27 oktober Vad händer här då?

Tja, dagarna rullar på fort som sjutton. Jobba jobba o jobba, sen hem och laga middag, kela katt, sova.
 
Lilla Cleo börjar känna sig som hemma nu. Hon har hittat ett nytt ställe att sova på. Det är Julles gamla bädd som står på golvet vid Jannes säng. Hon har ju även varit ute en sväng, som jag skrev om i förra inlägget. Men att gå ut lockar inte henne särskilt mycket, än. Hon ser de andra gå ut men går inte själv.
 
Morrandet har minskat markant och Cleo o Nalleman har nosat på varandra, likaså Valentin o Cleo. Det är Tösen, som vanligt, som står för det mesta morrandet, å så Cleo förståss. Cleo är en liten dam med mycket ego!
 
Men när det kommer till mat, då kan man vara nära vem som. Nu har hon hittat sin plats bland tallrikarna.
 
Sen har vi klippt klor på alla, det gick jättebra på Cleo, mer problem med kittliga Nalleman.
 
Lördagen tillbringade vi med Pontus och hans flickvän. Hon lagda underbart god lammstek till oss. Efter lammet satte vi oss och lärde dem spela Canasta. Vi hade fantastiskt roligt! Valentin tyckte det var dags att gå och lägga sig och la sig i lådan.
 
När nu lilla Cleo bott in sig hos oss så är det dags att kliva in i kattligan på riktigt.
Då ska Cleo få "utstå" allt som våra egna får göra. Som en omgång med borsten
Inte helt oävet!
Idag, söndag, då var det dags för bad. Usch sa tre katter och flydde åt alla håll. Nejdå, två hade vi stängt in på toaletten och en var ute, så snipp snapp satt de i stora transportburen.
 
Valentin var först, sen kom turen, eller oturen, till lilla Cleo. Naturligtvis var det inte aktuellt att bada henne, men lite vatten på pälsen skulle hon ha och balsamspray som alla andra så hon luktade likadant.
Nästa gång blir hon blötare. Sen blötare tills den dag jag kan använda schampo utan att få panik.
 
Tösen var på tur sen och där gick det bra.
Det är inte kul att bada men det är bara att finna sig i eländet.
 
Sen var det stackars Nallemans tur. Han skulle bada med ett speciellt schampo från veterinären. Det skulle arbetas upp till ett lödder och sen sitta i i 10 minuter.
Han fick en handduk om sig för att inte frysa. Sen var det gott när matte stod nära och värmde. Men tillslut var även han klar och kunde sälla sig till HMK (HataMatteKlubben)
 
Ordföranden i HMK vägrar vara med på bild i dag, viktigare att tvätta tassen torr.
 
Nu till annat än katter.
Jag har haft ett par spinningskor som inte varit de bästa. Inköpta på Biltema för 349 kr. Nu när jag spinner 2-3 gånger i veckan, då börjar jag känna att jag behöver bättre skodon.
Köpte ett par på nätet, summan blev 780 till slut. Men de var på tok för små så de har jag fått skicka tillbaka. Gick in till cykelhandlaren som är granne med jobbet för att se vad han hade, o tänk, han hade rea. 600 kr för en utgående modell. Tja, jag går ju inte på nån catwalk när jag ska spinna så om jag har det senaste modet på fötterna spelar ingen roll.
Här är de nya skorna. Sköna är de.
 
När det skulle lagas lammstek så behövdes en stekgryta. Vår gamla eländiga gryta hade hamnat på tippen för länge sen. Men nu fick jag köpa en ny fin. Emaljerad insida och inte järn som den gamla.
 
Så har vi fått plantera om vår chili. Den växter o växer och rötterna var ca 20 cm utanför krukan. Nu har den fått ny boning och kommer att stå på golvet i stället för fönsterbrädan. Den är lite för stor nu.
 
Nu är det snart måndag igen och denna kommande vecka lär väl gå lika fort som den förra, är jag rädd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23/10 Här kommer en liten uppdatering

Ja som ni säkert förstår så snurrar mycket här hemma runt en viss liten dam och tre andra fyrbeningar.
 
På det hela taget går det framåt. Cleo är mer en människo-katt än en katt-katt. Oss människor gillar hon utan betänkligheter. Katter däremot är opålitliga varelser.
 
Men det går sakta framåt.
 
Nu är stygnen borta och Cleo har varit ute lite grann. Det är spännande där ute.
 
 
Sen har vi varit ensamma i huset ett par dagar, katterna och jag. Då passade jag på att fota en del. Ser ni lilla Cleo i det stora trädet?

Jo hon ligger där
 
Så mysigt så mysigt. Jag passade på att kela lite med henne.
 
Här är ärret efter bråcket. Det sitter en vass liten skorpa där men den faller nog snart.
Bulan har nästan försvunnit.
Så skulle jag ta närbild. Inte lätt med kelsjuk katt......
 
Detta blev bättre
 
Sen kom Valentin. Kolla Cleos kroppsspråk!
Å Valentin ser ju så farlig ut....not.... han vässade bara klorna sen gick han.
I soffan senare på kvällen hände detta!
Två helt avslappnade damer!
Så som sagt, det går sakta framåt.
 

Cleo cleo och åter Cleo

Jo det är klart. Har vi en ny familjemedlem vill vi ju gärna visa alla hennes goda underbara sidor. Hon är så snäll den lilla, men hon har lite attityd. Nu går det bättre och bättre med Valentin och Nalleman. Nalleman har vaktat och vaktat och insett att han inte kan vakta mer, hon går an. Valentin har varit fredsmäklare hela tiden och nu går det bra. Det är inte så att de ligger i soffan tillsammans eller gör saker tillsammans, än. Men de kan acceptera att den ene går över golvet utan att det behövs fräsas. Det är bara Tösen som fräser och står i, men även hon har taggat ner.
 
Jag har flyttat Cleos matskål närmare de andras och nu är hon nästan på plats.
Nalleman var lite blyg och ville inte vara med på bild.
 
Så här ser det ut allt som oftast.
 
Valentin i coma
Fast lite vaksam
Tösen i säkerhet, högt upp. Cleo verkar inte vara någon katt som strävar uppåt.
 
Å så Nalleman, vaktande
Vaktande på vad? Jo denna lilla varelse
Hennes egna filt!
- Min!
 
Det var en Cleo-bomb det! Hon gillar att ligga i soffan, där vi är. Visst är hon ljuvligt?!
 
Så ville jag ta kort på hennes ärr. Hon ställde snällt upp
Två områden med stygn. Strecket mitt på magen är kastrationsärret, det har stygn under huden så det är ingen fara. Det andra, lite högre upp är bulan där bråcket var. Nu ligger där en fettkula under men den kommer att försvinna med tiden. De stygnen ska vi ta på fredag den 18 oktober hos vår egen veterinär.
- Men husse, jag vill faktiskt tillbaka till soffan nu!
Mycket snurrar runt Cleo. Vi tar på henne pyjamas varje kväll och när det är läggdags letar vi upp henne. Just då verkar hon känna på sig vad som är på gång och går och gömmer sig på nått klurigt ställe. Men att klä på henne är inga som helst problem. Det får mig att fundera på om hon var något litet barns "docka" där på campingplatsen. Ni vet, som små flickor kan få för sig att klä på djur och dra runt dem i dockvagn. För även dockvagnen verkade hon trivas ypperligt i. Jaja för jämnställdhetens skull får jag väl säga att små pojkar även kan göra detta. :)
Däremot tyckte hon tryckkokaren var hiskelig! Då gick hon o gömde sig. Det var väl ok men jag tog fram henne, satte mig i soffan och var så där hurtigt glad och sa att den var ju inte farligt nu kan vi sitta här o mysa.
 
Idag åt vi äppelkaka och då fick både Nalleman och Cleo slicka ur samma skål. Inte samtidigt men efter varandra. Först fick Nalleman och Cleo väntade, sen fick Cleo och Nalleman fick vänta. Det är nog nyttigt för att få dem att integrera med varandra, inte bara leva isär under samma tak.
 
Om vi någon gång tänkt tanken att vi kan lämna tillbaka henne, så har den tanken verkligen fått stryka på foten. Nu är hon här för att stanna, goa lilla Cleo.
 

Chili och Cleo

Jo här händer det lite just nu.
 
Vårt fina chiliträd har fått ge ifrån sig sina sista frukter.
8 stycken blev det och de ligger nu på tork i skåpet. Nu ska chilin planteras om men jag får nog ta med mig krukan så att jag verkligen får en som är större för det är sjutton vad den växer!! Nu är den för stor att stå på fönsterbrädan så nu ska vi hitta nån plats på golvet som passar.
 
Sen har familjen Lundgrens kattbestånd utökats.
 
Jag såg ett inlägg på Facebook från Kalmar Djursjukhus.
Den katt som hittades på Stensö söker nu ett eget hem. Denna unga kattfröken som vi har valt att kalla för Cleopatra är nu kastrerad och för övrigt pigg & kry. Hon är VÄLDIGT kelen och söker efter någon som har mycket tid för henne!
Är du intresserad så är du välkommen att höra av dig till oss på  telenr 0480-27050.
Foto: Den katt som hittades på Stensö söker nu ett eget hem. 
Denna unga kattfröken som vi har valt att kalla för Cleopatra är nu kastrerad och för övrigt pigg & kry. Hon är VÄLDIGT kelen och söker efter någon som har mycket tid för henne!

Är du intresserad så är du välkommen att höra av dig till oss på  telenr 0480-27050.
 
Jag hade sett själva hitte-annonsen också och vet att ingen saknade henne. Vi pratade lite fram och tillbaka över helgen 5-6 oktober. På måndagen kom ovanstående inlägg ut. Jag väntade hela dagen och vid halv 5 ringde jag Kalmar. Ingen hade hört av sig.....bara vi. Jag pratade med djurskötaren och hon sa att det var svårt att fota lilla Cleopatra för hon ville bara kela hela tiden. Vi bestämde att veterinären Bart skulle ringa mig dagen efter.
 
Å ringde gjorde han. Hon var kastrerad och opererad för ett bråck i sidan, troligen uppkommet av ett trauma. Vi kunde komma och titta på henne men vi var näst intill tvungna att komma under de tider han jobbade eftersom det var han som var ansvarig för överlämnanden av hittedjur.
 
Detta hände på förmiddagen på tisdag, kl 15.30 var vi i Kalmar (med bur) och skulle hälsa på Cleo och Bart.
 
Så klart tog vi med henne hem. Hon är kastrerad som sagt, vaccinerad, avmaskad, bråckopererad och chipmärkt. Vi skulle få henne alldeles gratis men ville gärna betala för vaccinationen, så det får vi göra.
 
På vägen hem låg hon i transportburen och var inte riktigt nöjd förrän jag hade min hand inne hos henne och kelade henne.
 
Väl hemma blev det ju fräs o morr förstås. Men jag inbillar mig att man ska låta katterna ordna det själva så långt det går. Man får bara ta och se till att det inte blir våldsamma slagsmål. Jag är ju huvud-katta så jag morrar och fräser jag med, när det är behov av det. Lilla Cleo ska inte sticka upp mot våra katter, men hon måste naturligtvis tala om vad hon tycker.
 
Bilder från första dagen:
-Vem har varit här? undrar Tösen (den som fräser mest just nu)
- Ja det kan man undra, säger Nalleman (som vaktar och tycker Cleo är helt enkelt otäck att närma sig)
Cleo själv, hon tog alla möbler i besittning.
Först Tösens stol. Ser ni att öronen ligger lite bakåt? Valentin är på golvet. Sånt beteende vill jag inte ha. Alla katter ska få röra sig utan att någon morrar på dem. Han utmanade henne inte ens.
Nu har hon lugnat sig något-
Sen la hon sig i soffan
Ni kan se de blå stygnen på magen efter bråcket. Det är en bula med fett där så den bukar ut lite.
 
Sötaste Cleo. Hon är så liten. Veterinären tror hon är mellan 6-8 månader och då närmare 8 än 6. Så när jag tecknade försäkring så fick jag ju hitta på en födelsedag. Då fick hon samma dag som Valentin, 7 februari. Tösen o Nalleman firar ju ihop och då kan ju Valentin också få nån att fira ihop med, även om han är väldigt tveksam till det just nu hihi.
Så hittade Janne dem liggande så här
Valentin är den som söker kontakt och ger snälla signaler tillbaka till fräs-Cleo. Sån är han. Samma sak när "barnbarnen" Sixten o Elton (http://sixtenelton.blogg.se/) är här. Valentin vill bara bli kompis, men vill ta det i sin takt så visst kan han också fräsa till.
Så var det dags för kvällsmat. Jag låter Cleo vara runt väggen till att börja med men så småningom ska hon få äta bredvid Valentin. Alla har bestämda platser, så är det hos oss.
Cleo har fått på sig Tösens gamla body för natten. Så hon inte ska komma åt bråcket och tugga upp stygnen.
 
Onsdag. Cleo har sovit hos oss i natt men ingen av våra andra katter. När jag kom upp var Cleo borta men jag hittade henne sen. Så var det frukost och det gick hyfsat. Men Tösen är väl den som är värst däran. Hon fräste och morrande och måttade slag mot alla, Valentin o Nalleman och mig. Om man säger som så att hon hade nerverna utanpå så ljuger jag inte. Så efter lite konsultation med mig själv så gav jag henne igår lite av det lugnande tabletter hon brukar får när vi åker bil. Det tar bort udden av oron och hon ser små rosa möss ett tag. Då gick det lättare att acceptera Cleo för henne. Även om hon idag morrar så är det inte på det allvarliga sättet utan mer "passa dig, jag är inte redo".
 
Igår jobbade jag hemifrån på förmiddagen. Jag ville ha Cleo i min närhet så jag tog fram dockvagnen igen. Där låg hon bredvid mig när jag jobbade.
 
 
Hon mjölktrampade det är därför det ser ut som om hon håller på att trilla ur!
 
Just nu när jag skriver detta sitter jag i soffan och hon ligger jämte mig, med framtassarna rakt fram och huvudet i mellan dem. Sover så djupt att hon inte ens reagerar när jag går o hämtar kaffe.
 
I går kväll lämnade vi Cleo i soffan, lite nerbäddad i en filt, med body på. Så la vi oss med de andra tre katterna. De behöver ju också bli bekräftade att vi älskar dem fortfarande. Så i natt har Tösen legat hos mig, Valentin har kommit och gått hos mig och mjölktrampat på mig, och Nalleman har varit hos Janne. Precis som vanligt. Cleo har tillbringat natten i filten i soffan. Där låg hon även när jag kom upp idag.
 
Vi lär oss lite om Cleo varje dag, vilket är naturligt. Hon bryr sig inte om kattgodis (med kattmynta i) men försökte stjäla osten från min knäckemacka idag. Så ost är hon vansinnigt förtjust i!
 
I går ringde Bart, veterinären, och frågade hur det gått. Å så ville han säga att datasystemet på Djursjukhuset fortfarande låg nere så journalen dröjer men den kommer. Jag vill ju ha den med mig till min egna veterinär.
 
Nu lär jag blogga lite tätare och rapportera om lilla söta Cleo.
 
 
 

RSS 2.0