör ju bara nytta. Halstabletter är nono eftersom jag går på pulver. Så jag smuttar isvatten istället och blir kissnödig stup i ett.

Har förvisso tre goa sköterskor här hemma som är måna om att matte har det bra. Tösen är den som är mest orolig, hon viker inte från min sida. Valentin han är lycklig för matte är hemma vilket innebär att han får gå ut på promenad i sele! Å Nalleman, tja han är liksom bara tillfreds med vad som bjuds. Inte heller han säger nej till en liten promenad. Men det orkar jag inte så de får vänta tills husse kommer hem och jag får stå ut med skrikandet.

I går gick jag hem ifrån jobbet, kände mig kass ordentligt. Skulle sätta på Arion Radio på min dator och ligga o vila till ljudet av grekisk musik.
Hppfffff gick väl inte så bra då. Min gamla bärbara trotjänare sa bara NÄNÄ nu har jag gjort mitt. Suck, jag som har så mycket på den som jag inte bara kan undvara så där i en handvändning. Vi har t ex bankprogrammet och sist men inte minst Photoshopen.

Jag fick tillslut igång dator i felsäkert läge och kunde göra en recovery-kopia. Jag ringde till Janne och sa att nu var det nog dags att titta på allvar efter en ny dator. Denna gång med lite mer RAM-minne så Photoshopen orkar med. Sagt o gjort. Nu sitter jag vid en ny HP-bärbar med 4 GB RAM och möjlighet till 8 (eller var det 6) sak samma, minnen köper jag genom jobbet och Janne sätter i dem så det ordnar sig. Men vad härligt att ha en helt ny dator. Jag som bara kört begagnat innan. Här är en bild på min nya älskling



Nu har jag inget photoshop än så jag kan inte göra så mycket åt kvaliten men ni ser nog skillnaden på dator när jag nu visar den gamla


Men när man har en ny dator tar det ju lite tid att få in allt som man vill ha. Jag hade t ex väldiga problem med att lägga in msn messenger. Behöver ju det för att prata med dottern som just nu är i Mexico. Fick ta sonen till hjälp och när han väl satt sig vid den nya datorn så var msn messenger redan förinstallerat.......Så smart var jag.

I alla fall fick jag prata med dottern. Det var ju morgon där, de ligger sju timmar efter oss. Hon berättade att hon gärna ville åka till Chitchén Itzá (googla på det får du se vad det är). Men hon tyckte att det kanske var för dyrt. Då drog mamma upp ett äss ur rockärmen. Jag har skickat 300 kr till han hon bor hos för att han skulle kunna ge henne något från oss när hon fyller år (26 maj). Vad passar bättre än detta? Så jag avslöjade den lilla hemligheten och  07.45 mexicansk tid åker hon idag dit. Ska bli roligt att läsa hennes blogg sedan och se på alla bilder. Fast hon har ett segt internet så det kanske får bli blider när hon kommer hem i stället. Men jag kan visa en bild som jag hittade på wikipeida


Jag hoppas hon får en bra dag där. Vill du läsa hennes blogg så är adressen www.lovesiesta.blogg.se

Nä nu måste jag gå o se hur det går för den gamla dator och sen orkar min kropp inte sitta upp mer. Blir ett nedslag i soffan i stället

Snörvel!


15 maj En helg med både sol och efterlängtat regn

Lördagen bjöd på sol men ganska kalla vindar. Jag ägnade dagen åt städning och tvätt. Tog mig en raskt halvtimmes promenad också, det kände jag att jag behövde.

Så upptäckte jag att mina påsar med "mat" plötsligt var slut, eller rättare sagt, jag hade glömt att köpa hem. Så nu stod jag här utan påsar över söndagen. Men ett litet mess till dottern i Mexico löste det hela. Hon hade påsar hemma så jag åkte hem till hennes och hämtade. Så imorgon går lunchen åt till att åka till stan och köpa mer påsar.

Idag har garderobsgenomgång stått på tapeten. Mycket skulle arkiveras för jag har liksom vuxit ur det på rätt håll, i synnerhet byxor. Vintertröjor skulle ner i sommarförvaringen och sommarkläderna skulle provas och strykas. Vissa sommarkläder behöll jag på nåder. "Går ju att ha hemmavid" var ursäkten.

Så här ser det ut när jag är i farten


Nu är det ordnat och det känns skönt. Bättre ordning i garderoben får man ju på köpet liksom. Naturligtvis hade jag sällskap hela dagen. Fast de sov mest, gossarna



Det borde vara förbjudet att ligga där med goaste magen blottad! Klart matte ska gosa den!


Å så blir man tvättad av storbror


Sen hände nått ovanligt, snudd på sällsynt. Tösen o Valentin ligger aldrig tillsammans, men Tösen o Nalleman gör. Idag låg Tösen i sängen och så kom Valentin, han tvättade henne lite och sen la han sig brevid. Det var jag ju bara tvungen att föreviga!


Goaste kissar, där matte är där är de!

När garderoben var fixad så tog jag mig min dagliga promenad. Med regnkappa på idag för rätt som det är så kommer det en skur.

Nu vankas en ny vecka och man kan ju undra vad den har att bjuda på. Det lär man väl bli varse kan jag tro. Skulle gått till tandläkaren men hon är sjuk så det blir inget med det. Men jag ska gå o få min vanliga akupunktur på onsdagen. Jag har gått ett tag nu, för att bygga upp mitt försvar mot allergi. Jag tror det hjälper eller så har gräset inte börjat jäklas än. Jag tar inga allergitabletter i alla fall, för att se om akupunkturen hjälper så det kan inte vara tabletterns som gör att jag inte nyser o har mig.

Nä nu ska jag ta o lägga mig en liten stund och ladda för hockeyn i kväll. Är väl så illa tvungen att se eländet, vad finns att välja på? Fast egentligen ska jag lägga mig för jag har så ont i ryggen. Det får massören göra nått åt på tisdag (samma tjej som ger akupunktur så det blir två dagar på raken hos henne)

Ha det så bra o sköt om er!


6 maj Anna-besök o kosläpp!

Ja i går var Anna här och hon låg ju över till idag.

Vi hade så trevligt, som alltid, och allt mellan himmel och jord avhandlades. Åt gott gjorde vissa. Det blev grillad fläskfilé, grillade grönsaker och sallad. Å så min chilisås till. Detta är vad de andra åt:



Själv åt jag detta:

Kvällen till ära med lite drinkpinnar i och så drack jag med sugrör. Allt för att det ska kännas lite festligt!

Skål på er!


Skål från Anna också!


Så fick jag fina ljus av Anna, som varit på Liljeholmens ljusförsäljning i Oskarshamn. Dit kanske man ska ta sig i sommar, när man ändå är i Mönsterås......


Satte provisoriskt upp dem i lampan. Nu under årets varma del måste jag ha restaurangljusen, andra ljus kroknar av solvärmen.

Blev lite suddig för skärpan kom tydligen på orkidén.... Hoppsan

Idag var det sedan dags för kosläpp. Vi körde två bilar till Dansjö Gård utanför Alvesta. Detta för att gubben skulle vidare o spela golf och jag skulle hemåt.

Massor med folk och inte mindre bilar, om jag så säger. Men det gick förvånasvärt lätt att ta sig där i från. När jag parkerade vart jag instängd och hade liksom ingen väg att ta mig utom bakåt och det innebar backning mellan två stubbar som inte stod längre i sär än vad bilen var bred. Inte så roligt. Men jag väntade medvetet en stund när kossorna kommit ut och då var det några bilar borta så jag kom ut lätt.

Men här kommer nu lite kossor! ( psssst varsågod Sofi hihihi)

Mycket folk var det som sagt! Här är bara en liten liten del.


Ystra kossor!


En kossa i närbild


Busiga kossor


En hoppetossa!


Efter henne kom resten av gänget!


- Hallå kossor! I'm queen of the hill! Bara så att ni vet!


Mitt i denna hög av svart- och brunbrokig boskap, tassade (heter det så när kossor smyger) denna skönhet runt. En söt liten Jersy-dam

Är faktistk väldigt nöjd med detta kort!

Här är ytterligare ett


Men hon kunde minsann knasa till sig och få spring i benen hon också!


Det stångades på lek på många håll och när man ser detta förstår man varför bönderna bränner bort horn-anlagen på kalvarna. Vilka skador det hade kunnat bli annars! Fast de kan skada varandra även inne i ladan så skälen är fler än ett.


När jag kom hem la jag mig i solen någon timme. Det kändes härligt. Ur högtalaren kom det grekisk musik och huxaluxa var jag förflyttad några hundra mil söder ut! :) Det är 92 dagar kvar nu.

Igår bokade jag plats på PWGs parkering på Landvetter. Tänkte att jag var toktidig, men eftersom jag fick slå dem en signal fick jag reda på att det börjar fyllas på för augusti nu och det var tur jag bokade som jag gjorde. Ja det är ju definitivt mer högsäsong i augusti än i slutet på maj (då vi brukat åka tidigare). Dessutom mailade jag Apollo och önskade samma rum som i fjol. Får se om Yannis hörsammar min önskan.....

Nä nu ska jag hoppa, nä gå, in i duschen. Sololjan måste bort, jag är så kletig. Här finns ju ingen pool att skölja av den i...

HeppHopp på er!

5 maj Ytterligare lite nytt!

Fick så glada besked på telefon idag att jag med glädje gjorde iordning gästrummet!

Min älskade Anna kommer i morgon och sover över till lördag. Hon har ett hus utanför Oskarshamn och där är hon just nu med sina två katter, Frida o Freja. I vanliga fall bor Anna så långt bort som i Gävle. Jag har ju nämnt henne här innan på bloggen så jag berättar väl inte mer än att vi känt varandra sen vi hängde våra mammor i kjolarna (om nu detta någonsin hände med våra mammor).

Jag hade städdag idag så det var redan inplanerat. Men nu skulle sängkläder, madrass o kuddar fram också. Roligt roligt när man väntar så fint besök. Naturligtvis hann Nalleman före mig när jag hade lagt på lakanet och höll på med påslakanet.

Här kommer hans berättelse:

Alltså, matte drar fram den här roliga sängen med jämna mellanrum. Varje gång måste jag testa att den funkar att ligga i.


Jodå den duger och gosig är den! Men vad händer där borta?


Jaha, det var bara Valentin. Han föredrar fönstret före sängen, tydligen!


Japp, för här kan jag se en massa spännande saker! Kolla bara! En fågel!


Äsch den struntar jag i, jag ska bädda åt mig här!


Från och med nu ger vi inte matte en lätt match att få någon skärpa på bilderna, men så är det när man rör sig så fort att skuggan står stilla! Valentin anfaller.........tror jag.


Nähä, han stack  under sängen, eller bakom, inte vet jag.


Men där är han ju! Lickilickilala, du kan inte ta mig!


Kan jag visst!


Sen rusade grabbarna åt ett annat håll och jag fick göra färdigt. Så här blev i allafall slutresultatet!


Så nu kan jag välja på söndag (för jag låter sängen stå, gör inte om till fåtölj), om jag vill sitta eller ligga och se på formel 1:en....

Det var allt för nu.
Ha det!

5 maj Valborg har varit och likaså Vårruset

Jodå, valborg kom i år också. Vi tog det lugnt hemma. Dottern skulle, dagen efter, åka till Kastrup för att sedan ta sig vidare till Mexico och vi firade 23 årig bröllopsdag. Roligt att båda barnen kunde vara hemma o äta med oss i alla fall.

Eftersom jag fick en underbar bukett tulpaner av min älskling när vi firade 30 år tillsammans, så kontrade jag med att ge honom lite "lukta-gott" på bröllposdagen. Luktade mig igenom sortimentet i affären och fattade tycke för denna:


Mmmmmmmmmmmm vad den luktar gott!! När vi om 94 dagar flyger till Rhodos, ska vi köpa annan lukta-gott till honom. Lutar åt Björn Borg 109. Har för mig att vi ska betala typ 235 kr för både lukta-gott och deostick, det är ett bra pris.

Sedan har dagarna bara flutit på. Liten röd katt, alltså Valentin, vill gå ut o gå i sele varenda sekund. Brukar ta honom på en tur direkt efter jobbet. Hans favoritsysselsättning är att rulla sig.

I tisdags snöade det när vi var ute, han o jag. Snön fastnade i pälsen och gjorde den blöt. Sen gick han och rullade sig i en hög med stenmjöl som vi har liggande på baksidan. Gissa om han blev skitig!!!!! Så nådig herrn fick helt enkelt finna sig i att bada när han kom in. Precis som små barn får göra!

Matte stod långt ner på favoritskalan och hade blickar kunnat döda hade jag inte skrivit detta inlägg. Men fin blev han, gott luktar han och det knastrar inte mellan tänderna när vi pussat honom :)

Så var det då dags för vårruset. Har inte deltagit på 100 år men nu var det dag. Med goda glada träningskompisar från Xtravaganza. Tog mig rundan runt på egen hand, med bra musik i mp3:n. Här är en länk till min Runkeeper sida, där kan du se hur långt och snabbt jag gick
http://runkeeper.com/user/NalleMaja/activity/34185920

Vi från Xtravaganza hade fina oranga tröjor på oss och en fin vit vattenflaska (som jag inte fått med på bild). Detta var utstyrseln, fast det var massor med kläder under för varmt var det ju inte (som vanligt i detta kalla eländiga land)



Nummerlapp o medalj

Efter att ha gått nästan 5 km, cyklade jag hem. Kan säga att duschen jag tog när jag kom hem, var superskön.
Efter duschen blev det sängen och tv. Jaja, jag strechade också.

Min medalj!



Det var väl allt för denna gång. Kanske blir bättre på att blogga nu när dottern är så långt borta......

Tjipp!

RSS 2.0