25 januari Middag hos dottern o kattungegos

Så tvingade vi oss till en middag hos Sofi, dels för att vi inte varit där allihopa i familjen och naturligtvis för att gosa och socialisera liten katt

Oj vad det gick bra. Maten var jättegod och medan jag tog hand om disken gick Sofi o Pontus till affären. Under tiden satt Janne tyst, ovanligt tyst, i soffan. Här är anledningen:


Jo si liten Sixten hade liksom somnat hos "morfar"! Gos på hög nivå

Sen låg han där en lång stund och jag bombaderade honom med blixten!
När han hade vilat färdigt var det full rulle på golvet igen. Bus bus bus!

Han har kommit långt sen i söndags. Nu är han modig och framåt. Han klättrade upp i mitt knä när vi åt middag, det var oväntat. Han gick omkring i soffan mellan oss, det var också bra. Det är ju liksom meningen med att alla kommer till Sofi. Han måste ju vänja sig vid folk.

Nu ska vi ägna kvällen åt våra STORA katter. När man varit med Sixten så är de gigantiska och väldigt håriga....
Men vi älskar dem ändå!


Over and out!

22 januari Mera Sixten

Jo då, jag har förståss redan varit hos dottern o Sixten. Jag åkte dit med ett gäng lakan som vi skulle täppa till soffan med så han inte gömmer sig där under hela tiden. Det finns bättre gömställen där matte ändå kommer åt honom o kan lugna liten katt.

När vi väl hade fått fram honom från under soffan, såg jag till att dottern satt sig med honom i knät och lät honom känna sig trygg. Här är massor med bilder från då.Han är helt underbar. Har dock skrikit hela natten så båda var ganska trötta nu. Så jag antar att de intagit sängen nu, båda två. :)


21 januari Så var man liksom mormor

Eller kan man kalla det när ens dotter blir matte?

För att börja från början. I torsdags var Sofi tvungen att avliva sin älskade fågel, Bubbis. Trolig orsak var njursvikt. Ledsen blev hon försåss, otrösligt för att säga det minsta. Men allt sker med en anledning.

Torsdagkväll sitter hon vid datorn och tittar på katter, som så många gånger förr. Men med fågel är katt inget att tänka på. Men önskan om att skaffa katt har hon haft länge. Rasen hon har haft ögonen för är Devon Rex. Hon snubblade nu över en uppfödare i Linköping med en färdig kull. www.neverenough.se är adressen.

Hon hittade där en röd liten herre som inte var tingad. Hon ringde uppfödaren och tänk idag har vi hämtat SIXTEN, eller Set on Fire som han heter på pappret.

Uppfödaren var underbart snäll och släppte Sixten trots att vi inte hade full betalning med oss men vi betalade iallafall mer än hälften.

Här är de första bilderna på Sixten men jag lovar att de kommer att bli fler!


- Vet inte om jag törs lämna mitt sköna ställe......


Här är han, Sixten, suddig försåss, det fattar alla som försökt fånga en kattunge på bild.

Resan hem från Linköping tog lite över 4 timmar. Ett eländigt snöande var det. I vanliga fall tar en resa 2½ timme.

Vi hamnade tillslut bakom en plogbil som körde i nära 50 km/tim.Nu är vi trötta men hemma. Sixten har ätit, hittat lådan och varit under soffan. Det blir nog jätte bra hos Sofi.

I morgon ska vi dit med lite saker till dem så då ska jag försöka ta fler bilder.

14 januari Taggad igen

Nu är den där, min ödla! Den blev så fin och sitter på samma arm som katten.Nu får tatueringsnålen vila lite tills jag kan sätta på mina tassar på benet.

I övrigt händer inte mycket. Den 28 januari ska vi till Kalmar med makens jobb. Det ska bli roligt.

Kan ju bli ett inlägg till lite senare när jag har något mer att berätta!

4 januari 2012 Ett nytt år!

Ja nu är det nya året här och man kan undra vad det bär i sitt sköte. Vi lär väl få se.

Nyåret tillbringade vi hemma med svåger och svägerska på besök. Vi åt gott o satt o pratade så vi höll på att missa 12-slaget!

Vissa väntade på besökarna.....


Nyårshelgen var som vilken lörd-sönd som helst så den blåste snabbt förbi.

Vi har i alla fall haft det ganska skönt. Det visar Nalleman med full belåtenhet:


Men husse, varför smyger du  på mig med kameran????


Jag som har sånt jobb med att rätta till pälsen på svåråtkommliga ställen!!!


Ja med tre katter i huset får man aldrig tråkigt. Inte ens på natten. Valentin tycker att det är lite skrämmande när det blåser på utsidan och fönsterruterna skallrar. Då ligger han gärna tätt tätt intill på natten. Antingen hos mig eller hos Nalleman. Grejen är bara den att han ska ligga tvärs över min hals!!! Mycket päls o lite luft blir det till mig! Men det är mysigt, han söker trygghet den lilla gossen.

På tal om liten så var vi och vaccinerade gänget härom veckan. Vikten för nu är Nalleman 7 kg, Valentin 6 kg och Tösen 3,8 kg.

Tja så mycket mer har jag väl inte att tala om just nu. Ledig är jag trettneafton och det ska bli skönt, att bara få ägna sig åt katterna och sen ska jag o dottern gå på eftermiddagsbio. New Years Eve, farbror Jon Bonjovi ska vara med och det ska bli spännande att se.

RSS 2.0