29 september Nu är jag här igen

Jo det har ju hänt en del men jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga.
 
Den14 september åkte jag och Sofi till Göteborg för att ställa ut Sixten i två dagar. Vi körde fredag, strax före lunch,och passade på att hälsa på våra vänner i Kungsbacka och sedan ta oss till kyrkogården i Älvsåker. Min mammas släkt ligger där och graven är sedan tidigt 1700-tal. Kommer inte ihåg hur många som låg i den men jag har för mig att de sa 36 personer när jag ringde Kyrkogårdsförvaltningen.
 
Två av stenarna är så gamla och ansatta att man knappt kan ana vad det står på dem. På denna första kan man känna namnet Andersson och årtalet 1816
 
 
Men den äldsta stenen, där syns inte alls vad det står.
 
Det vore roligt och se om de kunde få fram något på Kyrkogårdsförvaltningen. Kanske ska lägga lite energi i det någon dag.
 
Kyrkan är fin i alla fall. Mamma och pappa gifte sig här 1950
 
Sen åkte vi till Göteborg. Vi skulle bo på Formule 1, som låg ett stenkast från utställningslokalen. Men där blev vi inte långvariga, typ bara i 20 minuter. Omständigheter som inte var så trevliga gjorde att vi tog telefonkontakt med Hotels.com som jag bokat hos och de hjälpte oss på studs att få ett nytt hotell bokat. Ett som tog husdjur, eftersom vi hade lille Sixten med oss. Pengarna fick jag tillgodräkna mig på den nya bokningen. TACK!
 
Vi hamnade sen på Quality Panorama Hotell, i ett fräscht rum och frukost som ingick i priset! Om jag säger så här; toalett och dusch, tvål och låsbar dörr, det fick vi här men inte på Formula 1. Här fanns inte heller 20-talet hårt arbetande polacker som festade hårt en fredagkväll.
 
Till utställningen då. Den gick strålande kan jag ju säga. Sixten behövde ta nått som heter CAP båda dagarna och det gjorde han!
 
Lite från lördagen när han var uppe hos en italiensk domare.
Detta är inte Sixten utan en Cornish Rex
 
- Vad gör han där framme?
 
 
En liten Devon hona. Ingen konkurrent till Sixten i första skedet.
 
- Nu är det väl snart jag väl?
 
- Ge mig leksaken!
- Släpp ner mig jag får svindel!!
 
Klurigt att vara domare i bland
 
Men roligt också!
 
Vi kom tillbaka till hotellet trötta och stolta. Vilade en stund och sedan gick vi till Hard Rock Café för att äta en god bit mat. Efter det tog vi bussen till hotellet och somnade ovaggade på studs!
 
Nästa dag var vi på plats igen. Men denna dag var mitt intresse riktat på Qvintus! En härlig maine coon på 10 månader. Han är fertil och det kan kanske förklara hans underbara storlek!
 
Husse är stark och det är tur!
Titta en sån underbar hane! Så snäll i temperamentet, pratade med människor som brydde sig om honom. Valentin kan ju dra nått gammalt över sig, här ligger han i lä. Så stor blir han aldrig!
Goaste Qvitus! Vilken box! (nosparti alltså)
Ni som känner mig förstår att jag blev kär vid första ögonkastet. En eloge till Qvitus husse som gett honom en dubbelbur så han kunde sträcka ut sig i sin fulla underbara längd!
 
Sen var det en lång resa hem. Sixten är ju den snällaste katt jag varit med om när det kommer till bilåkning. Han fick sitta i sin sele i knät en liten stund, både på resan till Göteborg och hem. Det var spännande. Sen sov han i sin bur o sa inte pip. Tänk om våra katter var så. Nä, där ska en behöva drogas till en ragglande dam, en ska ha åksjuketablett i rätt mängd så han inte dreglar som en gammal bulldog och den tredje blir nervös och orolig för de andra två inte är som de brukar. Suck!
 
Nu väntar en sista utställning för Sixten, då får han säkert sin titel. Men det får bli en utställning här omkring så det blir fram o tillbaka samma dag.
 
Nu ska vi bänka oss framför tvn.
Ha det!
 

2-9 september Rhodos!!

Här kommer då bilderna från vår semester. Av hänsyn till mina engelska läsare kommer jag att skriva så mycket jag kan på engelska, eller ialla fall det som berör dem.
 
Vi började vår resa lördagen den 1 september. Sonen skulle ha fest hemma och min vanliga förvandlig av dygnsrytmen skulle inte fungera. Vi hade bokat oss på flygplatshotellet.se och där skulle vi sova några timmar innan det var dags att träda in på Landvetter.
 
Men innan vi kom till hotellet stannade vi till i mina barndomstrakter och hälsade på Jane, Bosse o Stetson.
 
Jag fick några goa bilder på Stetson. Det ser ut som ha ler åt kameran, eller hur?!
 

Goaste Stetson. Australian Cattle Dog har jag för mig rasen heter. Har jag rätt Jane?
 
Så bjöd de på underbar lunch. Här sitter vi o frossar!
 
Be mig inte tala om vad vi åt för det var så invecklat recept. Men det kommer säkert en kommentar så småningom om detta :).
 
De bodde så underbart. Vid skogskanten och med denna underbara utsikt.
 
Hästar precis in på knuten när det vill sig. Många hagar har de att välja på, hästarna, så det är väl inte alltid de finns tätt inpå.
 
Sen, efter mycket god mat, åkte vi mätta o goa vidare till hotellt. Vi hade två flaskor vin o chipspåsar med oss. Vad blev det av det? Inget. Vinet åkte in i bilen och chipsen i ryggan till att ha till ölen lite senare.
 
Så kom vi till Landvetter. Här är vårt flygplan. Vid det allra sista fönstret, där satt vi, längst bak. Jo det fungerar för på Diagoras flygplats får man gå av bak, så vi var först ut.
 
Here we are at Landvetter Airport. This is our plane. Our seats is by the last window you can see. It's no problem to sit back there. At Diagoras they let you of at the rear and at the front. So we was the firts one of the plane!
 
Här är då den efterlängtade ölen och jägermeistern. Dyrt som kvicksilver men det hör till. Ni er väl chipsen som ligger på brickan? De kom väl till pass.
This is what we take at the bar at the airport. Beer and Jagermeister! A good book and some chips and your in almost in heaven!
Vi landade som vi skulle och fick en bra busstur ner till Lothiarika. Solstol intogs ganska snabbt och brännan påbörjades.
 
Nästa dag var det min födelsedag. Av underbara Helen och Dave fick jag ett gratulationskort och av min älskade man fick jag ett fint halsband och en blomma!
The next day was my birthday. Of wonderful Helen and Dave I got my first english birthday-card ever! From my loving Janne I got a nice necklace and a wonderful flower.
På kvällen skulle vi ut o äta med Helen o Dave. De fick bestämma restaurang. Vi hamnade på Corellis. Det låg precis i början av Pefkos och där hade vi aldrig varit.
In the evening it was time for Helen and Dave to take us to a restaurang of their choice. We ended up at Corellis, a nice restaurant in the outside of Pefkos. We hade never been there, but this was not our last time!Vad ska man välja?
What to choose?
 
Nåväl, efter mycket vånda beställde jag en Corelli kyckling special, Helen kalv, Dave kyckling hawaii och Janne en Jack Daniels stek!
 
Mycket mat!
Much food!

Min Specialkyckling. Den kom in i ett friterat skal och sen var det kycklingbitar i en sås av saffran med cashewnötter, champinjoner och parika i. Urgott! Till detta denna tallrik som står i förgrunden. Kokta morötter, ris, rödbetor, broccoli och en bakad potatis!
For my english friends, I'm only discribing the food but you all knew what I ate!
 

Här är Daves hawaii-kyckling!
Daves hawaii chicken!
 
Helens kalv
Helens sorloin
 
Jannes påbörjade stek
Jannes steak
 
Efter maten åkte vi vidare in till Pefkos. Vi hamnade på ett ställe som hette Bambooze
After dinner we went to Pefkos and ended up at a place called Bambooze.
 
Ett trevligt ställe men mycket folk och mycket engelsmän. Det är ju lite av ett mecka för dem här.
A real nice place with a lot of people, not at all as at "home".
 
Vi tog oss några öl här och sen åkte vi vidare.
Väl hemma hamnade vi på Crazy Georges Bar. Helen o Dave kände dem som hade det och vi tog ytterligare en öl. Fast innan vi hamnade där hade vi varit förbi Helen o Daves och hämtat upp underbara Lucky!
Lovely lovely Lucky!
Suddig bild men vad gör det! Söting!
A bad picture but that dosn't matter, she's so lovely!
 
Efter denna födelsdagskväll gick vi mätta o belåtna till sängs!
 
Nästa dag var det lika underbart väder. Glada Helen kom förbi med kvasten i högsta hugg och hejade på oss.
Det är tisdag idag och det innebär Grekisk afton i poolbaren. Vi har sett det förr men det är trevligt.
Next day we woke up to the same fine weather. Happy Helen said Godmorning to us when we had breakfast. Tonight it's time for Greek Night.
 
Här liksom ena baksidan av baren
Skymningen har lagt sig.
Här står tallrikarna med grekisk sallad och bara väntar på att få serveras
The salads are waiting to be served
Kockarna George och Spiros står o grillar för fulla muggar. Gott blir det i alla fall!
Here's the chefs, George and Spiros. Making tastefull food for us.
Bartendern. Blev inte klok på om hon hetter Cherrie eller Kerrie. Lär väl få ett svar från Helen här. Trevlig är hon i alla fall!
Here's the bar-keeper. Is her namne Cherrie or Kerrie? I don't know. But she's nice anyway!
Här är en annan George. Just här har han serverat oss det goda rosévinet. George jobbade sin sista kväll för säsongen. Sen skulle han vara ledig på Rhodos en vecka, sen skulle han åka till sin dotter och barnbarn i Kanada.
Here's another George. This was his last night for the season. He was heading for Canada to see his daughter and grandchild.
 
Här kommer lite skymningsbilder
Sen kom underhållningen. Duktiga lokala dansare.l Jag låter även här bilderna tala för sig själva.
Then the show started. Local dancers, very good.
Så kom det en lite blåklädd varelse smygande. Vi började prata med henne och hon slog sig ned vid vårt bord. Det var tjejen från Apollo, som för övrigt hade ett litet kontor på hotellet. En väldigt trevlig tjej.
The girl from Apollo sat down at our table during the show. A nice girl indeed.
Helt plötsligt ljöd det sång ur högtalarna, av en röst vi kände igen. Då hade George tagit microfonen och sjöng någon smäcktande ballad på grekiska.
George is singing on his last night!
Personalen tittade på
Georges fan-club!
Så visade en av dansarna att hans tandläkare minsann gjort ett bra jobb
He has got a good dentist!
Sen var det dag för publiken att engagera sig. Herrar skulle upp och göra danssteg efter vad de blev visade och sen skulle de ner på golvet och dricka ett glas vatten.
Time for the audience to take part in the action!
Jo det gick ju bra för alla och för att kora en vinnare var det att ta fram herrarnas damer.
To deside who's the winner, the ladies had to join their man.
 
Den som kysstes bäst vann.
The best kisser won!
Vem som vann? Avslöjar jag inte
Who won? I won't tell!
 
Under tiden detta pågick fick jag en cola o Captain Morgan (numera omdöpt till Henry) av Kris
Här är Kris
During the show I got a coke and Captain Morgan (now that drink is called Henry) by Kris.
This is Kris.
Här är drinken. Jag hade klagat på att jag aldrig fick några roliga saker i min Henry. Men nu fick jag minsann!
Here's my Henry. I was complaining about not getting any funny things in my drink. Now I got it!
Här är alla!
Here's everybody!

George både där uppe och nedanför


Yannis och Kerri
 
Så var grekkvällen slut. Vi la oss nöjda med dagen.
 
Dagen efter, onsdag. Idag fick vi besök av en Balkongkatt

- Jag är hungrig!
 

- Okey, kel går också bra!

- Lägger mig här o ser om ni tappar nått på balkongen.
 
Så gjorde vi som vi brukar, solade och badade hela dagen. Åt gott på kvällen hos Perelkes, som vanligt.
 
Så kom torsdagen. Vi "jobbade" på solbrännan under dagen och fick en inbjudan av Helen att komma hem till dem på kvällen. Vi tackade naturligtvis ja.
Thursday; sunbading and bading all day long. Got an invitation from Helen to visit them at home in the evening. Of course we said yes!
 
Helens "svärdotter" hade tagit hand om fyra små nya kattungar. Mamman hade blivit överkörd och de små liven hade ingen som tog hand om den. Så Mariell, som hon heter, tog hem kattungarna och matar dem var tredje timme. Naturligtvis var vi tvugna att se o känna på de små liven.
Helen langar katt!
These small kittens were rescued by Mariell. Small and tiny. Hopefully they will find homes to go to.
 
Efter kattkelet tog vi plats ute på deras terass. En underbar plats. Janne fattade genast tag i Lucky
Svårt att få bra bild på hund som hela tiden far omkring
Jan and Lucky. I wonder who is the luckiest one???
 
Lycky ville visa oss sina domäner

Här o där grävde hon lite och hittade en godbit.
 
Trädgårdens härskare, det är Domino:

He has a lay-back pose!
 

De båda går i hop i alla fall. Domino har lagt beslag på sängen förståss.
Domino takes the bed, Lucky has her bone!
 
Mörk bild men vi finns där i skummet!
 
 
Så kom Lucky upp i mitt knä.
För att få lite chips. Sen gick hon o hämtade sin skål och fick lite öl (!) i den. Goaste Lucky!
In my knee to get som chips. After that she picked up her bowl and got some beer!
 
Så kom Gizmo och hälsade på
Han var svårflirtad så denna bild är allt jag har. Men han var fluffy!
 

- Pleeeeeeeaaaaaassssse give me some more beer!!!!
 
Sen var det dags för mannekängen Lucky. I sin tutu!


Mummys dearest!
 


Man kan busa även i kjol!
Efter visningen tog Lucky igen sig hos Janne

- Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Thank you Helen and Dave for a wonderful evening! I sincerly hope that you can visit us in Sweden some time!
 
Här kommer nu lite soliga bilder från trakten
 

Vår frukost
Breakfast!
 

Denna båt låg plötsligt utanför oss. Det var en stor rackare, med amerikansk flagg.
One day this layed outside...... American flagg

Kan det vara BonJovi, Sam Eliottt, Obama eller vem? Tja vi lär aldrig få veta för de kom aldrig i land.
Could it be BonJovi, Sam Eliott, Obama or who? Well, we will never know, they stayed on the boat.
 

Semester! Kl 18.28 7 september 2012 29.6 grader varmt i skuggan! Klart en öl passar då!
Vacation! 6.28 pm september 7, 29.6 degrees in the shadow! And a beer of course!
 

Här är en ny medlem i poolbaren. Vet i sjutton vad hon hette men nått som lät som Roro tror jag. Följde Yannis som en skugga. Hon hade en liten bjällra i halsbandet så man hörde när Yannis kom!
The new helping hand in the pool bar. Were ever Yannis goes she goes to so you know where Yannis is!
 
Lördag, då hade Helen gjort detta fina till sängen!
Dear Helen made this for us! Wonderful!
Hon är ju bara för söt!
 
Sen var det dags att åka hem igen. Jaja vi har ju shoppat lite. Jag köpte mig kland annat en ny liten plånbok. Med MASSOR av fack! Kolla här bara. Får det till 17 fack!
Here comes all my shopping!
Så köpte jag bokmärken så klart
En ny tavla till oss
Enligt mamma var alla tavlor i denna färgsättningen från början.
 
En ny kalender till köket
Av söta Ritsa fick vi presenter från hennes bröllop. Själv gick hon omkring med en liten mage och i november ska hon ha en liten flicka eller pojke. Alla bröllopsgäster fick en sån här ask o Janne och jag fick var sin.
A weeding-gift from Ritsa.
Det låg goda mandlar i den.
 
På flygplatsen handlade jag mig ett armband
A bracelet I bought at the airport
 
Å på flyget en parfym
And a perfume
 
Det var allt för denna gång. Vi hoppas innerligt att ekonomin tillåter oss att åka nästa år också. Då ska det bli två veckor för någon passar på att fylla jämnt då.....
 
That's all for now. We sincerely hope to come back next year. Some one is having a birthday again.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 september Denna ödesdag

Ja det vill jag verkligen kalla den. Först är det Ronnie Petersson som togs i från oss denna dag 1978. Sen är det det hemska terrordådet mot Twin Towers, vem minns inte det?
 
Ni som sitter otåligt och väntar på bilder från semestern, ni får vara tåliga. Troligen hinner jag inte mer än ett par blider per kväll och till helgen väntar utställning i Göteborg. Kanske datorn kan åka med då.
 
Ha det så bra så länge!

RSS 2.0