En vecka sen den stora FESTEN!

Jo tiden går fort och bloggande tar tid så det har fått vänta. Men nu kommer en rapport. Ovan ser ni glasen uppställda innan gästerna kom. Alla glas hade namn och en färg. Sedan skulle man leta upp sina färg-kompisar och dra ut på tipsrunda.
 
Först skulle dock glaset fyllas med valfritt alternativ.
 
Kön är inte lång än, men tålmodig!
 
Så här såg det ut innan tältet invaderades av gäster! 32 sittplatser hade vi. Tårtpapper på varje plats med namn och samma färg som ringen på glaset.
 
Så var då tipsrundan i full gång. Jag lånade grannens tomt för att få lite distans mellan de 20 frågorna.
 
Men Nan, har du bara ett ben???½
 
Min älskade Anna (den mörkhåriga) var liksom facit i detta laget. Men hon hade lite problem hon också. Liksom våra barn, så frågorna om oss var nog kluriga.
 
Bosse är glad i alla fall!
 
Sylve ser sammanbiten ut och Sofi lika så. Svår fråga?
 
Lite mer av bordsdukningen i mörkret denna gång
 
Efter varmrätten så drog Sylve igång med lite underhållning. Tack vännen för detta!
 
Sen började vi roa oss på egen hand. Dansen pågår för fullt!
Jo jag vet att jag inte buggar, men Peder fick tag i mig och ville tvunget bevisa motsatsen, hurmmmfff.
 
Blommor och presenter fast vi inget ville ha. Men fint blev det! Tack så väldigt mycket till alla!
 
Söndag, då var rövat. Lite vilsekomna stolar kvar bara.
 
Nu kommer blommorna i närbild. Jag har ingen aning om vem som gav vilken buket så håll till godo!
 
 
 
Vi fick två flaskpåsar också. Vi tittade inte närmare på dem förrän dagen efter. Då fick Janne se, till sin glädje att han hade fått en flaska av Kennets egna Mackmyra-fat! (Själv fick jag champange, mycket bättre!)
 
Mer blommor!
 
 
 
 
Visst blev den röda krukan underbar på det vita skruttiga bordet. Det ska spacklas och målas i sommar.
 
Denna bukett dök upp i tisdags. Den kom från vänner som inte kunde komma på festen (men de kommer till midsommar i stället).
 
 
Nu lämnar vi festen för det har ju varit en vecka emellan. Jag har gjort mig av med yngelakvariet. Jag tyckte att "barnen" var stora nog att flytta nu. Yngelakvariet i sin tur, invaderades av dessa otäcka små sniglar. Fy sjutton vad sniglar där var. Jag fick definitivt inte upp alla och jag ville ju inte hälla ut dem i avloppet så de hamnar i naturen. Nä, jag hällde klorin i akvariet och lät det stå. Men dessa fick jag upp.
 
På pump, termometer, värmare och väggar satt det kluster med ägg. Några sparade jag bara för att kunna fota. Tänk vad sniglar det blir av ett sånt. Några dagar senare åkte det klorin även i denna skål med sniglar. Sedan silades vattnet med hushållspapper så alla sniglar och yngel hamnade i sopan istället, efter jag krossat dem med en sked.
 
I går morse låg Tösen i fönstret till kattgården och pratade. Utgången till gården var stängd och jag tänkte, det var länge den skatan går på altanen. Till slut går jag och tittar på vad det är hon pratar med. Då hade det kommit in en liten fågel i kattgården. Vilken tur att inga katter var ute, eller att jag släppte ut Tösen utan att titta först.
 
 Jag tog på mig, gick ut och öppnade dörren till gården och föste försiktigt den lilla pippin i rätt riktning. Sen flög den vidare ut i stora vida världen
 
Efter äventyret med fågel tog jag cykeln till stan. Laddad med priser från taxefree tog jag mig till Kicks som nu hade 25% rea på solprodukter. Kommer nämligen ihåg att förra året fick vi bara köpa EN solprodukt på taxefree och det är säkert lika i år. Så jag inhandlade för en hyfsat billig peng, det vi behöver i 14 dagar. Olika styrkor och några oljiga. Alla vattenfasta förståss.
 
På eftermiddagen kom Sofi ut med Sixten och lille Elton. Det var Eltons första besök så han fick sitta i stora buren mesta delen av tiden. Eller var han ute i  någons famn. När han låg i buren låg Valentin ovanpå och vaktade.
 
 
Det var allt för denna gång. Nu ska jag ut o lägga mig i solen!

1 maj Så har vi haft bröllopsdag.....

Jo så är det. 25 år sedan det begav sig. Jag fick underbara rosor av min älskade Janne med den sötaste text. Nu siktar vi mot 25 år till!"
 
 
Jo det är 25 röda underbara rosor. Hoppas att de står sig fina tills lördag då vi ska ha stor baluns.
 
Bröllopsdagen till ära bjöd dottern oss på middag. Vi tackade ja, dels för att det är skönt att få mat utan att diska och sen fick vi ju hälsa på vårt lilla "barnbarn".
 
Hej jag heter Elton
 
Jag ligger på min kudde
 
Sixten hittade "morfars" knä. Där var det gott att vara!
 
Goaste Sixten-tassen
 
 
Jag gillar min storebror Sixten men jag är lite avvaktande när han ligger i morfars knä.
 
Sen gick Elton o la sig i nanakorgen där syns han knappt!
 
Sen åkte vi hem till oss och bara tog det lugnt.
 
I måndags var Janne o Pontus i Tyskland för att handla inför festen, midsommar och Sweden Rock. Sen var de ombud också, åt en kollega till Janne.
 
 
 
En hel del blev det handlat.
 
Själv har jag ägnat mig åt matlagning hela veckan. Moussaka vart det häromdagen sen har jag även gjort baklava och Druken Chicken.
 
Här är baklavan innan ugnen
 
och här är den klar
Jag missade lägga kanel och socker i själva baklavan så det kom på toppen i stället. Sak samma, smaken finns ju där.
 
Drunken Chicken ser ut så här
 
Idag har jag gjort pajer pajer o pajer. Fyra vanliga och två glutenfria.
De små är glutenfria.
 
Nalleman tog en tur upp på akvariet
 
Sen tänkte han fortsätta upp på vitrinskåpen. Men det har jag satt stopp för
 
Ingen katt som vill upp där inte!
 
I morgon väntar lite plockning här hemma. Fredag åker katterna på pensionat och partytältet ska hämta. Sen börjar de allvarliga duknings-förberedelserna.
 
 

RSS 2.0