29 juni Semestern går mot sitt slut

Jo det kan man väl säga, nästa gång blir i september å då blir det Grekland för hela slanten!
 
Vi tog det väldigt lugnt på landet sista dagarna. Vi var över på Öland en dag men det var snabbt avklarat. Skitväder är bara förnamnet!
 
Men lite foton på kissarna kan jag bjuda på:
 
Här hittar man som oftast Sixten. Han får passa midjemåttet nu, den lille killen!
 
Valentin han älskar att dricka vatten ur kranen, kan hålla på hur länge som helst!
 
Tösen blir mycket tillgivnare på landet. Det kan bero på att det inte är så mycket plats att hon inte kommer undan oss. Goaste lilla hjärtat!
- Men husse, kommer du med kameran nu igen, jag som är så blyg!
 
- Eller ska jag visa min farligare sida?
 
- Nä, blyga jag passar nog bättre!
 
- Så, kan du gå nu?
 
Så här ser man ut i helkroppsformat!
 
Nalleman, han trodde han var en prydnadskatt och skulle sitta på spishyllan till öppna spisen!
Goa stora Nalleman!
 
Här kommer lite sovstilar:
Nerbäddad Nalleman
- Vaddårå, vi måste ju ha vår skönhetssömn!
 
 
Så kom vi då hem till Växjö. Kissarna tyckte det var underbart att få gå ut i sin utegård!
Under natten busade de runt och rev ner mina redan döda orkideer. Så dagen efter skulle jag sopa upp eländet och slänga dem, det har liksom inte blivit av innan, trots att de varit döda ett tag.
 
Men se på rackarn, alla fyra hade fina livstecken! Så då fick jag inspiration! Kvistade iväg och köpte ny orkidee-jord, fast det är ju inte jord utan nått annat. Sen köpte jag nya krukor till dem så att de kunde stå två och två ihop. Ett par blommkvistar i tyg köpte jag med så att de inte ser så tråkiga ut medans de piggar på sig.
 
Överst är en knopp på en gren, sen kommer ett skott ur marken och sista bilden, den hade jättefina luftrötter.
 
Så här är de på håll
 
Krukorna ser ut så här
 
Det var väl allt för denna gång.
Nu i helgen bär det av till Mönsterås igen. Sofi och jag ska på kattutställning i Kalmar och övernattar i Mönsterås. Sixten ska premiär-ställas. Han behöver få vana som liten om han ska ha chans att få någon titel som storl. Jag ser fram emot att träffa goda vänner, både tvåbenta och fyrbenta!
 
Ha det så länge!
 
 

23 juni Midsommardagen

Ja midsommarafton blev lika kall o regnig som jag antog att den skulle bli. Men vi hade i alla fall tur med vädrets makter under själva midsommardansen. 
 
Vi börjar med lunchen. Vi skulle bjuda på Jansson, köttbullar o prinskorv, så att min svärmor slapp göra detta till kvällen. Jag är inte en superfena på Jansson men denna gången lyckades jag! Den blev jättegod. Men visst är det typiskt, så fort duk och tallrikar är på bordet så ska även en katt vara med.....
 
Sen var det att ta lite siesta och sedan bege sig till festplatsen. Janne o Sofi hade varit där tidigare på dagen och klätt midsommarstången. Nu skulle den resas. Blev inga kort på detta för jag och Sofi höll i tipspromenaden så medan stången restes sprang vi ut och satte upp frågorna. När vi kom tillbaka var dansen i full gång. Ett bra sätt att hålla värmen denna kalla midsommar!
 
Sofi och jag rättade tipsrader, sittande i farfars bil för det blåste så. Tre vinnare blev dragna, ett barn och en vuxen som svarat mest rätt och gissat närmnast på utslagsfrågan. Sen hade vi en som gissat på utslagsfrågan och bara var en knapp i från. Ja man skulle gissa hur många knappar det var i en glasburk, 243 var antalet och han hade gissat på 242! Klart han skulle ha ett litet pris han med.
 
Janne fick det stora ansvaret att köpa lotter. Fem ringar gick man omkring o sålde och det är så att alla vinner på samma nummer. Drar man en 2 vid lottningen så vinner alla som har två, det vill säga fem personer.
 
Vi fick vår beskärda del av vinster. Jag hade spanat in ett set med 12 glas o en tillbringare. Ingen hade nappat på det när vi väl fick ett av våra nummer upplästa. Kanske lite kitchiga men de passar på landet där vi inte har diskmaskin.
 
Här är midsommar helgens vinster
Doftljus, engångsgrill, spade (ja den låg ensam kvar) å så två av glasen med tillbringaren.
 
En fin fågelholk i tryckinprengerat trä och plåttag året till ära!
 
Sen, efter det att vi var klara med dans, lotter och tipspromenad, då var det dags att gå hem och sätta på potatisen för sillen och nubben.
 
När vi satt där o åt, då kom regnet!! Å det regnade inte måttligt! Hela natten. Fast här behövs regn så det gjorde nytta.
 
Min pellisar mår väl efter regnet i alla fall. Nu har den röda blomman kommit fram ordentligt och de rosa blommar för fullt. De jag köpte på Katthemmet, har inga knoppar än men de kanske kommer.
 
Så kommer lite rapporer från katt världen.
 
Sixten har en fin sovpuff att sova i. Man säger ju att kattungar växer när de sover men jag visste inte att de växte ur sin sovplatser under tiden :)
Lilla söta Sixten! Nästa helg är det utställning som gäller för hans del!
 
Valentin han gillar att sitta vid den nya myggdörren och titta ut. Luktar väl mysigt där ute kan jag tänka!
När jag idag skulle hämta min dator ur sin ryggsäck, då tyckte Valentin att den var vansinnigt rolig att leka med. Så han fick busa lite med remmarna!
 
Efter man har busat då blir man så trött att man totalt slocknar!
 
I övrigt har vi inte hittat på så mycket. I torsdags var vi inne i centrum och tittade i en affär som öppnade förra året. En sån där affär som har så mycket prylar till inredning att man inte vill ha nått för man hittar inget för det är för mycket. Men jag hittade alla fall en snygg ljuslykta som är kattsäker. Den ska jag ha hemma i vinter, blir nog fin då.
 
Det var allt för denna gång. Nu ska vi återgå till att göra ingenting igen. Det är väl det som är semester!?
 
 
 

21 juni Äntligen fått snurr på bloggen

Det har varit nått knas med bloggen men nu är den uppe o snurrar igen.

Jag får väl börja från början.....

Den 10 juni var vi och hälsade på hos katthemmet Kompis. Det var öppet hus och vi var och hälsade på hos kissarna. Här är några av de inneboende:

Ja han ser lite sur ut, men han var nyvaken!


Detta var huskatten, en riktig tjockis! Antar att inga råttor går säkra där på gården :)

Vi tog en fika innan vi körde vidare mot Norje Boke för att hämta upp sonen efter Sweden Rock


Vi åkte på riktiga småvägar därifrån men fram kom vi och fick plockat upp sonen.

På väg hem ringde en spekulant på motorcykeln som står hemma till ingen nytta. Så far o son fick börja fixa till den direkt vid hemkomst

Den fungerar kanon och låter urmysigt.

När vi var på katthemmet så fanns det bland annat pelargoner till salu. Det var en medlem i någon Pelargonförening som sålde dessa. 30 kr styck och pengarna gick till katthemmet förståss. Jag köpte två....

Här står de bland sina blivande kompisar


Får jag presentera: Summerrose Tina:


Sedan kommer Australian Pink Ramble:


Vi får väl se vad det blir av dem. En sak är klar i alla fall, jag ska försöka vinterförvara dessa.

Efter det att vi varit iväg en hel dag tyckte Nalleman att det verkligen fick räcka med farande. Han la helt enkelt beslag på plånboken!


Så kom vi då till första dagen på semestern, lördagen den 16 juni. Nu vankas två veckor, nej tio dagar på landet i Mönsterås. Sofi var snäll och åkte till landet på lördagen för att städa ur stugan. Vi hade Sixten hos oss för att alla katter skulle komma fram samtidigt så ingen la beslag på stugan före de andra. Sixten sov så gott i soffan att Pontus bäddade om honom.


Valentin fann en fristad i badrummet.

- Matte ska inte tro att hon får ta denna röda tröja med sig till landet! Så de så!

Söndag började med att två katter skulle ha tabletter inför bilresan. Tösen ska ha lugnande och Valentin ska ha för åksjuka. Det gick jättebra att ge dem tabletterna, jag ha ju vanan inne om man så säger.

Tösen har ordination ½-1 tablett varje gång. Vi har tidigare gett henne halv tablett men hon har i alla fall mått dåligt i bilen. Nu gav jag henne en hel tablett..... Om jag säger så här; hon missade örat helt när hon skulle klia i det. Helt groggy var hon lilla gumman

Bilresan var inte rolig! En som var helt borta, en som började stor-dregla halvvägs (Valentin) och en som andades hypersnabbt för han inte visste vad som hände. Vi transporterar alla i samma bur för att de ska känna trygghet i varandras närhet. Trots att de har superstor bur och jag sitter på en liten plätt i baksätet, så ska de alla ligga tryckta mot mig.

Här fick jag rädda Tösen och lyfta ut henne från buren, pojkarna låg över henne fullständigt. Det syns knappt men Valentin dreglar så han är sjöblöt på "haklappen". Det skummade om munnen på honom. Tydligen var det inte tillräckligt med en tredjedels åksjuketablett. Min fasa vara att han skulle kräkas. Åkesjuke-kräkning gör han bara kaskad rakt ut, inte ulkande mot underlaget som katter brukar. Så en kräkning i buren med två andra skulle betyda att tre katter skulle behöva badas....... Men vi klarade oss. Nu kan jag säga att vi har köpt en ny bur till Sixten så Valentin får åka i egen bur hem, om nått skulle hända.

Väl framme tog det 24 timmar innan Tösen var ok igen. De två första dagarna var det mycket fräs mellan mina katter o Sixten men nu går det bra


En lite groggy Tösen tvättar sig i husses sänghalva


Gossarna sover gott i mattes sänghalva.

Matte o husse själva var ute och gjorde myggdörr till köksdörren. Dörren vi har där i dag för att mota flygfän o katter består av en gammal tyllgardin och kompostgaller....

Jaja, det tog oss två dagar men nu hänger den på plats och är effektiv!


Bjuder på en bild på den stuga vi bor i. Stora porten till vänster är till båtens utrymme och vi bor ovanför. Altanen har fixats till så nu är den vårt tv-rum. En gång i tiden hade vi små hinkar hängande i taket för att fånga upp regnvatten! Nu är det tätt!

På kvällen mullrade det lite ut över havet och himlen över land fick en konstig färg.

Hörde av en vän på Öland att de även haft samma gula färg där och att det hade diskuterats vad som var orsaken. Tja det kan man undra.

Men det var i alla fall två som inte brydde sig om varken bummelibang eller färg på himlen
Maken o jag tog oss en cykeltur den ena kvällen. Vi tog oss landvägen till fabror o faster som bor en bit bortanför oss. Förr om åren har vi tagit båten, så som ni förstår bor de precis vi havet. Denna gång tog vi då landvägen. Efter lite irrfärder hittade vi rätt. En kusin till min man håller på att bygga ett hus precis bakom sina föräldrars hus. Han bygger själv. Ytterväggar satte husleverantören upp, och la taket. Sen står de för allt material som kan behövas, men själva jobbet gör han själv.


Duktig är han, kusien. Sen blev det kaffe hos fabror o faster, lika trevligt som vanligt! De har underskön utsikt


Vägen till dem gick inte heller av för hackor.


På vägen hem hade tjurkalvarna hittat fram till vägen. Söta var de och de måste ju vara snälla eftersom de går fritt där.Hemma var det lugnt, vissa tog det mer lugnt än andra.......Dett blev ett långt inlägg. Men nu ska de väl komma lite tätare.
9 juni Nu har eländet börjat......

Å då syftar jag på detta fotbolls EM.....Jag har redan tröttnat. I all reklam näst intill, petar de in nått som har med blågult och fotboll att göra. Jag tror jag ska gå i ide å det ska jag nästan. Jag ska ju ha semester snart. Tyvärr bor vi på liten yta på landet och bara en tv, så jag lär väl inte komma undan denna sport.

Nog om detta.

Veckan som gått har inte inneburit så mycket. Vi har ju haft nationaldag och den passerade så där obemärkt som den brukar. Sonen är i Norje Boke på Sweden Rock så huset är tomt.

Jag passade på att städa lite på nationaldagen och även att fota lite.


Dessa pelargoner har jag fått av mina svärföräldrar. Från små knotiga gröna saker har det nu kommit lite blommor.


Blomma i närbild den 6/6


Samma blomma 9/6 Det har inte hänt så värst mycket....


Nästa lilla blomma den 6/6


Här hade det hänt lite mer till idag


Sista blomman 6/6


Det har inte hänt alls mycket med denna röda pelargon. De kanske behöver lite längre tid.

Roligt är det i alla fall att följa dem så här i från noll.

Jag städade som sagt på nationaldagen. Nalleman tillbringade hela tiden i soffan. Jag bädda in honom i en kökshandduk o där låg han flera timmar. Var nog gott o varmt med en liten handduk på den lite nakna rumpan.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Idag har jag också dragit över med dammsugare o golvmopp. Men det är bara för att min vanliga städdag, söndagen, kommer att gå åt till att åka till Katthemmet Kompis och till Norje Boke.

Men jag hittade den här i trädgården idag och jag kunde inte låta bli utan att föreviga den!

En stor trädsvamp av något slag som bosatt sig på vår stubbe. Fin var den ialla fall.

Var och handlade också. Hittade sommarens dryck! Den smakar verkligen sommar, och fungerar nog utmärkt i bål, både med o utan alkohol.


Till lunch i dag ska vi äta årets första svenska jordgubbar! Mmmummmmssss!!


Tack o hej för denna gång!

3 juni Nu är sommaren officiellt här.....

och det märks på utetemperaturen. Denna vecka som gått har varit kall. Men veckan innan dess var fin och det fick jag förklaring på. Dimmitrios i från Rhodos var i Sverige under fyra dagar och gick på Absolut Academy i Kristianstad. Tyvärr hann vi inte träffas men han sa att han hade det fina vädret med sig. Tror på det för när han åkte hem kom kylan igen.

Men nu har jag en del att skriva om så det är väl bara att börja.

Förra helgen fyllde dotter Sofi  24 år. Tänk vad tiden går. Samma dag som hon fyllde var det final i Eurovisionsfestivalen, så vi hade en mysig tid framför tv:n.

Valentin o Tösen bjöd dottern på ett litet mys.... De här två katterna ligger mycket mycket sällan tillsammans, men denna dag var ett undantag!En av presenterna som Sofi fick var ett nytt nattduksbord. Det gamla hade rasat samman. Hon kunde inte hålla sig utan ville montera det direkt. Klart hon fick. Vad hon inte räknat med var att hon skulle få så bra hjälp!


- Jag ser till att pappret ligger still, Sofi!-jobbigt det här


-Matte, tror du att jag ska hjälpa brorsan? Å Sofi?


- Nej Sixten, du är för liten för att hjälpa till!


-Så nu är vi två som kan hjälpa dig, kör hår!


-Men är du säker på att det blir rätt så?


-Nej nej nej, inte där med den skruven!!!!!!!


-Sluta det blir fel!!!


- Ge mig skruven, du sätter den fel!


- Fy Valentin, du får inte störa mig så. Det är rätt skruv o rätt hål! Så det så!

Nattduksbordet blev klart till slut, trots god stjälp.

Sofi och jag satt och tittade på Eurovisionen och hejade på Loreen. Det var nervöst där en stund men vad glada vi blev när hon vann. Men jag måste säga att det var ett svagt startfält i år. Förutom Sveriges bidrag då. Två andra länder gillade jag och det var Grekland och Cypern. Bra låtar med studs i. Sen var ju Albaniens bidrag nått alldeles särskilt. En sån röst hon hade! Milda makter! Men för den skull var det ingen schlager.

Förra året köpte jag CD:n från Eurovisionen och med några undantag så har jag alla låtarna i mp3:n när jag cyklar till jobbet. Det var mer rappa låtar förra året, i år var det mest smäcktande ballader. Så året CD köper jag inte!

Sen har veckan rasslat på så där som veckor gör. Först är det måndag, sen kan man ana en onsdag, sen är det fredag igen! Svisch så var det helg igen!

Denna helg har vi varit på skojsig 50års uppvaktning! Riktigt trevligt, god mat och gott sällskap! Vad mer kan man begära!
Sofi körde oss och låg över hos oss. Det innebar att Sixten var här igen. Det går så bra med våra katter o Sixten så det är inga problem. Det är bara tjur-Tösen som fräser fortfarande, men Sixten respekterar henne så det går bra. Men denna helg har de gjort framsteg, de kunde äta varsin godis brevid varandra!


Mattes goaste goaste Tösastumpa. Ligger på sin högsta plats i klösträdet och spanar på Sixten.

Så satte jag ut en stor låda som jag la beslag på på jobbet. De bytte skrivare hos oss och lådan var ovanligt stadig och stabil. Direkt såg jag att den kunde vara festlig i katthagen.

Valentin var först....


-Tja taket verkar stabilt


- Bra utsikt!


-Jag hör dig Nalleman, har du sett så fint hus vi fått!


- Nja, jag får nog kolla hållbarheten först.


- Taket verkar bra, tätt och stabilt. Men in går jag inte förrän Valentin flyttat ut!

Så kom söndagen. Då var det dags för sonen att packa ihop sig inför sin vecka bland kompisar och musik på Sweden Rock. Jag ska köra honom i morgon och Sofi ska följa med, kanske Janne med, om ha kan.
Men det är mycket som ska packar. Tur att sonen införskaffat sig en BRA ryggsäck där allt fick plats. Nåja, inte ALLT men det mesta.Efter packandet åt vi varmrökt lax från Brömsebro. Janne hade inhandlat den i fredags  när han var i trakten. Mumsmums är vad det är. Vi drabbades alla av paltkoma efter maten, men jag tror Nalleman drabbades utan att äta....


Sen skulle vi se hur allt fick plats i bilen. Jodå, det går så bra så. Nu är vi redo för färden i morgon!Sen gick jag in till grannen. Hon hade nämnligen fin-besök!

Av denna söta lilla varelse!


Visst är hon ljuvlig! Kortklippt Yorkshireterrier!

När jag sen lämnade grannen fick jag syn på kvarterets kung. Lyckades fånga honom på kort, vilket är sällsynt!

Får jag lov att presentera, Murre, kvarterets väktare!


Går att förväxla med Ceasar som bor ett par hus bort.

När jag kom in igen hade paltkoman inte släppt hos Nalleman. Han låg där jag lämnat honom, goaste kissen!


Valentin hade hittat sonen och passade på att få massor av TLC av honom!Nu väntar kvällen. Får se vad vi hittar på då. Slappar antar jag. Nä just det, jag har tre bajslådor att förbarma mig över. Lika bra att gå och få det gjort.

Ha det!

PS idag är det 90 dagar kvar till Grekland!!!!

RSS 2.0