28 december Internet har legat nere, livet är tillbaka!!!

Ja för er som brukar läsa min blogg och undrat om jag gått under i julstressen, så kan jag lugna er med att det har varit fel med vårt internet här hemma. Sedan den 15 december har det blivit sämre och sämre men idag har maken varit tålmodig och letat parkering i centrum, stått i KÖ i Teliabutiken och fått ett nytt modem. Så nu är livet tillbaka.

Här kommer då en försenad julhälsning


Julen har flutit på i lugn och ro. Båda barnen är hemma och kommer att vara till efter nyår.

Vår julgran kom upp och har fått stå upprätt utan hjälp hela tiden. En förrymd kula har vi hittat och vi vet att förövaren var en hon.....


Även om Valentin här kan se skyldig ut så var det inte han. Han använder stammen på granen som klösträd i stället.....hmmm vet inte vad jag gillar det.....


Snö har vi haft i alla fall även om den i dag har försvunnit och ersatts av isgata.


Vi åt grillade revben någon dag före jul och gissa om sonen var uppvaktad av hungriga kissar. Grillat, det är det bästa de vet!

Klart att de fick en liten munsbit var.

På makens födelsedag den 22 december var det smörgåsbakelser som gällde. Dessa kom hem i en tårtkartong. Gissa vem som gillade den?

Just det, Nalleman!

Så kom julafton och det var dags för julklappsutdelning. Visst ser Nalleman otålig ut?!


Alla var nöjda med sina julklappar (tror jag). Maken o jag fick var sin spikmatta så nu ligger vi och ojar oss om kvällarna, på var sin sticksig matta.

Så hade vi lite manekängvisning på köksbänken. Visst är han tjusig, vår seglarkatt!


Jag har fått erbjudande från goda vänner om att göra canvas-tavlor på några foton på katterna. Inget lätt val alltså. Antingen en stor på alla tre eller två mindre. Då tänke jag två mindre och fånga alla tre på den ena och sätta lilla Julle på den andra. Men att fånga tre osamarbetsvilliga katter på samma bild, kräver både tålamod och tålamod och rätt tillfälle.

Jag och dottern försökte härom kvällen men det blev inget vidare.
Föst blev det Valentin o Tösen


Sen blev det Valentin och Nalleman


Alla tre fick jag inte på bild förrän det var dags för mat och det är väl inte det objektet jag vill ha på canvas precis


Sonen hade med sig sin externa hårddisk från Anderstorp. På den låg en kopia av makens gamla dator, på vilken vi har alla kort sedan innan jag fick min dator. Foton från 2003 och framåt låg där och nu har jag fått över dem till min externa hårddisk. Så nu har jag massor av kort på Julle att välja mellan. Det är bara så svårt.

Från Julles första dag hos oss.

Ja jag vet att den är suddig men det gråa är Julle det röda är filt och det vita är en tvättbox. Vi hade inte köpt någon transportbur till honom när vi hämtade honom (i fall vi inte tålde honom så var det ju ett onödigt utlägg) utan han fick åka i en stor tvättbox i stället.

Så det foto som jag gillar mest. Kanske blir det det som hamnar på canvas, men familjen får vara med att bestämma. Vad tycks?


Goaste Julle, tänker på honom varje dag, fast jag har tre hjärtemonster som pysslar om mig.

Nä nu har detta inlägg blivit långt nog.

Mer gamla bilder kommer framöver, nu när jag äntligen kan ladda upp dem.

Ha det så bra

Tjipp!


(15 december Vi har fått snö!) Fast det skrivs den 18/12

JA DETTA INLÄGG SKULLE LAGTS DEN 15/12 MEN VÅRT INTERNET HEMMA ÄR KNASIGT OCH JAG HAR INTE KUNNAT LADDA NER NÅGRA BILDER. NU TOG JAG MED DEM TILL JOBBET OCH HÄR GÅR DET BÄTTRE.


Men den blir väl snart till slask kan jag tro. Det är det värsta med vintern, slasket. Att det inte kan få vara vitt o fint ute.

Några som gillade allt det vita var herrar katt. Nu kommer här bilder från muntra lekar i snön.


-Jag smyger på.........nått


-Jag syns nästan inte!


- VA! Har du upptäckt mig!?


- Då går jag in o värmer tassarna lite!


Sen ut o busa igen


Busa med utegångsfåret Valentin


Som bara vägrade komma in när jag sa till honom! Han bara älskar snö! Jag kastar snöbollar och han jagar dem, goskillen! Men det är kanske hans eviga vilja att vara ute som gör att hans päls är så fin och får sånt berömm på utställningarna......

Tösen då. Tja hon var väl inte så förtjust i snön. Satte sig på fönsterbrädan, nosade och hoppade sedan ner och la sig under matbordet

- Pffft vaddå snö! Kallt är vad det är jag värmer mina kalla tassar under mig.

Men dagen därpå gick hon ut.

Fast här är ganska kallt så det blir korta vistelser ute. Ja inte för Valentin då, som säkert skulle kunna vara ute dygnet runt om bajslåda och matskål står i utegården hihihi


Nu stundar det julfest på jobbet och hemkomst av resten av familjen. I morgon lördag ska vi gå och äta julbord och innan dess ska vi klä julgranen. Härligt att få rå om sina barn igen.

Ha det så bra!
Tjipp!

13 december Lucia

Vi vaknade till Luciatåget på tv. Det var väldigt fint och pampigt. Sen var det vara dags att börja bada katt.

Vid halv tio var alla katter badade, två fönade, kammade och sprayade med balsamspray. Till och med Tösen fick sig en släng av kammen och hon protesterade inte våldsamt. Det gick jätte bra att bada henne i dag. Jag bad maken hålla sig bredvid ifall han skulle behövas men det gick utan hans hjälp. Hon vänjer sig, lilla gumman, några bad till och hon är lika lätt som herrarna är.

När katterna var klara gav jag mig i kast med att stryka lakan. De hade gått lite för länge i torktumlaren och nu var de skrynkliga som sjutton. Men det fanns ju mer att stryka så det var bara att börja på. Men då sa min arm Nä tack så det blev bara lakanen som blev strukna.

Då gav jag mig i kast med sovrummet i stället. Vi ska byta sovsidor maken o jag. Nalleman hoppar upp på honom om nätterna så husse får inte sova i fred. De påhoppen slipper jag så därför byter vi sida. Så jag kånkade madrasser runt sängen och passade även på att ta ett rejält tag under sängen med dammsugaren. Det behövdes vill jag säga. Vi har lådor under sängen så jag brukar inte komma åt så bra med dammsugaren men nu flyttade jag även lådorna och då passade jag på.

Efter sovrummet var det bara att ge sig i kast med köttbullarna. 216 st blev det! Gott att ha till jul.Jag brukar inte steka dem när de ska direkt ner i frysen. Jag kokar dem i stället. När de sedan ska användas steker jag dem i brynt smör så får de sin färg fort o lätt.


Här kokar de. Köttbullarna ska stormkoka i ett par minuter sen är de färdiga att rinna av i ett durkslag. Snipp snapp så var de klara.


Ja de har ju ingen gyllengul färg men de smakar gott, det kan maken intyga. Sen behåller de ju sin runda form också. Det tog längre tid att rulla än att koka köttbullarna och på lite mer än en timme var jag klar och hade även avklarat disken! Å inget matos i huset!

Kissarna har tagit det superlugnt i dag. Det tar på krafterna att bada vill jag lova. Tösen gjorde mig sällskap när jag strök och hon hittade då ett udda ställe att ligga på, lill-stumpan


PÅ elementet, det kan inte vara så bekvämt men det är säkert varmt o skönt.

Nalleman han slöade han med men något mer bekvämt.


Ja det var väl allt för idag. Maken var förresten ute på golfbanan i dag och spelade klubbtävling och VANN med sina nya klubbor. Det var duktigt av honom!

Ha det nu så bra!
Tjipp!

12 december Nästan Lucia

Idag har det julats här hemma. Tomtar o änglar har åkt fram och det vanliga har åkt bort. Så här såg vardagsrummet ut innan julpyntet:


Ser ni skillnaden mot detta foto?


Svårt att se, det medger jag. Jag gör inte några jätteförändringar. Men i vitrinskåpet åker allt det vanliga ut och in åker mina julsaker. Där får de vara i fred.


Ena skåpet innehåller en fin julhäst som jag fått från svärmor, små porslinstomtar som jag hade redan som liten i mitt rum och en ängel som jag köpt själv men som jag tycker är fin.

Andra skåpet

Tomteparet högst upp vann min mamma när jag var så liten att jag satt i sittvagn. Egentligen var det jag som tog lotterna och när mamma såg att det var vinst på dem pratade hon med lottförsäljarna. Det visade sig att jag vunnit ett par kökshanddukar! "Man kan väl inte ge ett litet barn två handdukar" sa hon "nej byt dem mot tomtarna där borta." Å då bytte de handdukar mot tomtar. Det är jag tacksam för, tack mamma. De är så söta tycker jag. På hyllan under har jag två klockor som makens mamma har målat en gång i tiden. Längst ner ser väl alla att krubban är. Här kommer närbild.


Det var vitrinskåpen. Sen är det lite punktinsatser här o där men mest jul är det i skåpen.

Framför tv:n står det två risänglar som jag gjorde ihop med dottern när hon var liten


Å så har vi lilla tomten med alla äpplen på matsalsbordet


I balken som går över taket hänger små ....... nånting


När vi kommer ut i köket så är den gamla tomten, som hängt med sen innan jag föddes, på plats. En gång var de två men den ene vart utsliten för några år sedan.


Sist måste jag visa en liten liten tavla som dottern gjorde i skolan någon gång. Den hängs alltid upp, varje år och jag tycker den är så söt

Hålet tomten sitter i är 5 cm i diameter så det är ingen stor tavla.

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Maken har varit på golfbanan och fixat sig nya klubbor och en ny bag. Jättefint och tur för honom att den lilla snö som kom i dag fortsatte med att vara lite snö för att sedan upphöra.

Jag måste skryta lite med Valentin förresten. I går hade jag köpt en grillad kyckling. Den fick vara kvällsmat i går och till lunch i dag (fast som kycklingsallad i dag). När jag tog upp kycklingen i går så var den nygrillad och luktade förföriskt gott. Inga katter fick vara på bänken men Valentin räknade sig nog inte som katt just då. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen. Han är så duktig. Han rörde inte kycklingen fast den var inom räckhåll.
Duktiga kissen. Naturligtvis fick alla kissar lite kyckling på varsitt fat.

Imorgon är det dags för b a d e t för katterna och så ska julens köttbullar fixas till. Vi hinner nog med mer eftersom vi är vakna så tidigt i morgon. Det är ju Lucia från Växjö på SVT och det vill vi ju inte missa, även om det inte är direktsändning. Så när det är slut på tv är det dags för bad och sedan åker maken ut på golfbanan och börjar med köttbullarna.

Det var allt för idag, nu ska vi bänka oss för Robinson alldeles snart!

Tjipp

7 december Helgen kom o gickJa det har inte hänt så mycket i helgen. Tvätten är gjord och strykningen liksaså. Lördagen var jag o hälsade på lilla pappa. Där var allt som vanligt. Sen blev det kortspel hos grannen på kvällen och vi var inte hemma förrän halv 2 på natten.

Sedan vaknade jag vid 8 och gick upp och städade av lite grann. Damma gjorde jag, det är inte gjort på länge. Behövs inte i samma utsträckning när man har centraldammsugare har jag märkt.

Vid 11 kom min goda vän och det blev kattprat fram till två. Hon ska ställa ut sin lilla katt för första gången och jag har lovat att hjälpa henne. Vi pratade massor om hur det går till och vad för papper man behöver ha ordnat.

När hon hade åkt var det dag sför lunch, om dock sen sådan. Nått enkelt som vi inte ätit på länge; bacon o äggröra. Gott var det i alla fall.

Över hela helgen har vi sett på en DVD i tre delar. Är det någon som kommer ihåg den gamla serien från 80-talet som hette "Tillbaka till Eden"? Det är den vi sett. Vi skrattade gott åt kläderna som man hade på den tiden (huvudpersonen var modell i en del av serien). Tänk att man såg ut så.........

Kissarna har tagit det lugnt och inte gjort så mycket väsen av sig. Nalleman har en kräk-period så jag är ganska trött på att torka kräk. Nu har jag gett alla tre snäll-mat så vi får se när jag kommer hem i kväll om jag får några obehagliga överraskningar.

Tösen gör framsteg varje dag. I helgen har hon kommit underfund med att mattes famn kan vara mysig att vara i bara matte går omkring så man får se lite olika saker. Sen ligger hon tätt tätt intill mig på nätterna och ligger gärna brevid mig i soffan.

Söta goa lilla Tösen

Valentin han har mest sovit och varit ute

Mattes säng är skön att ligga i även om den är bäddad.

Nästa helg är det dags att ta fram tomtar och att bada hela gänget. Hrmmmm det blir de nog glada över, tror ni inte det?


Men ett jula-bad måste de ha.

Det var allt för idag. Ha det så bra!

Tjipp!

3 december En liten stjärngosse!

Ja jag vill bara bjuda på en liten stjärngosse i alla glans!Å så presenterar jag min nya frisyr!


Det var väl allt för nu!

Tjipp!

RSS 2.0