28 februari Vad har hänt här då?

Tja, jag har rensat ut akvariet.
 
Så här var det först
 
Efter lite utränsning
 
Tack vare att jag nu rensat kan jag se fiskarna lättare och upptäcker då att vissa har vita prickar. Jaha, vita pricksjukan. Så nu får de medicin för det och ska nog pigga på sig.
 
En liten interiörbild
 
Idag har jag jobbat hemifrån på förmiddagen. Väntar nattgäst så jag hade lite att pyssla med mellan varven.
Medans jag jobbar har jag sällskap. Där matte är, där är vi!
 
 
 
 
När Nalleman tröttnat på att ligga i tältet, tja då kom han och occuperade mitt knä.
 
- Gosa mig gärna!
-Måste kolla att matte gör rätt där i mailen!
 
Sen kom söta Anna och vi gick en liten runda på stan innan det var dags för mig att sätta mig på spinningcykeln.
 
 
 

17 februari Idag firar vi Alla Hjärtans Dag

Jo så är det. Janne är borta i veckorna så i torsdags fick jag hålla till godo med lille Valentin på Valentines Day. Janne ringde förståss så vi pratade lite på telefon. Han hade fått en hjärtans-present i söndags. Två biobiljetter. Men det är idag de gäller.
 
I kväll ska vi gå och se den nya Die Hard-filmen. Det ska blir riktigt roligt. Får mysa till det med nått riktigt gott snacks till.
 
I går hade mitt företag kickoff. Hela lördagen gick åt till konferens och kvällen gick åt till dans. En liten träff med en viss herr Pugh hanns med också. Här är resultatet
Jag har maskat hans efternamn så ingen ska kunna förfalska namnteckningen.
 
På kvällen spelade ett bra tjejband. Beastiegirls hette de. De har en hemsida så sätt bara .se efter namnet så hittar du den.
 
I övrigt så funderar vi på om vi snart får små snigelbarn. För vad är det Speedy o Gonzales gör?
De har liksom sugkropparna mot varandra och de hade det lääänge. Sen traskade Speedy där ifrån
 
Speedy är randig och Gonzales är röd.
 
Jag har fått investera i en ny ryggsäck i veckan. Min andra gav upp livsandarna om man så säger.
Men jag är supernöjd med den. Spinningskorna får plats och allt annat också. Det är det som varit ett litet problem. Den har ett regnöverdrag i botten så den blir perfekt att cykla med framöver.
 
Ja det var väl allt för denna gång. Återkommer en annan dag.

10 februari En dödsolycka och nytt i akvariet

Jag börjar med att be om ursäkt för lite dåliga foton. Att fota akvarium är inte lätt, det har jag sagt förr.
 
Lilla söta Fru Åke hade fastnat i denna näsa
Jag vet inte hur länge hon satt där, men skadad var hon. Jag fick hjälpa henne loss med lite våld. Hon tog troligen sin tillflykt i buskaget och låg där och tryckte hela dagen. När kvällen kom, slet jag upp lite av allt det där gröna vi hade i akvaritet. En växt var på väg att ta helt över.
 
Allt detta tog jag bort. La i en isskrapa för att få lite känsla för hur mycket det är
 
Lite senare satt jag och tittade i akvaritet men kunde inte se fru Åke. Då slogs jag av den hemska tanken att hon kanske följt med allt det gröna upp.
 
Jag tittade i baljan och lyfte på det gröna. Där under låg fru Åke. Hon låg i vatten så torrlagd var hon inte. Men jag såg då det fula sår hon hade på ryggen efter att ha varit fast i näsan.
 
Hon hämtade sig inte på 24 timmar och vi såg i går att hon led. Hon hade blivit nafsad på av de andra fiskarna och såret hade blivit större och fulare. Hon låg bara bland det gröna på bottnen och kippade lite. Vi bestämde att ta upp henne och döda henne snabbt och humant.
 
Så var Åke då änkling. Men idag, söndag, åkte jag till zoo-affären och införskaffade både ett nytt objekt till akvariet (skallen får inte vara kvar).
 
Det fick bli en sorts träbit (fast i keramik) med rejäla öppingar.
 
Här är den nya Fru Åke i färd med att utforska stocken
 
Som ni ser blev det ingen blå hona denna gång. De blå honorna var så små så små så denna röda/rosa/blå var perfekt i storlek.
När hon fäller ut sina fenor är de blå emellan.
 
Åke verkar gilla hjenne i alla fall
 
Suddig bild men här anas det blå i hennes fenor.
 
Vi har ju ett par städande sniglar också, Speedy och Gonzales. Idag lyckades jag fånga Speedy på bild, med sina små "tänder" ute. De åker in o ut när han/hon rör sig framåt.

9 februari Nu var det klart!

Suset är borta och hallen har fått golv och dessutom ett litet lyft i form av färg.
 
 
Vi bestämde att lägga en tvättbar trasmatta som entrematta ett tag. Vi hade en bra innan, med gummerad baksida. Men nu när vi skulle lyfta den så satt hälften av gummit kvar i golvet. Inte så kul. Vi provar detta så länge. Vi har fler mattor av samma storlek när den behöver tvättas och bytas.
 
 
Skoställ och insynsskyddet fick nya färger. Från smutigt vitt till gråsvart. Går i hop med golvet. Lika så gör den lilla gummimatta som vi hade tidigare. Då låg den under skohyllan, nu fick den flytta fram.
 
Vi tycker det blev ett ordentligt lyft i entren faktiskt. Det är ju inget ont som inte har nått gott med sig. Nu fick vi tack vare en läcka (som inte var vårt fel) nytt golv och en ansiktlyftning i hallen!
 
Det var allt för nu!

8 februari Bilder på ett födelsedagsbarn!

Jo men så är det. Igår fyllde vår lille Valentin hela fem år! Han som var ett impulsköp! Så sant, så sant!
 
Vi hade mist Julle på söndagen, på måndagen ringde jag till en uppfödare av maincooner som fanns här i Växjö. Jag hade hittat henne långt tidigare och följt de senaste kullarna. Där visste jag att det fanns en Nalleman som var till salu omgående. Han var då sex månader.
 
Vi åkte till henne och bestämde oss snabbt för Nalleman, den härliga katt han är. Vi la handpenningen på bordet och skulle åka där i från. Då låg liten bebis-Valentin i Jannes sandal och sov! Klart vi skulle ha honom också! Så vi rensade plånböcker på 20:or och tior så vi kunde ge en liten säkerhet medans vi åkte in till banken och hämtade handpenningen för Valentin.
Nu hade ju lille Valentin inte åldern inne så vi fick vänta några veckor på dem för vi ville ha båda samtidigt.
 
När han kom var han en liten plutt, det kan ni se i inlägg från 2008 i maj här på bloggen. 8 maj kom de!
 
Nu är han en stor kille som spinner så fort man tar i honom, om än under lite protest ibland. Den 9 november -08 började jag  ställa ut Nalleman och Valentin. Nalleman gillade inte utställningar så han fick sluta. Men Valentin och jag vi rassalde igenom några styck. Den 1 november 2009 blev han Premier (hade han inte varit kastrerad hade det varit Champion) och sen tyckte jag det räckte med utställningar. Det tycker nog Valentin också. Men det märks att han är van att bli hanterad på ett annat sätt än de andra katterna. Han har ju liksom formats av oss, bebis som han var när han kom. De andra var ju formade och klara när de kom hit.
 
Men när man nu har fyllt jämnt då blir man rätt trött på uppvaktningar. Då lägger man sig på sitt spejarställe och kopplar av. Å då kommer matte med kameran!!
 
-SUCK!!
 
Ja så är det att fylla år här o vara katt. Ideliga pussar hela tiden!!!
 
I övrigt så skriver jag detta medans jag har en snickare i groventren.
 
Detta ska bort:
Gnejset i köket
 
Gnejset på kontoret
 
Fulgolvet och fulhålet i entren
 
Men det blir nog bra när det är färdigt. Vi ska hinna måla lite i helgen så helt klart blir det nog inte i alla fall.
 
Sen kan jag bjuda på en liten bild från min arbetsplats. Här sitter jag mina dagar och jobbar jobbar jobbar. Trivs med mitt jobb och tycker det är en utmaning varje dag, så jag är på intet trött på det!
 
På väggen har jag alla våra katter. Ramen köpte jag i en mysig liten affär i Göteborg, Västra Frölunda. Jag älskar den och vill ju ha den där jag ser den mest, på jobbet.
Den är omgärdad av en liten almanacka Janne köpte till mig i Grekland och en bild jag själv tagit på en orkidé.
 
Vad har jag mer att skriva om. Jo ja just det. Äntligen har jag kompletterat mitt förråd av smörja! Ansikstcremen har varit slut så jag har liksom bara väntat.
Detta är den bästa ansiktscreme jag provat. Nu är detta nattcreme men den fungerar ypperligt som dagcreme på vintern när huden är extra torr.
 
Till övriga kroppen använder jag denna
En svag doft, går in snabbt och bibehåller smidigheten i huden. Jag har andra smörjor för kroppen, av samma märke, men de luktar för mycket och ska man då ta parfym på sig så blir det för många dofter. Nä denna älskar jag!
 
Jaha, det var väl allt för denna gång. När jobbet fortskrider här hemma kommer rapporter, lovar!
 

3 februari Nu kamera is in da house!!

Jo, nu äntligen har jag slagit till och blivit med ny kamera. Har funderat och vet vad jag har för krav. Jag ville ha bra med zoom utan att behöva släpa omkring på en väska med objektiv, jag ville ha möjlighet till extern blixt så jag kan rikta ljuset typ i taket eller ha en sk bouncer på. Dessa två kriterier skulle uppfyllas för den nya kamera.
 
I går, lördag, skulle jag köra till stormarknaderna. Låg bakom en gråhårig gammal tantalua som verkligen inte skulle ha bil. Bestämde mig att när vägen delar sig så tar jag inte samma väg som hon. Sagt o gjort. Hon puttrade vidare rakt fram, så jag svängde. Detta innebar att jag passerade MediaMarkt på väg till mataffären. Ev ren inlevelse slog mig tanken att gå in o kika på vad de har. Jag hade en utskrift av en artikel ur tidningen Ljud & Bild i handväskan, om utifall att jag skulle slå till.
 
Jag gick in och tog mig till fotoavdelningen. Gick runt  o kikade lite på egen hand tills en säljare blev ledig. Då har jag världens tur, fick den säljare som sedan länge hade jobbat på Fotokompaniet i stan, tills de slog igen. Han vet i alla fall vad han pratar om.
 
Jag talade om vad jag hade haft och vad jag var ute efter. Vi gick igenom en del kameror men alla hade de lösa objektiv. Tillslut hamnade vi på Canons Power Shot. Samma lilla kamera som jag haft innan. Den ligger i segmentet "digital systemkamera". Bra pris, sista exemplare i butiken, en bra säljare och pengar på fickan fick mig att slå till där och då. Ett minneskort och en liten försäkring slog jag också till på.
 
Detta är vad jag fått låna av snälla söta sonen. En jättebra kamera men jag har lite mer krav.
 
Och detta var vad jag köpte
Den har både intern blixt och möjlighet till extern blixt. Nu köpte jag ingen extern blixt för någon Canon original behöver jag inte ha. De ligger på strax över tusenlappen och jag vet att man kan köpa billigare utan namnet på. Så det får vänta lite.
 
I helgen har jag provfotat som en galning. Allt visar jag inte här. Den nya Power Shoten har fler finesser än den gamla hade. Bl a  har jag hittat en inställning där man kan ta fotot med rolig effekt, som fisköga.
 
Himla rolig funktion!
 
I övrigt har vi denna vecka blivit  med ny, begagnad soffa.
Ja just det, begagnad. Min kollega på jobbet var trött på sin hala skinnsoffa som de köpte för 3-4 år sedan. Hon ville nu ha en tygsoffa istället. Just tygsoffa är ju nått som går helt bort hos oss, det fungerar dåligt med tre håriga katter. Men hennes soffa kunde jag tänka mig. Att köpa en ny skinnsoffa till oss skulle landa någonstans över 20 000, nu kom vi undan med mycket mindre. Bra blev det också. Innan soffan kom möblerade vi på papper och hade svårt att få till det. Men väl på plats så blev det kanon!
 
Detta innebar ju lite ny-köp också. Efter som det stora bruna skåpet försvann hade jag ingenstans att sätta levande ljus. Det löste jag med tavelhyllor. rummet by night:
Ni ser hyllorna på väggen och sen tog vi och flyttade ut ljusspiralen från sovrummet och satt där skåpet stått. Det blev så mysigt så!
 
Ett nytt litet bord köpte jag också. Behövde nått nytt i hörnan mellan sofforna. Ett brickbord blev det, ovanligt stadigt för att vara brickbord faktiskt.
 
En liten lampskärm blev det också, med små blommor på
 
Sen har vi äntligen fått bukt med vårt dimmiga akvarium. Jag har hyrt en uv-lampa och den har hjälpt.
 
 
En tur på vinden gjorde jag förra helgen. Plockade ner lite leksaker som kanske kan vara lönt att sälja.
Dockskåpet
 
En gammal kassapparat från Fisher-Price
 
En docka på en pinne som man trä av och på
 
Dessa har jag lagt ut på Blocket. Där la jag även vårt gamla akvarium och idag har jag blivit av med det. Skönt, det stod ju bara och tog plats.
 
Nu kan jag väl bjuda på lite smakprov av prov-fotograferingen. Ingen av bilderna har fått passera Photoshop ska jag väl tillägga.
 
Grabbarna i soffan på lördagkvällen. Intern blixt använd
 
Super-närbild på Nalleman, ingen blixt
 
Taget från 4 meter med zoom. Gosedjuren på sin stol. Bosse till vänster, Vita Kanin främst och till höger är Grå Katt och Nisse.
 
Så jag kan väl säga att veckans slut har varit bra. Kameran är jag super-nöjd med, glad att vi blev av med äckliga bakterier i akvariet och att vi fick sålt det gamla akvariet.
 
Snipp snapp, nu var det slut!
 
 
 
 
 

RSS 2.0