13 augusti Jo vi lever!

Det var otroligt länge sedan jag la ett inlägg här på bloggen, skäms gör jag. Men jag ska börja från där jag slutade sist.
 
Vi var ju på landet.....
Familjen Svan hade vi där. Sju små ulliga ungar som simmar efter mor eller far.
 
De vilar i strandkanten på ön rakt över vattnet från vårat.
Jag hade mer än svanar att spana på. Även dessa två små fågelungar satt o pep. De väntade på att mamma o pappa skulle komma med mera mat!
En liten unge i närbild. Ser nästan ut som han har ullig päls!
Katterna har tagit det lugnt stora delar av dygnet. Även de har ju semester. Att dessa två delar sovplats är inte vanligt.
Nalleman han tog soffan helt för sig själv.
Goaste Valentin!
Sötaste Tösen!
Pffft, vad är jag då matte? Goast eller sötast? Du Nalleman, är den största, goaste och sötaste katten!
Men plötsligt fick han brått! Vad är det där?
 
Eller där? Han stod länge länge länge på span
Jo dessa goda duvor gick o pickade på gräsmattan! En mumsbit för Nalleman!
Han väntade troget på att de skulle komma tillbaka......
Sen tröttnade han och gick o la sig med sin halvbror i stället.
Så kom midsommarafton och goda vänner kom på besök. Vi kunde sitta ute och äta utan att frysa, men detta var kvällen innan själva aftonen.
En fin måne hade vi!
Å vi fick en fin chili av våra gäster. Den står nog på en plats där den trivs för den växer o växer.
Nu är den så här stor!
Tre underbara chilisar har jag skördat
Här ligger de på tork
Fler vankas!
Enligt Stig som vi fick växten av så klassas denna chili som världens starkaste. Den heter Trinidad Yellow Moruga Pepper och är ca 300 gånger starkare än den jalapeño man kan köpa i affären. Jag är så glad bara den trivs. Jag ska ta den till jobbet när vi åker på semester så den får det vatten den vill ha.
 
Första helgen i augusti var vi i Falkenberg och var på roligheter i Varberg med våra goda vänner. Vi var och såg Sweet, Slade och Smokie. Fantastiskt roligt. Jag fixade en autograf från Sweet. Men nu är tröjan ren igen och autografen finns endast på bild.
 
Vi åker snart till vårt älskade Rhodos och ska ägna oss åt sol, bad, goda vänner, god mat o god dryck i 14 dagar. Hemma är sonen och kanske hans fina söta flickvän. Kattvakt måste vi ju ha så det får han vara.
Vi har så smått början plocka fram vad grunk vi ska ha med oss. Man kan tycka att vi borde ha rutin vid det här laget...... Men det har vi inte kan jag säga.
 
Denna ska vi inte ha med oss i packningen till exempel!
I övrigt har jag jobbat sen 1 juli, varenda dag. Maken har haft semester och spelat massor med golf. Nu börjar det kännas att lite ledighet inte skulle sitta fel. De där lugna sommarveckorna som man tidigare hade på jobbet, de har liksom försvunnit. Svenskars semester är mer utspridd och den gamla industrisemestern finns väl knappt längre.
 
Så där, då har jag stillat mitt dåliga blogg-samvete. Nu ska jag ta en, två eller tre katter, sätta mig i soffan och se om det finns något att titta på som inte visats innan. Repriser, de älskar de att köra på sommaren!
 
Ha det så bra. Jag lovar inget men om inte förr så blir det blogg är vi kommer hem från semestern.
 
 
 
 

RSS 2.0