30 augusti Vart tar tiden vägen?

Jag har de bästa av intentioner att hinna blogga om helgerna, under veckan är det inte lönt att bara försöka, men vad händer? Helgen far i väg snabbare än jag vet inte vad och huxafluxa har det gått lång tid mellan bloggningarna.
 
Men nu ska jag se till om jag inte kan skriva lite.
 
Det är ju inte världligt mycket som hänt men lite bilder från inget specielt tillfälle alls kan jag ju bjuda å
 
Denna sommar har ju varit en blöt rackare. Utsikten från oss har ofta sett ut så här
 
 
Valentin gillar att dricka vatten ur handfatet. När han vill pocka på uppmärksamhet gör han så här:
Klart man släpper in liten katt då!
 
När vi kommer hem så brukar det sitta en trio innanför nätdörren och vänta. Denna gång hann Valentin gå så bara Nalleman fastnade på bild
Det är rätt mysigt att vara väntad på.....
 
Vi har haft Sixten hos oss några gånger. Han o Tösen drar fortfarande inte jämnt. Denna gång tog hon sin tillflykt i leksakskorgen. Som om hon inte syns, gosehönan!
Städade upp efter sig gjorde hon INTE ska väl tilläggas.
 
Så kom då den veckan med fint väder som SMHI hade utlovat. Även vi fick oss en släng av sleven. Jag tog cykeln en kväll och körde på fotorunda. Här är resultatet.
 
Växjösjön. Den ligger mitt i staden
 
 
I  Linnés lund.
 
 
 
 
 
 
 
 
Trummen, en annan sjö i Växjö
 
 
 
Dessa två sjöar kan man ta sig runt i en åtta. Nu gjorde jag inte det i dag, det blev mer en trea....
 
 
Janne kom på herrar katt att ligga mysigt på tvätten...
 
I utegården har vi ett lejon!
 
Och en isbjörn
 
Sixten o Tösen hälsar lite försiktigt
 
Men hon släpper inte honom med blicken, han kan ju komma tillbaka!
 
Tja det var väl allt för denna gång. Fram över blir det nog, om mäjligt, än mindre bloggande. Jag har ett stort telefoni-projekt på jobbet och det kommer att ta mycket av min tid.
Tack o lov är det bara en månad kvar till RHODOS!!!!!!
 
 
 
 

14 juli Vad har hänt sen sist???

Tja, vi har ju då blivit med akvarium. Vi började med ett tomt akvarium i ett par dagar för att det skulle sätta till sig. Sen satte vi i tre albino-pansarmalar
 
De är effektiva städare.
 
Förutom dessa blev det 11 kardinaltetror. Av dessa har vi fem kvar. De är svåra att fånga på bild för de håller sig längst bak i akvariet men tillsammans med dödskallen syns de rätt bra.
 
Sen har vi akvariets Åke, en kampfisk. Ja han heter Åke.
 
Nu väntar vi bara ut tiden tills vi kan sätta in fler fiskar. Nalleman tycker det är kul att titta på Åke för det är han som är i framkant av akvariet. Ibland skjuter malarna upp från bottnen mot ytan och då tycker Nalleman att det är super-intressant.
 
Tösen tycker att det är så här spännande.....
Kan alltså inte bry sig mindre.
 
Så var jag en liten tur till stan idag. Har lyckats odla lite naglar och ville nu ha Ferrari-rött nagelack till dem. Kan du gissa hur många röda nagelack det finns? Det fick inte gå åt orange och inte åt vinrött.....
 
Så här blev det till slut
 
Flaskan ser ut så här
 
 
Förra helgen hade vi fin-besök. Min barndomsvän Anna var här med sin dotter och dennas man. Det var så roligt att träffa dem, det var länge sen sist. Vi bjöd på aubergin med halumi först och sen blev det tacos.
 
 
Sixten var på besök och som vanligt trakaserade han Tösen som verkligen inte vill leka.
 
Valentin han tog det säkra före det osäkra och la sig i det ena klösträdet
 
I kväll ska Pontus laga mat och sen ska han på fest. Vi sitter väl i soffan som vanligt och fån-glor på tv.
 
Ha det så bra!
 

6 juli Det har hänt lite sen sist

Jo vi har varit på en lyckosam utställning med lilla Sixten. Han är för ung ännu för att kunna ta några titlar, men alla domare var rörande eniga om att han är super, excellent, superb m m.
 
Han fick två fina korkarder. Han blev EX1 båda gångerna och högre kan man inte bli när man är lite kattunge. Dålig bild på fina krokader
Vi kom hem på söndagen och på måndagen var inte Sixten sig lik. Det fick bli akutbesök på kvällskvisten till veterinären. Där vätskade de upp honom med att sätta en vätskekudde mellan skuldrorna. Han såg ut som en kamel lille Sixten. Sen var tillbaka igen på tisdagen. Då fick han ligga kvar med dropp över dagen. Blodprover togs och de visade på en liten infektion. Så nu ska han ha penicillin i 5 dagar.
 
Så kan det gå. Men vi ska ställa ut honom igen. Nu väntar vi på svar i från Västkatten i Göteborg. De har utställning 15-16 september.
 
Så fick jag min tidning i från Djurskyddet. De skrev en sån bra artikel om akvarieägande att jag blev supersugen. Så igår var vi och köpte ett litet akvarium (ville jag ha ett stort så har vi ett ett 250 liters på vinden, fast det är nog varesig tätt eller kattsäkert). Pappas lilla klaffbord passade perfekt! Här är det på det första stället vi tänkte oss.
 
Men vi ändrade oss (efter vi fyllt det med vatten förståss....)
Så här står det nu. Fyllt med vatten och väntar på fiskar. De ska vi sätta i lördag eller söndag.
Vi flyttade det för att vi själva skulle kunna se det, det gjorde vi inte från ursprungsplatsen.
 
Nalleman var förståss mitt upp i det hela. Han tycker att locket är en superbra plats för spinkig katt att ligga i
 
Nu ska jag ta hand om min lediga fredag och ägna mig åt husliga göromål, dvs städa. Suck, tänk om man hade ett trollspö och bara kunde svepa med det......

RSS 2.0