29 april Nytt barnbarn och stora shoppardagen!

Jag börjar väl från början. Vi har fått ett nytt litet fyrfota barnbarn. Elton heter han och är av samma ras som sin "storbror", en devon rex.
 
En liten plutt, som ser upp till storebror.
 
Han kan allt bli lång!
 
Två lampor har han också inbyggda!
 
Det är en viss storleksskillnad!
 
- Vad gör han nu, odågan?!
 
- jaha busar med bollen
 
- Jag kan busa med dig Elton!
 
Jag måste visa vad fina saker dottern har hemma. Dessa katter köpte vi härom helgen när vi var i Konkursbutiken i Väckelsång.
 
Å dessa köpte hon när hon var i Mexico
Visst är de fina!
 
I går satt jag vid bilen större delen av dagen och pillade bort text."Provkör ny bil från Liljas Liljas.se" stod det över hela sidan på bilen. En öm tumme senare var den ren o fin.
Till och med tvättad!
 
Idag rullar den till Bordershop i Puttgarden. Man och son åker dit för att förse oss med flytande föda till den stora roliga fest vi ska ha på lördag. Själv var jag uppe med tuppen och skulle åka och handla. Innan jag lämnar huset vill jag gärna ha koll på var alla katter är så ingen är inlåst någonstans (har ju hänt). Letar som en galning efter Valentin. Tillslut hittade jag honom, eller i alla fall en del av honom.
Sen kunde jag åka.
 
Jo då, handlade gjorde jag, en hel massa!
Nej det stora paketet till höger är inte glass, det är fetaost!
 
Vi ska ha grekiskt tema på vår fest, där av det stora paketet fetaost.
 
När allt var inplockat var det dags att börja laga moussaka. Att laga en god moussaka tar sin tid. Den ska koka ett tag så smaken går in. Dessutom skulle jag göra den glutenfri. Inte så svårt, bara göra ostsåsen på maizena i stället. Sen kom jag då till momentet, ströbröd på. Attans det var jag ju tvungen att hoppa över. Men så hittade jag majsströbröd! Jippi, det blir ju bra! Så nu har jag gjort två stora moussaka som är glutenfria och en som är vegetarisk. Sen blev det en liten bonus som jag ska äta till lunch i morgon.
 
När moussakorna var klara var det dags att ta itu med korvarna. Jag hade satt smeten innan jag gjorde moussakan för den ska dra, gärna 12 timmar eller ett dygn. Nu fick det räcka med fyra timmar.
 
Många korvar blir det
 
Å mycket smet kvar.
 
Här är dagens resultat av matlagningen
 
Känner mig tillfreds med dagen. Moussakan blev supergod och korvarna med. Nu ska allt bara svalna och sen in i frysen inför lördagen.
 
I morgon ska jag göra baklava. Det tar säkert hela dan, det är så krångligt och kladdigt.
 
Snippsnapp, det kommer nog en bakalava-rapport i morgon!
 
 
 

21 april Tjohopp vad tiden går!

Jo det är ju ett tag sen sist. En liten ilsken förkylning kom min väg men nu har den gått igen. Vad har hänt sen sist då? Tja inte några världsliga grejer. De fina lyktorna som jag nämnde i förra inlägget, de kom i en liten låda. Dock inte för liten......
- Visst passar den mig Valentin?
- Tja jag är tveksam
 
-Gör den visst! Så de så!
 
Ja Nalleman är tokig i lådor, av alla storlekar, ju mindre ju bättre.
 
Så var det då badhelg......... Eller som det sägs här hemma, styrelsemöte för klubben HM (Hata Matte)
 
- Ja om du tror vi gillar detta tror du fet fel matte!
 
- Håller helt klart med Valentin
 
- Det kan jag också skriva under på! Fy för vatten!
Men efter de har torkat mår de så bra så jag tror de snabbt glömmer obehaget, fast Tösen var sur på mig hela dagen... och kvällen....
 
Sen kom torsdagen. Det var dags att frisera akvariet lite. Jag fick en liten medhjälpare. Han brukar inte vara med men nu tyckte han att det var intressant.
- Kanske jag kan fånga en
 
- Men fy det var ju massa vatten i vägen!
 
- Kan man göra detta på annat sätt än att bli blöt om tassen???
 
- Skrapa på glaset så kanske jag får en firre i tassen!
Dessutom sitter gosingen på yngelakvariet!
 
Sen tog han plats i soffan med sin storebror och bara myste.
 
Lördag morgon. Jag är ensam hemma. Janne är på golfbanan och städar och Pontus sover borta. Jag sätter mig och intager mitt morgonkaffe framför ett inspelat avsnitt av "Det blir bättre". Ser hela och så kommer Nalleman upp i mitt knä. Han lämnar det lika fort och kliver upp på sidobordet och stirrar uppåt. Detta är nått han aldrig brukar göra, så jag följer hans blick. Skulle jag aldrig gjort. Nalleman kommer aldrig någonsin mer att ställa sig på det bordet, så rädd som han blev när jag gav till ett hysteriskt skrik.
Så stor och äcklig. Hade jag lämnat huset så hade den garanterat dragit i gång larmet.
Usch nej nu kryper det i hela mig och nackhåret står rakt ut så vi lämnar detta.
 
Jag lekte lite med kameran som jag nu äntligen fått tillbaka. Har ju inte lärt mig alla inställningar än. Övade på ynglen
Det blev ju rätt bra.
 
Idag övade jag på Valentin
Gick ju bra det med. Hans små svarta fläcka på nosen syns och tydligt syns hans svarta morrhår, till höger i bild. I övrigt låg han så här
Goaste lilla lejon-katten!
 
Sen sprang Janne på ett par på köksbordet
- Får du plats Tösen? Jag kan rekommendera dig att krypa ner under kanten.
 
- Hur menar du då?
 
- så ja, bara kryp i hop där nere, husse ser dig aldrig!
 
- Nu syns jag inte
 
- VA hur kunde du hitta mig?
 
- Inte lönt att gömma sig här, alla hittar ju en ändå!
 
Förutom att fota katter och fiskar så har vi grejat ute i helgen. Städat av altanen, putsat fönster och lagat altandörr. Jag tar inte åt mig den äran för fem öre för det är Janne som varit duktig.
 
Nu jobbar jag en vecka till sen är jag ledig en vecka. Tja ledig och ledig. Ska fixa och dona inför fest den 4 maj.
 
 
 
 
 

13 april 2013 Fyra år idag!

Jo det är fyra år sedan Tösen flyttade in hos oss.
 
Hon får själv berätta hur hon haft det:
 
Tjena! Jag flyttade till denna familj efter att ha bott hos två andra familjer. De ville inte ha mig kvar för det tyckte inte jag var nån trevlig katt!
Men här fick jag min chans att visa min rätta sida. Här hade de förståelse för att alla katter inte blir knäkatter eller vill bli klappade i tid och otid. Och att det krävs tålamod i stora mått för att få vissa av oss att må bra.
Jag började min vistelse gömd på många ställen.
 
Men tillslut vågade jag mig fram. Då kollade jag vart jag hade hamnat
 
Sen tyckte min nya mamma o pappa att jag behövde åka till veterinären. När jag kom tillbaka hade jag en lampskärm runt huvudet!
 
Men det räckte inte med lampskärm. Jag behövde kläder.
 
Mamma säger att det beror på att mitt sår på magen var så fult att jag behövde kompress på det och att den skulle bytas två gånger om dagen. Jaja, jag godkänner att ha kläder i alla fall. Här är jag i en vit kreation. Och nedan sitter jag i min rosa.
Som ni ser lider jag inte så värst av kläderna.
 
Jag finner det skönt att ligga med min helbror Nalleman
Han är stor, snäll och varm!
 
Jag äter även med grabbarna i lugn och ro.
 
Men än får ingen klappa mig. Men jag vågar mig upp i mammas eller pappas knä nån gång men de får inte röra mig.
 
Idag, då lägger jag mig mer än gärna i knät hos mamma (pappa bara om mamma inte är hemma). Hon får klappa mig hela tiden annars protesterar jag HÖGLJUTT :)
 
Jag sover bredvid mamma om nätterna och håller koll på henne. På helgen ser jag till att väcka henne i tid så hon hinner kela med mig innan hon går upp. Jag har full koll på mamma när hon är hemma.
 
Två gånger har jag kissat i pappas säng, men ingen har blivit arg på mig eller ens tänkt tanken på att lämna tillbaka mig. Jag ser nu, att jag kissade för jag ville att det skulle dofta mer av mig i pappas säng. Mamma insåg det meddetsamma så det kanske är därför jag fått stanna. Det är minst tre år sedan jag kissade i sängen och nu skulle jag inte tänka tanken att göra det.
 
Men en sak som jag gillar, det är att titta på ett särskilt program på tv. Det heter Katter med klös på svenska eller Cats on Claw Hill på engelska. Spännande program med många katter och fåglar. Ibland sätter mamma sig i soffan, jag lägger mig i hennes knä och sen ser vi på tv!
 
Nu lämnar jag över till mamma så hon får skriva det hon vill!
 
 
Tack Tösen!
Förra helgen var vi Väckelsång i en affär som heter Konkursbutiken. En affär som i dag drivs av två unga tjejer. De köper konkursprylar, allt från porslin till målarfärg! Jag köpte denna underbara färgklick
Bara älskar den!
 
Sen hade jag tidigare beställt två ljuslyktor. De hade kommit. Visst är de fina!
 
Alla små yngel har det bra i yngelakvariet. De växer och frodas och jag vet ärligt talat inte hur många de är nu. De var 26 när de flyttade in i alla fall men alla överlever väl inte.
 
I lördags drabbades jag av årets förkylning. Var hemma från jobbet måndag o tisdag. Hostan och snuvan är kvar men orken börjar komma tillbaka. Jobbigt dock att behöva gå upp på natten för att hosta, snyta mig och ta näsdroppar.
Idag har jag varit i stan och tagit en kopp kaffe och handlat lite. Träffade min goda vän och vi hade sällskap på stan. Kallt var det men sällskapet var trevligt.
 
Imorgon väntas bad för tre katter, undrar hur det ska gå. Mest bekymmer har jag får att få dem i stora transportburen. Ofta brukar vi släppa ut alla tre, jag går ut och lyfter in dem en och en och Janne står på insidan och släpper ner dem i buren. Nu är han inte hemma i morgon (golf) så jag får lura dem helt enkelt. Svårt, för baddagar, då blir alla tre katterna tankeläsare. Men jag har inte förlorat den kampen än och lär nog inte göra det i morgon heller.
 
Bjuder på två hängande katter som avslutning.
 
 
Ha nu en fortsatt bra helg! Det ska jag ha!
 

RSS 2.0