24 november Dyster månad, dyster vecka

Ja jag har haft lite mycket om mig. Det började redan i onsdags förra veckan

Då ringde de från pappas vårdboende och sa att han blivit sämre. Fått en stroke som gjort honom förlamad på höger sida, tappat talet och troligen också synen.

Började vaka onsdagskväll och natt. Åkte hem på torsdagen vid 11-tiden och sov till 14. Sen tillbaka igen. Satt till nattpersonalen kom. Åkte till pappa vid 10 på fredagen. Satt där hela dagen. Överlät nattvaket till personalen. Åter där lördag. Satt hela dagen, från morgonen till kvällen. Samma sak på söndagen. Fast då var jag hemma på förmiddagen för att städa men blev inringd av Sofi som var där i stället för mig. Han var lite sämre, andades 5 andetag (djupa sådana) och höll sedan andan i 36 sekunder. Jag var kvar till natten kom. Måndag var jag tvungen att jobba lite på fm. Men jag satt hos pappa från 13 till 03, det var tisdag nu. Sofi kom o löste av mig vid 03 och jag sov till 08. Sen upp igen och byta av Sofi. Kl 14.45 tyckte jag att elementet gurglade (de hade precis satt igång värmen) men sen fick gurglet basröst. Det var pappa som hade börjat gurgla. Klockan 15.50 var han död.

Min lilla pappa har nu förenats med sin älskade fru! De dansar nog för fullt, både till Glenn Miller och Count Basie!


Naturligtvis är jag ledsen, pappa o jag hade nått speciellt. Men han var dålig och det var skönt att få vara med honom precis till sista andetaget. Han drog sista andetaget när vi alla höll i honom i handen.

Nu väntar städ o röj, begravningsentreprenör, urnsättning (ingen kyrka för det ville inte pappa). Så denna helg går åt att göra lägenheten i ordning.

En sista bild på pappa. Hans 81 födelsedag. Då fick han sin älskade lille hund, som han hade på köksbordet länge länge. Nu har vi hittat den längst in i garderoben. Skatter ska man gömma!


Hemma har Tösen saknat mamma och viker inte från min sida på natten.

Imorgon, fredag, är jag ledig från jobbet. Vi ska röja lägenheten och jag ska upp i ottan för att baka bullar till de på vårdboendet, som tack för allt de gjorde för pappa!

13 november Fars dag och veckan som gått

Nu är jag här igen. Det går ett tag emellan uppdateringarna men man ska ju ha nått vettigt att säga också :)

Vi börjar med förra helgen.

Då storstädade vi här hemma. När vi var färdiga provade vi på en ny sorts popcorn. Som belöning.Jag lyckades bränna själva knäcken lite grann..... Men det är alltså vanliga popcorn (10 dl), saltade som man blandar upp med:
1½ dl ljus sirap
1½ dl socker 2 msk smör
Detta ska koka sakta i 15 min. Sen tar man kastrullen av värmen och blandar ner popcornen. Sedan häller man upp allt på ett bakplåtspapper, smetar ut och väntar tills det kallnat. Sen bryter man det i bitar och smaskar i sig! Vansinnigt gott. Men som sagt....jag brände smeten lite....Pojkarna här hemma har varit bundisar. När vi for runt med dammtrasor och rengöringsmedel, då låg de där och bara gillade läget

Det är mys på hög nivå det!!!

Nalleman har ju en favoritplats på köksbänken. Det är där som alla saker landar när man kommer innanför dörren. Denna gång har jag kanske barkaderat hans plats lite väl bra.....

- Hur har ni tänkt att jag ska få plats?


- Husse, kan du inte ge mig en hjälpande tass?? Snääääälla?

Klart husse gjorde och Nalleman fick sin plats tillbaka.

Så gick arbetsveckan snabbt som vanligt. Mycket på jobbet och dessutom åkte lilla pappa in en sväng på lasarettet. Han hade trillat och de ville kolla igenom honom så inget var brutet. Det var det inte så efter ett par dagar fick han åka hem igen.

Så kom då fars-dags-helgen. Inte för att vi gör så mycket väsen av fars dag men en kul sak var vi med om.

Lördagen var vi bjudna till goda vänner i Alvesta. Vi umgicks mycket förr om åren men nu var det nog 10 år sen sist. Men nu har vi ju liksom en katt ihop. Lilla Mamma Mia som kom i från Katthemmet Kompis, och som nu mera heter Millan.

Vi hade naturligtvis med presenter till Millan. Hon gillade en prasselboll, men mynta-kudden var inte så spännande, än.


Jag ser lycklig ut o Millan tycks säga "kan nån ta bort denna människa?"

Men det var underbart att se att hon funnit sig så tillrätta i sitt nya hem. Helt klart är att hon har varit älskad där hon kom ifrån (då menar jag inte enbart katthemmet, för hon måste ha haft ett hem innan det). Lugn o stilla men ändå leklysten när andan faller på.


Hon la sig så fridfullt i kökssoffan brevid matte, trots att vi gastade och skrek när vi spelade kort. Helt klart en trygg katt!


Även gästers hand gick bara att ligga på. Bäst att hålla i så han inte flyttar på den.

Vi hade väldigt roligt och trevligt på kvällen och åkte hem sent.

Nu idag, när det är fars dag på riktigt, då gör vi ingenting. Gick upp o åt frukost, drack kaffe, gick o la oss igen och tittade på TopGear på BBC-Channel och hade alla kissarna med oss i sängen. En riktig sleep-in with cats! Underbart att bara slappa. Det står dock lite på schemat;
Formel 1 loppet från Abu Dhabi
Göra kattlådorna rena
Göra rent vattenpumpen

Ja å så middag förståss. Men annars är det inte många måsten i dag. Härligt!

Hoppas att även du har en bra dag!

RSS 2.0