20 maj Nu kommer ett inlägg, äntligen

Jo jag har mina giltiga skäl till att låta bloggen vila. Har inte mått på topp nämnligen.

Men jag ska väl börja från början.

Förra lördagen skulle vi ut på festligheter. Jag hade sett fram emot detta. En arbetskamrat till mig spelar i ett band och denna lördag skulle de ha releasparty på en krog. I sista minut backar min älskling ur men dottern kastar sig snabbt in i hans ställe. Eftersom hon äter medicin så tog vi bil och hon var chaufför.

Inför denna kväll hade jag ny outfit. Hittade ett fint linne som passade bra till jeansen och under jeansjackan.Till detta glittriga linne kompletterade jag med fina gröna örhängen som jag köpt för en väldigt billig peng av en kompis på ett forum.Å så inhandlades nytt till ansiktet. Det gamla var tokslutKan ju så här i efterhand säga att allt fungerade som det skulle

Nåväl, dotter o jag drog i väg och hade jätteroligt. När vi sedan bestämde oss för att gå hem och skulle hämta jackorna, tja, då fick jag "hjälp" att ta mig ner för en lång stentrappa modell äldre. Fallet såg otäckt ut men jag tog mig hem i allafall. Det var väl inte förrän jag klev ur bilen som jag kände att jag hade fruktansvärt ont i kroppen.

Hela högra sidan hade fått sin beskärda del av smällar. Blåmärken bak på axeln är vad som avslöjar det och ett blåmärke på sidan av magen.

Men jag har inte kunnat gå, inte sitta, inte ligga i några längre stunder. Att röra sig har varit en plåga. Jag var ledig på måndagen för jag skulle inte kunna göra mycket på  jobbet. Tisdagen jobbade jag 07-12 och den kvällen hade jag konstant kramp bak i ryggen. Lite för mycket jobb lite för tidigt. Onsdagen var jag bara där 07-10 och åkte sen hem och vilade. Torsdag var vi ju nästan alla lediga och jag vilade och rörde mig om vartannat. Lyssnade mycket på min kropp under denna period. Fredag jobbade jag hela dagen.

Nu känner jag mig inte 100% och cykel kan jag ju glömma ett tag framöver. Tänk så det kan gå.

Men jag har varit ompysslad av alla katter i alla fall. De har förstått att matte haft ont. Forskare säger ju att kattens spinnande kan påskynda läkning. Att spinnandet är i en tonart som kroppen reagerar på. Jag kan faktiskt säga att det stämmer. Nalleman la sig brevid min onda sida och la sin mage mot min sida och började tokspinna. Värken försvann, under tiden han låg där, och var inte lika intensiv när han försvann.

Doktor Nalleman strechar o vilar


Idag har det varit strålande sol och varma vindar så jag har faktiskt tillbringat stor del av dagen i solstolen. Vågade inte lägga mig i solsängen utan tog en av de ställbara stolar vi har till matbordet. Dator med grekisk radio gjorde mig sällskap. För att skydda datorn från solen tog jag mitt grekiska paraply till hjälp. Låste det med min tröja så det inte skulle blåsa bort.Nu vankas en ny arbetsvecka och jag är glad att det fortfarande går buss till jobbet.......

5 maj Cykeltur o Bröllop

Jo, faktiskt. Efter frukost idag gav vi oss i väg på cyklarna. Vi skulle cykla runt sjön som ligger vid vårat, Bergundasjön. Jag kan säga att det är 1,2 mil runt och det är inte fritt från backar.

Här kommer lite bilder från turen. Vi stannade först i Bokhultet där bokskogen visade sin spröda gröna grönska mot en klarblå himmel. Tur man inte ser hur det blåser.Visst ser det härligt ut!

Nästa fotostopp kom några kilometer senare. Här syns det på träden att vinden var kraftig!

Sen trampade vi vidare. Vi kom till en kort men väldigt brant backe. Där sa mitt knäppande knä aj så jag fick gå upp. Några tramptag senare kom vi fram till en grillplats och där stannade vi lite så jag fick böja knät till rätta eller vad som nu behövdes. Där passade vi även på att fota.


Där strax till vänster bakom ön bor vi!

45 minuter tog det att ta sig runt på inte helt felfria vägar. Grus och skogsvägar runt om, man fick kryssa mellan hålor, lösgrus och hästbajs!

Men vi kände oss väldigt nyttiga när vi kom hem.

Slappade fram till det var dags att ta på sig för att gå på bröllop. Ja vi skulle bara vara med i själva kyrkan, sen avvika. Vi kände ju bara bruden genom vår dotter så vi var lite malplacerade på festen efter.

Fina var de, brudparet och de passade även på att döpa sin lilla dotter. Jag lägger inte ut några bilder här för jag har inte kollat med dem om det är ok.

Avslutar med en söt bild på mattes bebis. Ja det är han faktiskt. Han kommer till mig o säger "meep" då ska han lyftas upp och ges ömhet en liten stund, sen räcker det. Samma sak på natten. Gärna ligga över halsen på matte, eller mjölktrampa matte på magen när hon är kissnödig! Goaste sötaste Valentin!

4 maj Inte mycket har hänt

Nalleman, jag och Sofi har varit i Kalmar för att Nalleman skulle träffa veterinär Torkel som skulle scanna hans hjärta igen. Nalleman ligger i riskzonen för en hjärtsjukdom som heter HCM. Torkel är en av landets främsta hjärtspecialister just på katt.

Vi åker till Kalmar när Torkel är där för annars håller han till i Helsingborg och det är lite långt att köra. Nalleman brukar vi söva för han är en kittlig katt och fem man har svårt att hålla honom så still att Torkel kan läsa av honom korrekt.

Sövd skulle han bli nu med. Men goa Nalleman, han svarade inte riktigt på sederingen. Han var lite halv-vaken hela tiden men orkade liksom inte protestera. När vi väl släppte honom så skulle vi ha en vikt på honom. När han var klar på vågen, satte han sig upp och var hyfsat vaken. Torkel ger honom i alla fall en uppvakningsspruta o vips så var Nalleman klarvaken. Goaste kissen var jättesnäll och fick frikort av Torkel. Nu kan vi hoppa över ett år så nästa gång blir 2014.

Detta hände på fredagen. Lördagen tog vi det lugnt, gubben o jag. Vi åkte ner till stan och gick ut för att äta gott. Vi gick på nya Stars & Stripes och jag kan inte klaga på varken mat eller service.

Söndagen, då kom han.........Sixten den förskräcklige! Men det går bättre och bättre. Ingen gömde sig under sängen utan gick omkring som vanligt. Ett antal spott o fräs åt stackars Sixten blev det förståss, och något litet utfall men inga slagsmål.

Vi skulle äta tacos för första gången på ÅR. Lilla söta Tösen har kommit så långt från den skygga lilla kisse hon var när hon kom till oss.  Har just nu inte tillgång till bilderna men någon kanske kommer ihåg den lilla hönan som låg o tryckte under matbordet. Nu ska hon vara nära matte och ligger hemskt gärna i knät på matte o bara matte. Nu när vi skulle göra tacos, då gjorde hon mig sällskap vid skärbrädan


Annat var det med Nalleman. Vi hade haft havrekakor med oss till fikat när vi körde till Kalmar. Väl hemma hamnade paketet på köksbänken en kort stund. Gissa vilket matfixerat matvrak som hitta dem!!!!??? Säga vad man vill om Nalleman, men han visar i alla fall att han varit där, heheheFör att återgå till görandet av tacos. Tösen ligger nån meter i från och bara tittar. Det samma gör Valentin om det skulle intressera honom, vilket det sällan gör.

Nalleman däremot är inte lika fin i kanten. Här kommer en liten sekvens om hur man mosar en gurka med kroppen!

Ja han är go vår Nalleman, husses kisse (fast lite mattes med)

Sixten härjade runt hela dagen men tillslut var han lite trött. Han kastrerades i veckan så snart ska väl hormonerna försvunnit från honom.

När han var trött tog han igen sig i Nallemans hängmatta.
När Sixten åkt slocknade våra katter på två sekunder. Nalleman i hängmattan


Tösen i trädet
Å Valentin i transportburen som han älskar att sova i

Dagen efter kom Sixten den förskräcklige tillbaka. Nu skulle han försöka gå i sele ute.
Mycket tvekan och på marken var det inte tal om att stå på

Nä jag går in igen, här var det läskigt på utsidan.Det var Valborg som for förbi och nu väntar ytterligare en helg.

Nu ska vi på bröllop! Sofis kompis ska gifta sig och vi ska hälsa på i kyrkan ialla fall.  Får se om det blir några bilder därifrån.


RSS 2.0