27 oktober Lite bilder och annat påhitt!

Ja, vad ska jag börja.......jo jag börjar nog med när vi var hos veterinären tidigt i somras. Veterinären i Kalmar. Vi åker dit en gång om året för att scanna Nallemans hjärta. Men det har jag nog skrivit om tidigare så det var inte det jag ville nämna.
 
Nä nu har jag fört över bilder från min mobil till datorn och där låg ju lite bilder som inte visats förr. Utanför veterinären stod denna underbara Wolksvagen. En välskött fin liten bil. Med solskärm och allt.
Så fin så det var inte sant! I bakrutan hade ägaren ställt upp små modeller av Wvn
Gulligt!
 
Det var det om detta.
Nu hoppar vi raskt till hösten när vi var i Göteborg för att ställa ut lilla Sixten. På resan dit fick han lämna sin bur och flytta fram i mitt knä. Vi gjorde det bara en liten del av vägen och han hade sele på sig hela tiden.
Men han tyckte det var superintressant att kunna titta ut, han älskar att åka bil den katten!
 
På utställningen så satt vi placerade mitt emot en långhårig manx-fröken. Manx har ingen svans och långhåriga är inte helt vanligt. Men hon var så söt, så mild och snäll. Jag kallade henne för näpen och det hade även domaren gjort. Hemma hade hon två halvstora kattungar som väntade på henne.
Hon var så liten o nätt, lilla gumman!
 
Så nu var det slut på gammal skåpmat! Nu till vad som hänt i helgen, eller rättare sagt i fredags!
 
Janne och jag åkte till Ronneby för att bo en natt på ronneby Brunn och gå på rock-konsert. Ett toppen-band i från Schweiz skulle spela. Gotthard heter de och är du nyfiken finns de på gotthard.com. Vi hade tänkt att tillbringa eftermiddagen i den fina brunnsparken och vandra. Men ack, de planerna gick om intet. Kolla här!
 
 
Detta kom när vi körde in i Ronneby.
 
 
Hagel! Sen kom det ideliga hagelstormar hela eftermiddagen. Som tur var hade de slutat tills vi skulle ta oss till konserten eftersom det var gångavstånd, men gissa om det var snorhalt ute.
 
När vi kom fram till hotellet fick vi vårt rum. I huvudbyggnaden tredje rummet från receptionen. Njaeee sa jag, jag har ju faktiskt bokat på Silverhill (ett anex som du når genom inbyggd gångväg). Jag vet nämnligen att rummen på Silverhill är större. Efter att ha pratat lite med receptionisten så bytte hon rum för oss. Så från ett högst ordinärt dubbelrum fick vi en Spa-Svit! De du!
Ett dubbelrum fast med vardagsrum också
 
Utsikten var ok. Vi såg rakt ner i spa-avdelningens poolområde. Där simmade folk omkring och jag kan tro att man kan göra det här med, fast på sommaren
Nu såg det lite kallt ut med allt hagel.
Men det satt några glada själar i en badtunna så länge de kunde tills haglet drev in dem (de är ungefär mitt i bilden bakom lite grönt)
 
Idag när vi vaknade var solen framme, då såg det ut så här
Inte lika mycket hagel på marken men på taket...
Det var 7 grader kallt och halt som attan. Till och med vattnet hade frusigt i den grundare delen
 
Men nu till fredagkvällen:
 
Konserten var kanon, här kommer lite bilder där ifrån. Tänk på att de är tagna med mobilen och mitt i folkhavet (fast vi stod två rader från scenen!)
 
 
 
 
Jag tror Janne fick blodad tand i alla fall.
 
När vi kom hem, efter en väldigt långsam körning i halkan, ställde vi oss och gjorde lasagne. Många portioner åkte in i frysen!
 
Sen satte vi oss och tittade på förra loppet av Formel 1, som vi hade inspelat och efter det såg vi filmen Rock of Ages. När den var slut var klockan 21.50. Janne gick in för att bädda upp så vi kunde lägga oss och jag fick hybris för att jag inte hade packat något inför jobbet i morgon. Vi blev båda plötsligt medvetna om att det var lördag i dag och att morgondagen är ledig söndag! Härligt! Nu fick vi liksom en ledig bonusdag!
 
Det var tre katter som var glada i att se oss i alla fall. De har varit i samma rum som oss hela kvällen, liksom haft full koll, för tänk om vi försvinner igen!
 
Imorgon är det söndag och alla klockor har backat en timme. DÅ kan jag packa ihop mig inför jobbet, det är ju rätt dag. Städning står också på tapeten, som alla söndagar, samt Formel1 icke att förglömma!
 
Men nu säger jag GODNATT och tackar för mig!
 
 
 

11 oktober Hockey hockey hockey

Tja det är det som visas på tv ikväll och jag häckar vid datorn.
 
Pontus har hjälpt mig kränga på ett vinterdäck till cykeln. Det är marigt att cykla nu när svarthalkan slår till, löven fryser och jag kör mycket vid sjökanten. Men nu ska det kännas lite säkrare. Det sitter på framhjulet bara för det är ju det som sticker när det är halt.
 
När jag ändå höll på så passade jag på att sätta på fräcka reflex på ekrarna.
 
Nu syns jag ännu bättre från sidan.
 
Bjuder till sist på några fina bilder på Nalleman o Valentin
 
Jag gillar vatten när jag slipper bada!
Bada!!!!!! Då blir jag så här sur!
Men som sagt, jag gillar vatten!
 
Jag väntar på maten, kommer den snart???
 
Jag har hottat upp min iPhone lite grann. Den har fått fint Ed Hardy skal
 
Och en blingbling knapp på hem-knappen
 
Nu blev den lite mer min.
 
Det var allt för idag. Ha en bra fortsättning på kvällen. Mina tankar i kväll går till goda vänner på västkusten som genomgår en svårt tid.

7 oktober Solsidan har premiär!

Japp, den börjar alldeles nu när jag sitter här o bloggar. Får se hur det går med bloggandet då....
 
Idag har det varit städ och pyssel dag. Nalleman har tagit det lugnt i sin nya korg
 
Jag har gått o irriterat mig på mina nya gardiner. De är ju i ett litet styvare tyg och de får inget fint fall där de hänger. Funderar på att köpa blytyngder.... Så slår mig tanken, mamma kanske hade några i stolen!
 
Hon hade en systol. Så här ser den ut
 
Under den finns en låda
 
I den lådan hittade jag massor
 
Bland annat blyband
Så nu har jag sytt in dem i gardinerna och dessutom lagt upp dem med symaskinens hjälp för en gång skull. Andra gardiner brukar strykas upp eller nålas.....fusk......?
 
Så nu hänger de fint
 
Nä nu ska jag ägna mig åt Solsidan!
 
Tjing!
 

6 oktober Ytterligare ett steg framåt

Ja, dagarna räknas ner inför julresan. Vi har beslutat att fira jul den 18 december med barnen och när vi kommer hem så kommer Jannes pappa o hans fru för att fira Janne. Jo han fyller ju jämnt och flyr fältet.
 
Men innan vi åker till varmare breddgrade så ska vi ta en tur till Ronneby. Vi ska ta en minisemester och se på en rockgrupp som heter Gotthard och som kommer från Schweiz. De är fantastikt bra och det ska blir roligt att höra dem live.
 
Idag har jag ägnat mig åt att baka. Ibland faller andan på. Det blev två limpor av Fias Fiberbröd och fyra Hönökakor som blev mer åt tekakshållet
 
Limporna hann jag baka på morgonen men sen åkte jag en tur till stan. Fyndade fina handdukar. Vi har dem som skydd över spishällen så det är roligt med färgglada handdukar. De är dock svåra att fota på bänken men kan i alla fall se vad de har för färg!
Denna sista stämmer så väl på mig så den får hänga för att torka händerna på. Att det sen egentligen står "jag älskar att SE DIG diska, det struntar jag i.
 
I stan köpte jag även en sak till kissarna. De gillar ju att ligga i sin korg där de har sina leksaker men nu hittade jag en korg för djur. Valentin tvekade inte en sekund och sedan korgen kom på golvet har den inte varit tom många minuter. Alla gillar den!
 
Ny gardin till vardagsrummet har jag också fått upp idag. De är svåra att visa på bild men de är där!
 
Förra gången jag var i stan köpte jag fina ljuslampetter till fönstret. De är så fina när de är tända!
Ursäkta dåligt foto!
 
För ett par helger sedan såg jag att vi hade fått skadeväxter i akvariet. Skäggalger tror jag de hette. Det såg ialla fall ut som om Nalleman lagt ner sin avdragna päls där. Så det blev storrengöring och nya växter köptes in för jag slängde de som algerna satt fast i.
 
Jag fick mig ett par snabbväxande rackare och nu börjar de verkligen fylla akvariet. Imorgon när det är städdag ska jag ta och snygga till där. Jag fick dem ca 8 cm höga och bara på 4 dagar hade de vuxit upp till vattenytan!
 
Det var allt för denna gång, vi hörs snart igen!

RSS 2.0