10 oktober Sixten på besök

Vi har haft finbesök, ett lössläppt sådant! Lille Sixten kom på besök och denna gång med sele och koppel (så han inte skulle krypa under soffan eller nått annat olämpligt ställe.

Vad som hände? Jo Valentin hade full koll till att börja med och morrade sig i genom möten med Sixten. Men efter en halvtimme släppte han kollen o gick o la sig inne hos sonen.

Här kommer bilder och jag låter väl de flesta tala för sig själva liksom. Suddiga är många men alla som försökt fånga en kattunge in action, vet att det är omöjligt med skärpa. Dessutom hade jag ingen blixt så slutaren tog tid på sig.


- Det är läskigt.............- .......................med sele


- Fast jag kan ligga som ett lejon ändå!


- Roligt snöre som hänger efter mig!


I morfars knä


Valentin kollar vad Sixten gör bland leksakerna


- Wow detta var en kul grej


- Vad finns det där borta?


- En hel korg med skojiga saker!


- Undrar om jag törs dricka vatten, det låter mycket om morbror Valentin.....- Dödar denna i stället!


Abstrakt konst


Mer abstrakt konst


- Wow igen, ett högt träd, där ska jag upp


- japp nu har jag intagit första våningenPå väg till andra


- Okey det var så här det såg ut


Vidare till tredje


- Här uppe vill jag bo!


- Antar att morbror Valentin står där nere för att jag ska falla mjukt om jag trillar ner...


- Man blir trött av att klättra

Tänk vad en liten kattunge kan klara av. Strax kom matte tillbaka från affären och vi olyda morföräldar fick släppa ifrån oss vårt barnbarn.

Sen gick våra egna katter omkring och nosade och fräste mot varandra.

Nästa gång Sixten kommer släpper vi ihop dem 100%, vi tvingar inte, de får sköta sig själva. Men ingen av våra är våldsam mot Sixten och Sixten vet hur han ska uppföra sig bland de som är äldre. Så det kommer nog att gå bra. Det måste ju fungera till midsommar, då ska alla samsas på landet.

10 oktober Melodifestival-final o annat

Ja idag är det dags för finalen. Min favorit är Loreen, får se hur det går för henne.

I övrigt har det varit matlagning i dag. Matköttbullar i sås står på matsedeln idag. Här är råvaranÅ här är resultatetSåsen saknas men den kom till senare.

I veckan inhandlade jag mig smink på APOTEKET. Har varit skeptisk till deras sk skönhetsprodukter, men denna kan jag varmt rekommendera

Jag lägger på den när jag kommer till jobbet och när jag cyklat hem på eftermiddagen så sitter den lika fint som till förmiddagskaffet. Det är en bra kvalitet på en ögonskugga tycker jag.

På tal om cykling. Här är mina fina cykelväskor o min coola hjälm. För hjälm ska man ha när man cyklar. Armar o ben kan man laga men inte huvudet!Det gör mig inget om de är i två färger, du ser ju inte båda sidor av cykeln samtidigt ändå. Jag började med den gröna men en dag på jobbet så hade jag så mycket som skulle med hem att det inte fick plats. Då fick jag köpa till en till (cykelaffären är granne med jobbet). Kan ju vara bra att ha gott om plats så jag kan ta med ombyte till jobbet utan att det blir superskrynkligt i väskan. Dessutom ska ju regnkläder med, de tar ju en halv väska bara de. Jag fick inviga mitt nya regnställ i går. Det funkade toppen och var inte hälften så varmt som det gamla, även om man blir lite varmare i ett regnställ.

Nu gör jag ett tvärt kast i ämnena. Idag när jag gjorde köttbullar, behövde jag mer hushållspapper. Det ligger över kylskåpet så jag tar ner en rulle. Då följer en vippa till katterna med. Visst ja, jag hade ju en nyare modell också. Kan du se vilken som är den gamla och vilken som är den nya?Det är bara Valentin som tycker denna är rolig och eftersom den inte har några snören utan plaströr så får han ibland leka med den själv. Av den gamla har nog det mesta passerat Valentins mage är jag rädd. Men han älskar den.

Nu är det hög tid för oss att ladda för Mellon, Melodifestivalen alltså. Jag är bara smått intresserad av alla delfinaler men den stora vill jag gärna se och sedan Eurovisionens förståss.

Här är vad vi ska ladda med


Jag håller mig nog till den lilla Pringles och nötterna.......

Tja det var väl vad jag hade att dela av mig med idag. I morgon bär det av till Mönsterås för att fira två födelsedagsbarn, bättre sent än aldrig.

Jo just det, på tal om födelsedagsbarn. Min älskade Janne fyller ju jämnt i år. VI KOMMER INTE ATT VARA HEMMA!!! Nä vi kommer att sitta på Gran Canaria och sippa på någon god drink! Vi har bokat in oss på
http://www.ving.se/kanarieoarna/playa-del-ingles/sunprime-atlantic-view-suites-spa

Det ska bli lyxigt härligt! Om golfbagen ska med eller inte har herrn inte bestämt än, men det är ok med mig om den följer med. Det är ju trots allt hans stora dag och veckan tillhör liksom honom.

Men innan vi åker till GC drar vi ju till vårt älskade Rhodos i september. Det ska också bli alldeles alldeles underbart!4 mars Är vintern slut nu????

Ja man kan ju undra. I fyra veckor nästan exakt hade vi snö. Det första stora snöfallet som stannade kvar kom samma dag som vi hämtade lille Sixten i Linköping.

Den lilla busungen är nu fyra och en halv månad och spinner så fort man tar i honom. Härom fredagen så bytte jag med Sofi, hon jobbade åt mig på eftermiddagen mot att jag dammsög hemma hos henne (hon skulle ha gäster på kvällen). Det gjorde jag så gärna. Då passade jag på att dra ut soffan för att få tag på alla leksaker som Sixten petar in där. Jag tog Sixten under armen så han inte skulle fastna nånstans när jag flyttade soffan. I min famn, medan jag drar o puttar soffa, spinner han så det dånar! Lille goe kissen!

Han har varit hemma hos oss ett par gånger men inte ute ur buren någon gång på egen tass. Bara i famnen på nån av oss. Mina katter reagerar olika, Nalleman gömmer sig, Tösen tar distans o morrar lite, Valentin går runt buren och fräser. Knaskatt! :)   Snart ska vi släppa ut Sixten men jag ska kattungesäkra hemma först.

I övrigt har veckan rusat fram. Skulle premiär-cyklat på måndagen men då var det många minus på morgonen, skulle cyklat på tisdagen, men då kom nått annat emellan, skulle cyklat på onsdagen, men då skulle jag hämta ett släp och fixa hem en ny säng till Sofi. Blev inte så utan fick även hoppa över cykling på torsdagen för då hämtade vi sängen. Så i fredags hade jag premiärturen till o från jobbet. Härligt att cykla och den nya cykeln är rena himmelriket.

I lördags tog jag mig till Stadium och köpte mig ett nytt fint regnställ. Illgrön jacka och svarta byxor i tunt material. Nu slipper jag basta i gummi-regnstället jag har sen innan. Det regnstället är mer för grovarbete som fiske o dyl i regn.

Nu till nått kul. För någon vecka sedan visade jag att en orchidee hade satt knopp. För mig var det första gången detta hände.

Nu ser den knoppen ut så här:


Sen såg jag att den även hade en granne med stora knoppar!


Å den hade också en granne, med en knopp!


Förutom dessa orchideer så var jag och handlade upp mig på ampelliljor på Maxi. De var billiga och fina. Det tog väl ungefär 3 minuter från det blomman hamnade i fönstret tills den var kuperad!


Ja ja, det är ju till kissarna jag köper dem. Försökte med sk kattgräs. De nosade på det, tittade på mig, fnyste åt gräset och gick. "Matte, menar du att vi ska ta det där?" verkade de säga när de gick. Så jag får väl fortsätta köpa ampelliljor.

Det var väl det lilla jag hade för denna gång. Vi hörs igen!

RSS 2.0