21 juni Äntligen fått snurr på bloggen

Det har varit nått knas med bloggen men nu är den uppe o snurrar igen.

Jag får väl börja från början.....

Den 10 juni var vi och hälsade på hos katthemmet Kompis. Det var öppet hus och vi var och hälsade på hos kissarna. Här är några av de inneboende:

Ja han ser lite sur ut, men han var nyvaken!


Detta var huskatten, en riktig tjockis! Antar att inga råttor går säkra där på gården :)

Vi tog en fika innan vi körde vidare mot Norje Boke för att hämta upp sonen efter Sweden Rock


Vi åkte på riktiga småvägar därifrån men fram kom vi och fick plockat upp sonen.

På väg hem ringde en spekulant på motorcykeln som står hemma till ingen nytta. Så far o son fick börja fixa till den direkt vid hemkomst

Den fungerar kanon och låter urmysigt.

När vi var på katthemmet så fanns det bland annat pelargoner till salu. Det var en medlem i någon Pelargonförening som sålde dessa. 30 kr styck och pengarna gick till katthemmet förståss. Jag köpte två....

Här står de bland sina blivande kompisar


Får jag presentera: Summerrose Tina:


Sedan kommer Australian Pink Ramble:


Vi får väl se vad det blir av dem. En sak är klar i alla fall, jag ska försöka vinterförvara dessa.

Efter det att vi varit iväg en hel dag tyckte Nalleman att det verkligen fick räcka med farande. Han la helt enkelt beslag på plånboken!


Så kom vi då till första dagen på semestern, lördagen den 16 juni. Nu vankas två veckor, nej tio dagar på landet i Mönsterås. Sofi var snäll och åkte till landet på lördagen för att städa ur stugan. Vi hade Sixten hos oss för att alla katter skulle komma fram samtidigt så ingen la beslag på stugan före de andra. Sixten sov så gott i soffan att Pontus bäddade om honom.


Valentin fann en fristad i badrummet.

- Matte ska inte tro att hon får ta denna röda tröja med sig till landet! Så de så!

Söndag började med att två katter skulle ha tabletter inför bilresan. Tösen ska ha lugnande och Valentin ska ha för åksjuka. Det gick jättebra att ge dem tabletterna, jag ha ju vanan inne om man så säger.

Tösen har ordination ½-1 tablett varje gång. Vi har tidigare gett henne halv tablett men hon har i alla fall mått dåligt i bilen. Nu gav jag henne en hel tablett..... Om jag säger så här; hon missade örat helt när hon skulle klia i det. Helt groggy var hon lilla gumman

Bilresan var inte rolig! En som var helt borta, en som började stor-dregla halvvägs (Valentin) och en som andades hypersnabbt för han inte visste vad som hände. Vi transporterar alla i samma bur för att de ska känna trygghet i varandras närhet. Trots att de har superstor bur och jag sitter på en liten plätt i baksätet, så ska de alla ligga tryckta mot mig.

Här fick jag rädda Tösen och lyfta ut henne från buren, pojkarna låg över henne fullständigt. Det syns knappt men Valentin dreglar så han är sjöblöt på "haklappen". Det skummade om munnen på honom. Tydligen var det inte tillräckligt med en tredjedels åksjuketablett. Min fasa vara att han skulle kräkas. Åkesjuke-kräkning gör han bara kaskad rakt ut, inte ulkande mot underlaget som katter brukar. Så en kräkning i buren med två andra skulle betyda att tre katter skulle behöva badas....... Men vi klarade oss. Nu kan jag säga att vi har köpt en ny bur till Sixten så Valentin får åka i egen bur hem, om nått skulle hända.

Väl framme tog det 24 timmar innan Tösen var ok igen. De två första dagarna var det mycket fräs mellan mina katter o Sixten men nu går det bra


En lite groggy Tösen tvättar sig i husses sänghalva


Gossarna sover gott i mattes sänghalva.

Matte o husse själva var ute och gjorde myggdörr till köksdörren. Dörren vi har där i dag för att mota flygfän o katter består av en gammal tyllgardin och kompostgaller....

Jaja, det tog oss två dagar men nu hänger den på plats och är effektiv!


Bjuder på en bild på den stuga vi bor i. Stora porten till vänster är till båtens utrymme och vi bor ovanför. Altanen har fixats till så nu är den vårt tv-rum. En gång i tiden hade vi små hinkar hängande i taket för att fånga upp regnvatten! Nu är det tätt!

På kvällen mullrade det lite ut över havet och himlen över land fick en konstig färg.

Hörde av en vän på Öland att de även haft samma gula färg där och att det hade diskuterats vad som var orsaken. Tja det kan man undra.

Men det var i alla fall två som inte brydde sig om varken bummelibang eller färg på himlen
Maken o jag tog oss en cykeltur den ena kvällen. Vi tog oss landvägen till fabror o faster som bor en bit bortanför oss. Förr om åren har vi tagit båten, så som ni förstår bor de precis vi havet. Denna gång tog vi då landvägen. Efter lite irrfärder hittade vi rätt. En kusin till min man håller på att bygga ett hus precis bakom sina föräldrars hus. Han bygger själv. Ytterväggar satte husleverantören upp, och la taket. Sen står de för allt material som kan behövas, men själva jobbet gör han själv.


Duktig är han, kusien. Sen blev det kaffe hos fabror o faster, lika trevligt som vanligt! De har underskön utsikt


Vägen till dem gick inte heller av för hackor.


På vägen hem hade tjurkalvarna hittat fram till vägen. Söta var de och de måste ju vara snälla eftersom de går fritt där.Hemma var det lugnt, vissa tog det mer lugnt än andra.......Dett blev ett långt inlägg. Men nu ska de väl komma lite tätare.
Kommentarer
Postat av: Ulla S

Trevlig midsommar till dig och hela familjen. KRAM Ulla

2012-06-21 @ 22:19:44
URL: http://livetochvardagen.blogspot.com/
Postat av: Wikki

Glad Jamarns MidSommar, alla kattvänner!

MysKurr Nova & TassKram Wikki

2012-06-22 @ 22:39:55
URL: http://metrobloggen.se/wikipedia
Postat av: Inkan o Ligan

Många många ljuvliga bilder.
Heja NalleMan *ler*
Tazz&Kram

2012-06-26 @ 20:28:53
URL: http://inkanochligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0